cv-ketel Noord-Holland

Cv-ketel Noord-Holland

Bel direct 085 500 1691

Is uw cv-ketel in Noord-Holland toe aan onderhoud of laat u de huidige cv-ketel vervangen en installeren voor een nieuwe? Schakel dan een cv-installateur in die helpt bij de installatie. Zorg voor regelmatig onderhoud, zodat een storing voorkomen wordt. Op deze pagina vindt u meer informatie over cv-ketels, het onderhoud ervan, maar ook hoe het correct aansluiten en installeren werkt. U leest ook over de kosten voor onderhoud en reparatie en hoe u het beste een keuze maakt met betrekking tot de CW-waarde.

Direct in contact komen met een verwarmingsmonteur uit Noord-Holland? Vraag een offerte aan via het offerteformulier of neem contact op via 085 500 1691!

  Gratis offerte aanvragen
  Soort werkzaamheden (*)


  Gratis - Vrijblijvend

  24/7 spoedservice

  Een storing aan uw cv-ketel is enorm vervelend, zeker als de centrale verwarming er in de wintermaanden mee op houdt. Dit betekent niet alleen dat u geen warmte meer hebt, maar ook dat u geen warm water meer krijgt. Wij snappen dat u zo snel mogelijk een reparatie wilt laten uitvoeren, daarom bieden wij u in Noord-Holland een 24 uurs spoedservice. Doordat wij samenwerken met specialisten uit het hele land is er altijd een verwarmingsmonteur in de buurt van Noord-Holland beschikbaar. Bel in het geval van spoed naar 085 500 1691 zodat u zo snel mogelijk weer gebruik kunt maken van uw verwarming en het warme water.

  Allround cv-installateur

  U schakelt een cv-installateur uit Noord-Holland in voor diverse werkzaamheden. Naast het aansluiten en installeren van een cv-ketel, zorgt een cv-monteur ook voor het vervangen van een oude ketel voor een nieuwe variant en komt hij regelmatig langs voor onderhoud. Storing in de cv-ketel? De verwarmingsmonteur is 24/7 bereikbaar via 085 500 1691 en zorgt met een reparatie dat uw cv-ketel weer werkt. U kunt bovendien een onderhoudscontract afsluiten, zodat u verzekerd bent van een goed werkende en veilige cv-ketel. Een cv-monteur werkt dus echt allround.

  De werkzaamheden op een rij:

  • Cv-ketel vervangen
  • Verwarmingsketel aansluiten en installeren
  • Reparatie aan de cv-ketel
  • Cv-ketel onderhoud
  • Storing verhelpen

  Navigeer direct naar:

  Cv installatie | Cv-ketel reparatie | Cv onderhoud


  cv-ketel installatie Noord-Holland

  Cv installatie Noord-Holland

  Met de aanschaf van een nieuwe combiketel alleen bent u er nog niet: de verwarmingsketel moet u natuurlijk ook ophangen en installeren. Het is van groot belang dat u de installaties overlaat aan een erkend cv-installateur uit Noord-Holland zodat u zeker weet dat de cv-et goed en veilig is geïnstalleerd. Het installeren neemt ongeveer 4 uur in beslag. De monteur zal uw oude systeem loskoppelen en verwijderen en de nieuwe combiketel ophangen. Zodra het installeren afgerond is, kan u het verwarmingssysteem direct gebruik van maken.

  Navigeer naar:

  cv-ketel reparatie Noord-Holland

  Cv reparatie Noord-Holland

  Een cv-ketel is een erg complex systeem. Het bestaat uit vele verschillende onderdelen die allen intensief worden gebruikt, dus het is niet gek dat uw verwarmingsketel na verloop van tijd een storing geeft. In de meeste gevallen is het niet nodig om het hele systeem te vervangen, maar voldoet een simpele reparatie.

  Een reparatie bestaat regelmatig uit het vervangen van het expansievat of het vervangen van de warmtewisselaar. Heeft de reparatie haast? Dan komt u via 085 500 1691 direct in contact met een verwarmingsinstallateur.

  Navigeer naar:

  cv-ketel onderhoud Noord-Holland

  Cv-ketel onderhoud Noord-Holland

  Om een storing of defect aan de cv-ketel te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen. Onderhoud zorgt voor een veilige werking van de cv-ketel, bovendien gaat een verwarmingsketel langer mee als het goed onderhouden is. U schakelt het beste een cv-installateur uit Noord-Holland in voor dit onderhoud. Een verwarmingsmonteur komt langs voor het reinigen, controleren en juist afstellen van de cv-ketel. U kunt ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten, dit garandeert regelmatig onderhoud. Bovendien heeft u vaak voorrang als er een defect aan de ketel is.

  Navigeer naar:

  Cv-ketel vervangen Noord-Holland

  In de meeste gevallen vervangen klanten uit Noord-Holland hun verwarmingsketels omdat ze de gemiddelde levensduur behaald hebben. Er zijn echter ook voldoende motivaties om er al eerder voor te kiezen om de cv-installatie te vervangen. De eerste belangrijke motivatie is de besparing op de stookkosten. Zeker als u nog gebruik maakt van een vr-ketel loont het om deze te vervangen: ook als het model nog niet versleten is. Hr-ketels bieden namelijk een hoger rendement, zodat u tot wel €300,- per jaar bespaart. Verwacht u bovendien dat u de woning in Noord-Holland over een paar jaar wilt verkopen? Een HR-combiketel zorgt voor een waardevermeerdering van uw huis.

  Levensduur

  Gemiddeld gaan cv-ketels 12 tot 15 jaar mee. Uit onderzoeken blijkt dat slechts 10% van de combiketels al na 10 jaar versleten zijn. Wanneer uw gasketel de beoogde levensduur heeft bereikt wil dat niet zeggen dat deze niet meer werkt. U zult vooral merken dat het rendement verlaagd en dat uw stookkosten zullen stijgen. In dat geval is het aan te raden om een cv-installateur uit Noord-Holland in te schakelen voor het vervangen van uw gasketel.

  Cv-ketel kiezen: welke moet ik kopen?

  Is uw oude cv-ketel inmiddels zodanig verouderd dat u toe bent aan een nieuw model? Er is enorm veel keuze uit diverse merken en modellen dat u misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Waar moet u nu echt rekening mee houden bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel? Er zijn drie belangrijke aspecten om bij de aanschaf op te letten: welk type ketel u nodig heeft, de CW-klasse en het vermogen. Het type ketel is afhankelijk van uw budget en persoonlijke voorkeuren. Zo is een soloketel een voordelige keuze, maar kan u deze alleen laten plaatsen in combinatie met een boiler.

  cv-ketel vervangen Noord-Holland

  Combiketel Noord-Holland

  Er is wel degelijk een verschil tussen een solo- en combiketels. Combiketels verzorgen zowel de verwarming als het warme water in huis, terwijl soloketels enkel de verantwoordelijk zijn voor de verwarming.

  Er bestaan twee soorten combiketels. Het eerste model beschikt over een ingebouwde boiler, hiermee heeft u direct warm water op het moment dat u de kraan opendraait.

  Een doorstroomtoestel heeft geen boiler nodig. Deze produceert pas warm water op het moment dat u de kraan opendraait. Hoewel u een paar tellen op het warme water moet wachten, bespaart u hiermee een hoop energie.

  Prijs incl. installatie HR combiketel: €1.800,- tot €3.000,-
  Gemiddelde rendement HR combiketel: 100% – 107%

  HR-ketel Noord-Holland

  De hoogrendementsketel is de nieuwste generatie van ketels. Bij de verbranding van gas komt er waterdamp vrij, waar Hr-ketels slim gebruik van maken. De hoogrendementsketel gebruikt deze warmte voor het opwarmen van water of lucht, waardoor ze een rendement van meer dan 100% behalen. Bovendien bespaart u hiermee op uw stookkosten en verlaagt u de uitstoot van CO2. Heeft u nu nog een oude Vr-ketel in huis? Sinds eind 2015 krijgt elke verwarmingsketel een energielabel en ketels die niet zuinig genoeg zijn mogen niet meer worden verkocht. Vr-ketels krijgen het energielabel C, waarmee deze modellen niet meer verkocht mogen worden. Houd er daarom rekening mee dat u de Vr-ketel moet inruilen voor een hoogrendementsketel zodra uw centrale verwarming aan vervanging toe is.

  Prijs incl. montage solo HR-ketel: €1.400,- tot €2.500,-
  Prijs incl. montage combi HR-ketel: €1.800,- tot €3.000,-

  Besparing HR-ketel

  Bij het vervangen van Vr-ketels zullen klanten uit Noord-Holland voor een hoogrendementsketel moeten kiezen. Hiervan lopen de kosten op tot gemiddeld €2.100,-. Daar komt de installatie- en onderhoudskosten nog overheen. Al met de installatie van een hoogrendementsketel een flinke investering. Maar gelukkig behaalt dit type ketel een rendement van meer dan 100%, waardoor uw energierekening een stuk zal dalen. U betaalt ongeveer 20% minder aan uw stookkosten, wat oploopt tot zo’n €250,- per jaar. Omdat een cv-ketel 12 tot 15 jaar meegaat, betekent dit dat u de investering na verloop van tijd weer terugverdiend!

  HR-ketel Noord-Holland

  HRe-ketel

  Een HRe-ketel is nog iets beter voor het milieu dan een hoogrendementsketel. Deze is namelijk erg efficiënt in gebruik. HRe staat voor Hoog Rendements Elektriciteitsketel. Naast warmte en warm water wekt deze ook elektriciteit op. Hoewel uw gasverbruik met deze cv-ketel iets zal stijgen, zal uw energieverbruik flink dalen.

  Met de installatie van een HRe-ketel bespaart u ongeveer €300,- per jaar, waarmee u de investering op termijn terugverdient. Een HRe-ketel is voornamelijk interessant wanneer u grote hoeveelheden gas verbruikt, omdat er dan voldoende stroom wordt opgewekt om ervan te profiteren. Ook als u in een oud monumentenpand woont is een HRe-ketel een gunstige mogelijkheid.

  Prijs incl. montage HRe-ketel: €8.000,- tot €12.000,-
  Gemiddeld rendement HRe-ketel: 140%

  UHR-ketel

  Naast HR en HRe-ketels is het inmiddels mogelijk om een UHR-ketel aan te schaffen. Dit is één van de nieuwste modellen. UHR staat voor Ultra Hoog Rendementsketel en dit type ketel behaalt een rendement van ongeveer 40% boven het rendement van een standaard hoogrendementsketel. UHR-ketels maken namelijk gebruik van een warmtepomp, en worden daarom ook een hybride waterpomp genoemd. De waterpomp haalt warmte uit temperatuurverschillen in de buitenlucht, bodem en ventilatielucht. Daar bovenop maakt de verwarmingsketel slim gebruik van de warmte in de verbrandingsgassen die normaal gesproken verloren gaat. Wel liggen de aanschaf- en installatiekosten van een UHR een stuk hoger dan bij een standaard hoogrendementsketel.

  Prijs UHR-ketel (combi), inclusief installatie: €2.500,- tot €3.700,-
  Gemiddelde rendement van UHR-ketel: 140% – 147%


  Is uw huidige cv-ketel verouderd en toe aan vernieuwing?

  Laat de cv-ketel vervangen voor een nieuwe hr-ketel! Schakel een cv-installateur in voor het installeren.

  Gratis offerte aanvragen

  Wat kost een cv-ketel?

  De aanschaf van een nieuwe verwarmingsketel bestaat uit twee soorten kosten, namelijk de kosten voor de cv-ketel zelf en de installatiekosten. Afhankelijk van het type ketel, betaalt u gemiddeld €1.400,- tot €2.500,- voor een solo hr-ketel. Liever een combiketel? Dan liggen de kosten tussen de €1.800,- en €3.000,-. Een HRe-combiketel is prijziger, hiervan liggen de prijzen tussen de €8.000,- en €12.000,-. Echter heeft een HRe-ketel een nog hoger rendement dan een hr-ketel. Dit betekent dat u de investering sneller heeft terugverdiend. Bekijk onderstaande tabel voor meer gemiddelde prijzen van de verschillende soorten cv-ketels.

  Prijzen van een nieuwe cv-ketel

  Type ketel CW-waarde Gem. prijs incl. installatie* Rendement
  HR (solo) CW4 €1.400,- tot €2.500,- 100% – 107%
  HR (combiketel) CW4 €1.800,- tot €3.000,- 100% – 107%
  HRe CW4 €8.000,- tot €12.000,- 140%
  UHR (solo) CW4 €2.200,- tot €3.200,- 140% – 147%
  UHR (combiketel) CW4 €2.500,- tot €3.700,- 140% – 147%

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en installatie. Exacte prijs voor een nieuwe cv-ketel bij u weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

  Wat is CW-waarde? En hoe beïnvloed deze de prijs?

  De afkorting CW staat voor Comfort Warm Water en geeft aan hoe veel warm water een cv-ketel kan leveren per minuut en op welke plekken, dus in de keuken, douche, het bad of tegelijk. De CW-waarde, ook wel warmwaterklasse, heeft een getal tussen de 1 en 6. Hierbij geldt: hoe hoger het getal, hoe sneller en hoe meer heet water u heeft.

  De prijzen zijn behoorlijk uiteenlopend. Dit komt door de warmwaterklasse. Een hoge CW-waarde, zoals CW5 of CW6 zorgen namelijk tegelijkertijd voor warm water in zowel de keuken, als de douche, als het bad. Als u een klein huishouden heeft en er nooit tegelijkertijd gekookt en gedoucht wordt, is een CW3 goed genoeg. In onderstaande tabel vindt u meer gemiddelde kosten.

  Prijs voor cv-ketel per CW-waarde

  CW-waarde Vanaf prijs * Geschikt voor warm water in:
  CW1 Vanaf €900,- Keuken
  CW2 Vanaf €1.100,- Keuken of douche
  CW3 Vanaf €1.200,- Keuken, douche of bad
  CW4 Vanaf €1.400,- Keuken, douche en/of bad (deels tegelijk)
  CW5 Vanaf €1.800,- Keuken, douche en bad (bijna altijd gelijktijdig)
  CW6 Vanaf €2.400,- Keuken, douche en bad (gelijktijdig)

  *Let op: dit zijn vanaf prijzen inclusief btw en installatie voor een HR-ketel. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend een offerte aan.

  Cv-ketel installeren Noord-Holland

  Hoe gaat de verwarmingsmonteur te werk? Als het om het vervangen gaat, wordt eerst de oude ketel verwijderd. Gaat het om het plaatsen van een nieuwe ketel? Dan plaatst de cv-monteur eerst een nieuw expansievat, bepaalt hij waar de ketel komt te hangen en zorgt hij voor een plek voor de nieuwe dakdoorvoer. Als dit gebeurd is, wordt de nieuwe cv-ketel op de juiste plek gehangen. De leidingen en aansluitkoppelingen worden bevestigd aan de cv-ketel. Na het aansluiten en installeren, controleert de cv-installateur alle instellingen, doet hij een test en voert hij een controle uit om te zien of alles naar behoren werkt. Aan het eind legt de cv-monteur uit hoe de cv-ketel werkt en is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten.

  cv-ketel installeren Noord-Holland

  Regels, keurmerken en voorschriften

  Er zitten in principe geen specifieke regels en voorschriften verbonden aan de locatie van de cv-installatie. Houd er echter wel rekening mee dat niet elke ruimte geschikt is. De installatie mag bijvoorbeeld nooit in een vochtige ruimte, zoals de badkamer, geplaatst worden. Ook mag het in de ruimte ’s winters niet vriezen. Dit in verband met de veiligheidseisen van de cv-installatie. Vanaf begin dit jaar is het verplicht om een erkend installatiebedrijf met een vakbekwame cv-installateur uit Noord-Holland in te schakelen voor het aansluiten en installeren van de cv-installatie. De belangrijkste reden hiervoor is het gevaar van koolmonoxide. Wordt de cv-ketel op een verkeerde manier aangesloten, dan is de kans op een koolmonoxidelek en dus koolmonoxidevergiftiging aanwezig.

  Prijs opbouw installatie cv-ketel

  Omschrijving Prijs * Percentage van totaal
  Cv-ketel (HR) €900,- tot €2.500,- 65% – 70%
  Montage €500,- tot €1.000,- 30% – 35%
  Totale kosten €1.400,- tot €3.500,-

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Exacte prijs voor een nieuwe cv-ketel bij u weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.


  Cv-installateur nodig in Noord-Holland?

  Kies voor een erkend cv-installateur voor de montage van uw nieuwe cv-ketel. Ontdek de scherpe prijzen.

  Gratis offerte aanvragen

  Merken cv-ketels

  Wanneer u zich oriënteert op een nieuwe CV dan merkt u ongetwijfeld dat er een enorm aanbod aan merken en modellen is. Wanneer u contact met ons opneemt voor het vervangen van uw oude gasketel, dan heeft u de vrije keus uit nagenoeg alle merken. Een verwarmingsmonteur uit Noord-Holland kan u begeleiden bij het maken van de juiste keuze. Ieder merk heeft zijn eigen eigenschappen en het is lastig om te beoordelen welk merk het beste bij u past. Bent u nieuwsgierig naar het grote aanbod aan merken of wilt u weten wat het gaat kosten? Twijfel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

  Wij leveren & installeren nagenoeg alle merken ketels

  De meest bekende merken zijn:

  Gemiddelde prijzen per merk

  Prijsklasse Merken cv-ketels Gemiddelde prijzen*
  Laag AWB, Ferroli, Intergas, Remeha €800,- tot €1.100,-
  Midden Bosch, Daalderop, Vaillant €1.000,- tot €1.300,-
  Hoog Atag, Nefit €1.300,- tot €1.700,-

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor een CW4 ketel (exclusief installatie).

  Atag

  Eén van de populairdere merken in Nederland is Atag. Atag levert diverse lijnen met zowel HR als HRe combi- en soloketels van hoge kwaliteit. Sterker nog: diverse modellen van Atag komen al jarenlang als beste uit de test bij de consumentenbond. Daarnaast biedt Atag een slimme thermostaat aan, waarmee u onderweg de warmte in huis kunt regelen.

  AWB

  AWB is als merk onderdeel van de Vaillant Group. AWB biedt verwarmingsketels van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen. Naast standaard cv-ketels levert AWB tevens duurzame systemen zoals een warmtepomp. Hiermee verminderd u uw energieverbruik in huis en behaalt u een enorm hoog rendement!

  Bosch

  Waarschijnlijk bent u bekend met het merk Bosch. In het verleden leverde Bosch een breed assortiment aan verwarmingsketels, maar inmiddels worden cv-ketels van Bosch onder het merk Nefit verkocht. Nefit levert een breed assortiment van verschillende modellen, zodat er voor iedere woning een geschikte cv-ketel verkrijgbaar is.

  Ferroli

  Ferroli biedt naast cv-ketels een breed aanbod aan producten. Zo kunt u bij Ferroli onder meer terecht voor pellet kachels en ketels, zonlichtsystemen, boilers en thermostaten. Ferroli is, net als intergas, één van de voordeligere merken en is dus erg geschikt wanneer u beschikt over een beperkt budget.

  [fusion_clients][fusion_client link=”” image=”https://www.cvketel-nu.nl/wp-content/uploads/2019/05/atag-cv-ketel.png” alt=”ATAG cv-ketels”] [fusion_client link=”” image=”https://www.cvketel-nu.nl/wp-content/uploads/2019/05/awb-cv-ketel.png” alt=”AWB cv-ketel Noord-Holland”] [fusion_client link=”” image=”https://www.cvketel-nu.nl/wp-content/uploads/2019/05/bosch-cv-ketel.png” alt=”Bosch verwarming”] [fusion_client link=”” image=”https://www.cvketel-nu.nl/wp-content/uploads/2019/05/nefit-cv-ketel.png” alt=”Nefit verwarmingsketel”] [fusion_client link=”” image=”https://www.cvketel-nu.nl/wp-content/uploads/2019/05/intergas-cv-ketel.png” alt=”Intergas cv systeem”] [fusion_client link=”” image=”https://www.cvketel-nu.nl/wp-content/uploads/2019/05/itho-daalderop-cv-ketel.png” alt=”Itho Daalderop cv ketel Noord-Holland”] [fusion_client link=”” image=”https://www.cvketel-nu.nl/wp-content/uploads/2019/05/ferroli-cv-ketel.png” alt=”Ferroli”] [fusion_client link=”” image=”https://www.cvketel-nu.nl/wp-content/uploads/2019/05/remeha-cv-ketels.png” alt=”Remeha hr-ketel”] [fusion_client link=”” image=”https://www.cvketel-nu.nl/wp-content/uploads/2019/05/vaillant-cv-ketel.png” alt=”Vaillant cv-ketel Noord-Holland”] [fusion_client link=”” image=”https://www.cvketel-nu.nl/wp-content/uploads/2019/05/viessmann-cv-ketel.png” alt=”Viessmann cv ketels”] [/fusion_clients]

  Intergas

  Intergas staat bekend als één van de voordeligere merken. De prijzen van dit merk liggen gemiddeld tussen de €800,- tot €1.100,-, waardoor Intergas een aantrekkelijke keuze is voor klanten uit Noord-Holland met een beperkt budget. Naast cv-installaties heeft Intergas een speciale app ontwikkeld: incomfort. Hiermee regelt u uw comfort in huis, ook wanneer u onderweg bent.

  Nefit

  Zoals al eerder geschreven is Nefit een merk van Bosch. Nefit levert diverse kwalitatieve gasketels in verschillende lijnen. De BaseLine is geschikt voor klanten uit Noord-Holland die op zoek zijn naar een geschikte hoogrendementsketel. Klanten die op zoek zijn naar iets meer comfort en luxe kunnen bij Nefit terecht bij de TrendLine of TopLine.

  Remeha

  Remeha is een populair merk bij klanten uit Noord-Holland. U kunt bij Remeha terecht voor zowel standaard cv-ketels en boilers evenals duurzame oplossingen. Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van een zonneboiler of HRe combiketel? Vraag een verwarmingsmonteur uit Noord-Holland dan naar de producten van Remeha.

  Vaillant

  Als u samenwerkt met een cv-installateur uit Noord-Holland, dan heeft u tevens de mogelijkheid om te kiezen voor een merk als Vaillant. Vaillant biedt diverse soorten verwarmingsketels met diverse opties. Ook voor de aanschaf van een HRe of UHR-ketel bent u bij Vaillant op het juiste adres.

  cv-ketel storing Noord-Holland

  Cv-storing Noord-Holland

  Een storing kan op elk moment gebeuren. U zul t merken dat de storingen steeds vaker terugkeren als uw verwarmingsinstallatie verouderd. Een onderhoudscontract komt in dat geval goed van pas! Wanneer u een onderhoudscontract afsluit bij een verwarmingsmonteur uit Noord-Holland, dan kan staat hij 24 uur per dag voor u klaar met zijn storingsdienst. Geeft uw systeem op zondagavond een storing aan en moet dit zo spoedig mogelijk verholpen worden? Dan neemt u contact op met uw cv-installateur uit Noord-Holland. In sommige gevallen is het mogelijk om zelf de storing te verhelpen. Dit doet u door, afhankelijk van de storing, de verwarmingsketel te resetten of bijvullen. Ook het ontluchten, bijvullen en aftappen kan een storing verhelpen.

  cv-ketel kapot Noord-Holland

  Cv-ketel kapot Noord-Holland

  Als uw cv-ketel kapot is, is het vaak nodig om een reparatie en onderhoud te laten doen. In veel gevallen is het defect op te lossen met een reparatie, maar in andere gevallen is het verstandiger om de cv-ketel te laten vervangen voor een nieuwe. Wanneer is dit? Op het moment dat u regelmatig de cv-service moet bellen omdat er een reparatie nodig is, is de cv-ketel toe aan vervanging. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de levensduur van de ketel bereikt is óf de reparatiekosten zijn hoger dan het installeren van een nieuwe ketel. Schakel de cv-service uit Noord-Holland in die 24/7 bereikbaar is om de kapotte cv-ketel te repareren of te vervangen.


  Storing in uw cv-installatie in Noord-Holland?

  Een cv-reparatie is de oplossing. Schakel een cv-monteur in die de storing verhelpt en de cv-ketel repareert!

  Klik en bel 085 500 1691

  Lekkende cv-ketel repareren

  Zoals wij hierboven al beschreven is het mogelijk dat het expansievat gaat lekken. Uit ervaring weten wij echter dat er nog meer onderdelen zijn die een lekkage aan de cv-ketel kunnen veroorzaken. De warmtewisselaar bijvoorbeeld. De warmtewisselaar wordt continu blootgesteld aan hete en koude waterstromen. Door de temperatuurverschillen zet het uit en krimpt het ineen, wat op termijn voor scheurtjes zorgt. Ditzelfde risico lopen de leidingen ook. Met een reparatie is een lekkage gelukkig relatief eenvoudig te verhelpen.

  Problemen met de driewegklep

  Als u kiest voor een combiketel, dan is er in de meeste gevallen een driewegklep aanwezig. De driewegklep is verantwoordelijk voor de juiste voorziening van warmte, en stuurt dit door naar de radiatoren of kraan. Zodra u de warme kraan opendraait schakelt de driewegklep naar de juiste stand, zodat het hete water in het systeem naar platenwisselaar gestuurd wordt. Er ontstaan problemen aan de driewegklep als deze gaat slijten, een installateur uit Noord-Holland kan deze voor u vervangen.

  expansievat kapot

  Expansievat kapot

  Het expansievat is een kwetsbaar onderdeel van de verwarmingsinstallatie. Het expansievat bestaat namelijk uit twee compartimenten, dat wordt gescheiden door een membraan. De ene helft staat verbonden met het gesloten systeem en is dus gevuld met water. De andere helft is gevuld met een gas. Het expansievat vangt grote drukverschillen op. Wanneer het membraan tussen de twee compartimenten kapot gaat, dan moet deze zo spoedig mogelijk vervangen worden. Als dit niet gebeurd, bestaat er de kans dat het expansievat gaat lekken.

  Andere veel voorkomende storingen

  Heeft uw cv-ketel een storing of is deze kapot? Dat is vervelend, want vaak heeft u dan geen warm water of geen verwarming meer. Het kan ook zo zijn dat u een tikkend geluid uit de radiatoren of leidingen hoort. Met regelmatig onderhoud, voorkomt u zulke gevolgen. Schakel een cv-installateur in die de kapotte verwarmingsketel voor u repareert en het onderhoud doet. Als het op een storing van een cv-ketel aankomt, zijn er een aantal varianten die veel voorkomen.

  De storingen:

  • Geen warm water, wel verwarming
  • Wel warm water, geen verwarming
  • Geen warm water, geen verwarming
  • Tikkende radiatoren of leidingen
  • Te lage waterdruk in de cv-ketel

  Zelf de waterdruk cv controleren

  Wanneer de waterdruk in het systeem te hoog of te laag is, zult u merken dat uw radiatoren en warm water niet goed warm worden. Bovendien zult u onder de douche merken dat de waterdruk niet is zoals u gewend bent. Het is belangrijk dat de waterdruk in het systeem altijd goed is, om de levensduur te verlengen. Het is daarom verstandig om in ieder geval jaarlijks de waterdruk te controleren. In de meeste gevallen is de druk af te lezen van het display. Deze moet tussen de 1,5 en 2 bar liggen. Is deze te hoog? Probeer het systeem dan te ontluchten. Bij een te lage druk moet u de verwarmingsinstallatie bijvullen.

  Instructievideo: hoe vult u een cv-ketel bij?

  Zelf de cv-ketel bijvullen

  Eén van de taken die u zelf kunt uitvoeren als het gaat om onderhoud, is het bijvullen van de cv-ketel. Met dit onderhoud voorkomt u een reparatie. Als u de verwarmingsinstallatie hoort tikken dan raden wij u aan om de druk te controleren. Als deze te hoog of te laag is dan wordt uw centrale verwarming niet langer goed warm en blijft uw water lauwwarm in plaats van heet. De druk wordt meestal weergeven op een display van de verwarmingsinstallatie. Deze moet tussen de 1 of 2 bar liggen. Is de druk te laag? Dan kunt u met behulp van onderstaand stappenplan de verwarmingsinstallatie bijvullen zodat de druk opgevoerd wordt.

  • Stap 1. Draai de temperatuur omlaag en draai alle radiatoren open. Schakel de CV uit en plaats een emmer onder de waterkraan om overtollig water op te vangen.
  • Stap 2. Sluit de vulkraan aan op de waterkraan en vul de vulslang met water.
  • Stap 3. Sluit de slang nu aan op het bijvulpunt van de verwarmingsinstallatie en draai deze open.
  • Stap 4. Sluit de bijvulkraan op het moment dat de druk weer tussen de 1,5 en 2 ligt.

  Cv ontluchten

  Het kan voorkomen dat uw radiatoren niet goed werken, omdat het water niet goed door de leidingen stroomt. Hierdoor worden uw verwarmingen niet warm. In zo’n geval is het slim om de cv te ontluchten. U kunt dit eenvoudig zelf, want het is niet heel ingewikkeld. Volg onderstaand stappenplan om de cv-ketel te ontluchten:

  • 1. Eerst haalt u de cv-ketel van de stroom door de stekker uit het stopcontact te halen.
  • 2. Vervolgens wacht u 15 minuten, zodat de installatie kan afkoelen.
  • 3. Draai nu alle radiatoren open.
  • 4. Leg een doekje onder de radiator die u gaat ontluchten.
  • 5. Draai het ventiel van de radiator open met een ontluchtingssleutel.
  • 6. Wacht vervolgens tot er water uit het ventiel van de radiator loopt.
  • 7. Nu draait u het ventiel weer dicht.
  • 8. Doe dit bij alle radiatoren in uw huis.

  Cv-ketel onderhoudscontract Noord-Holland

  Hoe ouder uw gasketel wordt, hoe belangrijker goed onderhoud is. Wij raden u daarom aan om een onderhoudscontract af te sluiten bij een ervaren installateur uit de regio van Noord-Holland. Een onderhoudscontract biedt u tal van voordelen.

  Zo bent u allereerst het hele jaar door verzekerd van warmte en warm water. Bovendien betaalt u hier, afhankelijk van het type onderhoudscontract, geen extra voorrijkosten en materiaalkosten voor omdat dit bij het onderhoudscontract is inbegrepen. Een ander voordeel van een onderhoudscontract is dat u bij een storing snel wordt geholpen.

  Wat kost cv-ketel onderhoud?

  Onderhoud Gemiddelde prijzen* Welk onderhoudscontract?
  Eenmalig €70,- tot €120,- Geen onderhoudscontract. Eenmalig onderhoud, incl.: voorrijkosten, arbeidskosten
  Onderhoudscontract €70,- tot €110,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, voorrijkosten, onderhoudskosten
  Servicecontract €80,- tot €150,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudkosten, voorrijkosten, toestelonderdelen gedeeltelijk
  All-in contract €130,- tot €200,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, geen materiaalkosten, 24/7 bereikbaar

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

  Keurmerken verwarmingsmonteur Noord-Holland

  U gaat een cv-ketel kopen of huren en schakelt een verwarmingsmonteur uit Noord-Holland in voor het aansluiten en installeren ervan. Het is slim om te controleren of de cv-installateur over bepaalde keurmerken beschikt.

  Het eerste keurmerk is Gaskeur, een onderdeel van KIWA die aangeeft aan welke standaarden een cv-installatie moet voldoen. Gaskeur richt zich voornamelijk op energiezuinigheid en milieuvriendelijkheid. Meer informatie over Gaskeur? Ga naar wikipedia.org.

  Heeft de cv-monteur een OK CV label? Dan bent u verzekerd van een veilige en energiezuinige cv-ketel. Cv-installateurs met dit logo voldoen namelijk aan de strengste eisen. Wilt u meer weten over OK CV? Ga dan naar de website.

  Besparen op energiekosten?

  Er zijn een aantal bespaartips als u wilt besparen op de kosten van een cv-ketel.

  Zorg bijvoorbeeld dat u uw woning in Noord-Holland met een slimme thermostaat verwarmd. Dit betekent energiezuinig en milieuvriendelijk.

  Daarnaast is het slim om te kiezen voor een cv-ketel met zonneboiler, want dat is een duurzame manier om het energieverbruik te reduceren. Lees onderstaand de bespaartips.

  Besparen met een slimme thermostaat

  Als u een nieuwe CV laat installeren, dan is het in sommige situaties verstandig om ook de thermostaat te vervangen. Hoewel u er waarschijnlijk niet bij nadenkt, kunt u met het gebruik van een slimme thermostaat flink besparen op de stookkosten. Klanten uit Noord-Holland die hun woning niet bewust verwarmen besparen al snel tot 22% op hun gasverbruik! Met een slimme thermostaat wordt de centrale verwarming van uw huis afgestemd op uw gedrag. Het is niet nodig om een klok voor te programmeren, omdat een slimme thermostaat dit uit zichzelf regelt. Bovendien krijgt u dankzij een slimme thermostaat inzicht in uw energieverbruik.

  Cv-ketel met zonneboiler

  Als u op zoek bent naar duurzame methodes om uw energieverbruik te verminderen, dan kunt u een zonneboiler overwegen. Een zonneboiler bestaat uit drie belangrijke onderdelen: de zonnecollectoren, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonnecollectoren op het dak worden ingezet om zonlicht op te vangen. Het systeem zet het zonlicht hierna om in warmte, dat wordt opgeslagen in het voorraadvat. Het voorraadvat houdt uw leidingwater warm tot het moment dat u het wil gebruiken. Op het moment dat er niet genoeg zonlicht is opgevangen zet de zonneboiler de naverwarmer in: vaak is dit de cv-ketel.

  energiezuinig verwarmen

  Hoe energiezuinig stoken?

  Als uw centrale verwarming nog niet aan vervanging toe is en u wel geïnteresseerd bent in het besparen op uw stookkosten, dan raden wij u aan om zo energiezuinig mogelijk te gaan stoken. Hiervoor hebben experts een aantal belangrijke tips opgesteld. Sluit bijvoorbeeld alle tussendeuren en verwarm enkel de ruimte waar u bent. Door dit consequent door te voeren bespaart u al snel €190,- per jaar. Een andere belangrijke tip is het verlagen van de temperatuur. Draai de verwarming ’s nachts en als u het huis verlaat op 15 graden. Doe dit niet als u gebruik maakt van vloerverwarming, omdat dit juist minder zuinig is.

  elektrische cv-ketel

  Alternatieve verwarmingsvormen

  Vindt u dat er meer rekening gehouden moet worden met het milieu en wilt u van cv-ketel op aardgas af om de CO2-uitstoot te verminderen? Dan zijn er mogelijk twee interessante alternatieven voor centrale verwarming, namelijk de warmtepomp en een elektrische cv-ketel.

  Warmtepomp

  Een warmtepomp gebruikt elektriciteit om warmte te halen uit de lucht, de bodem of het grondwater, zodat uw huis verwarmd is en u warm water heeft. Warmtepompen zijn er in diverse soorten, namelijk hybride, een ventilatiewarmtepomp of een volledige warmtepomp. Een volledige warmtepomp vervangt de gasgestookte cv-ketel, maar een hybride pomp werkt juist samen met uw cv-ketel. Deze slaat dan alleen aan wanneer er extra warmte nodig is. Ventilatiewarmtepompen kunnen niet aangesloten worden op het verwarmingssysteem, deze blazen warme lucht in uw woning. Ontvang een subsidie voor het plaatsen. Kijk hiervoor op rijksoverheid.nl.

  Elektrische cv-ketel

  Een elektrische cv-ketel werkt, zoals de naam het al zegt, op elektriciteit. Het is een alternatief op een cv-ketel of hr-ketel, waarbij fossiele brandstoffen gebruikt worden. Belangrijk is wel belangrijk om een aanvullende boiler erbij te nemen. Bovendien moet uw woning volledig geïsoleerd zijn. De kosten voor een elektrische cv-ketel liggen daarom relatief hoog.

  cv-installateur inschakelen Noord-Holland

  Direct contact? Bel of vraag een offerte aan

  Is uw cv-ketel toe aan vervanging? Heeft u een storing door achterstallig onderhoud? Of wilt u een nieuwe cv-ketel kopen of huren en laten aansluiten en installeren? U schakelt het beste een erkend cv-installateur in voor deze klus. Sluit bijvoorbeeld een onderhoudscontract af, zodat u verzekerd bent van een goed werkende en veilige cv-installatie. Wilt u meer weten over de kosten voor een installatie? Neem dan direct contact op door een offerte aan te vragen of naar 085 500 1691 te bellen. De cv-service uit Noord-Holland staat altijd voor u klaar!

  Gratis offerte aanvragen

  Werkgebied

  Klantervaringen

  Mijn cv ketel was kapot, maar gelukkig ben ik goed geholpen. Ik ben zeer tevreden over de service en kwaliteit. Binnen een uurtje werd ik al geholpen door een zeer behulpzame verwarmingsmonteur en kreeg ik goed advies. Ik ben heel erg tevreden.
  Bianca Piek, Noord-Holland
  Vorige week heb ik toch maar eens een vakman een onderhoud beurt laten doen voor mijn cv ketel. Gelukkig was ik op tijd want hij was heel nodig aan reparatie toe. Ik ben gelijk dezelfde dag geholpen. Ik ben zeer tevreden met de service.
  H. Slager, Noord-Holland
  Afgelopen weekend schrok ik midden in de nacht wakker. Mijn verwarming hield er zo maar mee op. En hij maakte een heel raar geluid. Gelukkig kon ik de 24/7 spoedservice gebruiken. Ook al was het midden in de nacht, ik werd meteen geholpen. Klantvriendelijkheid en goede kwaliteit.
  K. Smit, Drenthe
  Enige tijd geleden hebben wij een verwarmingsinstallatie aangeschaft via cv ketel Nu. We hebben hem nu 4 maanden en zijn zeer tevreden. Ook hebben we al een onderhoudsbeurt gekregen dankzij het onderhoudscontract. We zijn zeer tevreden met de kwaliteit die door de verwarmingsmonteur geleverd werd.
  Fam. Hoekstra, Zuid-Holland
  Via onze kennissen hebben wij de tip gekregen om eens naar onze verwarmingsketel te kijken. Dat was maar goed ook. Hij moest namelijk ontluchten, zelf hadden we geen ervaringen met cv-ketels. Daarom schakelden wij een vakman in. We kregen zeer goed advies!
  Tiny de Jong, Breda
  Na enige tijd werden we elke nacht wakker door een brommend geluid van onze ketel. Veel monteurs zijn langs geweest en het hield maar niet op. Gelukkig kwam ik hier terecht en het probleem werd zo verholpen door een vakman. Helemaal tevreden!
  Paul Timmermans, Amsterdam
  Wij hebben een storing gehad in onze cv ketel. Na veel zoeken kwam ik op deze website terecht. Daar stond een goede uitleg over hoe ik hem weer aan de praat moest krijgen. Gelukkig is het me zelf gelukt door deze handige tip!
  P. van Dam, Utrecht
  Enige tijd geleden was ik van plan om een nieuwe ketel aan te schaffen. Ik nam contact op met CV Ketel Nu en kreeg het beste advies. Ook werd er met me meegedacht over het budget. Nu heb ik een HR ketel waar ik zeer tevreden mee ben!
  Fam. Zandstra, Friesland
  Omdat mijn verwarming de laatste tijd een beetje raar deed keek ik toch maar eens op Cv Ketel Nu. Ik vond erg handige tips, en probeerde het probleem zelf te verhelpen. Maar het wou niet baten, dus heb ik maar een vakman ingeschakeld. Binnen een uurtje was het probleem opgelost!
  Dhr. Jager, Noord-Holland

  Cv installateur in Noord-Holland gezocht?

  Word geholpen door professionele monteurs!

  Bel direct 085 500 1691!

  Cv-ketel Noord-Holland

  Uw cv-ketel in Noord-Holland is het hart van uw woning. Wanneer deze aan vervanging toe is, of als u last heeft van een storing, schakelt u het beste een ervaren cv-monteur in. Een vakman geeft u een persoonlijk advies en zorgt ervoor dat de centrale verwarming veilig en zuinig werkt. Op zoek naar een installateur?

  Na uw aanvraag krijgt u zo snel mogelijk tot 5 offertes toegestuurd van cv-installateurs in uw regio.

  Op deze pagina leest u wat een cv-monteur voor u kan betekenen en waarmee. U leest over de belangrijkste werkzaamheden, waar u op moet letten bij het kopen van een nieuwe verwarmingsketel en vindt hier praktische informatie wat betreft de prijzen.


  Cv-ketel storing Noord-Holland: 24/7 spoedservice!

  Bij een cv-ketel storing in Noord-Holland kunt u gebruik maken van de 24/7 spoedservice! Dit betekent dat er ook in de avonduren of weekenden zo snel mogelijk een cv-monteur naar u toe komt voor een snelle reparatie. Dit is noodzakelijk als u plots geen warmte meer heeft in huis, als de ketel geen warm water meer levert of als er een storing is die u niet eenvoudig zelf kunt oplossen.

  Bel naar 085 500 1691 voor direct contact met een vakman in uw regio, zodat u zo snel mogelijk geholpen wordt!

  Bel direct 085 500 1691

  cv-ketel Noord-Holland

  Wat kost een cv-monteur in Noord-Holland?

  De kosten van een cv-monteur in Noord-Holland liggen gemiddeld rond de €55,- tot €75,- per uur. Zoals u kunt zien zit daar per monteur aardig verschil in. Het lage tarief, van gemiddeld €55,- per uur, wordt gerekend voor relatief eenvoudige reparaties en onderhoud. Wanneer u een installateur inhuurt voor een ingewikkelde reparatie of zelfs een spoedklus, dan kunt u rekenen op een iets hoger tarief, gemiddeld rond de €75,- per uur.

   

  Een eenmalige onderhoudsbeurt kost ongeveer €70,- tot €120,-. Afhankelijk van de leeftijd van uw ketel, is een onderhoudscontract vaak goedkoper. Dit kost gemiddeld €50,- tot €90,- per jaar. Voor een reparatie kunt u rekening houden met kosten tussen de €30,- tot €55,-, afhankelijk van het probleem. Is repareren niet voldoende en heeft u een nieuwe ketel nodig? In dat geval beginnen de kosten vanaf ongeveer €900,- per ketel. Voor de exacte kosten kunt u altijd gratis offertes vergelijken.

  Uurtarief cv-monteur

  €55,- tot €75,- per uur

  (Gebaseerd op gemiddelde tarieven van cv-monteurs uit Noord-Holland)

  Laag tarief
  €55,-

  Eenvoudige reparaties
  Onderhoud

  Hoog tarief
  €75,-

  Ingewikkelde reparaties
  Spoedklussen


  Start nu uw gratis offerteaanvraag

  Bovenstaande kosten laten enkel het uurtarief van de cv-monteur zien. Bij klussen komen ook nog materiaalkosten en overige kosten, zoals voorrijkosten kijken. Bekijk in de tabel hieronder de verschillende prijzen van verschillende werkzaamheden.

  Cv-ketel: kosten 2023

  Werkzaamheden/onderdelen Gemiddelde prijzen*
  Onderhoud
  Eenmalige onderhoudsbeurt €70,- tot €120,-
  Onderhoudscontract €50,- tot €90,- per jaar
  Servicecontract €70,- tot €130,- per jaar
  All-in contract €130,- tot €180,- per jaar
  Reparaties
  Expansievat €30,-
  3-weg-klep €40,-
  Motor 3-weg-klep €55,-
  Nieuwe cv-ketel
  Hr-ketel Vanaf €900,-
  Installatie €500,- tot €1.000,-

  *Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Exacte prijs weten? Vraag dan een gratis offerte aan!

  Verwarmingsmonteur in Noord-Holland nodig?

  Vind een vakman bij u in de buurt en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

  Gratis offerte ontvangen

  Nieuwe cv-ketel Noord-Holland

  Wilt u binnenkort een nieuwe cv-ketel in Noord-Holland laten plaatsen? Het kopen van een ketel is niet iets dat u regelmatig doet, dus we raden u aan u goed voor te bereiden: welk vermogen heeft u nodig, welke soort cv-ketel wilt u graag en wat kost een nieuwe ketel?

  Hieronder leest u meer over het aanschaffen en installeren van een nieuwe ketel. U leest over de verschillende soorten ketels, de kosten en over de verschillende mogelijkheden. Wilt u hierbij de hulp van een vakman inschakelen? Vraag snel een gratis offerte aan!

  Wat kost een nieuwe cv-ketel?

  Een nieuwe cv-ketel in Noord-Holland is een grote investering. De gemiddelde cv-ketel prijs begint vanaf €900,-, exclusief installatiekosten. Een vr-ketel lijkt met een prijs van €900,- tot €1.500,- de goedkoopste optie, maar door het lagere rendement is het op de lange termijn juist een duurdere keuze.

   

  De meeste mensen kiezen voor een hr-ketel. Een soloketel kost €1.400,- tot €2.500,- en een combiketel kost u €1.800,- tot €3.000,-. Een soloketel is alleen goedkoper als u al een geiser heeft: is dit niet het geval, dan is het goedkoper om een combiketel aan te schaffen. Lees ook meer over het verschil tussen een hr en een vr ketel.

   

  Een HRe-ketel. wekt naast warmte ook stroom op, waardoor het extra zuinig werkt en een rendement van maar liefst 140% behaalt. De kosten hiervan zijn wel een stuk hoger: rond de €8.000,- tot €12.000,-.

  Nieuwe cv: kosten 2023

  Type ketel Gemiddelde prijs* Rendement
  Vr-ketel €900,- tot €1.500,- 90%
  Hr-ketel – solo €1.400,- tot €2.500,- 100% – 107%
  Hr-ketel – combi €1.800,- tot €3.000,- 100% – 107%
  HRe-ketel €8.000,- tot €12.000,- 140%
  Installatie €500,- tot €1.000,-

  *Gemiddelde prijzen incl. btw, maar excl. installatiekosten. Vraag een gratis offerte aan voor de exacte prijs.

  Welke soorten cv-ketels zijn er?

  Er zijn verschillende soorten ketels waar u uit kunt kiezen. Er is niet één beste soort ketel, maar er is waarschijnlijk wel een beste ketel voor uw situatie. Welke dat is hangt af van uw woning, uw gezinssamenstelling en uw energieverbruik.

  Hieronder leest u over de verschillende ketels. Wilt u een vakman inschakelen om uw cv-ketel te plaatsen in Noord-Holland? Start nu uw gratis offerteaanvraag!

  Hr-ketel Noord-Holland

  De hr-ketel is in Noord-Holland enorm populair! Deze heeft een rendement van meer dan 100%! Hr-ketels gebruiken de waterdamp die vrijkomt om het water in het systeem opnieuw te verwarmen. Bij een standaard vr-ketel gaat deze waardevolle waterdamp verloren via de afvoer.

  Het heeft een aantal belangrijke voordelen:

  1. Een lager energieverbruik is beter voor het milieu.
  2. Door de lagere energiekosten bespaart u op de vaste lasten.
  3. De meeste nieuwe hr-ketels zijn ook geschikt voor het gebruik van een waterpomp.
  4. Dit is de meest energiezuinige verwarmingsketel

  De kosten voor een hr-ketel liggen rond de €1.400,- tot €3.000,-, afhankelijk van de keuze voor een solo- of combiketel.

  HRe-ketel

  Een HRe-ketel gaat nog net een stapje verder. Deze ketel wekt naast warmte ook elektriciteit op. Het voordeel hiervan is dat uw elektriciteitsrekening flink daalt. De HRe-ketel heeft een heteluchtmotor, die werkt op basis van aardgas. Wanneer de verwarming aanslaat gaat de motor werken, en wordt er ook elektriciteit opgewekt!

  Let op: een HRe-ketel is niet voor iedereen geschikt!

  Uw gasrekening stijgt, maar de elektriciteitsrekening daalt. Zo bent u toch goedkoper uit. Maar u behaalt alleen een goed rendement als u jaarlijks veel gas verbruikt: meer dan 1.600 m³. Dit gebeurt bijvoorbeeld alleen bij hele grote huizen, grote huishoudens of bij een slechte isolatie. Verbruikt u minder gas, dan is een hr-ketel een betere optie. Een HRe-ketel kost gemiddeld €8.000,- tot €12.000,- en is dus niet de meest budgetvriendelijke optie.

  Uhr-ketel

  Uhr staat voor Ultra Hoog Rendement. Deze ketel werkt samen met een warmtepomp, waardoor hij extra zuinig is. De warmtepomp haalt warmte uit temperatuurverschillen in de lucht, en dit wordt door de cv-ketel gebruikt om het water in het systeem te verwarmen. Een uhr-ketel kan zo een rendement van wel 140%!

  Bijkomend voordeel is dat er geen aansluiting op het riool nodig is, waardoor deze ketel geschikt is voor elke plek in huis. De kosten liggen wel iets hoger dan gemiddeld, rond de €2.500,- tot €4.000,-. Hier komt de prijs van een warmtepomp nog overheen.


  Hr-ketel in Noord-Holland plaatsen?

  Vind snel een vakman bij u in de buurt en profiteer van lage prijzen!

  Gratis offerte vergelijken

  Bekende cv-ketel merken

  Wanneer u samenwerkt met een vakman, heeft u volop de keuze uit verschillende merken. Elk merk heeft unieke eigenschappen én een eigen prijs. Hierdoor is het belangrijk om te achterhalen wat het beste merk voor uw situatie is. U heeft onder meer de keuze uit deze populaire merken:

  • Atag: dit merk biedt cv- en hr-ketels aan. De Atag hr-ketel krijgt al jaren het predicaat ‘beste cv-ketel uit de test’.
  • AWB: dit merk is onderdeel van de Vaillant Group, het assortiment bestaat uit cv-ketels, thermostaten en andere duurzame systemen.
  • Bosch: dit merk staat synoniem voor betrouwbaarheid. De modellen zijn stil, compact en gebruiksvriendelijk.
  • Ferroli: dit merk blijft investeren in duurzame energieoplossingen. Ferroli levert momenteel de populaire serie: Ferroli BlueSense.
  • Intergas: dit merk levert 21 verschillende cv-ketels. Verschillende modellen worden door de consumentenbond benoemd als ‘Beste uit de test’.
  • Nefit: dit merk bracht als eerste ter wereld de hr-ketel op de markt. Sindsdien zijn ze nog steeds bezig met de ontwikkeling van duurzame warmteoplossingen. Dit merk is een dochterbedrijf van Bosch.
  • Remeha: dit merk biedt compacte en betrouwbare ketels. Vooral de Remeha Tzerra Plus is een populair model.

  Huren, leasen of kopen?

  Is het tijd om een nieuwe cv-ketel in Noord-Holland te plaatsen? Er zijn verschillende opties:

  • Kopen: dit is bij een koopwoning de beste optie. De ketel is van uzelf, u betaalt in één keer voor de ketel en de montage en hebt op het onderhoud na geen extra kosten.
  • Huren: heeft u niet genoeg geld om een cv-ketel in één keer af te betalen? Dan is huren ook een optie. Voor een vast bedrag per maand huurt u de ketel. Onderhoud en installatie is hierbij inbegrepen dus geen extra of onverwachte kosten. Dit is de beste optie als u de komende jaren niet gaat verhuizen. U kunt het huurcontract niet voortijdig zonder afkopen stopzetten. De huurprijs begint rond de €20,- tot €25,- per maand, afhankelijk van het soort ketel dat u kiest.
  • Leasen: in dit geval betaalt u ook maandelijks een vast bedrag. Het verschil is dat de ketel aan de einde van de leaseperiode van uzelf is. De leaseprijs hangt af van de duur van het contract dat u hebt afgesloten. Bij een periode van 10 tot 12 jaar betaalt u gemiddeld €20,- tot €25,- per maand en bij een periode van 3 tot 5 jaar liggen de kosten rond de €40,- per maand.

  Nieuwe cv-ketel installeren?

  Neem direct contact op!

  Bel nu naar 085 500 1691!

  Cv-ketel kopen: waarop letten?

  U wilt uw cv-ketel in Noord-Holland vervangen: omdat dit geen dagelijkse bezigheid is, raden we u aan om u hier goed op voor te bereiden. Lees u alvast in op de vele mogelijkheden en waarop u moet letten bij het kiezen van de juiste ketel.

  Hieronder geven we 5 belangrijke aandachtspunten, om er zeker van te zijn dat u de juiste ketel kiest. Wilt u de hulp van een ervaren cv-monteur uit Noord-Holland? Ontvang dan een gratis offerte en bespaar tot wel 40% op de kosten!

  cv-ketel reparatie Noord-Holland

  1. Type cv-ketel

  Vraag uzelf eerst af welk type ketel u wilt. Dit heeft ook invloed op de kosten. Sommige ketels zijn in aanschaf duurder, maar zijn juist op de lange termijn goedkoper. Dat komt omdat ze zuiniger werken en uw gasrekening sterker daalt. Of omdat ze in combicatie met een warmtepomp nu eenmaal meer voordeel hebben.

  Hoewel een Uhr-ketel een hoog rendement behaalt, heeft deze weer een relatief hogere aanschafprijs, waardoor dit ook niet altijd de voordeligste optie is. Twijfelt u welk type ketel de beste optie is? Laat u dan persoonlijk adviseren door een cv-ketel monteur.

  2. CW-waarde

  De CW-waarde staat voor comfort waarde. Hoe hoger deze waarde, des te hoger het comfort in huis. Deze waarde geeft namelijk aan hoeveel warm water de ketel per minuut kan leveren. Hoe meer water dit is, des te groter de kans dat u op verschillende punten warm water kunt aftappen.

  CW-waarde 1 levert 4 liter warm water per minuut, en dat is alleen genoeg om in de keuken te gebruiken. Wilt u ook kunnen douchen met warm water uit de cv, kies dan minimaal voor CW-waarde 2. Wilt u gelijktijdig warm water kunnen aftappen in de keuken en in de badkamer, dan is een minimale CW-waarde van 5 nodig.

  3. Merk

  Er zijn heel veel verschillende merken om uit te kiezen. De ketels van A-merken zijn vaak duurder. In veel gevallen heeft dit te maken met het uiterlijk van de ketel en het formaat. Ook bent u vaak verzekerd van uitstekende garantievoorwaarden.

  Heeft u een beperkt budget dan is een B-merk ketel ook een goede optie. Vaak zijn deze iets groter waardoor de opties voor de plaatsing iets kleiner zijn.

  4. Solo- of combiketel

  Heeft u een geiser in huis, dan heeft u een solo-ketel nodig. Uiteraard kunt u er in dat geval ook voor kiezen om een combiketel te plaatsen, omdat u hierdoor ruimte bespaart: de geiser kan immers weggehaald worden. De aanschaf van een soloketel is wel een stuk goedkoper!

  Wanneer u geen geiser heeft, dan is het voordeliger om te kiezen voor een combiketel. Deze verzorgt warmte én warm water in één.

  5. Installatie door erkende cv-installateur Noord-Holland

  voor het installeren van uw nieuwe cv-ketel, schakelt u het beste een erkende cv-installateur uit Noord-Holland in. Als u een vakman inschakelt weet u zeker dat de ketel correct is aangesloten. Dit voorkomt potentiële gevaarlijke situaties, zoals koolmonoxidevergiftiging. Zelf een cv-ketel aansluiten zonder ervaring is geen goed idee, omdat u niet kunt controleren of alles veilig werkt. Heeft u de hulp nodig bij het vinden van een ervaren vakman, twijfel dan niet om gratis offertes aan te vragen.

  6. Keurmerken

  Als u zoekt naar een ervaren cv-monteur, dan is het slim om rekening te houden met keurmerken. Een keurmerk geeft aan dat een vakman voldoet aan strenge kwaliteitseisen. U weet dus zeker dat u kiest voor iemand met hoge kwaliteiten, een goede klantvriendelijkheid en uitstekende garantievoorwaarden. Een belangrijk keurmerk in de verwarmingsbranche is KIWA. Meer hierover leest u op kiwa.com.

  Wilt u meer weten over het kopen van een nieuwe cv-ketel en waar u op moet letten? Lees dan verder op consumentenbond.nl.

  Zoekt u meer informatie over cv-ketels? Bezoek dan de onderstaande links:


  Nieuwe cv-ketel in Noord-Holland nodig?

  Vind een monteur in uw regio en bespaar zo tot wel 40%!

  Gratis offerte aanvragen

  Wat doet een verwarmingsmonteur?

   Een cv-monteur in Noord-Holland doet meer dan alleen het plaatsen en vervangen van nieuwe cv-ketels. U kunt de vakman ook inschakelen als u een storing heeft, en de ketel een reparatie nodig heeft. Of voor onderhoud, wat de kans op storingen juist verkleint!

    

   Een verwarmingsmonteur houdt zich onder andere bezig met deze werkzaamheden:

  • Cv onderhoud
  • Cv-ketel reparatie
  • Cv-ketel vervangen
  •  

   Hieronder leest u meer over de belangrijkste werkzaamheden en taken van verwarmingsmonteurs. Heeft u hulp nodig met het vinden van de juiste installateur? Start nu uw gratis offerteaanvraag!

  Cv onderhoud Noord-Holland

  Cv onderhoud in Noord-Holland is één van de belangrijkste taken van een cv-monteur. Dit zorgt er namelijk voor dat de installatie veilig werkt. De vakman checkt onder andere of de rookgasafvoer goed werkt, wat koolmonoxidevergiftiging voorkomt. Daarnaast voorkomt het de kans op storingen en beschadigingen, waarmee u geen hoge reparatiekosten hoeft te betalen.

  Bij een onderhoudsbeurt stelt de vakman de ketel opnieuw af. Dit houdt in dat hij ervoor zorgt dat de installatie zo zuinig mogelijk werkt. Zo bespaart u tientallen euro’s per jaar op de energierekening!

  De grootste voordelen van goed cv onderhoud op een rij:

  1. Het verkleint de kans op storingen en beschadigingen, en voorkomt hoge reparatiekosten.
  2. Onderhoud voorkomt de kans op lekkages.
  3. Het verlaagt de energierekening omdat de installatie met goed onderhoud zuiniger werkt.
  4. Goed onderhoud verlengt de levensduur van de ketel.
  5. Het vergroot de veiligheid en zorgt ervoor dat de centrale verwarming veilig werkt.

  Op zoek naar een vakman voor cv onderhoud? Bel dan naar 085 500 1691 en kom direct in contact met een installateur in uw regio!

  cv-ketel onderhoud Noord-Holland

  Hoe vaak is cv onderhoud nodig?

  Gemiddeld wordt aangeraden om uw cv eens in de 2 tot 3 jaar te laten onderhouden. Hoe vaak onderhoud nodig is, hangt af van de leeftijd van de ketel. Nieuwe ketels zijn goed af met een onderhoudsbeurt elke 3 jaar, terwijl oudere ketels toch wel elk jaar of elke twee jaar onderhouden moeten worden. U kunt een cv-monteur in Noord-Holland inhuren voor eenmalig onderhoud aan uw cv-ketel in Noord-Holland, maar het is ook een optie om een onderhoudscontract af te sluiten.

  U kunt ook meer lezen over het zelf onderhouden van uw cv.

  Klantervaringen

  Na enige tijd werden we elke nacht wakker door een brommend geluid van onze ketel. Veel monteurs zijn langs geweest en het hield maar niet op. Gelukkig kwam ik hier terecht en het probleem werd zo verholpen door een vakman. Helemaal tevreden!
  Paul Timmermans, Amsterdam
  Wij hebben een storing gehad in onze cv ketel. Na veel zoeken kwam ik op deze website terecht. Daar stond een goede uitleg over hoe ik hem weer aan de praat moest krijgen. Gelukkig is het me zelf gelukt door deze handige tip!
  P. van Dam, Utrecht
  Enige tijd geleden was ik van plan om een nieuwe ketel aan te schaffen. Ik nam contact op met CV Ketel Nu en kreeg het beste advies. Ook werd er met me meegedacht over het budget. Nu heb ik een HR ketel waar ik zeer tevreden mee ben!
  Fam. Zandstra, Rotterdam
  Omdat mijn verwarming de laatste tijd een beetje raar deed keek ik toch maar eens op Cv Ketel Nu. Ik vond erg handige tips, en probeerde het probleem zelf te verhelpen. Maar het wou niet baten, dus heb ik maar een vakman ingeschakeld. Binnen een uurtje was het probleem opgelost!
  Dhr. Jager, Maastricht
  Wij hebben gister een cv ketel laten plaatsen via Cv Ketel Nu. We werden zeer goed geholpen en kregen goed advies. We wouden even laten weten dat we zeer tevreden zijn met de service die ons werd geboden.
  Fam. Jongsma, Enschede

  Wat kost cv-ketel onderhoud in Noord-Holland?

  Voor een eenmalige onderhoudsbeurt aan uw cv-ketel in Noord-Holland liggen de prijzen tussen de €70,- tot €120,-. Houd er rekening mee dat dit alleen het arbeidsloon is, daar zitten de eventuele materiaalkosten nog niet bij inbegrepen.

   

  Daarom is het in veel gevallen goedkoper om een onderhoudscontract af te sluiten. Een basis contract voor 2 jaarlijks onderhoud inclusief arbeidskosten kost u gemiddeld €50,- tot €90,- per jaar. Een servicecontract waarbij arbeid- en de meeste materiaalkosten al zijn inbegrepen kost gemiddeld €70,- tot €130,- per jaar. Wilt u geen zorgen over eventuele onverwachte kosten, dan is een all-in contract aan te raden. Dit kost gemiddeld €130,- tot €180,- per jaar.

   

  Onderhoud cv-ketel: prijzen 2023

  Onderhoudswerkzaamheden Gemiddelde prijzen* Omschrijving
  Eenmalige onderhoudsbeurt €70,- tot €120,- Excl. materiaalkosten
  Onderhoudscontract €50,- tot €90,- per jaar Incl. arbeidskosten, & 2-jaarlijks onderhoud
  Servicecontract €70,- tot €130,- per jaar Incl. kosten voor arbeid en meeste materiaalkosten en 2-jaarlijks onderhoud
  All-in contract €130,- tot €180,- per jaar Incl. kosten voor onderhoud, arbeid en materiaal, bijvullen en altijd bereikbaar

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag een gratis offerte aan voor een prijsoverzicht.

  Cv onderhoudscontract

  Naarmate uw cv-ketel in Noord-Holland meer onderhoud nodig heeft, is het slim om te kijken naar een cv onderhoudscontract. Dit houdt in dat u een vast bedrag per jaar of per maand betaalt, in ruil voor structureel onderhoud. In veel gevallen gaat het om tweejaarlijks onderhoud, maar het is ook mogelijk een contract af te sluiten voor een jaarlijkse of driejaarlijkse onderhoudsbeurt.

  Het voordeel hiervan is dat de arbeidskosten en vaak een deel van de materiaalkosten al bij de prijs inbegrepen is. U komt dus niet voor onverwacht hoge kosten te staan als bij de onderhoudsbeurt blijkt dat een essentieel onderdeel aan vervanging toe is.

  U hoeft niet meer na te denken over het onderhoud, de cv-installateur uit Noord-Holland neemt contact met u op als het weer tijd is. Zo weet u zeker dat de cv altijd netjes onderhouden blijft!


  Op zoek naar een monteur voor cv onderhoud in Noord-Holland?

  Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

  Gratis offerte aanvragen

  Cv-ketel repareren Noord-Holland

  Soms is onderhoud alleen niet voldoende, maar is er echt een kapot onderdeel aan de ketel. In dat geval kunt u de cv-ketel laten repareren in Noord-Holland door een ervaren cv-monteur. Reparaties komen regelmatig voor. Soms gaat er een onderdeel kapot, zoals de 3-weg-klep of het expansievat. Andere keren is er een storing die u zelf niet gemakkelijk kunt oplossen.

  Is er een probleem dat direct moet worden opgelost, dan is het altijd mogelijk om gebruik te maken van de spoedservice: zo komt er een vakman zo snel mogelijk bij u langs.

  Hieronder leest u meer over het uitvoeren van een cv-ketel reparatie. Met spoed op zoek naar een vakman? Bel dan naar 085 500 1691 voor direct contact!

  Wacht niet te lang met uw cv-ketel reparatie in Noord-Holland! Dit zorgt ervoor dat de problemen erger worden, waardoor de herstelkosten hoger oplopen. Bovendien kan een kapotte cv voor veel ongemakken zorgen, zoals geen warm water meer in huis of geen verwarming meer.
  Bel direct 085 500 1691

  Wat kost een reparatie?

  De prijzen voor de reparaties verschillen per situatie. Een kapot expansievat kost bijvoorbeeld gemiddeld €30,- om te herstellen, terwijl het vervangen van een kapotte 3-weg-klep ongeveer €40,- kost.

   

  De kosten van een reparatie hangen nauw samen met het soort reparatie dat uitgevoerd moet worden. Welke materialen de vakman nodig heeft en zijn arbeidsloon speelt ook een rol. Bovendien betaalt u meestal een toeslag als u in het weekend of in de avonduren een cv-ketel reparatie laat uitvoeren.

  Cv-ketel reparatie: kosten 2023

  Reparatiewerkzaamheden Gemiddelde prijzen*
  Expansievat €30,-
  3-weg-klep €40,-
  Motor 3-weg-klep €55,-

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar excl. uurtarief verwarmingsmonteur en voorrijkosten. Vraag een gratis offerte aan.

  Meest voorkomende storingen cv-ketels

  Hoe ouder uw ketel is, des te groter de kans op een cv-ketel storing in Noord-Holland. Er zijn een aantal storingen die regelmatig voorkomen: een te lage waterdruk of een gebrek aan warm water bijvoorbeeld. De ketel geeft in dat geval een storing aan, zodat u precies weet wat er aan de hand is. Soms is het mogelijk om de storing zelf te verhelpen, andere keren is het verstandiger om een vakman in te huren.

  Dit zijn een aantal van de meest voorkomende storingen bij cv-ketels:

  • Geen waterdruk: een te lage waterdruk kan veroorzaakt worden door een lekkage, en kapot expansievat of lucht in de radiatoren. In het laatste geval kunt u de storing zelf oplossen door de radiatoren te ontluchten. Is dit niet de oorzaak, schakel dan een vakman in.
  • Geen warm water: als u geen warm water meer krijgt, kan dit veroorzaakt worden door een stroomstoring of extreme kou buiten. Het is ook mogelijk dat er een andere storing is, check het display om te kijken wat het probleem is en schakel een monteur in voor een eventuele reparatie.
  • Lek in ketel: als er een lek in de cv-ketel is, verdwijnt de waterdruk en komt er nauwelijks nog water uit de kraan. Een veelvoorkomende oorzaak is een kapotte ontluchter, dit moet een installateur voor u repareren.
  • Kapot expansievat: het expansievat vangt de drukverschillen in het systeem op. Wanneer deze kapot is, lekt het expansievat van binnen en is het belangrijk om deze te laten vervangen.
  • Kapotte driewegklep: worden de radiatoren warm terwijl u de warme kraan open draait? Mogelijk is de driewegklep kapot. Dit moet een vakman voor u oplossen.


  Voor een snelle cv-ketel reparatie in Noord-Holland!

  Vind snel een installateur bij u in de buurt!

  Gratis offerte ontvangen

  Cv-ketel vervangen Noord-Holland

  Als uw ketel al oud is, is onderhoud of een reparatie soms niet meer voldoende. Het is dan tijd om uw cv-ketel in Noord-Holland te vervangen. Dit is op de lange termijn de goedkoopste optie, omdat een nieuwe cv altijd zuiniger werkt en minder storingen geeft. Zo bespaart u in energiekosten, onderhoudskosten en reparatiekosten! Een nieuwe ketel kopen doet u niet elke dag, dus het is belangrijk dat u zich goed laat informeren door een ervaren verwarmingsmonteur.

  Hieronder leest u meer over het vervangen van de centrale verwarming. Heeft u de hulp van een vakman nodig? Ontvang dan een gratis offerte en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

  cv-ketel vervangen Noord-Holland

  Wanneer cv-ketel vervangen?

  De gemiddelde levensduur van een cv-ketel is 12 tot 15 jaar. Dat betekent dat u na 12 tot 15 jaar uw cv-ketel in Noord-Holland moet vervangen. Dit merkt u als de ketel steeds vaker een storing aangeeft of als uw energierekening de afgelopen tijd flink is gestegen. Twijfelt u of een nieuwe cv-ketel plaatsen nodig is? Vraag dan advies aan een vakman. Hij kan u adviseren of het tijd is om te investeren in een nieuwe cv.

  Cv-ketel monteur Noord-Holland inschakelen: de voordelen

  De grootste voordelen van een cv-monteur uit Noord-Holland:

  • U weet zeker dat de installatie veilig werkt.
  • Met de hulp van een vakman behaalt u een hoger rendement.
  • Zo bespaart u jaarlijks op de energiekosten en onderhoudskosten.
  • Een monteur bespaart u waardevolle tijd en energie.
  • U krijgt een persoonlijk advies bij het kopen van een nieuwe verwarmingsketel.

  Recent aangevraagde offertes

  Cv installateur in Alkmaar
  Cv reparatie in Amstelveen
  Cv-ketel onderhoud in Amsterdam
  Installatie nieuwe cv-ketel in Beverwijk
  Cv-ketel repareren in Bussum
  Cv onderhoud in Den-Helder
  Cv-ketel installatie in Haarlem
  Cv-ketel installateur in Heemskerk
  Vervangen cv-ketel in Heerhugowaard
  Nieuwe cv in Hilversum

  nieuwe cv-ketel Noord-Holland

  Cv-monteur Noord-Holland gezocht? Gratis offerte ontvangen!

  Voor het onderhoud, repareren of installeren van uw cv-ketel schakelt u het beste een ervaren cv-installateur in. De vakman geeft u een persoonlijk advies met betrekking tot de verschillende soorten ketels, het onderhoud dat uitgevoerd moet worden en of repareren nog een optie is of dat u de installatie beter kunt vervangen. Op zoek naar een monteur in uw regio?

  Start nu uw gratis offerteaanvraag!

  We zorgen ervoor dat u na uw aanvraag zo snel een offerte toegestuurd krijgt. Kom in contact met de beste cv-monteur in Noord-Holland. Geen zorgen, want de aanvraag is gratis en verder helemaal vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast!

  Gratis offerte ontvangen