cv-ketel Waalwijk

Cv-ketel Waalwijk

Bel direct 085 500 1693

Is de cv-ketel van uw woning in Waalwijk verouderd? Of heeft u vaak last van storingen? Kies er dan voor om de ketel te vervangen. Na de installatie van het nieuwe verwarmingssysteem bespaart u op de energiekosten en behaalt u een hoger rendement. Daarnaast is er vaak minder onderhoud nodig. Op deze pagina leest u meer over de verschillende soorten cv-ketels, het onderhoud en de installatie. Wist u bijvoorbeeld dat het verplicht in om de installatie over te laten aan een erkend cv-installateur?

Heeft u geen warm water of verwarming? Of geeft de cv-ketel een storing aan? Bel dan naar 085 500 1693 en komt direct in contact met een verwarmingsmonteur bij u in de buurt. Een cv-monteur is snel bij u ter plaatse voor een reparatie. Of vul het offerteformulier in voor een offerte voor onderhoud, het aansluiten van een nieuwe ketel of andere cv-service. U ontvangt een gratis en vrijblijvende offerte met scherpe prijs.

24/7 spoedservice

Gemiddeld ondervindt 35% van de cv-ketels jaarlijks een storing. Dit kan veroorzaakt worden door een verlaagde druk of een lekkage in de leidingen, maar is soms ook een gevolg van erosie door onvoldoende onderhoud.

Als u vermoedt dat uw verwarmingsketel daadwerkelijk kapot is, neem dan contact op met de 24uurs spoedservice. Er komt spoedig een cv-monteur uit Waalwijk bij u langs voor de reparatie. Is een storing met onderhoud niet meer op te lossen, dan adviseren de specialisten u over het vervangen van de centrale verwarmingsinstallatie. U bereikt een monteur direct via 085 500 1693.

Allround cv-installateur

Een cv-installateur voert vele werkzaamheden uit aan een verwarmingssysteem. Denk hierbij aan het aansluiten van een nieuwe ketel, het onderhouden van systemen en het oplossen van storingen. Ook voor het reinigen van de warmtewisselaar, een veiligheidscontrole en het dichten van een lekkage staat een cv-monteur voor u klaar. Tevens geeft hij u graag deskundig advies over het meest geschikte systeem voor uw woning. Een allround cv-installateur voert de volgende werkzaamheden uit:

 • Repareren van storingen en defecten
 • Installeren van nieuwe cv-ketels
 • Onderhoud van verwarmingssystemen

Navigeer direct naar:

Cv installatie | Cv-ketel reparatie | Cv onderhoud


cv installatie Waalwijk

Cv installatie Waalwijk

Naast de reparatie van verwarmingsketels helpt een verwarmingsmonteur u tevens graag bij de installatie van een nieuw model. Ook tijdens het voorproces, als een keuze moet worden gemaakt voor het vervangen van de centrale verwarmingsketel, kan een monteur u helpen. Deze adviseert u over de diverse modellen, het benodigde onderhoud en de kosten voor de installatie.

Daarnaast weet een expert vaak hoe storingsgevoelig een bepaald merk of model is.

Navigeer naar:

cv-ketel reparatie Waalwijk

Cv reparatie Waalwijk

Als uw centrale verwarming regelmatig stuk gaat, en u denkt dat het nodig is deze te vervangen. Neem dan eens contact op met een verwarmingsmonteur uit Waalwijk. Het is vaak een optie om met een relatief eenvoudige reparatie de levensduur van uw verwarmingsketel met één of meerdere jaren te verlengen.

Heeft u een onderhoudscontract? Dan hoeft u vaak alleen maar te betalen voor de nieuwe onderdelen die bij de reparatie en het onderhoud gebruikt worden.

Navigeer naar:

cv-ketel onderhoud Waalwijk

Cv-ketel onderhoud Waalwijk

Door uw ketel regelmatig te onderhouden voorkomt u onnodige storingen. Bovendien gaat een ketel dat goed onderhouden is langer mee. Schakel een cv-monteur in voor het onderhoud van de ketel. Hij maakt de ketel helemaal schoon, controleert de werking en meet de prestaties en de uitstoot. Tevens voert de cv-monteur een veiligheidscheck uit om te controleren of er geen koolmonoxide lekt. Na het onderhoud stelt hij de cv-ketel goed in. Wanneer het nodig is vult hij tevens de ketel bij en ontlucht hij het systeem.

Navigeer naar:

Cv-ketel vervangen Waalwijk

Regelmatig krijgen monteurs de vraag wanneer een verwarmingsketel nou moet worden vervangen. Helaas is op deze vraag geen eenduidig antwoord te geven. De noodzaak voor vervangen is bijvoorbeeld afhankelijk van de mate van onderhoud die de cv-ketel heeft gekregen, en de gevoeligheid voor storingen. Gemiddeld geldt dat u eens in de 15 jaar de centrale verwarmingsketel moet vervangen. Raakt uw combiketel steeds vaker in storing, of merkt u dat het langer duurt voordat de ruimte verwarmd is? Overleg dan eens met een verwarmingsmonteur over de mogelijkheden voor het vervangen van de combiketel.

Levensduur

De levensduur van cv-ketels verschillen per fabrikant. Onze ervaring leert dat de gemiddelde levensduur echter tussen de 12 en 15 jaar ligt. Uit onderzoek door de consumentenbond is gebleken dat slechts 1 op de 10 ketels al binnen 10 jaar aan vervangen toe was. Zodra uw installatie verouderd zult u merken dat het rendement verslechtert en dat u meer moet stoken om het binnen warm te houden. Dit is een goed moment om het vervangen met een nieuwe verwarmingsinstallatie te overwegen.

Cv-ketel kiezen: welke moet ik kopen?

Moet u een nieuwe cv-ketel aanschaffen? Grote kans dat u door het bomen het bos niet meer ziet. Er is een enorm groot aanbod aan merken en modellen, maar wat is nu belangrijk om op te letten? Als u geen voorkeur voor een merk heeft, dan raden wij u aan om met drie verschillende aspecten rekening te houden: de CW-klasse, het vermogen en natuurlijk welk type ketel u graag wilt. Er is de keuze uit vele verschillende systemen, maar de twee meest voorkomende zijn de solo- en de combiketels. Een soloketel verzorgt enkel de verwarming van uw woning terwijl een combiketel ook de warmwater voorziening regelt. Soloketels zijn in aanschaf vaak voordeliger, maar in onderhoud iets duurder. Dat komt omdat u naast een verwarmingsketel ook een boiler moet aanschaffen en onderhouden, waardoor de meeste klanten kiezen voor de aanschaf van een combiketel.

cv-ketel laten vervangen Waalwijk

Combiketel Waalwijk

Wilt u niet alleen een eenvoudige soloketel, maar heeft u behoefte aan warm water, zowel als voor het verwarmingssysteem? Dan kunt u het beste kiezen voor een combiketel. Door een combiketel te kopen of huren, bespaart u op de kosten voor een extra boiler of geiser. Ondanks dat de installatie van combinatieketels iets lastiger is, hebben combiketels ook verschillende voordelen. Zo bespaart u ruimte door de installatie van maar één enkel apparaat, heeft u minder aansluitingen nodig, en heeft u weinig zorg voor onderhoud of reparatie. Desondanks wordt wel aangeraden om bij de aanschaf een onderhoudscontract af te sluiten met de verwarmingsmonteur. Een speciale variant van de combinatieketel is de ECO-hoogrendementsketel (HRe). Deze heeft naast een warmtewisselaar, een extra energiezuinige pomp, en is in staat zichzelf automatisch af te stellen. Dit beperkt het energieverbruik in hoge mate. Bij een verwarmingsspecialist in Waalwijk vergelijkt u eenvoudig de voor- en nadelen van de verschillende verwarmingsketels.

Prijs incl. installatie HR combiketel: €2.000,- tot €3.900,-
Gemiddelde rendement HR combiketel: 100% – 107%

HR-ketel Waalwijk

Dankzij de toevoeging van een warmtewisselaar, wordt in hoogrendementsketels (HR) het verwarmingsproces energiezuiniger gemaakt. Met de warmtewisselaar wordt het gevormde koude retourwater omgezet tot condensatie van waterdamp. Deze rookgassen worden vervolgens ingezet voor het verwarmen van water of lucht in de centrale verwarming. Ondanks het verbeterde verwarmingsproces, verschilt de installatie, reparatie en het onderhoud van een HR-ketel weinig van die van een gewone ketel. Over het algemeen raden verwarmingsmonteurs aan om jaarlijks te checken of er een onderdeel van de ketel kapot is gegaan, die eventueel tot storing zou kunnen leiden. Om de kosten hiervan tot een minimum te beperken kunt u het besten een onderhoudscontract afsluiten. De HR-ketel is zuinig in gebruik, waardoor u jaarlijks gemiddeld 220m3 aan gas, en 390 kg CO2 bespaart ten opzichte van een basislabel verwarmingsketel. U verbruikt minder fossiele brandstoffen en dit is goed voor het milieu.

Prijs incl. montage solo HR-ketel: €2.000,- tot €3.700,-
Prijs incl. montage combi HR-ketel: €2.000,- tot €3.900,-

Besparing HR-ketel

De prijzen voor een hoogrendement verwarmingsketel variëren tussen de €1.500,- en €3.000,-. Deze kosten hangen af van de gekozen warmwatercapaciteit, het vermogen, en de klasse gaskeur. Hier bovenop komen nog de kosten voor installatie, reparatie, en een onderhoudscontract. Ondanks deze grote investering, kunt u de uitgaven voor een nieuwe Cv-ketel binnen acht jaar terug hebben verdiend. Dit komt door de grote besparing op de energiekosten. Jaarlijks bespaart aanzienlijk op de energiekosten. Aangezien een kwalitatief goede ketel minimaal 12 jaar meegaat, voordat hij definitief kapotgaat, is het de investering zeker waard.

HR-ketel installeren

HRe-ketel

Naast de UHR verwarmingstoestellen bestaat er ook de zogeheten HRe combiketel. Dit is een warmtesysteem dat zowel warmte als energie opwekt. Het proces wordt ook wel aangeduid als een micro-warmtekrachtkoppeling. De aanschaf van een HRe systeem is zeer duur en alleen lucratief als u meer dan 1600m3 gas op jaarbasis gebruikt. Omdat de HRe combiketel nog steeds werkt op een fossiele brandstof adviseren milieu-organisaties ook wel om te kiezen voor een duurzamer alternatief zoals de elektrische warmtepompsysteem, of het verminderen van uw gasverbruik door het isoleren van de woning. Voor de installatie van een HRe combiketel is vaak wel subsidie verkrijgbaar. Informeer bij uw gemeente.

Prijs incl. montage HRe-ketel: €8.000,- tot €12.000,-
Gemiddeld rendement HRe-ketel: 140%

UHR-ketel

Een nieuwe ontwikkeling binnen de verwarmingsbranche zijn de UHR solo- en combiketel. De afkorting UHR staat voor Ultra Hoog Rendement en producten met dit label leveren gemiddeld 40% meer rendement dan de HR-variant. De aanschaf voor een UHR-model brengt dan ook aardig hoge prijzen met zich mee.

Wel is het een optie om een deel van de aanschafkosten door subsidies terug te krijgen. Bij de lokale gemeente levert men subsidie op de UHR-combiketel, terwijl de RVO een deel van de investering in de pomp terugbetaalt.

Prijs UHR-ketel (combi), inclusief installatie: €3.000,- tot €4.600,-
Gemiddelde rendement van UHR-ketel: 140% – 147%


Interesse in een energiezuinige cv-ketel in Waalwijk?

Vul het offerteformulier in voor een scherp geprijsde offerte van een cv-ketel specialist uit Waalwijk!

Gratis offerte aanvragen

Wat kost een cv-ketel?

Zoals u waarschijnlijk al weet is het kopen van een cv-ketel een flinke investering. De kosten van de verwarmingsinstallatie liggen relatief hoog. U heeft een solo hoogrendementsketel vanaf €1.400,- tot €2.500,-, maar als u geen boiler in huis heeft dan is het voordeliger om een combiketel aan te schaffen. Een HR-combiketel is verkrijgbaar vanaf €1.800,- tot €3.000,-. Wilt u een hoger rendement behalen en besparen op uw energierekening? Dan kunt u een HRe-combiketel aanschaffen. Hiervan ligt de richtprijs een stuk hoger: gemiddeld kost dit type verwarmingsketel tussen de €8.000,- tot €13.000,-. Houd er rekening mee dat er over het algemeen nog montagekosten worden gerekend. Deze liggen in Waalwijk gemiddeld tussen de €500,- en €900,-.

Prijzen van een nieuwe cv-ketel

Type ketel CW-waarde Gem. prijs excl. installatie* Rendement
HR (solo) CW4 €1.500,- tot €2.800,- 70% – 80%
HR (combiketel) CW4 €1.500,- tot €3.000,- 100% – 107%
HRe CW4 €8.000,- tot €12.000,- 140%
UHR (solo) CW4 €2.200,- tot €3.200,- 140% – 147%
UHR (combiketel) CW4 €2.500,- tot €3.700,- 140% – 147%

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Exacte prijs voor een nieuwe cv-ketel bij u weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Wat is CW-waarde? En hoe beïnvloed deze de prijs?

De CW-waarde staat voor Comfort Warmwater (ook wel warmwaterklasse genoemd) en geeft aan hoeveel warm water een ketel kan leveren per minuut. Voor het vullen van een warm bad of het tegelijkertijd gebruik van het warme water in de keuken of de badkamer heeft u een cv-ketel nodig met een hoge CW-waarde. De waarde is ook van invloed op de prijs. Hoe hoger de CW-waarde, hoe duurder de ketel is. Een ketel met hoge waarde beidt u wel meer wooncomfort. Een simpele cv-ketel met een CW-waarde van 1, 2 of 3 kunt u alleen gebruiken wanneer u op één punt warm water wilt gebruiken. CW1 levert alleen genoeg warm water voor de keuken.

Prijs voor cv-ketel per CW-waarde

CW-waarde Vanaf prijs * Geschikt voor warm water in:
CW1 Vanaf €900,- Keuken
CW2 Vanaf €1.100,- Keuken of douche
CW3 Vanaf €1.200,- Keuken, douche of bad
CW4 Vanaf €1.400,- Keuken, douche en/of bad (deels tegelijk)
CW5 Vanaf €1.800,- Keuken, douche en bad (bijna altijd gelijktijdig)
CW6 Vanaf €2.400,- Keuken, douche en bad (gelijktijdig)

*Let op: dit zijn vanaf prijzen inclusief btw en installatie voor een HR-ketel. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Cv-ketel installeren Waalwijk

Voor het aansluiten van een nieuwe cv-ketel verwijdert de vakman eerst de oude ketel en vervangt ook altijd het expansievat, de vulkranen en soms een gedeelte van het leidingwerk. Hij plaatst de ketel en het vat aan de muur en sluit alles vakkundig aan. Hij stelt de cv-ketel goed in na het aansluiten. De juiste afstelling is belangrijk voor de werking van de ketel en het behalen van het hoogst mogelijke rendement. Tot slot voert de cv-installateur altijd een veiligheidscheck uit. Hij controleert tijdens de check de rookgasafvoer, of er geen koolmonoxidelek is en of er een gaslekkage is. Voor het vervangen en aansluiten van een cv-ketel is het verplicht om een erkend cv-installateur in te schakelen.

cv-ketel installeren Waalwijk

Regels, keurmerken en voorschriften

Het is vanaf 1 april 2023 verplicht om voor de installatie, reparatie en onderhoud van verwarmingsinstallaties, zoals cv-ketels, een cv-monteur in te schakelen die beschikt over een CO-certificaat. Deze wet is ingesteld om de risico’s op koolmonoxidevergiftiging te verminderen. Meer informatie over de gasketelwet vindt u op deze pagina.

Er zijn daarnaast nog een aantal keurmerken waar u op kunt letten. Bijvoorbeeld de CE-markering, Gaskeur en OK CV voor installatiebedrijven.

Prijs opbouw installatie cv-ketel

Omschrijving Prijs * Percentage van totaal
Cv-ketel (HR) €1.500,- tot €3.000,- 65% – 70%
Montage €500,- tot €900,- 30% – 35%
Totale kosten €1.400,- tot €3.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Exacte prijs voor een nieuwe cv-ketel bij u weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.


Erkend cv-installateur in Waalwijk nodig?

Schakel een cv-installateur in voor de installatie van uw nieuwe cv-ketel.

Gratis offerte aanvragen

Merken cv-ketels

Hebt u besloten te kiezen voor een HRe Cv-ketel in plaats van een UHR of HR-variant? Dan is het nu tijd om een keuze te maken uit de vele aanbieders van dit product. Over het algemeen kunt u kiezen tussen verwarmingsketels van huismerken en A-merken. De huismerken zijn geschikt voor wie kijkt naar modellen tegen lage prijzen, of wie niet zeker weet langer dan 10 jaar in een huis te wonen (huren is dan ook een optie). De A-merken vormen de geschikte oplossing voor wie duurzaamheid, en weinig onderhoud belangrijk vinden.

Wij leveren & installeren nagenoeg alle merken ketels

De meest bekende merken zijn:

Gemiddelde prijzen per merk

Prijsklasse Merken cv-ketels Gemiddelde prijzen*
Laag AWB, Ferroli, Intergas, Remeha €800,- tot €1.100,-
Midden Bosch, Daalderop, Vaillant €1.000,- tot €1.300,-
Hoog Atag, Nefit €1.300,- tot €1.700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor een CW4 ketel (exclusief installatie).

Atag

Wilt u gegarandeerd een aangenaam wooncomfort tegen een aantrekkelijke prijs? Kijk dan eens bij de aanbiedingen van ATAG. De Cv-ketel van ATAG is al jarenlang als beste uit de test gekomen bij de consumentenbond, en daarom zeker een aanrader. Het is mogelijk het verwarmingssysteem te combineren met een slimme thermostaat.

AWB

Er bestaan veel merken die naast de verwarmingssystemen nog andere services aanbieden. Eén van deze fabrikanten is AWB. AWB vormt onderdeel van de Vaillant Group en staat voor snelle en vakkundige hulp. Zij bieden onder andere mogelijkheden voor kennisontwikkeling aan, en denken graag met u mee over het realiseren van complexe warmtesystemen.

Bosch

Hoewel het lange tijd mogelijk was een Cv-ketel of HRe combiketel van Bosch aan te schaffen, verkoopt het bedrijf tegenwoordig alleen nog maar keuken- en badgeisers. Deze geisers biedt men zowel open als gesloten aan en is de veiligheid gegarandeerd. De verwarmingen, geisers en verwarmingsketels van Bosch vindt u nu onder de merknaam Nefit.

Ferroli

Een bedrijf dat zowel voor particulieren als zakelijke klanten uit Waalwijk de juiste Cv-ketel aanbiedt is Ferroli. Dit bedrijf levert de standaard HR-ketel, maar ook het zogeheten Energy Top Cascadesysteem. In dit systeem koppelt men diverse ketels aan elkaar om zo hotels of appartementen beter en sneller te kunnen verwarmen.

Intergas

Houdt u ervan om het verbruik van verwarmen van uw woning in de gaten te houden? Dan is een HRe Cv-ketel van Intergas een goede keus. Dit model is namelijk gekoppeld aan een app waarmee het mogelijk is de temperatuur in huis te reguleren. Via de app krijgt u ook direct contact met een verwarmingsmonteur.

Nefit

Vindt u het lastig om een goed model ketel te kiezen en hebt u hierbij ervaren hulp nodig? Overweeg dan om te kijken bij het aanbod van een Nefit specialist. Bij Nefit heeft men al meer dan 30 jaar ervaring met de installatie, reparatie en het onderhoud van vele verwarmingen. Informeer bij een installatiebedrijf.

Remeha

Wie bij het assortiment van Remeha kijkt zal vele modellen verwarmingstoestellen tegenkomen. Voor welke variant u moet kiezen is afhankelijk van uw budget en de wensen die u heeft. Eén productlijn heet Calora Tower. Deze hypermoderne combiketel is zeer populair en aantrekkelijk geprijsd.

Vaillant

Bent u op zoek naar een verwarmingstoestel met een eenvoudige installatie? Dan bent u bij Vaillant op de goede plek. De Vaillant verwarmingsketels bedient u op eenvoudige wijze en het display is gemakkelijk te lezen. Mocht er onverhoopt een storing zijn dan weet u direct wat u moet doen om dit te verhelpen.

cv storing Waalwijk

Cv-storing Waalwijk

Het kan voorkomen dat ondanks regelmatig onderhoud, uw verwarmingsinstallatie toch kapot gaat, of een storing vertoont. Dit wordt meestal veroorzaakt door een verouderde beveiliging, of een lekkage in de leidingen. Het kan ook het resultaat zijn van een probleem met het expansievat. Wat de oorzaak ook is, een erkende monteur uit Waalwijk helpt u gegarandeerd vakkundig met het probleem. Met innovatieve technieken en materiaal van hoge kwaliteit, hoeft een dergelijke klus niet lang te duren, en geniet u binnen de kortste keren weer van een aangename temperatuur binnenshuis.

cv-ketel kapot Waalwijk

Cv-ketel kapot Waalwijk

Een cv-ketel gaat gemiddeld 15 jaar mee. Daarna is het vaak noodzakelijk om de ketel te vervangen. Een oude cv-ketel heeft vaker last van storingen en bovendien zorgt de slijtage van de onderdelen ervoor dat de ketel niet meer optimaal werkt. Hierdoor behaalt u niet het hoogst mogelijke rendement en moet u dus meer stoken. Bovendien vereist een verouderde cv-ketel meer onderhoud. Door uw cv-ketel te vervangen door een nieuwe HR-, HRe- of UHR-ketel behaalt u een hoger rendement, zijn de onderhoudskosten een stuk lager en komen er minder vaak storingen voor.


Verwarmingsmonteur nodig voor een reparatie van een storing?

Bel dan direct naar 085 500 1693 en een cv-monteur is snel bij u ter plaatse!

Klik en bel 085 500 1693

Lekkende cv-ketel repareren

Een cv bestaat uit vele verschillende, complexe onderdelen. Bovendien gebruikt u de cv dagelijks, waardoor het niet gek is dat bepaalde onderdelen na verloop van tijd gaan slijten. De warmtewisselaar en leidingen worden bijvoorbeeld herhaaldelijk blootgesteld aan grote temperatuurverschillen. Doordat het materiaal uitzet en ineenkrimpt is de kans groot dat dit op den duur gaat scheuren of barsten. Ook een defect aan het expansievat kan een lekkage veroorzaken. Laat een lekkage oplossen door een erkend verwarmingsbedrijf uit Waalwijk.

Problemen met de driewegklep

Eén van de onderdelen aan een CV die regelmatig kapot gaat, is de driewegklep. Deze klep vindt u alleen in combiketels. De driewegklep zorgt ervoor dat het water in het systeem naar de juiste plek gestuurd wordt. Als u de thermostaat aanzet springt de klep in de juiste positie zodat uw radiatoren verwarmd worden. Wanneer u de warme kraan opendraait stuurt de driewegklep het warme water juist naar de platenwisselaar. Bij slijtage zult u de driewegklep moeten laten vervangen door een erkend installateur uit Waalwijk.

expansievat kapot

Expansievat kapot

Het expansievat is een erg belangrijk onderdeel van het hele systeem. Een verwarmingssysteem kan aardig wat druk aan, maar bij te hogedruk verschillen vangt het vat dit op. Als deze stuk gaat, dan merkt u dit bijvoorbeeld doordat de druk van het water in uw douche afwijkt van normaal, of dat de radiatoren niet zo warm worden als u gewend bent. Ook zal uw CV waarschijnlijk een storing aangeven wanneer de druk te hoog oploopt. Wanneer dit het geval is dan kunt u het expansievat laten repareren of vervangen.

Andere veel voorkomende storingen

Een veelvoorkomende storing is dat er geen warm water uit de kraan komt of dat de verwarmingsketel het niet meer doet. Eén van de oorzaken is dat de waterdruk te laag is of helemaal is weggevallen. Andere oorzaken zijn kapotte driewegkleppen of een lekkage in één van de leidingen. Te veel lucht in het verwarmingssysteem zorgt voor tikkende radiatoren. Bovendien werkt de verwarming dan niet efficiënt. Door onderhoud en een goede installatie komt een koolmonoxidelek tegenwoordig niet vaak meer voor. Een verwarmingsmonteur lost de volgende storingen snel voor u op:

 • Er komt geen warm water uit de kraan.
 • Het verwarmingssysteem doet het niet.
 • De radiatoren tikken of worden niet goed warm.
 • De ketel heeft een te lage druk.
 • Er zit een lek in de waterleiding.

Zelf de waterdruk cv controleren

Eén van de klussen op het gebied van onderhoud die u zelf kunt uitvoeren is het bijvullen van de Cv-ketel. U moet de verwarmingsketel bijvullen wanneer de druk onder de 1.5 bar staat. De waterdruk daalt onder andere wanneer u de radiatoren ontlucht, of wanneer ’s winters lange tijd achter elkaar stookt. Het controleren is relatief eenvoudig: op de meeste digitale displays wordt dit met één druk op de knop weergegeven. Hebt u geen digitale display? Dan zit er een drukmeter, ook wel mamometer genoemd, in de ketel. Is het tijd om het water bij te vullen? Volg dan ons stappenplan van eerder op de pagina.

Instructievideo: hoe vult u een cv-ketel bij?

Zelf de cv-ketel bijvullen

Eén van de weinige taken die u op het gebied van onderhoud zelf kunt uitvoeren, is het bijvullen van de cv-ketel. Dit dient te gebeuren wanneer de druk onder de 1.0 bar komt te staan. Voor het bijvullen van de verwarmingsketel raden wij aan het volgende stappenplan te volgen:

 • Stap 1. Schakel de thermostaat uit.
 • Stap 2. Sluit de vulslang aan en vul deze met water.
 • Stap 3. Open de vulkraan, totdat de druk bij de 2.0 bar is.
 • Stap 4. Sluit de vulkraan, en pas daarna de waterkraan.
 • Stap 5. Schakel de thermostaat in, en ontlucht eventueel de radiatoren.

Cv ontluchten

Tikken de radiatoren wanneer u de verwarming aan zet? Of worden de radiatoren niet goed warm? Dan zit er lucht in. Lucht duwt het water weg en dit veroorzaakt het tikkende geluid, maar zorgt er ook voor dat het warme water zich niet goed verspreid of de radiatoren. U lost dit eenvoudig op door het systeem te ontluchten. Gebruik hiervoor een ontluchtingssleutel en een doekje of bakje voor het opvangen van het water. Volg dit handige stappenplan:

 • Zet alle radiatoren helemaal op en draai de thermostaat omhoog. Wacht tot het het water en de lucht in de radiator warm is.
 • Schakel vervolgens de thermosstaat laag en zet de cv-ketel uit. Draai ook alle radiatorkranen dicht.
 • Begin bij de laagste geplaatste radiator en open het ventiel met de ontluchtingsleutel. Wacht tot er water uit komt en draai het ventiel dicht.
 • Herhaal de vorige stap bij alle radiatoren, werk van onder naar boven.
 • Draai daarna de radiatorkranen weer open, schakel de cv-ketel weer in en draai de thermosstaat omhoog.

Cv-ketel onderhoudscontract Waalwijk

Veel mensen uit Waalwijk sluiten een onderhoudscontract af. Hierdoor profiteren zij van diverse voordelen. Dankzij een onderhoudscontract wordt bijvoorbeeld de levensduur van het apparaat aanzienlijk verlengd, en voorkomt u dat u het apparaat al snel moet vervangen. Daarnaast voldoet u met het onderhoudscontract aan de eisen van de fabriek, waardoor de minimale fabrieksgarantie behouden blijft. Een derde voordeel is dat u profiteert van lagere voorrij- en materiaalkosten. Een verwarmingsmonteur uit Waalwijk kan u desgewenst van meer informatie en de bijbehorende kosten voorzien. Met een onderhoudscontract weet u zeker dat uw cv-ketel regelmatig van een onderhoudsbeurt voorzien wordt.

Wat kost cv-ketel onderhoud?

Onderhoud Gemiddelde prijzen* Welk onderhoudscontract?
Eenmalig €70,- tot €120,- Geen onderhoudscontract. Eenmalig onderhoud, incl.: voorrijkosten, arbeidskosten
Onderhoudscontract €70,- tot €110,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, voorrijkosten, onderhoudskosten
Servicecontract €80,- tot €150,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudkosten, voorrijkosten, toestelonderdelen gedeeltelijk
All-in contract €130,- tot €200,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, geen materiaalkosten, 24/7 bereikbaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Keurmerken verwarmingsmonteur Waalwijk

Gaskeur is een speciale keurmerk voor installatiebedrijven. Gaskeur is een aanvulling op de CE-markering van de Europese Economische Ruimte (EER) en geeft aan dat de cv-installateur de juiste richtlijnen en voorschriften gebruikt bij de installatie van een cv. Ga naar wikipedia.org om hier meer over te lezen. Daarnaast is er ook nog een keurmerklabel van OK CV. Dit label is speciaal voor verwarmingsmonteurs en bedrijven voor de installatie en onderhoud van een cv-ketel. U bent verzekerd van kwaliteit, betrouwbaarheid en deskundige hulp. Over OK CV leest u meer op ok-cv.nl.

Besparen op energiekosten?

Wilt u besparen op de verwarmingskosten van uw woning? U kent de bekende bespaar tips vast wel: sluit de deuren, zet de verwarming uit wanneer u niet thuis bent en isoleer uw woning tegen warmteverlies. Een slimme thermostaat is ook verstandig. Deze schakelt automatisch uit en geeft u informatie over uw energieverbruik. Door een zonneboiler aan te sluiten gebruikt u de warmte van de zon om het water te verwarmen, er is dan geen gas of energie nodig.

Besparen met een slimme thermostaat

Om het verbruik van fossiele brandstoffen zoveel mogelijk te beperken worden er verschillende technieken toegepast en apparaten ontwikkeld. Een innovatie die tegenwoordig zeer populair is, is de slimme thermostaat. Deze thermostaat is een apparaat waarmee u meer grip krijgt op het energieverbruik. Dankzij de thermostaat is het mogelijk het energieverbruik te beperken door de centrale verwarmingsketel op afstand in te schakelen, maar ook door het zelflerende systeem van het apparaat. Deze zal op basis van eerdere gegevens het meest gunstige stookgedrag uitvoeren. Hebt u een stadsverwarming of vloerverwarming, let dan goed op: een enkele thermostaat sluit hier niet op aan.

Cv-ketel met zonneboiler

Het is in het kader van duurzaamheid ook mogelijk om de cv-ketel aan te sluiten op een zonneboiler systeem. De boiler kan uw verwarmingsketel voorverwarmen door middel van een extra spiraal in het systeem. Omdat de gemiddelde inlaattemperatuur voor radiatoren 70 graden is, terwijl die van de zonneboiler op ongeveer 50 graden komt, is het niet mogelijk de Cv-ketel volledig te verwarmen met de boiler. Wilt u een boiler aansluiten op uw huidige installatie? Vraag dan een verwarmingsmonteur uit Waalwijk om de mogelijkheden te controleren. De kosten voor het aansluiten van de boiler hangen van diverse factoren af. De verwarmingsmonteur informeert graag.

tips energiezuinig stoken

Hoe energiezuinig stoken?

Energiezuinig stoken is eveneens een manier om het energieverbruik te beperken. Er bestaan verschillende manieren waarop u jaarlijks tot wel honderden euro’s bespaart. De eerste is het sluiten van de deuren. Hierdoor verwarmt u alleen de ruimte waar u bent, wat tot €240,- kan schelen. Een tweede tip is om de thermostaat ’s nachts op 15 graden te zetten. Dit scheelt ongeveer €80,- op jaar basis. Een derde tip is om permanent de centrale verwarming een graad lager te zetten. Wanneer u in en om huis bezig bent is het bijvoorbeeld niet nodig om de kamers tot 20 graden te verwarmen.

cv-ketel op stroom

Alternatieve verwarmingsvormen

De overheid heeft plannen om vanaf 2021 geen gasgestookte cv-ketels meer toe te staan. Vanaf dat moment moet er gebruik gemaakt worden van elektriciteit of andere warmtebronnen om uw woning in Waalwijk te verwarmen. Alternatieve verwarmingsmethodes zijn het aansluiten van warmtepompen of de installatie van een elektrische cv-ketel. Beide systemen maken geen gebruik van aardgas.

Warmtepomp

Warmtepompen zijn duurzaam en milieuvriendelijk. Ze halen namelijk de warmte uit de lucht, de grond of uit grondwater. Een hybride warmtepomp vervangt de cv-ketel niet, maar werkt er juist mee samen. Andere warmtepompsystemen, zoals een lucht-water-, grond-water- of water-water warmtepomp vervangen de cv-ketel en worden aangesloten op het verwarmingssysteem. U gebruikt dan helemaal geen gas meer voor het verwarmen van uw woning. Voor het financieren van deze investering heeft u recht op een investeringssubsidie. Ga naar de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

Elektrische cv-ketel

Elektrische cv-ketels maken geen gebruik van gas, maar werken volledig op elektriciteit. Een elektrische cv-ketel is echter alleen geschikt wanneer uw woning in Waalwijk geïsoleerd is. Daarnaast heeft u een zekering nodig van maximaal 3 x 35 Ampère, dit wordt een drie-fasenaansluiting genoemd. Een elektrische cv-ketel slijt minder snel en raakt bovendien niet vervuild door aardgas. Daarnaast is er geen rookgasafvoer nodig. Voor het verwarmen van warm water heeft u een aparte boiler op zonne-energie nodig.

cv-installateur inschakelen Waalwijk

Direct contact? Bel of vraag een offerte aan

Heeft u een verwarmingsmonteur uit de omgeving van Waalwijk nodig voor een reparatie van een storing of defect van uw cv-ketel? Door te bellen naar 085 500 1693 komt u direct in contact met een cv-monteur die snel bij u ter plaatse is. Deze spoedservice is 24/7 bereikbaar! Of schakel een cv-installateur in voor de installatie van een nieuwe cv. Door uw oude ketel te vervangen bespaart u op de energiekosten, want de nieuwe ketels behalen een hoger rendement. Bovendien heeft u minder vaak last van storingen en zijn de kosten voor onderhoud lager. Vul hiervoor het offerteformulier in. U ontvangt dan een gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijs van een installatiebedrijf.

Gratis offerte aanvragen

Werkgebied

Klantervaringen

Mijn cv ketel was kapot, maar gelukkig ben ik goed geholpen. Ik ben zeer tevreden over de service en kwaliteit. Binnen een uurtje werd ik al geholpen door een zeer behulpzame verwarmingsmonteur en kreeg ik goed advies. Ik ben heel erg tevreden.
Bianca Piek, Waalwijk
Vorige week heb ik toch maar eens een vakman een onderhoud beurt laten doen voor mijn cv ketel. Gelukkig was ik op tijd want hij was heel nodig aan reparatie toe. Ik ben gelijk dezelfde dag geholpen. Ik ben zeer tevreden met de service.
H. Slager, Waalwijk
Afgelopen weekend schrok ik midden in de nacht wakker. Mijn verwarming hield er zo maar mee op. En hij maakte een heel raar geluid. Gelukkig kon ik de 24/7 spoedservice gebruiken. Ook al was het midden in de nacht, ik werd meteen geholpen. Klantvriendelijkheid en goede kwaliteit.
K. Smit, Drenthe
Enige tijd geleden hebben wij een verwarmingsinstallatie aangeschaft via cv ketel Nu. We hebben hem nu 4 maanden en zijn zeer tevreden. Ook hebben we al een onderhoudsbeurt gekregen dankzij het onderhoudscontract. We zijn zeer tevreden met de kwaliteit die door de verwarmingsmonteur geleverd werd.
Fam. Hoekstra, Zuid-Holland
Via onze kennissen hebben wij de tip gekregen om eens naar onze verwarming te kijken. Dat was maar goed ook. Hij moest namelijk ontlucht worden, zelf hadden we geen ervaringen met cv-ketels. Daarom schakelden wij een cv-installateur in. We kregen zeer goed advies!
Tiny de Jong, Breda
Na enige tijd werden we elke nacht wakker door een brommend geluid van onze ketel. Veel monteurs zijn langs geweest en het hield maar niet op. Gelukkig kwam ik hier terecht en het probleem werd zo verholpen door een vakman. Helemaal tevreden!
Paul Timmermans, Amsterdam
Wij hebben een storing gehad in onze cv ketel. Na veel zoeken kwam ik op deze website terecht. Daar stond een goede uitleg over hoe ik hem weer aan de praat moest krijgen. Gelukkig is het me zelf gelukt door deze handige tip!
P. van Dam, Utrecht
Enige tijd geleden was ik van plan om een nieuwe ketel aan te schaffen. Ik nam contact op met CV Ketel Nu en kreeg het beste advies. Ook werd er met me meegedacht over het budget. Nu heb ik een HR ketel waar ik zeer tevreden mee ben!
Fam. Zandstra, Friesland
Omdat mijn verwarming de laatste tijd een beetje raar deed keek ik toch maar eens op Cv Ketel Nu. Ik vond erg handige tips, en probeerde het probleem zelf te verhelpen. Maar het wou niet baten, dus heb ik maar een vakman ingeschakeld. Binnen een uurtje was het probleem opgelost!
Dhr. Jager, Waalwijk
Wij hebben gister een cv ketel laten plaatsen via Cv Ketel Nu. We werden zeer goed geholpen en kregen goed advies. We wouden even laten weten dat we zeer tevreden zijn met de service die ons werd geboden.
Fam. Jongsma, Waalwijk

Missie

Cv-ketel Nu is de snelste allround verwarmingsspecialist in Nederland voor de installatie van nieuwe verwarmingsketels. Daarnaast helpen wij u graag wanneer uw verwarming kapot is of een storing heeft. Wij bieden hoogwaardige cv-service tegen scherpe prijzen.

Hoe werkt het?

De dienstverlening die wij u aanbieden is even eenvoudig als doeltreffend. U zoekt een specialist voor de reparatie, het onderhoud of installatie van uw verwarmingsketel, wij beheren een landelijk netwerk van installateurs. In de Waalwijk en nabije omgeving hebben wij meerdere bedrijven voor u geselecteerd. Indien u belt of een offerte aanvraagt zullen wij deze via ons systeem vrijblijvend en kosteloos doorzetten naar de gelieerde vakmannen. Betreft het een spoedgeval? Vermeld dit dan bij uw aanvraag, de afhandeling zal dan extra snel plaatsvinden.

Landelijke Dekking

Cv-ketel Nu is in de loop der jaren uitgegroeid tot een begrip in de verwarming branche. Jaarlijks maken vele huishoudens en bedrijven door heel Nederland gebruik van onze dienstverlening. Door hard te werken en hoogwaardige kwaliteit te leveren zijn wij de laatste jaren behoorlijk gegroeid. Hierdoor zijn wij in staat om landelijke dekking te bieden. De gelieerde monteurs werken in heel Nederland en daardoor is dus ook een cv-installateur altijd in de buurt van Waalwijk aanwezig voor de installatie, onderhoud, reparatie of een onderhoudscontract.

Vestigingen

Zoals gezegd zijn wij in rap tempo groot geworden in Nederland. Wij werken inmiddels samen met meer dan 400 verschillende specialisten vanuit het gehele land. Kijk hieronder voor een overzicht van de grootste vestigingen bij u in de provincie.