CV ketel huren of kopen?

CV ketel kopen of huren?

Deze vraag is niet eenvoudig en kort te beantwoorden. Je kunt namelijk niet stellen dat of kopen of huren voordeliger is, dit ligt aan de omstandigheden en uw situatie. Laat u daarom altijd goed informeren en raadpleeg een installateur om voor u uit te rekenen wat in uw geval de beste keuze zal zijn. Om u een eindje op weg te helpen bespreken we onderstaand de voor- en nadelen van een cv-ketel kopen of huren.

Cv-ketel kopen

Als u besluit een cv-ketel te kopen dan is dit een eenmalige investering; u betaalt de aanschafkosten en de cv-installatie kosten. U bent direct en volledig eigenaar van de cv-ketel en er volgen geen verdere maandelijkse afschrijvingen. Alle beslissingen die samenhangen met het kopen van een cv-ketel neemt u zelf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan welk merk en type cv-ketel je kiest, bij welke installateur u een onderhoudscontract afsluit en de looptijd van zo’n contract. Wilt u uw cv-ketel vervangen? Dan bepaalt u zelf wanneer dit gebeurt, u bent nergens aan gebonden. Daar tegenover staat natuurlijk wel dat met de aanschaf en installatie van een cv- ketel een flink bedrag gemoeid is. Houd er ook rekening mee dat het afsluiten van een onderhoudscontract eigenlijk een must do is. Als uw cv-ketel namelijk opeens uitvalt en u hebt geen onderhoudscontract, dan zijn alle kosten voor uw rekening. Denk hierbij aan voorrijkosten van de installateur, arbeidsloon en eventuele onderdelen.

Cv-ketel huren

Overweegt u een cv-ketel te huren? Dan betaalt u een vast bedrag per maand, berekend over de totale levensduur van de cv-ketel. In dit maandbedrag worden doorgaans de kosten verrekenend voor de installatie, aanschaf, onderhoud en service van de cv-ketel. Dit heeft dus als voordeel dat als een van de onderdelen bijvoorbeeld stuk gaat, u geen onverwachte kosten zult hebben. Een van de grootste nadelen van het huren van een cv-ketel is dat bij ontevredenheid u niet zomaar een nieuwe cv-ketel installateur kan kiezen. De voorwaarden voor service en onderhoud van uw cv-ketel worden namelijk bepaald door uw installateur.

Offerte aanvragen

Of u nu een cv-ketel wil huren of aanschaffen, het is altijd belangrijk meerdere offertes aan te vragen om zo een goede keuze te kunnen maken. Neem contact met ons op om vrijblijvend en kosteloos een offerte aan te vragen.

Contact spoedservice CV ketel Nu