CV ketel Rijswijk

De CV ketel vormt één van de belangrijkste systemen in elke Nederlandse woning. Het is dan ook van belang dat de CV ketel naar behoren werkt, om de centrale verwarming binnenshuis van optimale kwaliteit te behouden. Hebt u hulp nodig bij het onderhoud van uw verwarmingsketel? Zoekt u een verwarmingsmonteur Rijswijk die u wil ondersteunen met de installatie of reparatie van een nieuwe HR of UHR combiketel? Bij CV Ketel Nu helpen we u met alle plezier bij het vinden van de juiste vakmensen uit Rijswijk. Daarnaast ondersteunen we u graag door het leveren van vrijblijvende offertes voor bijvoorbeeld het afsluiten van een onderhoudscontract. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel direct 088 444 7661.

CV ketel Rijswijk

Contactformulier

Voor- en achternaam (*)

Adres (*)

Postcode (*)

Woonplaats(*)

Telefoonnummer (*)

Uw emailadres (*)

Omschrijving opdracht (*)Telefonisch contact cv-monteur Rijswijk

24 uurs spoedservice bij storing

Een storing in de warmtewisselaar, of een kapot expansievat leidt soms tot gevaarlijke situaties. Wij hebben daarom een 24uurs spoedservice, waarnaar u altijd kunt bellen via 088 444 7661. Bij een spoedgeval zullen wij direct een verwarmingsmonteur naar uw woning in Rijswijk toesturen, om de storing te verhelpen. De reparatie van een CV ketel is niet heel erg duur, zeker wanneer u gebruik maakt van onze spoedservice. U bent dan verzekerd van scherpe tarieven en heldere voorwaarden. De reparatie is snel uitgevoerd, waardoor u niet lang zonder warmte hoeft te zitten.

Allround verwarmingsmonteur

Elke verwarmingsmonteur uit Rijswijk die bij ons is aangesloten, is volledig gediplomeerd en is ruim ervaren binnen het vakgebied. Wat het probleem met installatie, reparatie of onderhoud van de centrale verwarming ook is, onze vakman draait er z’n hand niet voor om. Bovendien is het mogelijk om met onze specialisten in Rijswijk een onderhoudscontract af te sluiten. Zo voorkomt u hoge arbeid- en voorrijkosten bij een reparatie. Werkzaamheden die een verwarmingsmonteur voor u uitvoert bestaan onder meer uit het bijvullen en ontluchten van de CV ketel, het controleren van het expansievat, de reparatie van lekkages, het vervangen van onderdelen, en het onderhoud van de warmtewisselaar.

Onderhoud en onderhoudscontract

Naast de installatie en reparatie van uw CV-ketel, helpt een monteur u tevens graag bij het onderhoud van de centrale verwarming. Hoewel u ervoor kunt kiezen jaarlijks te bepalen welk bedrijf het onderhoud van uw CV-ketel mag verzorgen, is het afsluiten van een onderhoudscontract een voordeligere optie. Eén van de grootste voordelen hiervan is dat de gemiddelde kosten voor het onderhoud dalen. Bovendien bespaart u op voorrijkosten en materiaalkosten bij reparatie. Andere voordelen van het onderhoudscontract bestaan uit het behoud van de fabrieksgarantie, en snelle hulp. Hebt u ervoor gekozen een combiketel te huren? Dan is een onderhoudscontract hier vaak bij ingesloten.

Uw verwarming in goede handen

Bij de gelieerde werknemers van CV Ketel Nu is uw verwarming in goede handen. Zoekt u een verwarmingsmonteur uit Rijswijk voor de reparatie of installatie van een verwarmingssysteem? Hebt u behoeft aan tips en tricks voor het onderhoud van een combinatiesysteem om storing te voorkomen? Of wilt u meer weten over de voorwaarden van een onderhoudscontract? Met onze service krijgt u op al deze, en nog meer vragen een antwoord. Vul het contactformulier in, en vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan in Rijswijk, of bel direct via 088 444 7661.

CV-ketel repareren Rijswijk

Reparatie

Geeft uw verwarmingsketel regelmatig een storing aan? Heeft u het vermoeden dat het systeem kapot is? Aarzel niet, en bel direct met een verwarmingsmonteur uit Rijswijk. Deze is u graag van dienst, en komt onmiddellijk om de problemen te verhelpen. Beschikt u over een onderhoudscontract? Dan hoeft u voor de reparatie vaak minder geld te betalen.

Veelvoorkomende problemen:

CV-ketel installatie

Installatie

De installatie van een nieuwe centrale verwarming, dient u over te laten aan een ervaren verwarmingsmonteur. Hiermee voorkomt u dat u aansluitingen kapot maakt, of een storing veroorzaakt in het systeem. Professionals uit Rijswijk die zich bij ons aangesloten hebben kunnen de installatie van elk model uitvoeren.

Lees meer over:

CV ketel storing

CV schoonmaken

Als u een onderhoudscontract afsluit dan zal de vakman ook uw cv schoonmaken. Dit is belangrijk omdat hierdoor de levensduur van het apparaat wordt verlengd. Nadat hij het water uit de leidingen heeft gehaald zal hij het toestel van binnen schoonmaken. De vakman zal daarnaast de warmte wisselaar schoonmaken.

Lees ook:

Geeft uw verwarmingssysteem een storing aan? Bel 088 444 7661 voor direct contact.

Is uw verwarmingsketel aan vervanging toe? Vraag een verwarmingsadviseur uit Rijswijk naar de mogelijkheden! Wij staan voor u klaar.

CV ketel kiezen: welk model moet ik kopen?

Een CV installatie gaat gemiddeld 15 jaar mee. Het is dan ook belangrijk om een toestel te kiezen wat goed bij u past. Er zijn een aantal factoren waar u rekening mee kunt houden als u een nieuwe verwarmingsinstallatie gaat kiezen. Allereerst hebt u de keuze tussen een solo- of een combiketel. De soloketel zorgt ervoor dat uw huis in Rijswijk warm is, voor warm water is een losse geiser of boiler nodig. De combiketel is zowel een CV als een boiler in één. Deze is het meest populair omdat hij minder ruimte in beslag neemt, lagere kosten voor onderhoud heeft en voordeliger is omdat u maar één apparaat nodig hebt.

Het is daarnaast belangrijk om rekening te houden met de warmwaterklasse.

De warmwaterklasse wordt weergegeven met het Comfort Warm water, oftewel, het CW label. Dit label heeft 6 waarden welke aangeven hoeveel warm water het toestel per minuut kan verwerken. Hoe hoger de CW waarde, hoe meer warm water u kunt gebruiken. CV-ketels met CW1 En CW2 worden nauwelijks nog verkocht, terwijl CW4 en CW5 het meest populair zijn. Wilt u lekker warm kunnen douchen terwijl een huisgenoot in de keuken de afwas doet? Dan is CW5 of CW6 aan te raden. Als u het niet erg vindt even te wachten met douchen tot de afwas is gedaan dan is CW3 of CW4 voldoende. Daarnaast is het vermogen, aangeduid in kW (kiloWatt) belangrijk. Dit is afhankelijk van het type woning, de grootte, de mate van isolatie en uw verwarmingsverbruik.

Wat kost een CV ketel?

De prijsopbouw van CV-ketels bestaat voor 50% uit het apparaat zelf en voor 50% uit arbeidskosten. Het uurtarief van een installatiemonteur ligt tussen de €50,- en €60,- per uur. Een installatie duurt gemiddeld 4 uur. Uiteraard beïnvloedt het soort CV-ketel de prijs. Zoals u in onderstaande tabel ziet is VR het meest voordelig, gevolgd door HR en de duurste, een HRe verwarmingsketel. Ook de warmwaterklasse beïnvloedt de prijs. Hoe hoger de CW waarde, hoe hoger de kosten. Ook het merk en eventuele extra opties beïnvloeden de uiteindelijke kostprijs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toevoegen van een slimme thermostaat of een onderhoudscontract.

Type CV ketel: Soloketel* Combiketel* Rendement
HR-ketel €1.500,- tot €2.500,- €1.800,- tot €3.000,- 104%
HRe-ketel n.v.t. €8.000,- tot €13.000,- 140%

(*) – Het gaat hier om gemiddelde prijzen

Prijsopbouw Kosten CV-Ketel: Arbeidskosten:
Aanschaf ketel 60% 40%

HR ketel

Hoogrendementsketel Rijswijk Tegenwoordig wordt het in steeds meer gezinnen gebruikelijk om de standaard verwarmingsketel te vervangen door een hoogrendementsketel (HR). Het hr model werkt op dezelfde wijze als het gewone model, maar kent een verbeterd verwarmingsproces. Hierdoor bespaart u aanzienlijk op de stookkosten. Wat is er nu veranderd in het verwarmingsproces; bij een hoogrendementsketel wordt het koude retourwater niet afgevoerd naar buiten, maar zet een warmtewisselaar dit water om tot rookgassen. Hiermee creëert de HR ketel ten eerste extra warmte, en de waterdamp kan bovendien worden ingezet om water of lucht in de centrale verwarming te verwarmen. Een goed onderhoud van de hoogrendementsketel is van groot belang om te voorkomen dat de warmtewisselaar kapot gaat, of de hr ketel anderzijds in storing raakt. Sluit voor een jaarlijks onderhoud een onderhoudscontract af met een verwarmingsmonteur uit Rijswijk.

Combiketel

Combiketel Rijswijk De combiketel is een verwarmingsinstallatie waarbij zowel de warmwater voorziening als de centrale verwarming worden bediend. Het grote voordeel van een combiketel is dat deze minder ruimte en aansluitingen vereist. Het installatieproces is daarom ook zeer eenvoudig. Combiketels worden geleverd in zowel een verbeterd rendement (VR) variant, als een hoog rendement versie. Het rendementsverschil (nuttig gebruik van energie) komt minimaal op 11 procent. Hierbij is de hoogrendement variant op de lange termijn beter voor uw portemonnee, maar liggen de aanschafkosten een stuk hoger. Naast deze varianten, kunt u bij sommige leveranciers in Rijswijk ook kiezen voor een ECO (HRe) combiketel. Met een A-label pomp, en een automatische zelfafstelling is deze ketel nog energiezuiniger. Een verwarmingsmonteur informeert u graag over kosten en mogelijkheden.

Besparing HR ketel

Geiser Rijswijk Vaak horen we van klanten dat zij schrikken van de hoge kosten bij het vervangen van hun huidige CV door een HR verwarmingsinstallatie. Afhankelijk van het vermogen, de warmwatercapaciteit en de gaskeur klasse variëren de prijzen voor een dergelijke verwarmingsinstallatie dan ook tussen de €1200,- en €1500,-. Daarbovenop komen nog de kosten voor de installatie. Desondanks is het mogelijk om binnen acht jaar de investering in een hoogrendementsketel terug te verdienen. U bespaart namelijk jaarlijks tot 20% op de stookkosten. In vergelijking met een basislabel verwarmingsketel komt dit op een besparing van 220m3 aan gas, en 390 kg CO2. Ten opzichte van een conventionele ketel komt dit zelfs op 337m3 aan gas, en 600 kg CO2. Dit leidt tot een besparing van €250,- op jaarbasis.

HRe ketel

hreco ketel Rijswijk Bent u de eigenaar van verscheidene hotels of appartementencomplexen in Rijswijk en zoekt u naar een manier om het warmteverbruik zo energiezuinig te laten verlopen? Overweeg dan de aanschaf van een HRe combiketel. Deze HRe ketel zet gas om in warmte en energie, waardoor het zeer efficiënt omgaat met de aangeleverde gasvoorraad. Omdat de aanschaf van een HRe CV-ketel vrij duur is, is onderzocht vanaf welk punt de HRe ketel winstgevend is. Pas vanaf een verbruik van 1600m3 gas per jaar is dit het geval. Wilt u liever een duurzame oplossing waarbij geen gas verbruikt wordt? Kies dan voor een elektrische warmtepomp. Wilt u graag advies op maat? Onze vakman kijkt graag naar uw woonsituatie om zo te bepalen wat de beste keus voor u is!

UHR ketel

Er komen steeds zuinigere oplossing voor het opwekken van warmte. Eén van de nieuwste ontwikkelingen is de UHR verwarmingsketel. De afkorting UHR staat voor Ultra Hoog Rendement. Dit wordt bereikt door de combinatie van het standaard energiesysteem met een warmtepomp. Deze UHR warmtepomp haalt energie uit de lucht door temperatuurschommelingen. Het aanschaffen van een UHR solo- of combiketel loopt aardig in de prijzen. U moet rekening houden met gemiddelde prijzen rond de €15.000,-. Vanuit de gemeente en landelijke overheid krijgt u echter een deel van de investering terug. Bij de gemeente kunt u een subsidie aanvragen voor het UHR toestel, bij het RVO voor de warmtepomp.

uhr ketel prijzen

Huren, leasen of kopen?

Vaak krijgen we de vraag of het voordeliger is een verwarmingssysteem te huren, leasen of kopen. Het is echter niet mogelijk om aan te geven of huren of kopen voor u het beste is. Afhankelijk van de woonsituatie, verhuisplannen, en verantwoordelijkheidseisen, is huren, kopen of leasen de beste optie. Om u toch een enigszins generiek overzicht van de verschillen tussen huren, kopen en leasen aan te geven, vindt u in onderstaande tabel een idee van de gemiddelde prijzen, gebaseerd op een levensduur van 12 jaar. Inbegrepen bij de prijzen zijn:

  • Installatiekosten
  • Rentekosten
  • De uitgave voor een onderhoudscontract
Berekening kosten CV ketel Kopen Leasen Huren
Totaalbedrag levensduur 12 jaar €4.050,- €4.850,- €4.675,-
Gemiddelde kosten per maand € 28,13 € 33,68 € 32,47
U ziet in de tabel dat het over 12 jaar het goedkoopst is om een verwarmingsketel te kopen. Dit betekent echter wel dat u in eerste instantie een grote investering moet doen, en zelf verantwoordelijk bent voor het onderhouden van het apparaat. Heeft u geen behoefte aan een dergelijke verantwoordelijkheid, of bent u van plan binnenkort te gaan verhuizen, dan is het wellicht voordeliger om een verwarmingssysteem te huren. U zit met het huren nergens aan vast, en hoeft bij de verhuizing geen afspraken te maken omtrent doorverkopen of herinstallatie in de nieuwe woning. Het leasen van een CV ketel betekent dat u geen grote uitgave in één keer hoeft te doen, maar dat u tegen een kleine meerprijs uiteindelijk wel de eigenaar bent van de CV ketel. Aan u de keus.
verwarmingsmonteur Rijswijk

CV ketel plaatsen

Wanneer u een verwarmingsapparaat laat vervangen, dan dient de installatie aan verschillende voorwaarden te voldoen. Om welke voorwaarden het gaat, is afhankelijk van het merk en model waar u voor gekozen heeft. De exacte installatie-eisen worden in de handleiding aangegeven door de fabrikant. In de meeste gevallen komen deze overeen met de eisen van de NEN en andere Nederlandse richtlijnen. Voor welke cv-ketel u ook kiest, er moet altijd minimaal 10cm ruimte overblijven aan alle kanten voor onderhoud of een eventuele reparatie. Daarnaast moet u tevens de rookgasafvoer op de juiste wijze aansluiten.

Regels, keurmerken en voorschriften

U moet rekening houden met een aantal regels, keurmerken en voorschriften op het gebied van CV-ketels. Zo is er bijvoorbeeld het vrijwillige keurmerk Gaskeur. Met dit keurmerk wordt aangegeven dat de toestellen op het gebied van energiezuinigheid, milieuvriendelijkheid, kwaliteit en doelmatig verwarmen verder gaan dan wettelijk vereist. Daarnaast geldt er een regel welke aangeeft dat vanaf 2019 de installatie en het onderhoud van CV-ketels alleen mag worden uitgevoerd door erkende installateurs. Deze regel is ingevoerd om ongelukken met koolmonoxide te voorkomen.

cv-ketel vervangen Rijswijk

CV ketel vervangen

Door verwarmingsspecialisten wordt aangeraden om uw CV ketel een keer in de 12 tot 15 jaar te vervangen. Wanneer het exact tijd is om uw huidige centrale verwarming te vernieuwen is afhankelijk van de werking van het apparaat, en hoe vaak deze een storing aangeeft. Daarnaast raden wij aan te kijken naar uw energierekening. De standaard conventionele verwarmingsketel heeft namelijk een rendement tussen de 70% en 80%, terwijl de nieuwere modellen zoals een VR of HR ketel een rendement van boven de 100% kunnen bereiken. De hoeveelheid kosten die u hiermee bespaart wegen vaak op tegen de vervangingskosten.

Levensduur

De levensduur van een CV-ketel bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Soms vervangt men het toestel eerder, omdat dit goedkoper is dan een reparatie. Wacht echter niet langer dan 15 jaar met vervangen. Een oude CV-ketel verbruikt vaak teveel gas waardoor u al gauw zo’n 15% tot 20% teveel betaald aan stookkosten. Daarnaast is het goed mogelijk dat uw woonsituatie in 15 jaar veel is veranderd waardoor het vermogen van de installatie te hoog of te laag is. Hierdoor haalt u wellicht niet het optimale rendement.

Wij leveren nagenoeg alle merken

Hebt u besloten dat u een HRe verwarming wilt in plaats van een combiketel of UHR oplossing? Dan is het nu tijd om te kiezen voor één van de vele merken die de HRe ketels aanbieden. Wij werken samen met diverse fabrikanten voor A-merken en huismerken. Het voordeel van huismerken is dat deze verwarmingsketels aanbieden van een goede kwaliteit, maar zonder veel extra toepassingen. Dit betekent dat de prijzen aanzienlijk lager zijn dan bij de A-merken. De A-merken bieden HRe, UHR en HR verwarmingen aan van een uitstekende kwaliteit, lange levensduur en die over het algemeen weinig onderhoud en reparatie nodig hebben.

Atag

Wist u dat u bij ATAG niet alleen HRe en UHR verwarmingsketels tegen een aantrekkelijke prijs aanschaft, maar dat deze tevens te combineren zijn met een slimme thermostaat van het bedrijf? Deze thermostaat is op afstand te bedienen en zal een optimaal warmtecomfort garanderen. Bovendien bespaart u zo eenvoudig op de stookkosten.

AWB

Houdt u ervan om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied? Hebt u het nieuws gevolgd over de UHR systemen en wilt u weten wat er nog meer gebeurt? Overweeg dan om een product te kopen van AWB. Dit bedrijf informeert hun klanten regelmatig door webinars en nieuwsbrieven.

Bosch

Vaak krijgen wij van onze klanten de vraag of het mogelijk is het assortiment aan Bosch elementen te zien. Bij Bosch produceert men echter niet meer HR combiketels onder de eigen naam, maar is de productie overgedragen aan Nefit. Het is nog wel een optie om geisers van Bosch te bestellen. Bosch is in vele markten actief met andere producten.

Ferroli

Bent u de eigenaar van een aantal hotels of een apparatementencomplex? Dan zult u hiervoor moeten bepalen hoe dit het meest voordelig te verwarmen is. Bij Ferroli biedt men de oplossing van collectief beheer. Dit betekent dat men menig CV-ketel aan elkaar koppelt om zo snel en goedkoop voldoende vermogen te leveren.

Intergas

Een product waar wij zeer enthousiast over zijn is de speciale app die is ontwikkeld door Intergas. Met deze app krijgt u inzicht in de prestaties van de HRe verwarmingsketel, en kunt u bovendien de temperatuur in huis reguleren. Een laatste voordeel is dat u hiermee in directe verbinding staat met een verwarmingsmonteur.

Nefit

Een ander merk dat wij bij u onder de aandacht willen brengen is Nefit. Dit bedrijf is al meer dan 30 jaar ervaren met de installatie, reparatie en het onderhoud van verwarmingsketels, en men kan u dan ook ondersteunen bij het maken van een goed geïnformeerde keus voor een nieuw verwarmingsysteem. Kom in contact via 088 444 7661!

Remeha

Wie een andere verwarming wil aanschaffen moet met vele zaken rekening houden. Zo dient u onder andere de CV-ketel te controleren op duurzaamheid, energiezuinigheid, kwaliteit, prijs en afmeting. Bij Remeha biedt men een groot aantal productielijnen aan waarvan er altijd één aansluit bij uw wensen. Kies voor het model dat bij u past.

Vaillant

Wie op zoek is naar een eenvoudig verwarmingssysteem met een makkelijk installatie en eenvoudige bediening vindt bij Vaillant zeker wat hij zoekt. U kunt bij deze fabrikant kiezen uit een ruim assortiment aan modellen, zowel solo- als combinatieketels die allen een goed rendement leveren. Onze medewerkers helpen u graag!

Meer weten over de prijzen en mogelijkheden? Bel 088 444 7661!

Heeft u een spoedklus? Dankzij onze 24-uurs service kunnen wij er snel bij zijn. Scherp tarief!

CV storing verhelpen

Zelfs als u een onderhoudscontract heeft afgesloten, en zorg heeft gedragen voor het goed onderhouden van de CV-ketel, kan het voorkomen dat deze kapot gaat. Het binnenwerk van een verwarmingsketel hangt van verschillende kleine onderdelen aan elkaar en een fout in het radar is mogelijk. Voordat u bij een storing contact opneemt met een verwarmingsmonteur uit Rijswijk, mag u zelf enkele zaken controleren: staat de waterdruk tussen de 1.5 en 2.0 bar? Is de waakvlam aan? Heeft u het apparaat al een keer gereset? Hebt u dit allemaal al gedaan? Bel dan een monteur, deze zal een kapot onderdeel snel voor u vervangen.

CV ketel bijvullen

Wanneer de druk in de verwarmingsketel te laag wordt, dan zal deze het water niet meer goed verwarmen, of zelfs in storing raken. Dit voorkomt u eenvoudig door de cv-ketel bij te vullen wanneer de waterdruk onder de 1.0 bar staat. Het enige wat u hiervoor nodig heeft zijn een vulslang en eventueel een trechter. Schakel voordat u met het bijvullen begint de thermostaat uit, en wacht tot het water is afgekoeld. Hiermee voorkomt u problemen tijdens het vullen. Vul de druk vervolgens aan tot tussen de 1.5 en 2.0 bar (1.6 voor een koude installatie), en ontlucht daarna de radiatoren voor een optimaal resultaat.

Problemen met de driewegklep

De driewegklep stuurt het warme water naar de radiatoren of naar de platenwisselaar zodat het tapwater wordt verwarmd. Daarnaast is het mogelijk de driewegklep te gebruiken om bepaalde onderdelen van een CV-ketel aan of uit te zetten, als u bijvoorbeeld ruimtes van uw huis in Rijswijk wel of juist niet wilt verwarmen. Een driewegklep bestaat uit een drietal onderdelen, namelijk de motor, het binnenwerk en het zogenaamde huis welke alle leidingen verbindt. Het binnenwerk in het huis verschuift elke keer als er tussen warm water en verwarming wordt geschakeld. In de loop der tijd zijn dit duizenden bewegingen. U begrijpt dat hierdoor slijtage ontstaat. Het is dan ook goed mogelijk dat het binnenwerk van de driewegklep eens vervangen moet worden tijdens de levensduur van de CV-ketel.

Expansievat kapot

Het expansievat is een erg belangrijk onderdeel van een CV-ketel. Tijdens het verwarmen van water wordt namelijk druk opgebouwd in de radiatoren en leidingen. Door de warmte zet het volume uit, de druk in de leidingen wordt uiteindelijk mogelijk te hoog. Om de druk op te vangen is elke CV-installatie voorzien van een expansievat. Een expansievat bestaat uit een deel gevuld met stikstof en een deel gevuld met water. Om de drukverschillen op te vangen zit tussen deze twee delen een rubberen membraan. Dit membraan geeft mee met de druk van het met water gevulde deel. Na een aantal jaar kan het rubberen membraan poreus worden met lekkage tot gevolg. In dit geval is het belangrijk het expansievat te vervangen. Dit onderdeel gaat gemiddeld 7 jaar mee.

cv-ketel lekkage Rijswijk

Lekkage CV ketel

Krijgt u uw huis in Rijswijk niet warm gestookt en heeft u geen of alleen maar een dunne straal warm water? Of moet u heel vaak de CV-ketel bijvullen? Het is goed mogelijk dat dit wordt veroorzaakt door een lekkage. Een lekkage kan zich op verschillende plekken voordoen en is niet altijd makkelijk te vinden. Vindt u het probleem niet? Schakel dan een vakman uit Rijswijk in. Het is allereerst mogelijk dat er een lek ontstaat omdat het expansievat aan vervanging toe is. Daarnaast is het denkbaar dat er een lekkage in de automatische ontluchter zit. Het lekkende water verdampt meteen vanwege de temperatuur op ketelblok. Het probleem is hierdoor niet altijd makkelijk te vinden, maar er zijn vaak afzettingen zichtbaar rond de ontluchter of het warmteblok. U moet in dit geval de ontluchters vervangen of schoonmaken.

cv-ketel vervangen Rijswijk

Onderhoudscontract

Om u ervan te verzekeren dat de verwarmingsinstallatie altijd het hoogst mogelijke rendement behoudt, raden wij aan een onderhoudscontract af te sluiten bij een professional uit uw regio via ons telefoonnummer 088 444 7661. Deze verwarmingsspecialist kan niet alleen het benodigde onderhoud uitvoeren, maar tevens een eventuele reparatie afhandelen. Met een onderhoudscontract profiteert u bovendien van andere voordelen zoals het behoudt van de fabrieksgarantie en lagere materiaal- en voorrijkosten bij een storing. De kosten voor een onderhoudscontract hangen af van diverse factoren, en verschillen per aanbieder. Wij raden daarom aan de aanbiedingen voor een onderhoudscontract van verschillende experts uit Rijswijk met elkaar te vergelijken.

Besparen met een slimme thermostaat

Bij steeds meer energieleveranciers is het mogelijk om een slimme thermostaat aan te schaffen. Met een slimme thermostaat krijgt u op eenvoudige wijze meer grip op uw energieverbruik, en kunt u aanzienlijk besparen op de stookkosten. Dit komt ten eerste doordat u met een dergelijke thermostaat de verwarming op afstand kunt bedienen, of met een instelbaar klokprogramma kan afstellen. Een ander voordeel van een slimme thermostaat is dat deze zelflerend is, wat betekent dat hij het verbruik van voorgaande perioden onthoudt en hieruit het beste stookgedrag destilleert. De kosten voor aanschaf van een slimme thermostaat wegen zeker op tegen de besparing.

CV ketel met zonneboiler

Wilt u zo energiezuinig mogelijk leven? Dan is het aanschaffen van een zonneboiler wellicht de moeite waard. Een zonneboiler kan tegenwoordig steeds vaker worden aangesloten op de CV-ketel, en kan zo de centrale verwarming al een heel stuk voorverwarmen. Omdat de inlaatwarmte van de radiatoren gemiddeld 70 graden is, en die van een zonneboiler gemiddeld 50, is het niet mogelijk om de centrale verwarming volledig te verwarmen met de zonneboiler. Toch is het mogelijk om op deze wijze heel wat in kosten te besparen. Hebt u behoefte aan meer informatie over zonneboilers? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij informeren u graag.

CV-installateur Rijswijk

Waterdruk CV controleren

Een CV installatie moet regelmatig van goed onderhoud worden voorzien, om zo zeker te zijn van het beste rendement. Eén van de onderhoudsklussen die u zelf zou kunnen uitvoeren is het bijvullen van het water. Hiervoor dient u eerst de waterdruk te controleren. Dit is bij elk apparaat zeer eenvoudig, maar moet wel goed gebeuren. Op apparaten met een digitaal display moet u het display vaak even aan en uit zetten voor de waterdruk. Bij centrale verwarmingsinstallaties zonder digitaal scherm dient u het waterdrukmetertje af te lezen. Staat de waterdruk onder de 1.5 bar, dan is het tijd om de ketel bij te vullen.

CV-ketel storing Rijswijk

Energiezuinig stoken

Wilt u graag uw energieverbruik verminderen? Dan zijn er verschillende eenvoudige aanpassingen die u kunt doen. De besparingstip die voor veel van onze klanten uit Rijswijk het meeste geld oplevert, is het sluiten van de tussendeuren. Hierdoor verwarmt u alleen de ruimte waar u zich bevindt, en bespaart u tot wel €240,- per jaar. Een tweede tip is het verlagen van de standaard temperatuur met een enkele graad. Zeker wanneer u in huis bezig bent hoeft de temperatuur niet 20 graden te zijn, wat toch zo’n €80,- op jaarbasis kan schelen. Energiezuinig stoken hoeft niet moeilijk te zijn, terwijl u hier veel (geldelijke) voordelen van ondervindt!

Direct contact

Hebt u vragen over de prijzen voor het vervangen van uw cv-systeem? Wilt u weten wat het exacte verschil is tussen een standaard cv-ketel en een combiketel? Of hebt u behoefte aan directe hulp bij een storing? Door te bellen naar telefoonnummer 088 444 7661 bent u verzekerd van directe hulp van een verwarmingsmonteur uit Rijswijk. Wij verzekeren dat deze u snel en vakkundig zal helpen tegen aantrekkelijke prijzen. Hebt u behoefte aan een precieze prijsindicatie voor een installatie naar uw keuze? Geef dan uw wensen aan op het contactformulier en wij sturen u snel een geheel gratis en vrijblijvende offerte toe.

Contact met verwarmingsmonteur Rijswijk

Werkgebied

Klantervaringen

Mijn cv ketel was kapot, maar gelukkig ben ik goed geholpen. Ik ben zeer tevreden over de service en kwaliteit. Binnen een uurtje werd ik al geholpen door een zeer behulpzame verwarmingsmonteur en kreeg ik goed advies. Ik ben heel erg tevreden.
Bianca Piek, Rijswijk
Vorige week heb ik toch maar eens een vakman een onderhoud beurt laten doen voor mijn cv ketel. Gelukkig was ik op tijd want hij was heel nodig aan reparatie toe. Ik ben gelijk dezelfde dag geholpen. Ik ben zeer tevreden met de service.
H. Slager, Rijswijk
Afgelopen weekend schrok ik midden in de nacht wakker. Mijn verwarming hield er zo maar mee op. En hij maakte een heel raar geluid. Gelukkig kon ik de 24/7 spoedservice gebruiken. Ook al was het midden in de nacht, ik werd meteen geholpen. Klantvriendelijkheid en goede kwaliteit.
K. Smit, Drenthe
Enige tijd geleden hebben wij een verwarmingsinstallatie aangeschaft via cv ketel Nu. We hebben hem nu 4 maanden en zijn zeer tevreden. Ook hebben we al een onderhoudsbeurt gekregen dankzij het onderhoudscontract. We zijn zeer tevreden met de kwaliteit die door de verwarmingsmonteur geleverd werd.
Fam. Hoekstra, Zuid-Holland
Via onze kennissen hebben wij de tip gekregen om eens naar onze verwarming te kijken. Dat was maar goed ook. Hij moest namelijk ontluchten, zelf hadden we geen ervaringen met cv ketels. Daarom schakelden wij een vakman in. We kregen zeer goed advies!
Tiny de Jong, Breda
Na enige tijd werden we elke nacht wakker door een brommend geluid van onze ketel. Veel monteurs zijn langs geweest en het hield maar niet op. Gelukkig kwam ik hier terecht en het probleem werd zo verholpen door een vakman. Helemaal tevreden!
Paul Timmermans, Amsterdam
Wij hebben een storing gehad in onze cv ketel. Na veel zoeken kwam ik op deze website terecht. Daar stond een goede uitleg over hoe ik hem weer aan de praat moest krijgen. Gelukkig is het me zelf gelukt door deze handige tip!
P. van Dam, Utrecht
Enige tijd geleden was ik van plan om een nieuwe ketel aan te schaffen. Ik nam contact op met CV Ketel Nu en kreeg het beste advies. Ook werd er met me meegedacht over het budget. Nu heb ik een HR ketel waar ik zeer tevreden mee ben!
Fam. Zandstra, Friesland
Omdat mijn verwarming de laatste tijd een beetje raar deed keek ik toch maar eens op Cv Ketel Nu. Ik vond erg handige tips, en probeerde het probleem zelf te verhelpen. Maar het wou niet baten, dus heb ik maar een vakman ingeschakeld. Binnen een uurtje was het probleem opgelost!
Dhr. Jager, Rijswijk
Wij hebben gister een cv ketel laten plaatsen via Cv Ketel Nu. We werden zeer goed geholpen en kregen goed advies. We wouden even laten weten dat we zeer tevreden zijn met de service die ons werd geboden.
Fam. Jongsma, Rijswijk

Missie

Bij CV Ketel Nu streven we ernaar onze klanten zo snel mogelijk van vrijblijvende offertes te voorzien, van verwarmingsspecialisten bij hen uit de regio. Of dit nou is op het gebied van de installatie van een nieuw model, of het onderhoud en de reparatie van een ouder systeem, wij proberen u in verbinding te stellen met de beste verwarmingsmonteur in het vakgebied. Daarnaast helpen wij u graag wanneer uw verwarming kapot is of in storing raakt. Wij bieden hoogwaardige service tegen scherpe prijzen.

Hoe werkt het?

Wij werken op basis van een eenvoudig systeem van vraag en aanbod. U zoekt een specialist voor het onderhoud, de reparatie en installatie van uw verwarming, wij hebben contact met verschillende experts van over het hele land. Wanneer u bij ons een offerte aanvraagt voor de aanschaf van een nieuwe verwarmingsinstallatie, of het afsluiten van een onderhoudscontract, dan spelen wij de vraag door naar gelieerde monteurs uit Rijswijk. De offertes die zij ons aanbieden sturen wij geheel gratis en vrijblijvend door na u. U bepaalt zelf voor welke verwarmingsspecialist u kiest.

Landelijke Dekking

De afgelopen jaren is het netwerk van CV Ketel Nu uitgebreid tot over heel Nederland. Dit betekent dat er jaarlijks vele Nederlandse huishoudens gebruik maken van onze dienstverlening. Dankzij ons landelijke netwerk kunnen wij onze klanten garanderen dat er altijd een gediplomeerde monteur bij hen in de buurt aan het werk is. Dit betekent dat ook in Rijswijk er altijd binnen het half uur een professional bij u op de stoep kan staan voor: reparatie, onderhoud, installatie en onderhoudscontracten.

Vestigingen

Dankzij onze snelle uitbreiding, werken wij inmiddels samen met meer dan 400 verschillende professionals van uit heel Nederland, en het aantal groeit nog steeds! Kijk voor een overzicht van de vestigen uit uw provincie in onderstaande lijst.