Uw woning energiebewust verwarmen

Als u energie wilt besparen, denkt u al snel aan het overstappen op bijvoorbeeld groene stroom. Wat de meeste mensen niet weten is dat, door bepaalde dingen thuis op andere wijze te gebruiken of aan te passen, uw energieverbruik ook flink daalt. Als energiebesparing alleen maar voordelen met zich mee brengt, waarom zou u dan nog te veel energie gaan verbruiken?

Energiebesparende tips

Wilt u de cv nog niet laten vervangen door een warmtepomp? Zelfs een paar kleine veranderingen zorgen al voor een behoorlijke besparing. Naast het feit dat u, door zuinig gebruik te maken van uw energie, geld bespaart, helpt u ook mee aan de verbetering van het milieu. Hieronder geven we een aantal tips waarmee u uw woning warm houdt maar tegelijkertijd ook groen!

CV ketel onderhoud

Tip 1 – Laat uw installatiesystemen nakijken

Door u verwarmingsinstallatie te laten nakijken en onderhouden, kan roestafzetting worden ontdekt en direct worden verwijderd. Roestafzetting zorgt voor 5% meer energieverbruik dan nodig is, uw energierekening loopt daardoor onnodig hoog op. Contact zoeken met een van onze vakmannen is kosteloos. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Tochtgaten dichten, energie besparen

Tip 2 – Tochtgaten

Tochtgaten maken het verwarmen van uw woning vrijwel onmogelijk. Vaak zet u in zulk soort gevallen de kachel gewoon iets hoger. Dit helpt echter niks. Vermijd daarom tochtgaten. Vooral oudere huizen hebben hier vaak last van bij hun ramen of deuren. Let hier goed op en onderneem actie om tochtgaten tegen te gaan!

Vermogen cv-ketel

Tip 3 – Het juiste vermogen

Per jaar hoort een ketel ongeveer 1300 uren lang te branden. Zonder urenteller heeft u geen idee op hoeveel uur u al zit. Daarom raden wij u aan een urenteller te laten monteren. Zo weet u precies hoeveel uren uw CV ketel maakt. Het vermogen van uw CV ketel moet rond de 2-4 kW zitten. U kunt natuurlijk ook een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, dan bent u er van verzekerd dat u geld zal gaan besparen. Één van onze experts rekent graag voor u uit hoeveel uw oude systeem verbruikt.

Weersafhankelijke thermostaat

Tip 4 – Een weersafhankelijke thermostaat

Een weersafhankelijke thermostaat past de temperatuur van het water in uw ketel automatisch aan de buitentemperatuur aan. En daarnaast, wanneer u helemaal geen water gebruikt, schakelt deze zichzelf volledig uit. Interesse in een weersafhankelijke thermostaat? Onze installateur adviseert u kosteloos over de mogelijkheden.

Radiatoren ontluchten

Tip 5 – Ontlucht de radiatoren

Wanneer de tijd weer is aangebroken om de kachels aan te zetten, raden wij u aan uw radiatoren van te voren te ontluchten. Hiervoor hoeft u alleen de ontluchtingsschroef te openen met een sleutel en de rest gaat vanzelf. Draai zodra al het lucht en water eruit is de ontluchtingsschroef weer dicht.

Korter luchten

Tip 6 – Korter luchten

De meesten mensen laten hun huis lekker luchten door even de ramen open te gooien. Dit is geen probleem, als u dit maar niet te lang doet. Twee keer vijf minuten per dag is al voldoende. Van belang is wel dat u tegelijkertijd al uw (thermostatische) kranen sluit. Zo ontsnapt alleen de gebruikte lucht en geen warme lucht die vastgehouden wordt door uw muren en meubels.

Energie besparen met gordijnen

Tip 7 – Jaloezieën of gordijnen

Zodra het donker wordt kunt u het beste uw gordijnen en of jaloezieën sluiten, dit heeft voor uw huis hetzelfde effect dat als een deken voor ons heeft. De warme lucht blijft dan binnenskamers. Zo bespaart u al weer 4%. Andersom gaat het ook op, wanneer u in de winter het zonlicht naar binnen laat dan creëert u gratis warmte. Dit ziet u direct terug op uw energierekening.

Radiatoren niet afdekken, besparen op stookkosten

Tip 8 – Niet afdekken

Men wil zijn radiator nog wel eens gebruiken om de was te laten drogen. Dit raden wij zeker af, je verliest op deze manier namelijk 20% van u energie. Hang ze op aan een rek en heb geduld, dit kost u niets. Daarnaast is het verstandig om geen voorwerpen tegen uw radiatoren te plaatsen, dit gaat bijvoorbeeld op voor een bankstel, stoel of gordijnen.

Energie besparen door warme kleding aan te trekken

Tip 9 – Kleding

In plaats van de kachel aan te zetten, kunt u ook iets warmers aantrekken. Dit heeft meer zin dan u denkt. Door een lekkere warme trui of broek uit de kast te halen kunt u uw verwarming uitzetten of laag houden. Dit scheelt weer een hoop energie!

Besparen

Niemand betaalt graag meer dan nodig is. Daarom raden we u ook zeker aan deze tips te volgen, dan weet u zeker dat u bespaart op uw energiekosten. Daarnaast helpt u het milieu ook een handje mee! Voor meer informatie of voor persoonlijke hulp van één van onze verwarmingsspecialisten vult u vandaag nog gratis en vrijblijvend het offerteformulier in dat u vindt op onze website. Wij nemen dan contact op om uw wensen te bespreken.

Offerteformulier

Heeft u vragen aan onze monteur? Vul dan vrijblijvend het onderstaande formulier in. U hoort spoedig van ons.