Besparen op cv-ketel reparatie?

Bespaar tot wel 40% door gratis offertes te vergelijken!

Cv-ketel reparatie kosten

Wat zijn de kosten van een cv-ketel reparatie? Gemiddeld betaalt u tussen de €55,- tot €75,- per uur. De exacte prijs hangt af van het onderdeel dat kapot is. Schakel bij een beschadigingen zo snel mogelijk en cv-monteur in, zodat u niet lang zonder warmte zit. Benieuwd wat het kost om uw cv-ketel te repareren?

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende cv-installateurs in uw regio. Vergelijk en bespaar tot wel 40%!

Op deze pagina gaan we dieper in op de kosten van een cv-ketel reparatie. U leest over een aantal veelvoorkomende beschadigingen en reparaties die worden uitgevoerd en leest hoe de prijs bepaald wordt.

cv-ketel reparatie kosten

Wat kost een cv-ketel reparatie?

Bij een cv-ketel reparatie heeft u te maken met verschillende kosten. Allereerst de arbeidskosten: het gemiddelde uurtarief ligt tussen de €55,- tot €75,-. Voor standaard cv onderhoud en eenvoudige reparaties, zoals het bijvullen van de ketel of het ontluchten van radiatoren, betaalt u een lager uurtarief dan voor ingewikkelde reparaties of spoedklussen.

Ook de materiaalkosten spelen een belangrijke rol!

Is uw expansievat kapot, dan moet u deze vervangen: dit kost gemiddeld €30,-. Een nieuwe 2-weg-klep kost ongeveer €40,- en als de motor van de 3-weg-klep kapot is dan betaalt u gemiddeld €55,-.

Wilt u besparen op de kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Cv-monteur: kosten 2024

Elke cv-monteur mag zijn of haar eigen tarief bepalen. Gemiddeld ligt dit tussen de €55,- tot €75,- per uur. Vaak is een zzp’er goedkoper dan een groot bedrijf en heeft de ervaring en goede naam van een bedrijf ook invloed op de kosten. Eenvoudige reparaties kosten eerder rond de €55,- per uur terwijl u voor spoedklussen rond de €75,- per uur betaalt.

Uurtarief cv-monteur

€55,- tot €75,- per uur

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van cv-monteurs)

Laag tarief
€55,-

Eenvoudige reparaties
Onderhoud

Hoog tarief
€75,-

Ingewikkelde reparaties
Spoedklussen

Prijzen veelvoorkomende reparaties: 2024

Werkzaamheden/onderdelen Gemiddelde prijzen*
Expansievat €30,-
3-weg-klep €40,-
Motor 3-weg-klep €55,-
Geen warm water €55,- tot €75,- per uur

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw, maar excl. arbeidskosten. Vraag gratis offertes aan voor de exacte reparatiekosten.

Cv-ketel laten repareren door een installateur?

Vind een vakman in uw regio en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Welke factoren beïnvloeden de totaalprijs bij een cv-reparatie?

De kosten van een cv-ketel reparatie verschillen per situatie. Er zijn verschillende factoren die de totaalprijs beïnvloeden. Een belangrijk voorbeeld hiervan is het uurtarief van de monteur en de ernst van het probleem.

Hieronder gaan we dieper in op de verschillende factoren en keuzes die de totaalprijs beïnvloeden. Wilt u graag een exacte prijsindicatie ontvangen, vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

1. Uurtarief monteur

Het gemiddelde uurtarief van een monteur ligt tussen de €55,- tot €75,- per uur. Omdat elke cv-installateur zijn of haar eigen tarief bepaalt, zit hier nogal verschil in tussen bedrijven. Ook kan het uurtarief hoger liggen bij ingewikkelde klussen dan bij reparaties die eenvoudig op te lossen zijn.

Schakelt u met spoed een cv-installateur in, dan betaalt u bovendien vaak een spoedtarief waardoor de kosten hoger komen te liggen. Wilt u verzekerd zijn van een cv-installateur met een goedkope uurprijs, dan is het altijd slim om de prijzen van vaklui met elkaar te vergelijken!

2. Ernst van het probleem

Hoe ernstiger het probleem des te hoger de kosten. Hoe ingewikkelder het probleem, des te langer de cv-ketel reparatie duurt. Hierdoor lopen de arbeidskosten op. Maar tegelijkertijd geldt ook dat hoe meer onderdelen vervangen moeten worden, des te hoger de materiaalkosten oplopen.

Als u 3-weg-klep bijvoorbeeld niet meer werkt, dan kunt u deze vervangen vanaf €40,-. Maar moet u een nieuwe motor kopen voor de 3-weg-klop, dan lopen de materiaalkosten al op tot €55,-.

cv-ketel reparatie

3. Type ketel

Ook het type ketel heeft invloed op de kosten. Een oude, slecht onderhouden ketel repareren is bijvoorbeeld duurder dan het repareren van een relatief nieuwe ketel die altijd goed onderhouden is. Heeft u een ketel van 14 jaar of ouder? Dan kan het zelfs goedkoper zijn om te besluiten de ketel te vervangen in plaats van repareren.

4. Dag, nacht of spoed?

Welke dag u de cv-ketel laat repareren speelt ook mee. Op doordeweekse dagen ligt het uurtarief lager dan in weekenden of buiten kantooruren. Dat heeft ermee te maken dat u buiten de reguliere uren een spoedtarief betaalt. Als er echt een groot probleem is, zoals geen warmte meer in huis, dan is het (zeker ’s winters) belangrijk om zo snel mogelijk een vakman in te schakelen. Heeft de storing iets minder haast (zoals in de zomer) dan kunt u overwegen om de volgende werkdag af te wachten om zo te besparen op de kosten.

5. Voorrijkosten

Praktisch elke monteur brengt voorrijkosten in rekening. Dit zijn kosten die in rekening worden gebracht nog voordat de vakman aan het werk is geweest. De voorrijkosten worden in de meeste gevallen bepaald door de afstand tussen het bedrijf en uw woning. Kiest u dus voor een vakman in uw regio, dan houdt u de voorrijkosten zo laag mogelijk! Sommige vaklui laten de voorrijkosten zelfs helemaal vallen binnen een bepaalde straal.

6. Wel of geen onderhoudscontract

Heeft u een onderhoudscontract afgesloten? Dan is de installateur altijd bereikbaar bij storingen en komt hij direct langs om de cv-ketel te repareren. Het voordeel van een onderhoudscontract, is dat de kans groot is dat de reparatie of de materiaalkosten bij de prijs inbegrepen zitten. Dit hangt af van het type contract dat u heeft. Zo heeft u niet te maken met onverwachte kosten!

Besparen op de kosten van een cv-ketel reparatie?

Vergelijk meerdere offertes en kies de vakman met het beste aanbod!

Wanneer is een cv-ketel reparatie nodig?

Op het moment dat de cv-ketel een storing aangeeft, is er een reparatie nodig. Soms is deze eenvoudig, zodat u dit zelf kunt doen. De storingscode kunt u opzoeken zodat u precies weet wat er mis is. In sommige gevallen moet u de installatie bijvullen of juist ontluchten.

Soms is een storing meer complex.

Als u het u zelf niet lukt om de oorzaak van het probleem te vinden en u ondervindt hier vervelende gevolgen van, zoals een hogere energierekening, geen warm water meer in huis of een ketel die het helemaal niet meer doet, dan is het belangrijk om een vakman in te huren voor een cv-ketel reparatie.

Veelvoorkomende problemen & kapotte onderdelen

Dit zijn een aantal van de meest voorkomende problemen van cv-ketels:

 • Kapotte 3-weg-klep: als de 3-weg-klep kapot is, dan wordt het water in het systeem niet meer de juiste kant op gestuurd. Dit houdt in dat u geen warm water krijgt als u de kraan opendraait. In de meeste gevallen moet de 3-weg-klep of de motor hiervan vervangen worden.
 • Kapot expansievat: een expansievat vangt drukverschillen op in het systeem. Het vat heeft een membraan dat soms beschadigt. De druk in de ketel loopt te hoog op en er ontstaat een storing.
 • Tikkende radiatoren: dit gebeurt vaak als er te veel lucht in de leidingen zit. De oplossing is het ontluchten van de radiatoren. Als u dit niet zelf kunt doen, schakelt u hiervoor een vakman in.
 • Te lage waterdruk: is de druk juist te laag, dan is het belangrijk om de ketel bij te vullen. Vaak is er naast uw cv-ketel een kraantje waarmee u dit eenvoudig kunt doen.
 • Schakel een cv-monteur in!

  Wilt u een vakman inschakelen voor uw cv-ketel reparatie? U weet dan zeker dat u zo snel mogelijk weer warmte of warm water in huis hebt, en dat de installatie veilig werkt.

  De voordelen van een vakman:

  • Hij kan direct bij u langskomen voor een spoedreparatie.
  • Zo hoeft u nooit lang zonder warmte te zitten.
  • U krijgt een persoonlijk advies en de ketel wordt zuinig afgesteld.
  • Bij een onderhoudscontract zijn de kosten vaak deels gedekt!
  • Hulp van een expert bespaart u waardevolle tijd en energie.

  Gasketelwet: een erkende cv-monteur inschakelen is verplicht

  Met de invoering van de gasketelwet op 1 april 2023 zijn installatiebedrijven verplicht om een CO-certificaat te behalen. Dit certificaat is ook vereist voor cv-monteurs die reparaties uitvoeren aan uw cv-ketel. Het doel van de wet is om de veiligheid van cv-ketels te verbeteren en het risico op koolmonoxidevergiftiging te verminderen.

  Als uw cv-ketel gerepareerd moet worden, is het daarom belangrijk om te controleren of de cv-monteur in het bezit is van het CO-certificaat. Dit certificaat geeft aan dat de monteur de nodige kennis en vaardigheden heeft om veilig en deskundig reparaties uit te voeren aan uw cv-ketel.

  Een reparatie uitvoeren aan een cv-ketel kan gevaarlijk zijn als dit niet deskundig gebeurt. Daarom is het van belang om alleen een cv-monteur met een CO-certificaat in te schakelen voor reparaties aan uw cv-ketel. Zo bent u verzekerd van veilige en deskundige reparaties, en blijft uw cv-ketel goed functioneren.

  cv-ketel repareren

  Cv-ketel laten repareren? Bespaar op de kosten!

  Moet u een cv-ketel laten repareren? Schakel zo snel mogelijk een vakman in, om grotere schade te voorkomen. Met de hulp van een installateur werkt de cv-installatie al snel weer naar behoren. Heeft u een onderhoudscontract afgesloten dan zitten een deel van de materiaalkosten zelfs al bij uw abonnement inbegrepen. Op zoek naar een installateur?

  Start nu uw gratis offerteaanvraag!

  U ontvangt hierna zo spoedig mogelijk tot 5 offertes van experts in uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies voor de cv-installateur met het beste aanbod. U bespaart tot wel 40% op de totaalprijs. Onze offerteservice is gratis en bovendien helemaal vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast!