cv-ketel Hoensbroek

Cv-ketel Hoensbroek

085 500 1694

Nu de overheid een verplicht energielabel heeft uitgegeven, is er veel aandacht gekomen voor duurzame oplossingen die het huis energiezuiniger maken. Ook op het gebied van verwarming is er nog één en ander te bereiken. Zo hangt er maar in 50% van de Nederlandse huishoudens een Hr-verwarmingsketel, terwijl deze een sterk vergroot rendement heeft, en resulteert in een hoge besparing op energiekosten.

Bent u op zoek naar een verwarmingsmonteur uit Hoensbroek die u van meer informatie over de mogelijkheden van een nieuwe cv-ketel voorziet? Wij helpen u met de installatie, reparatie, onderhoud en onderhoudscontract van uw huidige cv-ketel. U kunt ook bellen naar 085 500 1694 om snel te worden geholpen.

Spoedservice

Wanneer uw cv-ketel een storing vertoont dan is het zaak dat dit zo snel mogelijk verholpen wordt. Wij begrijpen dat u bij een probleem met de cv-ketel niet de hele avond in een koude woonkamer wilt zitten. Daarom hebben wij een 24uurs storingservice opgezet. Dit betekent feitelijk dat er 24 uur per dag 7 dagen per week een erkend verwarmingsmonteur uit Hoensbroek bereikbaar is, die binnen korte tijd bij u op de stoep kan staan om de reparatie van een storing uit te voeren. Onze professionals hebben een uitstekende kennis van de diverse soorten verwarmingsketels en kunnen dan vaak ook in een handomdraai de storing verhelpen. Vul het contactformulier in en ontvang meer informatie of een kostenoverzicht.

Installatie van een nieuwe cv-ketel

Het installeren van een nieuwe verwarming is niet heel moeilijk, maar kunt u wel het beste overlaten aan een erkend verwarmingsmonteur uit Hoensbroek. Zo bent u er namelijk van verzekerd dat de plaatsing op de juiste wijze wordt uitgevoerd en voorkomt u onnodige beschadigingen of de versnelde noodzaak tot een reparatie. Wanneer u zelf een cv-ketel installeert hebt u bijvoorbeeld kans op een beschadiging van het expansievat of een storing in de warmtewisselaar. Verwarmingsspecialisten uit Hoensbroek die zich bij het netwerk van cv-ketel Nu hebben aangesloten, beschikken over een ruime ervaring met zowel de installatie als reparatie en het onderhoud van alle merken cv-ketels, waardoor zij ook u gemakkelijk en snel van dienst kunnen zijn bij de plaatsing van uw nieuwe Hr- of combiketel.

Onderhoud

Naast een goede installatie van uw cv-ketel, is het tevens van belang dat u het onderhoud van het apparaat op de juiste wijze uitvoert. Er zijn een aantal aspecten binnen dit onderhoud die u zelf kan uitvoeren. Zo moet u bijvoorbeeld regelmatig de radiatoren ontluchten, en de waterdruk bijvullen wanneer deze onder de 1.5 bar staat. Andere zaken op het gebied van onderhoud kunnen eigenlijk alleen door een professional worden uitgevoerd. Een erkend verwarmingsmonteur uit Hoensbroek kan de verschillende onderdelen van de cv-ketel op de benodigde wijze uit elkaar halen, ze controleren op eventuele slijtage of beschadigingen en zo een kostbare reparatie voorkomen. Wilt u er zeker van zijn dat het onderhoud regelmatig wordt uitgevoerd? Sluit dan een onderhoudscontract af. Met een onderhoudscontract regelt u niet alleen de regulering van de onderhoudswerkzaamheden, u regelt tevens het behoud van de fabrieksgarantie en een verhoging van het rendement van de cv-ketel.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u graag weten wat een verwarmingsmonteur uit Hoensbroek kan betekenen? Hebt u vragen over de kosten van de installatie of het onderhoud van een cv-ketel? Of wilt u weten wat de prijzen zijn van het afsluiten van een onderhoudscontract?

Vul dan vandaag nog ons offerteformulier zo nauwkeurig mogelijk in, en wij zorgen ervoor dat vrijblijvend een offerte ontvangt van een verwarmingsinstallateur uit uw regio. Het is aan u om wel of niet op deze offerte in te gaan. Het is geheel gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

Navigeer direct naar:

Cv installatie | Cv-ketel reparatie | Cv onderhoud

cv-ketel installatie Hoensbroek

Cv installatie Hoensbroek

Er zijn diverse verwarmingsinstallaties beschikbaar op de markt. Zo hebt u onder andere de keuze uit een combiketel en een hoogrendement centrale verwarming. Welke installatie het meest geschikt is, hangt af van uw wensen op het gebied van rendement en gebruiksgemak. Samen met de specialist uit Hoensbroek maakt u een goed overwogen keuze bij het vervangen van uw oude cv-ketel.

Navigeer naar:

cv-ketel reparatie Hoensbroek

Cv reparatie Hoensbroek

De storing van uw hoogrendementsketel kan vaak snel verholpen worden met behulp van een eenvoudige reparatie. De kosten van een reparatie variëren in de meeste gevallen tussen de €50,- en €150,- . De tarieven zijn onder andere afhankelijk van het onderhoudscontract dat u heeft afgesloten en de aard van de reparatie en storing. Onze specialist uit Hoensbroek helpt u graag aan meer informatie.

Navigeer naar:

cv-ketel onderhoud Hoensbroek

Cv-ketel onderhoud Hoensbroek

Er zijn een aantal facetten van het onderhoud van de centrale verwarming die u zelf kunt bijhouden. Dit zijn ten eerste het bijvullen van de waterdruk wanneer deze onder de 1.5 bar staat, en het regelmatig (minimaal jaarlijks) ontluchten van de radiatoren. Daarnaast moet u ook de verwarming periodiek schoonmaken met behulp van een vochtige doek. Storing? Kijk eerst in de handleiding.

Navigeer naar:

Cv-ketel kiezen: welk model moet ik kopen?

Wanneer klanten op zoek gaan naar een nieuwe verwarmingsinstallatie, dan is één van de eerste vragen die gesteld wordt: welk model is de beste? Hier is helaas geen simpel antwoord op te geven. Er is namelijk niet één beste model, maar een beste model voor uw situatie. Wij geven klanten daarom graag een aantal handgrepen waarmee zij het beste model voor hun situatie kunnen vinden. Er zijn drie belangrijke factoren bij de aanschaf van een nieuwe verwarmingsketel: de energiezuinigheid, de comfort waarde en de capaciteit. Allereerst de capaciteit: dit wordt uitgedrukt in kilowatt en is een maat waarmee de hoeveelheid warmte die de gasketel kan leveren wordt aangeduid. Als de capaciteit te klein is, zal u in de winter mogelijk niet uw hele huis kunnen verwarmen. Maar wanneer de capaciteit te hoog is zal u snel meer gas verbruiken dan dat u eigenlijk nodig heeft.

Cv-ketel: welk vermogen?

Voor een appartement is gemiddeld 11 tot 23 kW nodig terwijl u voor een hoekwoning snel 16 tot 30 kW nodig heeft. Let bovendien op de CW-klasse.

Deze comfortwaarde geeft aan in welke mate uw verwarmingsinstallatie warm water kan leveren. Als u graag in bad gaat is het fijn als deze binnen 5 minuten gevuld is, hiervoor heeft u een model met een hogere CW-klasse nodig. Tot slot geeft het energielabel aan hoe zuinig het model is. Hoe zuiniger, hoe meer u gaat besparen op de energiekosten.

Wat kost een cv-ketel?

De aankoop van een nieuw model wordt door veel klanten uit Hoensbroek gezien als een noodzakelijk kwaad. Het kost namelijk in één keer een hoop geld. De montage alleen al kost gemiddeld €500,- tot €900,- en daar komen de materiaalkosten nog bovenop. De installatiekosten kunnen per installatiebedrijf enorm verschillen. De kosten voor een hoogrendementsketel liggen tussen de €1.500,- tot €2.800,- voor een soloketel en tussen de €1.500,- tot €3.000,- voor een combiketel. Wilt u een hoger rendement behalen? Een HRe-combiketel schaft u aan vanaf ongeveer €8.000,- tot €12.000,-.

Prijzen van een nieuwe cv-ketel

Type ketel CW-waarde Gem. prijs excl. installatie* Rendement
HR (solo) CW4 €1.500,- tot €2.800,- 70% – 80%
HR (combiketel) CW4 €1.500,- tot €3.000,- 100% – 107%
HRe CW4 €8.000,- tot €12.000,- 140%
UHR (solo) CW4 €2.200,- tot €3.200,- 140% – 147%
UHR (combiketel) CW4 €2.500,- tot €3.700,- 140% – 147%

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Exacte prijs voor een nieuwe cv-ketel bij u weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Combiketel Hoensbroek

Voor een nog energie zuinigere manier van verwarmen dan een hoogrendement cv-ketel, kiest u een Hr-combiketel. Combiketels zijn verkrijgbaar bij diverse installatie bedrijven uit Hoensbroek, en zorgen voor zowel de aanvoer van warm water als het verwarmen van de centrale verwarming. Naast een hoge energiezuinigheid hebben combiketels nog diverse andere voordelen. Zo hoeft u bijvoorbeeld in dit geval maar één apparaat aan te sluiten, waardoor u minder ruimte en minder aansluitingspunten nodig hebt. Daarnaast is de installatie relatief eenvoudig, waardoor hier weinig kosten aan verbonden zijn, en reparatie snel en gemakkelijk gaat. Natuurlijk heeft een combiketel, zoals elk apparaat, ook enkele nadelen. De grootste is dat u bij een storing zowel geen warm water als verwarming meer heeft. Dit voorkomt u wanneer u de verwarmingsinstallatie regelmatig laat onderhouden. Via onze cv-service komt u snel in contact met een verwarmingsmonteur uit Hoensbroek die graag een onderhoudscontract met u afsluit.

Prijs incl. installatie HR combiketel: €2.000,- tot €3.900,-
Gemiddelde rendement HR combiketel: 100% – 107%

HR-ketel Hoensbroek

Bent u op zoek naar een duurzame oplossing voor verwarmen binnenshuis? Dan is de aanschaf van een Hr-verwarmingsketel wellicht een goede keuze. Een hoogrendement installatie werkt op dezelfde basis als een standaard cv-ketel. Het grootste verschil is dat het koude restwater bij een Hr-ketel niet wordt afgevoerd, maar in het verwarmingsproces wordt hergebruikt door deze om te zetten in rookgas. Met deze rookgassen wordt vervolgens het water in de centrale verwarming weer verwarmd. Dit is een zeer duurzaam proces, waardoor tevens het rendement van de verwarmingsinstallatie stijgt van ongeveer 80 naar 107%. Opvallend is in dit geval dat er maar in de helft van de huishoudens in Hoensbroek een Hr-installatie is geplaatst. Dit komt voornamelijk door de hoge aanschaf prijzen van het apparaat. Deze kosten kunt u echter op de lange termijn gemakkelijk terugverdienen, mits u de installatie periodiek van het juiste onderhoud (via een onderhoudscontract) voorziet.

Prijs incl. montage solo HR-ketel: €2.000,- tot €3.700,-
Prijs incl. montage combi HR-ketel: €2.000,- tot €3.900,-

Besparing HR-ketel

Zoals hierboven al aangegeven zijn de kosten van een Hr variant cv-ketel of combiketel relatief hoog. Deze hoge prijzen kunt u echter op de lange termijn eenvoudig terugverdienen door de besparing die deze verwarmingsinstallatie oplevert ten aanzien van de energiekosten. Jaarlijks levert dit gemiddeld namelijk een besparing van 20% op. Laten we een rekenvoorbeeld geven. De kosten van een nieuwe Hr-installatie komen op ongeveer €1.500,- (zonder installatiekosten). Tellen we hierbij de investering in onderhoud- en installatiekosten bij op, dan is het uiteindelijke bedrag ongeveer €2.000,-. Jaarlijks bespaart u met een hoogrendementsketel echter zo’n 390kg CO2 en ca 220m3 aan gas. Dit komt op een uiteindelijke kostenverlaging van ongeveer €250,- per jaar. Delen we €2.000,- door €250,- dan zien we dat u in acht jaar de investering terug kunt verdienen.

HR-ketel Hoensbroek

HRe-ketel

Verbruikt u in uw pand in Hoensbroek meer dan 1600 m3 gas per jaar? Of is het pand slecht geïsoleerd? Dan is een HRe cv-ketel, die tevens stroom opwekt, wellicht een interessante keuze. Aangezien u dan alleen genoeg elektriciteit opwekt om de aanschafprijs te vergoeden. De vergelijking met een kleine energiecentrale in huis wordt vaak gemaakt. Weliswaar is de investering van een HRe ketel hoog, maar door de hoge maandelijkse besparing kan het zeker rendabel zijn. Het advies van onze verwarmingsmonteur is dat u de HRe cv-ketel combineert met vloerverwarming. Deze variant cv-ketel is erg gunstig voor het energielabel van uw huis. Het energielabel zal in de toekomst een steeds belangrijkere rol gaan vertolken bij de aan- en verkoop van een huis. Benieuwd of de HR-ketel iets voor uw woning is? Vraag vrijblijvend informatie en een offerte aan via ons contactformulier.

Prijs incl. montage HRe-ketel: €8.000,- tot €12.000,-
Gemiddeld rendement HRe-ketel: 140%

UHR-ketel

Een ultra hoog rendementsketel (UHR) is een nieuw type ketel. Dit hoge rendement wordt gerealiseerd door de combinatie van de cv-ketel met een warmtepomp. Deze pomp gebruikt temperatuurverschillen en genereert zo extra warmte. Het resultaat? Tot 40% meer rendement dan een standaard Hr cv-ketel. Een interessante optie voor de hete zomermaanden is de mogelijkheid tot koeling. Daarnaast is het systeem erg geschikt in appartementen en kleine woningen, doordat het een klein apparaat is. Er lopen op dit moment subsidies die u kunt benutten voor de warmtepomp. Bekijk de website energiesubsidiewijzer.nl voor de actuele subsidies. Nadelen van de UHR cv-ketel is de hogere aanschafprijs en dat het systeem niet geluidloos is.

Prijs UHR-ketel (combi), inclusief installatie: €3.000,- tot €4.600,-
Gemiddelde rendement van UHR-ketel: 140% – 147%

Huren, leasen of kopen?

Wanneer u gaat verhuizen naar een bestaand pand in Hoensbroek of een nieuwbouwpand laat bouwen, dan moet u tevens nadenken over de manier waarop u een cv-ketel laat installeren. U kunt bij een verwarmingsspecialist zowel een cv-ketel huren, leasen of kopen. Welke van deze drie de beste optie is, is afhankelijk van diverse factoren, zoals de duur van de periode waarin u de cv-ketel nodig hebt, het per direct beschikbare budget en de eisen die u aan het systeem stelt. In de hiernaast staande tabel ziet u wat de totale kosten worden bij het huren, kopen en leasen van een verwarmingsketel, waarbij we uit zijn gegaan van een levensduur van minimaal 12 jaar. Hierbij hebben we tevens de gemiddelde maandelijkse kosten aangeven, inclusief de prijzen van het installeren, de reparatie en een onderhoudscontract.

Wat is de beste optie?

Op basis van deze berekeningen kunnen we constateren dat het op de lange termijn zeker het goedkoopst is om een cv-ketel te kopen. Dit is gemiddeld 15% goedkoper dan het huren van hetzelfde product, en 19% goedkoper dan het leasen. U moet echter wel financieel in staat kunnen zijn om het volledige bedrag in één keer te kunnen betalen. Hebt u een dergelijke investering niet in één keer paraat, kies dan een korte leasetijd. Op termijn is de cv-ketel dan alsnog van u. Andere nadelen van kopen zijn de directe verantwoording voor het onderhoud en de kwaliteit. Hebt u geen behoefte aan deze rompslomp of hebt u maar een korte tijd de ketel nodig? Ga deze dan huren. Onze verwarmingsmonteur uit Hoensbroek voorziet u graag van extra informatie tijdens het vervangen van uw cv-ketel. Ook rekenen we graag samen met u uit wat de goedkoopste vorm is in uw situatie.

Berekening kosten cv-ketel Kopen Leasen Huren
Totaalbedrag levensduur 12 jaar €4.050,- €4.850,- €4.675,-
Gemiddelde kosten per maand €28,13 €33,68 €32,47

Meer weten over de exacte prijzen?

Vul het offerteformulier in voor een scherp geprijsde offerte van een verwarmingsmonteur uit Hoensbroek!

Gratis offerte aanvragen

Cv-ketel plaatsen Hoensbroek

Het plaatsen van een nieuwe verwarming is vrij ingewikkeld en kunt u dan ook het beste overlaten aan een erkend verwarmingsmonteur uit Hoensbroek. Deze kan de installatie snel en vakkundig afhandelen, en zorgt ervoor dat de installatie aan alle eisen en voorwaarden voldoet. Regels waar onder andere de plaatsing aan moet voldoen zijn een veilige aansluiting van de rookgasafvoer en voldoende ruimte aan weerszijden van het apparaat voor eventueel onderhoud en reparatie. Wilt u weten waar de plaatsing exact aan moet voldoen? Wij geven u met alle plezier meer informatie. Stel via het contactformulier al uw vragen.

cv-ketel installeren Hoensbroek

Regels, keurmerken en voorschriften

Vanaf 1 april 2023 is het verplicht dat alle werkzaamheden aan verwarmingsinstallaties, inclusief cv-ketels, worden uitgevoerd door een cv-monteur die in het bezit is van een CO-certificaat. Deze maatregel is genomen om het aantal problemen met koolmonoxide te verminderen. Als u meer informatie wilt over deze wet, dan kunt u terecht op deze pagina.

Bij de aanschaf en montage van ketels zijn er ook diverse keurmerken van belang. Allereerst geeft het CE-keurmerk aan of de verwarmingsketel voldoet aan de gestelde eisen. Daarbovenop verzorgt KIWA, een onafhankelijke organisatie, het Gaskeur keurmerk (wikipedia). Gaskeur wordt op vrijwillige basis gegeven aan ketels die verder gaan dan de wettelijke eisen op het gebied van energiezuinig- en milieuvriendelijkheid. Daarnaast heeft het CV-OK keurmerk (externe website) betrekking op de verwarmingmonteurs. Wanneer u een installateur inschakelt met dit keurmerk dan kunt u ervan uit gaan dat hij beschikt over de juiste diploma’s.

Prijs opbouw installatie cv-ketel

Omschrijving Prijs * Percentage van totaal
Cv-ketel (HR) €1.500,- tot €3.000,- 65% – 70%
Montage €500,- tot €900,- 30% – 35%
Totale kosten €2.000,- tot €3.900,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Exacte prijs voor een nieuwe cv-ketel bij u weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Cv-ketel vervangen

De meeste cv-ketels worden vervangen wanneer zij versleten zijn. Dit zal zijn na zo’n gemiddelde levensduur van 12 tot 15 jaar. Het vervangen van een verwarmingsketel kan echter ook te maken hebben met het feit dat u graag wilt besparen op stookkosten of het rendement wilt verbeteren. Een laatste reden voor het vervangen van de centrale verwarming is de stijging van de prijswaarde van uw woning. Hoe energiezuiniger het huis, hoe hoger de verkoopwaarde, wat een eventuele verkoop in de toekomst zeker ten goede komt. Hebt u vragen over het vervangen van uw installatie? Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op.

Levensduur

Naar mate de leeftijd van uw verwarmingsinstallatie stijgt, zal u merken dat er steeds vaker een reparatie nodig is. Zonder onderhoudscontract tellen de kosten voor de reparaties snel op, waardoor het uiteindelijk voordeliger is om het systeem compleet te vervangen. Gemiddeld ligt dit moment tussen de 12 en 15 jaar, afhankelijk van het merk en model. Door het juiste onderhoud kunt u de levensduur verlengen en zult u minder last hebben van storingen. Bovendien zorgt onderhoud ervoor dat het hoge rendement zoveel mogelijk behouden wordt.

Cv-monteur nodig voor het plaatsen van uw cv-ketel?

Vul het offerteformulier in voor een scherp geprijsde offerte van een specialist uit Hoensbroek!

Gratis offerte aanvragen

Merken cv-ketels

U verwacht van uw cv-ketel dat het systeem u jarenlang wooncomfort oplevert. Daarnaast wilt u graag zo weinig mogelijk stookkosten en kosten van onderhoud. De verwarmingsmonteur uit Hoensbroek helpt u graag bij het maken van een keuze. Zo weet u zeker dat u een cv-ketel kiest die perfect aansluit bij uw woonsituatie. Op dit moment zijn de meest verkochte merken: Atag, Nefit, Vaillant, Remeha en Intergas. Daarnaast zijn de merken: Bosch (nu Nefit), Ferroli en AWB onder de consumenten nog erg populair. Doordat wij voornamelijk met deze merken werken zijn wij in staat om kwaliteit en een lange levensduur te garanderen. Helemaal in combinatie met de vakkennis en ervaring van de verwarmingsmonteurs uit Hoensbroek.

Wij leveren & installeren nagenoeg alle merken ketels

De meest bekende merken zijn:

Gemiddelde prijzen per merk

Prijsklasse Merken cv-ketels Gemiddelde prijzen*
Laag AWB, Ferroli, Intergas, Remeha €800,- tot €1.100,-
Midden Bosch, Daalderop, Vaillant €1.000,- tot €1.300,-
Hoog Atag, Nefit €1.300,- tot €1.700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor een CW4 ketel (exclusief installatie).

Atag

Atag krijg al jaren de titel ‘Beste cv-ketel uit de test’ van de consumentenbond. Tijdens deze test let de onafhankelijke consumentenbond op de opwarmtijd, de energiezuinigheid en de betrouwbaarheid van de cv-ketel. Ruim 500.000 consumenten hebben wereldwijd al een Atag cv-ketel gekozen. Deze mensen genieten dagelijks van comfort en een lagere energierekening.

AWB

AWB is sinds 1934 deskundig en toegewijd op het gebied van verwarming, tapwaterbereiding en koeling. Het merk wil hoge kwaliteit tegen een goede prijs garanderen. AWB is onderdeel van de Vaillant Group. Deze groep vormt de grootste cv-ketel fabrikant van Europa. In 2016 zijn er geen modellen van AWB getest door de consumentenbond. Online zijn genoeg reviews te vinden.

Bosch

Betrouwbaarheid is de sleutel van het succes van de Bosch cv-ketels. Deze betrouwbaarheid wordt tegenwoordig verkocht onder de merknaam Nefit. Alle Bosch cv-ketels worden nu onder deze merknaam verkocht. Deze modellen zijn erg compact, stil, gebruiksvriendelijke en zuinig. Bosch Thermotechniek houdt zich bezig met de ontwikkeling en productie van cv-ketels en warmwater toestellen.

Ferroli

Ferroli, vroeger bekend als Agpo Ferroli, is gevestigd in Breda. Het is onderdeel van de Italiaanse multinational Gruppo Ferroli. Op dit moment levert het merk de BlueSense Hr-lijn. Deze productlijn is leverbaar in 3 CW klassen, variërend in vermogen en watercapaciteit. Ferroli stond vroeger alleen bekend om de cv-ketels, maar tegenwoordig voeren ze een breder assortiment met ook hoogrendementketels.

Intergas

Intergas Verwarming is een Nederlands bedrijf, dat zelf de cv-ketels ontwikkelt en produceert. Op dit moment levert Intergas 21 cv-ketels, zowel solo- als combiketels. In de afgelopen jaren is er al meerdere keren een Intergas cv-ketel bekroond als ‘Beste uit de test’. In 2016 was dit niet aan de orde.

Nefit

Nefit, een merk van Bosch, is al ruim 30 jaar één van de best verkochte merken op het gebied van hoogrendementsketels. Nefit bracht destijds als eerste ter wereld de hoogrendementsketel op de markt. Tot op heden staat innovatie en kwaliteit centraal. Nefit levert bij elke cv-ketel een uitgebreid testrapport hierdoor waarborgen ze de kwaliteit.

Remeha

Remeha vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen erg belangrijk. Ze werken onder meer aan het verminderen van de CO2 uitstoot. Remeha is een vooraanstaande fabrikant van hoogrendementsketels en is al ruim 75 jaar actief in de branche. Het model: Remeha Tzerra Plus stond op de 1e plaats van de test van de consumentenbond.

Vaillant

Vaillant bestaat al ruim 140 jaar, het is destijds opgericht in Duitsland en vernoemd naar Johann Vaillant. Het merk valt onder de internationale Vaillant Group. Vaillant maakt onder andere warmtepompen, geisers en hoogrendementsketels. De Vaillant Ecotec plus VHR 30-34/5-5 eindigde op de 3e plaats tijdens de test van de consumentenbond.

cv-ketel storing Hoensbroek

Cv-storing Hoensbroek verhelpen

Hoe goed u ook het onderhoud van uw cv-ketel regelt, het kan voorkomen dat er toch een storing ontstaat in een ietwat verouderd model. Een dergelijke storing is over het algemeen gemakkelijk verhelpbaar, zeker wanneer u contact opneemt met een erkend verwarmingsmonteur uit Hoensbroek. Deze kan met zijn kennis van de diverse merken en verwarmingssystemen de exacte locatie van de storing achterhalen en vervolgens de benodigde reparatie van de storing afhandelen. Wanneer u een onderhoudscontract hebt afgesloten zullen de prijzen hiervoor bovendien vrij laag zijn.

cv-ketel bijvullen

Cv-ketel bijvullen

Eén van de vrij eenvoudige klussen op het gebied van de cv-ketel onderhoud is het bijvullen van het water. Een verwarming moet altijd een waterdruk hebben tussen de 1.5 en 2.0 bar bij een optimale werking. De waterdruk zakt onder andere door verdamping, maar ook wanneer u de radiatoren ontlucht of als er ergens een lekkage zit. Wilt u de waterdruk bijvullen? Zorg er dan voor dat u de vulslang of trechter altijd eerst volledig vult met water, voordat u de vulkraan opent. Op deze manier voorkomt u dat er lucht in het apparaat terecht komt. Vul de verwarming minimaal eens per jaar bij.

Instructievideo: hoe vult u een cv-ketel bij?

Cv-ketel specialist nodig?

De cv-monteur is snel bij u ter plaatse in Hoensbroek.

Gratis offerte ontvangen
expansievat repareren

Expansievat kapot

Het expansievat is tevens een onderdeel van het systeem dat u onbewust veelvuldig gebruikt. Als deze niet goed werkt dan zal de waterdruk in het systeem blijven dalen, waardoor u regelmatig de verwarmingsketel moet bijvullen. Vermoed u een kapot expansievat? Als u boven tegen het vat tikt moet deze vol klinken, aan de onderkant juist hol. Als het expansievat defect is vult hij zichzelf met water, waardoor ook de onderkant vol klinkt. Neem in dit geval contact op met een verwarmingsinstallateur die het expansievat kan repareren of vervangen.

cv-ketel repareren

Problemen met de driewegklep

Stel: u draait de warm water kraan open, maar u krijgt maat geen warm water. Wat is er aan de hand? De kans is groot dat het probleem bij de driewegklep ligt. De driewegklep schakelt tussen warm water en de radiatoren. Doordat u deze intensief gebruikt gebeurt het regelmatig dat de driewegklep gaat slijten. Als de driewegklep niet goed functioneert kan ook de motor kapot gaan. Vermoedt u dat de driewegklep kapot is? Neem dan contact op met een installateur uit Hoensbroek.

Lekkage cv-ketel

Het expansievat is niet het enige onderdeel van het systeem dat voor een lekkage kan zorgen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de sifon lekt of dat de warmtewisselaar scheuren vertoont. Als u een lekkage vermoedt dan kunt u dit proberen te repareren door het systeem te ontluchten. Vul de verwarmingsketel na het ontluchten weer bij tot het systeem de juiste waterdruk heeft. Controleer dit na een paar dagen, als u nog steeds een waterdruk tussen de 1,5 en 2 bar heeft dan is het systeem in orde! Is de druk te laag, dan is er sprake van een lekkage.

Onderhoudscontract

Het afsluiten van een onderhoudscontract is een eenvoudige manier om zeker te zijn van een goed werkende cv-ketel met een hoog rendement. Wanneer u een onderhoudscontract afsluit dan zal er periodiek een verwarmingsmonteur bij u langs komen die het hele apparaat controleert op beschadigingen en slijtage, en een eventuele reparatie direct kan uitvoeren. Vervolgens zal uw cv-ketel opnieuw worden ingeregeld zodat het beste rendement wordt behaald. Met een onderhoudscontract profiteert u onder andere van het behoud van de fabrieksgarantie en korting wanneer er tussentijds een storing optreedt.

Wat kost cv-ketel onderhoud?

Onderhoud Gemiddelde prijzen* Welk onderhoudscontract?
Eenmalig €70,- tot €120,- Geen onderhoudscontract. Eenmalig onderhoud, incl.: voorrijkosten, arbeidskosten
Onderhoudscontract €70,- tot €110,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, voorrijkosten, onderhoudskosten
Servicecontract €80,- tot €150,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudkosten, voorrijkosten, toestelonderdelen gedeeltelijk
All-in contract €130,- tot €200,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, geen materiaalkosten, 24/7 bereikbaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

verwarmingsmonteur inschakelen Hoensbroek

Vrijblijvende offerte

Wij begrijpen dat u heel wat vragen kunt hebben over de mogelijkheden van het vervangen van uw Hr-installatie, het uitvoeren van reparaties of het afsluiten van een onderhoudscontract. Wij vinden het dan ook geen probleem om uw vragen te beantwoorden.

Geef via het contactformulier uw vragen door, of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij garanderen dat u door onze specialisten uit Hoensbroek altijd vakkundig zult worden geholpen tegen aantrekkelijke prijzen.

Gratis offerte aanvragen

Werkgebied

Klantervaringen

Mijn cv-ketel was kapot, maar gelukkig ben ik goed geholpen. Ik ben zeer tevreden over de service en kwaliteit. Binnen een uurtje werd ik al geholpen door een zeer behulpzame verwarmingsmonteur en kreeg ik goed advies. Ik ben heel erg tevreden.
Bianca Piek, Hoensbroek
Vorige week heb ik toch maar eens een vakman een onderhoud beurt laten doen voor mijn cv-ketel. Gelukkig was ik op tijd want hij was heel nodig aan reparatie toe. Ik ben gelijk dezelfde dag geholpen. Ik ben zeer tevreden met de service.
H. Slager, Hoensbroek
Afgelopen weekend schrok ik midden in de nacht wakker. Mijn verwarming hield er zo maar mee op. En hij maakte een heel raar geluid. Gelukkig kon ik de 24/7 spoedservice gebruiken. Ook al was het midden in de nacht, ik werd meteen geholpen. Klantvriendelijkheid en goede kwaliteit.
K. Smit, Drenthe
Enige tijd geleden hebben wij een verwarmingsinstallatie aangeschaft via cv-ketel Nu. We hebben hem nu 4 maanden en zijn zeer tevreden. Ook hebben we al een onderhoudsbeurt gekregen dankzij het onderhoudscontract. We zijn zeer tevreden met de kwaliteit die door de verwarmingsmonteur geleverd werd.
Fam. Hoekstra, Zuid-Holland
Via onze kennissen hebben wij de tip gekregen om eens naar onze verwarming te kijken. Dat was maar goed ook. Hij moest namelijk ontlucht worden, zelf hadden we geen ervaringen met cv-ketels. Daarom schakelden wij een cv-installateur in. We kregen zeer goed advies!
Tiny de Jong, Breda
Na enige tijd werden we elke nacht wakker door een brommend geluid van onze ketel. Veel monteurs zijn langs geweest en het hield maar niet op. Gelukkig kwam ik hier terecht en het probleem werd zo verholpen door een vakman. Helemaal tevreden!
Paul Timmermans, Amsterdam
Wij hebben een storing gehad in onze cv-ketel. Na veel zoeken kwam ik op deze website terecht. Daar stond een goede uitleg over hoe ik hem weer aan de praat moest krijgen. Gelukkig is het me zelf gelukt door deze handige tip!
P. van Dam, Utrecht
Enige tijd geleden was ik van plan om een nieuwe ketel aan te schaffen. Ik nam contact op met cv-ketel Nu en kreeg het beste advies. Ook werd er met me meegedacht over het budget. Nu heb ik een HR ketel waar ik zeer tevreden mee ben!
Fam. Zandstra, Friesland
Omdat mijn verwarming de laatste tijd een beetje raar deed keek ik toch maar eens op cv-ketel Nu. Ik vond erg handige tips, en probeerde het probleem zelf te verhelpen. Maar het wou niet baten, dus heb ik maar een vakman ingeschakeld. Binnen een uurtje was het probleem opgelost!
Dhr. Jager, Hoensbroek
Wij hebben gister een cv-ketel laten plaatsen via cv-ketel Nu. We werden zeer goed geholpen en kregen goed advies. We wouden even laten weten dat we zeer tevreden zijn met de service die ons werd geboden.
Fam. Jongsma, Hoensbroek

Missie

Cv-ketel Nu is de snelste allround verwarmingsspecialist in Nederland bij reparatie, onderhoud en installatie. Wij garanderen kwaliteit, betrouwbaarheid en een snelle afhandeling van problemen als storing in de beveiligingen, of het vervangen van een kapot expansievat. Wij bieden hoogwaardige service tegen scherpe prijzen.

Hoe werkt het?

Onze dienstverlening is simpel en doeltreffend. U zoekt een ervaren verwarmingsmonteur bij de reparatie van een storing, het onderhoud of de installatie van uw cv-ketel, en wij beheren een landelijk netwerk van installateurs. Wanneer u bij ons bijvoorbeeld een aanvraag doet voor een onderhoudscontract, dan kunnen wij een offerte aanvragen bij aan ons gelieerde vakmannen uit Hoensbroek. Deze sturen we zo snel mogelijk aan u door.

Landelijke Dekking

Dankzij hard werk, het bieden van kwaliteit, scherpe prijzen, en een hoge klantvriendelijkheid, is ons netwerk de laatste jaren hard gegroeid. cv-ketel Nu is een begrip geworden in de verwarming branche, en vele huishoudens in Nederland maken wekelijks gebruik van onze diensten. Dankzij de uitbreiding bieden we tegenwoordig een landelijke dekking aan. Dit betekent dat wij over heel Nederland verschillende verwarmingsmonteurs aan het werk hebben. Zo ook in de buurt van Hoensbroek.

Vestigingen

Zoals gesteld zijn wij in rap tempo groot geworden in Nederland. Wij werken inmiddels samen met meer dan 400 verschillende specialisten vanuit het gehele land. Voor een overzicht van onze vestigingen in de buurt van Hoensbroek, kijkt u in onderstaande lijst.

Vraag over cv-ketels?

Hebt u een vraag over cv-ketels? Neem dan een kijkje op de meest gestelde vragen pagina.