CV ketel reparatie
CV ketel vervangen

CV ketel vervangen

Wanneer u eenmaal een CV ketel heeft aangeschaft, zult u niet snel overwegen de verwarmingsketel te laten vervangen. Dit is natuurlijk ook niet nodig, CV ketels gaan vaak jarenlang mee, zonder al te grote problemen te veroorzaken. Toch blijkt uit onderzoek dat 40 procent van CV ketels die 6 jaar geleden zijn aangeschaft regelmatig een storing hebben. Dit aantal loopt zelfs op tot vijfentachtig procent bij verwarmingsketels boven de 10 jaar. U kunt er dus vanuit gaan dat uw CV-ketel steeds mindere kwaliteit levert naar mate de jaren verstrijken. Een gemiddelde verwarmingsketel gaat 12 jaar mee. Wanneer het onderhoud van uw ketel echter een zeer grote kostenpost wordt, is het aan te raden eerder uw CV ketel te vervangen. Bij CV ketel Nu zijn wij u graag van dienst bij het maken van de juiste keuze, het vergelijken van prijzen en de installatie van uw nieuwe verwarmingsketel. Onze ervaren medewerkers hebben op elke vraag een antwoord en werken snel en vakkundig, opdat u zo snel mogelijk weer een aangenaam verwarmd huis heeft.

Redenen voor het vervangen

Hoewel de meeste ketels worden vervangen vanwege de hoge onderhoudskosten door slijtage, zijn er verschillende andere redenen voor het vervangen van uw verwarmingsketel.

  • U kunt besparen op stookkosten
  • Het rendement verhogen
  • Uw wooncomfort verbeteren
  • De vraagprijs van uw woning verhogen

Besparen op stookkosten

Ten eerste kunt u met een nieuwe cv ketel ontzettend besparen op stookkosten. Moderne CV ketels worden namelijk steeds zuiniger, en verbruiken aanzienlijk minder energie dan oudere verwarmingsinstallaties. Zelfs als uw CV ketel nog niet aan vervanging toe is, is het aan te raden te berekenen in hoeverre de energiekosten verschillen. Doordat nieuwe CV ketels tot wel 17 procent minder energiekosten vragen, kunt u jaarlijks € 200,00 besparen.

Verhogen van het rendement

Een tweede reden voor het vervangen van uw verwarmingsketel is het verhogen van het rendement. De ontwikkeling en productie van hoogrendement CV ketels, heeft geleid tot verwarmingsketels die dankzij nieuwe technologieën meer warm water per minuut generen. Door de capaciteit van uw CV ketel aan te sluiten op uw warmwatervraag, kunt u het rendement van de ketel verhogen, wat leidt tot minder energieverbruik. Als u eenmaal een CV ketel heeft die bij uw warmwatervraag aansluit, kan deze bij verandering van de vraag, door een monteur opnieuw ingesteld worden.

Verbeteren wooncomfort

Tevens kunt u zorgen voor een beter wooncomfort. Heeft u problemen met het op temperatuur houden van uw huis? Word het douchewater koud als u beneden het warm water aan zet? Is warm water afwisselend heet en lauw? Deze en andere problemen kunnen worden verholpen door uw verwarmingsketel te vervangen, wat zal leiden tot een verbeterd wooncomfort.

Vraagprijs woning verhogen

Tot slot kunt u de vraagprijs van uw woning verhogen. Wanneer u overweegt binnen een afzienbare periode te verhuizen, is het aan te raden uw verwarmingsketel te vervangen. Een moderne, energiezuinige CV ketel verhoogt bij taxatie, de waarde van uw woning.

Prijzen

De prijzen voor het vervangen van een CV ketel verschillen sterk van elkaar, afhankelijk van de warm water capaciteit van uw CV ketel, het vermogen, en de keurklasse. Gemiddeld dient u rekening te houden met prijzen rond de 1250 euro, exclusief installatiekosten. In onderstaande tabel is een kort overzicht gegeven van enkele verwarmingsketels van verschillende merken, met variërend vermogen en een grote range aan prijzen. Over het algemeen is het aan te raden om uw CV ketel te laten vervangen in de zomer. Zo heeft u tijdens de zomermaanden geen moeilijkheden met het verwarmen van uw woning, en dalen in deze periode de prijzen voor aanschaf en installatie tot wel veertig procent.

Merk(naam) Prijs Vermogen / Warm water capaciteit
Remeha Tzerra HR € 800,00 21 kW / 12,1 liter pm
Itho Klimax2 € 1000,00 36 kW / 20,0 liter pm
IntergasHReco 36 € 1300,00 30 kW / 15,0 liter pm
Vaillant eco TEC plus VHR € 1600,00 30 kW / 16,2 liter pm
Nefit Topline Aquapower HRC € 2500,00 41 kW / 21,0 liter pm

Vraag deskundig advies!

Overweegt u de aanschaf van een nieuwe verwarmingsketel? Vraag dan professioneel advies bij een monteur. Deze kan u informeren over prijzen, mogelijkheden en kan samen met u bepalen welke verwarmingsinstallatie het beste bij uw wensen past. De medewerkers van CV ketel Nu zijn u graag van dienst. Onze ervaren monteurs hebben deskundige kennis over de verschillende verwarmingsketels en kunnen elke vraag op dit gebied beantwoorden. Wij garanderen dat u een betrouwbare verwarmingsketel in huis krijgt, waar u jarenlang plezier van zult hebben. Vul daarom voor comfort en betrouwbaarheid het offerteformulier in, wij nemen snel contact met u op!

Contactformulier

Voor- en achternaam (*)

Adres (*)

Postcode (*)

Woonplaats(*)

Telefoonnummer (*)

Uw emailadres (*)

Omschrijving opdracht (*)
kwaliteitskeurmerkWe werken samen met de vakmannen van Kluswebsite.


Terugbelverzoek CV-monteur