Itho Daalderop CV-ketels

Itho Daalderop cv-ketels
Bent u op zoek naar een verwarmingsketel die geproduceerd is met het oog op duurzaamheid en kwaliteit? Bij Itho Daalderop bent u aan het juiste adres. In 2011 is een samenwerking ontstaan tussen twee verschillende Nederlandse CV ketel bedrijven, die elk een lange geschiedenis in het bedrijfsleven kenden. De samenwerking heeft geleid tot diverse systemen die een optimaal binnenklimaat mogelijk maken. Een CV ketel van Itho zal gegarandeerd lang meegaan, en kent een uitstekende afstelling bij de installatie, waardoor u zo weinig mogelijk geld kwijt bent aan stookkosten. Bent u benieuwd naar de prijzen, of hebt u behoefte aan meer informatie? Aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen.

Het ABC van Itho

De ontwikkelaars van Itho hebben drie verschillende ketels ontwikkeld voor de centrale verwarming, welke worden aangeduid als ‘het ABC van Itho’. Het gaat om de Aqua-Max, de Base Cube en de Comfort Classic. Hoewel elke ketel een zeer eenvoudig gebruiksgemak heeft, en een makkelijke installatie en reparatie kent, zijn er wel verschillen. Deze verschillen ontstaan door het type toestel waar u voor kiest: voorraadtoestellen hebben een voorraadvat, en houden het water continu op de juiste warmte. Doorstroomtoestellen zijn compacter, en leveren alleen warm water als er vraag naar is. Hieronder vindt u een kort overzicht van de drie verwarming modellen.

  • Comfort Classic
    De Comfort Classic is een CV ketel met een voorraadvat. Dit betekent dat er een continue verwarming van warmwater plaatsvindt, waardoor u hier altijd direct gebruik van kunt maken. Afhankelijk van uw vraag naar warmwater kiest u tussen vijf varianten met verschillende capaciteit. Ondanks deze directe verwarming is de CV-ketel wel energiezuinig, en voldoet deze aan het HR107 keurmerk. Dit komt met name door het twee cv-zones-systeem. Dit houdt in dat u ruimtes separaat kan verwarmen. De ketel levert tot wel 27 liter water per minuut en verzorgt gelijktijdig het warmwater en de verwarming.
  • Base Cube
    Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de Base Cube bijna de meest zuinige verwarmingsketel van Nederland is. Daarnaast is heeft deze CV ketel van Itho zeer weinig onderhoud nodig. Doordat de verwarmingsketel zeer compact is opgesteld, is deze minder gevoelig voor een storing, terwijl het gebruiksgemak wordt verhoogd. Naast alle voordelen levert de CV ketel tot 16 liter verwarmd tapwater per minuut, en is het mogelijk om deze aan te sluiten op een tweede CV-zone.
  • Aqua Max
    De derde en laatste verwarmingsketel biedt altijd de gewenste hoeveelheid warmte. Daarnaast levert de CV ketel tot 25 liter warmwater per minuut. Deze Itho verwarming is tevens gebruiksvriendelijk, compact en energiezuinig. Tot slot vermelden wij nog graag dat de CV ketel gasadaptief is. Dat betekent dat ongeacht het soort gas, het apparaat voor een goede verwarming zal zorgen. Zelfs wanneer de gassamenstelling een verandering ondergaat.
Itho Daalderop CV ketel offerte

Duurzaamheid

Omdat de afname van de energievoorraad afneemt, en de hoeveelheid CO2 toeneemt, is er vanuit de overheid al jarenlang aandacht voor het milieu en duurzaamheid. Verwarmingsproducten kunnen hier volgens Itho een steentje aan bijdragen, door te werken aan energiezuinige producten. Duurzaamheid staat bij Itho dan ook hoog in het vaandel. Dit moet volgens de oprichters echter gecombineerd worden met hoge eisen aan comfort. Vaak gaat een grote aandacht aan duurzaamheid ten koste aan het comfort van de leefomgeving. Het moet echter volgens de oprichters van Itho Daalderop mogelijk zijn te zorgen voor comfort en duurzaamheid in één product, dat ook nog eens betaalbaar blijft. De slogan van het bedrijf: “Climate for life” moet hieraan uitdrukking geven.

Prijzen

De prijzen voor een cv ketel van Itho zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals het vermogen en de warmwatercapaciteit. In onderstaand overzicht wordt een indicatie gegeven van de prijzen zoals deze bij het bedrijf zelf worden geadviseerd. Ga in overleg met een leverancier voor een offerte op maat, of vul hiervoor ons contactformulier in.

Ketel Type Prijs
Aqua Max AM HR24 CW4 € 1120,–
Aqua Max AM HR30 CW5 € 1350,–
Base Cube BC 24/30 (13L) € 1320,–
Base Cube BC 24/35 (16L) € 1425,–
Comfort Classic CC 24/50+ € 1830,–
Comfort Classic CC 30/0+ € 1950,–

Onderhoud en reparatie

Itho Daalderop CV-ketel onderhoud en reparatie

Hoewel een verwarmingsketel van Itho gegarandeerd een lange levensduur kent, kan het voorkomen dat er een storing ontstaat. Over het algemeen is een dergelijke storing snel te verhelpen door een erkend monteur. Wilt u liever zelf aan de slag met de reparatie? Kies er dan voor om enkele accesoires van Itho aan te schaffen. Dit is mogelijk via uw leverancier, of de webwinkel. Om ervoor te zorgen dat uw CV ketel lang meegaat en de fabrieksgarantie te behouden, raden wij tevens aan om in het periodiek onderhoud van de CV ketel te voorzien. Maak de installatie regelmatig schoon met een vochtige doek, en laat eens in het jaar een ervaren vakman alle elementen checken. Zo houdt u uw verwarmingsketel in optimale staat, met optimaal rendement!