Besparen op de aanschaf van een nieuwe ketel?

Bespaar tot wel 40% door gratis offertes te vergelijken!

HRe-ketel

Sinds 2019 zijn er in Nederland geen HRe-ketels meer verkrijgbaar. De enige fabrikant van dit type ketel is ermee opgehouden. Bovendien passen de HRe-ketels niet meer in het huidige beleid, waarbij gasvrij wonen zoveel mogelijk wordt gestimuleerd. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven, waarmee u nog meer bespaart dan met een HRe-ketel. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u zo spoedig mogelijk offertes, maximaal 5! Vergelijk de prijzen en kies de installateur met het beste aanbod!

Op deze pagina leggen we uit wat een HRe-ketel is en hoe deze precies werkt. We vertellen over de voor- en nadelen en u leest of de aankoop van een HRe-ketel voor u ook rendabel is en welke alternatieven er zijn!

hre ketel

Wat is een HRe-ketel?

Een HRe-combiketel deed hetzelfde wat iedere andere HR-combiketel zou doen: het leveren van warmte en warm water.

Maar de HRe-ketel heeft een extra functie!

Een HRe cv-ketel, ook wel een micro-WKK genoemd, heeft een heteluchtmotor die werkt op aardgas. Wanneer de verwarming aanslaat genereert deze motor tegelijkertijd elektriciteit. Dankzij deze ketel neemt u dus veel minder elektriciteit af, en daalt de stroomrekening! Wanneer er meer stroom verbruikt wordt dan dat de ketel kan opwekken, dan schakelt deze automatisch over op het elektriciteitsnet: u hoeft dus nooit bang te zijn dat u zonder stroom komt te zitten.

Doordat de HRe-ketel slim wordt ingezet, haalt deze een rendement van maar liefst 140%! Dat is een stuk hoger dan een standaard HR-combiketel.

Hoewel het nu lijkt dat de HRe-ketel de beste optie is, is dat niet voor ieder huishouden zo. De ketel heeft namelijk een hoge aanschafprijs en ook verbruikt de ketel iets meer gas dan gemiddeld, om de motor draaiende te houden. Voor het juiste huishouden kan de HRe-ketel veel geld besparen, maar als u maar weinig gas verbruikt dan behaalt u waarschijnlijk niet het gewenste rendement. Laat u daarom goed informeren als u overweegt om een nieuwe verwarmingsketel te kopen.

Koop een nieuwe cv-ketel tegen de laagste prijs!

Vind de vakman met het beste aanbod en bespaar op de kosten!

Wat zijn de nadelen van een HRe-ketel?

HRe-ketels hebben dus een hoog rendement. Zitten er ook nadelen een HRe cv-ketel?

De hoge investering is voor veel mensen een groot nadeel. Dankzij een subsidie en eventueel de energiebespaarlening is het voor de meeste mensen wél mogelijk deze investering te doen, maar niet iedereen wil hier een lening voor hoeven af te sluiten.

Bovendien is het formaat iets groter door de stirlingmotor die elektriciteit opwekt: u kunt hem niet zomaar op elke plek ophangen. Een vakman kan u adviseren wat de beste plek is om de ketel op te hangen. Ook omdat de ketel iets zwaarder is dan de standaard HR-ketel, en daarom iets meer geluid maakt. Als u deze op zolder plaatst of in de bijkeuken dan heeft u hier zo weinig mogelijk last van.

Welke alternatieven voor de HRe-ketel zijn er?

    De overheid wil gasvrij wonen steeds meer stimuleren. Daar past de HRe-ketel, die juist extra gas verbruikt, natuurlijk niet meer tussen. Gelukkig zijn er nog andere mogelijkheden om te besparen op de gas- en elektriciteitsrekening.

    Hieronder geven we een aantal voorbeelden:

  • 1. Warmtepomp: deze wekt zowel warmte als warm water op. De warmtepomp haalt de warmte uit de lucht, de bodem of uit grondwater en kan zo de cv-ketel in z’n geheel vervangen. Er zijn verschillende soorten pompen. Een warmtepomp is een grote investering van ongeveer €6.500,- tot €20.000,-! Hierdoor is het ook mogelijk om te investeren in een hybride warmtepomp: deze werkt samen met de cv-ketel. De cv-ketel gaat aan als dat nodig is.
  • 2. Zonneboiler: dit is een aanvulling op de bestaande cv-ketel, die zorgt dat er extra warm water opgewekt wordt. Fijn als u in huis veel warm water gebruikt, bijvoorbeeld met een regendouche! Let er wel op dat uw ketel het ‘Naverwarmen Zonneboiler’ label hebben, anders is het niet mogelijk deze te combineren met een zonneboiler.

Cv-ketel of warmtepomp kopen? Bespaar op de kosten!

Vergelijk cv-monteurs in uw regio en bespaar tot wel 40%!

Kan ik subsidie krijgen?

Op dit moment kunt u aanmerking komen voor de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) als u investeert in een warmtepomp. Wel zitten hier grote voorwaarden aan: zo moet u investeren in minimaal twee energiebesparende maatregelen. Dus naast een warmtepomp ook in betere isolatie bijvoorbeeld! Meer hierover leest u op rvo.nl.

Soms bieden provincies of gemeentes een plaatselijke subsidie aan. Of dit in uw locatie ook het geval is, checkt u eenvoudig via verbeterjehuis.nl.

Energiebespaarlening

Heeft u niet de financiële middelen om een nieuwe ketel of verwarmingspomp te kopen, maar is dit wel de beste investering voor u en uw huishouden? Dan is het een optie om een energiebespaarlening af te sluiten. Dit is een lening tegen een hele lage rente, waardoor het toch mogelijk is om in één keer een grote investering te doen. U kiest zelf de looptijd van de lening en de jaarrente ligt gemiddeld tussen de 1,81% en 1,51%!

Meer weten over deze lening? Lees dan verder op energiebespaarlening.nl

hre cv ketel

Cv-ketel of warmtepomp laten installeren? Vergelijk gratis offertes!

Wie een ketel of verwarmingspomp gaat kopen, laat deze het beste installeren door een ervaren cv-monteur. De vakman zorgt voor een correcte plaatsing: dit zorgt voor een veilige en zuinige ketel. Bovendien verkleint het de kans op storingen en bespaart het u waardevolle tijd! Op zoek naar een cv-ketel installateur bij u in de buurt?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo spoedig mogelijk de prijzen van verschillende experts in uw regio. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod: zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt. Sterker nog, u bespaart tot gemiddeld 40% op de totaalprijs! De aanvraag is helemaal gratis en u zit nergens aan vast: begin daarom vandaag nog met vergelijken!