cv-ketel Veldhoven

Cv-ketel Veldhoven

Bel direct 085 500 1693

Voor een behaaglijke warme woning in Veldhoven is het belangrijk dat uw cv-ketel goed werkt. Met onderhoud voorkomt u storingen en bovendien behaalt u dan een hoger rendement. Wilt u een nieuwe cv-ketel laten installeren? Of uw verouderde cv laten vervangen? Lees dan verder, want op deze pagina leest u alles over het centrale verwarmingssysteem, het onderhoud en de installatie. We geven u ook een aantal gemiddelde kosten.

Met spoed een cv-monteur nodig voor een reparatie? Bel dan naar 085 500 1693 om direct in contact te komen met een verwarmingsmonteur. Of vul het offerteformulier in voor een scherp geprijsde offerte. Deze dienst is geheel gratis en vrijblijvend.

24/7 spoedservice

Een combiketel die kapot is, of een storing aan geeft, leidt soms tot vervelende problemen. Bovendien, we willen tijdens de wintermaanden allemaal een aangename temperatuur in huis. De specialisten begrijpen dit maar al te goed.

Daarom kunnen de verwarmingsmonteurs u bij storing in Veldhoven snel ondersteunen met een handige 24uurs spoedservice van de cv-service. Het enige wat u hoeft te doen, is de centrale cv-service bellen via: 085 500 1693, waarna er snel een ervaren verwarmingsmonteur bij u ter plaatse is. De reparatie of het onderhoud van uw centrale verwarmingssysteem wordt zo snel mogelijk uitgevoerd.

Allround cv-installateur

Een cv-installateur sluit niet alleen vakkundig en snel een nieuwe cv-ketel aan, maar voert nog veel meer werkzaamheden uit aan het centrale verwarmingssysteem. Den hierbij aan onderhoud en het oplossen van storingen of andere defecten. Dit zijn de belangrijkste werkzaamheden van een allround cv-installateur:

 • Hij voert onderhoudsbeurten om de levensduur van de ketel te vervangen en storingen te voorkomen.
 • Een cv-installateur zorgt voor een vakkundige installatie van de cv-ketel.
 • De cv-monteur geeft u deskundig advies over een geschikt verwarmingssysteem voor uw woning.

Navigeer direct naar:

Cv installatie | Cv-ketel reparatie | Cv onderhoud

cv installatie Veldhoven

Cv installatie Veldhoven

Vindt u het tijd voor een nieuwe cv-ketel? Of is uw oude verwarmingssysteem kapot? Bel dan eens met één van de specialisten uit Veldhoven via 085 500 1693 of vul het contactformulier in.

Een verwarmingsmonteur van de cv-service helpt u niet alleen bij het kiezen van een nieuwe ketel, maar is u tevens van dienst bij de installatie van het verwarmingssysteem. Zo hebt u binnen de kortste keren weer een aangename temperatuur in huis.

Navigeer naar:

cv-ketel reparatie Veldhoven

Cv reparatie Veldhoven

Vertoont uw cv-ketel een storing, of lijkt hij kapot? Dit is geen reden om de ketel direct te vervangen. Vaak is een eenvoudige reparatie voldoende om de cv-ketel weer jarenlang mee te laten gaan. Veelvoorkomende reparaties zijn het vervangen van de driewegklep, het dichten van een lekkage en vervangen van de sensoren of de pompen. Bel naar 085 500 1693 om in contact te komen met een ervaren verwarmingsmonteur. De monteur is snel bij u ter plaatste om de storing te verhelpen.

Navigeer naar:

cv-ketel onderhoud Veldhoven

Cv-ketel onderhoud Veldhoven

Onderhoud is belangrijk voor de werking en levensduur van de cv-ketel. Door regelmatig een onderhoudsbeurt uit te laten voeren, voorkomt u onnodige storingen. Daarnaast behaalt u een hoger rendement. Tijdens het onderhoud controleert de monteur uit Veldhoven de gehele ketel. Hij maakt de ketel schoon en meet de prestatie en uitstoot. Na de controle vult hij de ketel eventueel bij en ontlucht de cv-installateur het systeem. Tot slot voert hij nog een veiligheidscheck uit en stelt hij de cv-ketel opnieuw in.

Navigeer naar:

Cv-ketel vervangen Veldhoven

Uit onderzoek is gebleken dat een verwarmingstoestel gemiddeld 15 jaar mee gaat, voordat u deze moet vervangen. Het is echter een optie dat door gebrekkig onderhoud enkele onderdelen eerder vervangen dienen te worden, of dat bij jaarlijks onderhoud middels een onderhoudscontract de levensduur aanzienlijk verlengd wordt. Op het moment dat u merkt dat uw cv-ketel vaker in storing raakt, of wanneer u het idee hebt dat het langer duurt voordat het warm wordt in huis, is het zaak om contact op te nemen met een erkend verwarmingsmonteur uit Veldhoven. Deze kan samen met u kijken naar de mogelijkheden voor reparatie, of u adviseren over de kosten voor het vervangen van het huidige systeem.

Levensduur

De gemiddelde levensduur van een cv-ketel is ongeveer 15 jaar. Als uw verwarmingsketel inmiddels ouder is, wil dat niet zeggen dat deze niet meer werkt. De ketel zal nog steeds uw woning verwarmen, maar het rendement is na 15 jaar enorm gedaald. Met een verouderde cv-ketel betaalt u al snel 15% tot 20% teveel aan stookkosten.

De levensduur van een rookgaskanaal is ongeveer net zolang als dat van een verwarmingsketel, laat het rookgaskanaal daarom tegelijk vervangen.

Cv-ketel kiezen: welke moet ik kopen?

Het aanschaffen van een CV is waarschijnlijk niet iets dat u regelmatig doet. Omdat cv-ketels bovendien niet heel voordelig zijn, is het van belang dat u zich goed op deze aankoop voorbereid. Laat u bijvoorbeeld goed informeren door een monteur uit Veldhoven. Eén van de belangrijkste aspecten om op te letten is het vermogen van de CV. Het vermogen is uitgedrukt in kW en hoeveel vermogen u nodig heeft is afhankelijk van het bouwjaar van uw huis in Veldhoven, het type woning en de inhoud van het pand.

cv-ketel vervangen Veldhoven

Combiketel Veldhoven

Dankzij een combiketel verwarmt u uw woning niet alleen, maar krijgt u tevens warm water uit de kraan. Dit betekent dat u naast de soloketel geen extra boiler nodig hebt. Combiketels zijn leverbaar in zowel een Verbeterd Rendement (VR) als Hoog Rendement (HR) versie. Deze zetten 100% tot 107% van de energie om in nuttige warmte.

Bent u zeer energiebewust en zoekt u naar een combiketel die goed is voor het milieu? Enkele merken bieden een speciale Eco variant aan. Deze combiketels halen dankzij een zuinige pomp en warmteomzet uit rookgassen extra warmte uit dezelfde energie. Bovendien stelt een dergelijke combiketel zichzelf automatisch zo zuinig mogelijk af. Met een onderhoudscontract bent u verzekerd van periodiek onderhoud. Hiermee verlengt u de levensduur van uw cv-ketel.

Prijs incl. installatie HR combiketel: €2.000,- tot €3.900,-
Gemiddelde rendement HR combiketel: 100% – 107%

HR-ketel Veldhoven

Een hoogrendementsketel (HR), biedt, zoals de naam als zegt, een hoger rendement dan een standaard gasketel. Dit verhoogde rendement wordt geleverd dankzij het verwerken van waterdamp in rookgassen. Dit betekent dat er tijdens het verwarmingsproces minder afvalstoffen ontstaan, en dat een groter deel van het product verwerkt wordt. Dankzij dit verbeterde proces is het mogelijk dat een hoogrendementsketel een rendement behaalt van 107%. Omdat een hoogrendementsketel een condensafvoer nodig heeft, is het aan te raden een erkend verwarmingsmonteur in te schakelen voor de installatie. Deze kan u bovendien bij storing adviseren wat u het beste kunt doen. De kosten voor de aanschaf van een HR-ketel in Veldhoven liggen tussen de €1.400,- tot €3.000,-. De kosten zijn voornamelijk afhankelijk voor het type HR-ketel waar u voor kiest.

Prijs incl. montage solo HR-ketel: €2.000,- tot €3.700,-
Prijs incl. montage combi HR-ketel: €2.000,- tot €3.900,-

Besparing HR-ketel

Wanneer u ervoor kiest uw huidige centrale verwarmingsketel te vervangen door een hoogrendementsketel, dan bespaart u op de energiekosten. Een HR-ketel gebruikt namelijk alle warmte efficiënt, ook de restwarmte. Hierdoor werkt de ketel beter en hoeft u minder te stoken. Voor de werking is het belangrijk om regelmatig onderhoud te laten plegen. Hiervoor is een onderhoudscontract zeer verstandig. Een onderhoudscontract is ook goedkoper dan wanneer u steeds losse onderhoudsbeurten laat uitvoeren.

HR-ketel Veldhoven

HRe-ketel

Naast de UHR en HR-modellen bestaan er ook HRe-ketels. Dit is een cv-ketel die naast warmte tegelijkertijd ook energie opwekt. Het energieverbruik van deze ketel is hierdoor zeer laag. De aanschaf van een HRe-ketel is redelijk duur. U verdient deze investering echter terug door de besparing op de stookkosten. Deze ketels zijn voornamelijk geschikt voor woningen die veel gas verbruiken.

Verbruikt u meer dan 1.650 m³ gas per jaar? Dan is het verstandig om te kijken naar een HRe-ketel. Zoekt u liever een duurzaam alternatief voor de HRe-ketel? Overweeg dan bijvoorbeeld een waterpompsysteem.

Prijs incl. montage HRe-ketel: €8.000,- tot €12.000,-
Gemiddeld rendement HRe-ketel: 140%

UHR-ketel

De UHR-ketel is een nieuwe ontwikkeling binnen de verwarmingsbranche, en is een vervolg op de standaard HR-verwarmingsketel. De afkorting UHR staat voor Ultra Hoog Rendement. UHR-apparaten verbruiken net als de HR-variant weinig energie, en zorgen door een combinatie met een warmtepompsysteem voor het beste energieverbruik. Bovendien bewerkstelligt een UHR-verwarmingstoestel de daling van de Energie Prestatie Coëfficiënt. Dit zorgt voor positieve gevolgen voor het energielabel van uw pand. Tegenwoordig is het mogelijk om ook UHR-combiketels aan te schaffen. Deze hebben een kleinere omvang en zijn bij uitstek geschikt voor het gebruik in appartementen en andere hoogbouw.

Prijs UHR-ketel (combi), inclusief installatie: €3.000,- tot €4.600,-
Gemiddelde rendement van UHR-ketel: 140% – 147%

Overweegt u een nieuwe cv-ketel in Veldhoven?

Vul het offerteformulier in voor een scherp geprijsde offerte van een cv-ketel specialist uit Veldhoven!

Gratis offerte aanvragen

Wat kost een cv-ketel?

De aanschaf van een nieuwe cv-ketel is afhankelijk van het type ketel dat u wilt laten aansluiten. Een HR-ketel (solo) kost ongeveer €1.500,- tot €2.800,- en een combiketel tussen de €1.500,- tot €3.000,-. Wilt u echter een hoger rendement behalen? Kies dan voor een HRe-ketel. Deze kost gemiddeld €8.000,- tot €12.000,-. Deze ketel is duurder, maar u verdient de investering terug door het hoge rendement van 140%. De kosten zijn niet alleen afhankelijk van het type ketel, maar ook van de arbeidskosten van de cv-installateur. Bekijk de prijstabel voor nog meer gemiddelde kosten.

Prijzen van een nieuwe cv-ketel

Type ketel CW-waarde Gem. prijs excl. installatie* Rendement
HR (solo) CW4 €1.500,- tot €2.800,- 70% – 80%
HR (combiketel) CW4 €1.500,- tot €3.000,- 100% – 107%
HRe CW4 €8.000,- tot €12.000,- 140%
UHR (solo) CW4 €2.200,- tot €3.200,- 140% – 147%
UHR (combiketel) CW4 €2.500,- tot €3.700,- 140% – 147%

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Exacte prijs voor een nieuwe cv-ketel bij u weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Wat is CW-waarde? En hoe beïnvloed deze de prijs?

Wanneer u een nieuwe cv-ketel gaat aanschaffen, komt u vaak de term CW-waarde tegen. De CW staat voor Comfort Warmwater of warmwaterklasse en geeft aan hoeveel warm water een ketel per minuut kan leveren. Wilt u bijvoorbeeld tegelijkertijd warm water in de keuken en de badkamer gebruiken? Dan heeft u een cv-ketel met een hoger vermogen en dus een hogere CW-waarde nodig. De waarde beïnvloedt ook de kostprijs. Hoe hoger de CW-waarde is, hoe hoger over het algemeen de totaalprijs. Voor een waarde van CW6 is het soms nodig om het leidingwerk aan te passen.

Prijs voor cv-ketel per CW-waarde

CW-waarde Vanaf prijs * Geschikt voor warm water in:
CW1 Vanaf €900,- Keuken
CW2 Vanaf €1.100,- Keuken of douche
CW3 Vanaf €1.200,- Keuken, douche of bad
CW4 Vanaf €1.400,- Keuken, douche en/of bad (deels tegelijk)
CW5 Vanaf €1.800,- Keuken, douche en bad (bijna altijd gelijktijdig)
CW6 Vanaf €2.400,- Keuken, douche en bad (gelijktijdig)

*Let op: dit zijn vanaf prijzen inclusief btw en installatie voor een HR-ketel. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Cv-ketel installeren Veldhoven

Een cv-installateur verwijdert eerst de oude ketel om een nieuwe HR- of HRe-ketel te installeren. Daarna plaatst hij de nieuwe ketel en het vat aan de muur. Hij sluit het systeem aan op het leidingwerk en stelt de cv-ketel goed in. Dit is een belangrijk onderdeel van de installatie, want zonder goede afstelling behaalt u een minder hoog rendement. Ook voert de cv-installateur een veiligheidscheck uit waarbij hij een koolmonoxidemeting uitvoert, de leidingen controleert op gaslekkages en de rookgasafvoer controleert. Het aansluiten van een cv-ketel moet u vanaf 2019 verplicht laten uitvoeren door een erkend cv-installateur vanwege de veiligheid.

cv-ketel installeren Veldhoven

Regels, keurmerken en voorschriften

Er gelden een aantal regels en voorschriften bij het installeren van een cv-ketel. Sinds 1 april 2023 is het verplicht om de installatie, reparatie en het onderhoud aan verwarmingsinstallaties, zoals cv-ketels, te laten verzorgen door een cv-monteur die beschikt over een CO-certificaat. De gasketelwet is ingevoerd om problematiek door koolmonoxide te verminderen. Meer over de gasketelwet leest u op deze pagina.

Dit geldt ook voor het aanleggen van buizen voor de luchttoevoer en de afvoer van het rookgas.

Verkeerd aansluiten is namelijk gevaarlijk doordat er koolmonoxide vrij kan komen. Dit ontstaat wanneer gas niet volledig verbrand wordt.

Prijs opbouw installatie cv-ketel

Omschrijving Prijs * Percentage van totaal
Cv-ketel (HR) €1.500,- tot €3.000,- 65% – 70%
Montage €500,- tot €900,- 30% – 35%
Totale kosten €2.000,- tot €3.900,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Exacte prijs voor een nieuwe cv-ketel bij u weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Cv-installateur gezocht voor het installeren van uw cv-ketel?

Vul het offerteformulier in voor een scherp geprijsde offerte van een specialist uit Veldhoven!

Gratis offerte aanvragen

Merken cv-ketels

Wie een centrale verwarmingsketel laat vervangen door een verwarmingsspecialist moet kiezen uit een ruim assortiment aan soorten en maten. Niet alleen dient u een keuze te maken uit een HR, HRe en UHR-verwarmingsketel, maar ook uit de diverse merken die installatiebedrijven aanbieden. Op deze pagina leest u meer over de bekende A-merken. Hebt u maar een beperkt budget voor uw een centraal verwarmingssysteem? Dan vormen niet de A-merken maar eerder de huismerken een goede keuze. Huismerken bieden een prima resultaat en hebben aantrekkelijke prijzen.

Wij leveren & installeren nagenoeg alle merken ketels

De meest bekende merken zijn:

Gemiddelde prijzen per merk

Prijsklasse Merken cv-ketels Gemiddelde prijzen*
Laag AWB, Ferroli, Intergas, Remeha €800,- tot €1.100,-
Midden Bosch, Daalderop, Vaillant €1.000,- tot €1.300,-
Hoog Atag, Nefit €1.300,- tot €1.700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor een CW4 ketel (exclusief installatie).

Atag

Eén van de merken waar installatiebedrijven graag mee samenwerken is ATAG. Deze fabrikant levert populaire HR en HRe verwarmingsketels die al jarenlang als beste uit de test komen bij de consumentenbond. Daarnaast biedt het bedrijf een slimme thermostaat aan. Geniet met de thermostaat van een ideaal warmtecomfort en bespaar op de stookkosten!

AWB

Eén van de merken die onder de Vaillant Group valt is AWB. Deze fabrikant biedt vele soorten verwarmingen aan, tegen aantrekkelijke prijzen. Daarnaast is AWB een zeer goede keus voor wie van plan is een complex bouwtraject in te gaan. De specialisten helpen u met plezier bij het vinden van goede warmtesystemen.

Bosch

Vroeger was Bosch één van de bekendste fabrikanten van cv-ketels. Tegenwoordig verkoopt men de verwarmingssystemen van Bosch onder de nieuwe merknaam Nefit. Bij Bosch kunt u nog wel terecht voor hun geisers. Deze keuken- en badgeisers vormen een uitstekend alternatief wanneer u geen HR-combinatieketel bezit.

Ferroli

Bij Ferolli verkoopt men twee categorieën verwarmingsystemen: HR-modellen en zogeheten Energy Top cascadesystemen. Deze laatste variant staat voor een cv-ketel die aan andere ketels is gekoppeld. Het koppelen van meerdere modellen is het een optie om in één keer meer warmte op maat te leveren. Dit is zeer geschikt voor kantoren en hotels.

Intergas

Er zijn vele nieuwe ontwikkelingen binnen de verwarmingbranche. Zo is het bijvoorbeeld bij de HRe en HReco ketels van Intergas mogelijk om via een app de temperatuur in huis op afstand te bekijken en te reguleren. U krijgt met deze app direct inzicht in de prestaties van de cv-ketel. Intergas heeft naar cv-ketels ook geisers in het assortiment.

Nefit

Bent u op zoek naar een merk met een ruime ervaring binnen het vakgebied? Dan is Nefit een goede keuze. Het bedrijf is al meer dan 30 jaar actief binnen de verwarmingbranche en bracht als eerste de HR-verwarmingsketel op de markt. Tegenwoordig leveren zij ook slimme modellen, waaronder een zeer kleine ketel. Ideaal voor kleinere woningen.

Remeha

Wist u dat het een optie is om met een cv-ketel ook stroom op te wekken? Het is een optie met één van de producten van Remeha. Deze verwarmingketel genaamd eVita is daarom de top als het gaat om energiezuinigheid en kent bovendien een hoog gebruiksgemak. De monteur zorgt ook voor het aansluiten.

Vaillant

Een laatste merk dat wij hier willen benoemen is Vaillant. Bij Vaillant biedt men verschillende soorten verwarmingstoestellen in HRe, UHR en HR-uitvoering. Het is afhankelijk van uw wensen voor energiezuinigheid en het beschikbare budget welke de beste oplossing vormt. Daarnaast biedt men bij Vaillant zowel soloketels als combiketels aan.

cv-ketel storing Veldhoven

Cv-storing Veldhoven

Eén van de beperkingen van verwarmingsketels is dat deze vrij regelmatig kapot gaan of in storing raken. Onderzoek heeft aangetoond dat een cv-installatie van 10 jaar of ouder in 80% van de gevallen wel eens een storing vertoont. Het verhelpen van deze problemen kan aardig oplopen in de kosten. Door het afsluiten van een onderhoudscontract worden deze kosten echter sterk verminderd. Vaak betaalt u in Veldhoven met een onderhoudscontract alleen maar voor het leveren van nieuwe onderdelen. Hoewel u zelf kunt proberen het probleem aan te pakken, is het in veel gevallen aan te raden de reparatie door een ervaren monteur uit te laten voeren, hiermee voorkomt u dat de CV nog meer kapotgaat. Check zelf eerst wel of: het water is bijgevuld en de verwarmingsketel voldoende druk heeft en of de waakvlam brandt en er geen lekkage is.

cv-ketel kapot Veldhoven

Cv-ketel kapot Veldhoven

Blijft u last houden van storingen of moet u vaak een cv-monteur inschakelen om een defect te repareren? Dan is het waarschijnlijk nodig om uw cv-ketel te vervangen. Een oude cv-ketel vereist namelijk meer onderhoud en vaker reparaties. De kosten zijn hierdoor jaarlijks een stuk hoger en de ketel werkt vaak niet meer optimaal. Het komt soms zelfs voor dat de reparatiekosten net zo hoog zijn als een nieuwe cv-ketel.

Onderdelen die vaak kapotgaan door slijtage zijn de thermostaat, warmtewisselaar en de rookgasafvoer. Met een nieuwe cv-ketel bespaart u op de stookkosten, want de nieuwste cv-ketels behalen een veel hoger rendement dan verouderde ketels.

Reparatie nodig? Bel direct met een erkende cv-monteur!

De monteur is snel bij u ter plaatse om het defect of de storing op te lossen.

Klik en bel 085 500 1693

Lekkende cv-ketel repareren

Een cv-installatie is erg complex en bestaat uit vele onderdelen. Een lekkage in de verwarmingsketel kan dan ook verschillende oorzaken hebben. Een eerste mogelijke oorzaak is het expansievat, deze zal na verloop van tijd gaan slijten, wat een kleine lekkage als gevolg kan hebben. Een tweede mogelijkheid is een scheur in de warmtewisselaar. Doordat deze continu bloot wordt gesteld aan temperatuurverschillen zal het krimpen en uitzetten, met een scheurtje als gevolg. Ditzelfde geldt voor de vele leidingen van de verwarmingsketel.

Problemen met de driewegklep

Praktisch iedere HR-combiketel beschikt over een zogeheten driewegklep. Deze klep wordt aangestuurd door de computer van de combiketel en stuurt het hete water naar de juiste plek: naar de radiatoren voor de verwarming van uw woning of naar de platenwisselaar om warm water te kunnen leveren. Zoals u zich kunt voorstellen maakt een klep enorm veel schakelingen, die op termijn voor flinke slijtage zorgt. Voor een optimale werking is het daarom aan te raden om de klep na verloop van tijd te vervangen.

expansievat kapot Veldhoven

Expansievat kapot

Wanneer water opwarmt, zet het tot ongeveer 3% uit. Zoals u zich misschien kunt voorstellen zal dit de druk in de centrale verwarming verhogen. Om problemen te voorkomen heeft de cv-ketel een expansievat: het expansievat vangt de grote drukverschillen op. Wanneer het expansievat kapot is, zal de cv-ketel in de meeste gevallen een storing aangeven. U kunt een kapot expansievat het beste laten repareren of vervangen door een erkend installateur uit Veldhoven.

Andere veel voorkomende storingen

Naast defecten met driewegkleppen of kapotte expansievatten komen er nog andere veelvoorkomende storingen voor bij een cv-ketel. Een storing merkt u doordat u geen warm water meer heeft of doordat de ketel een melding geeft. Een tikkende radiator is vaak een teken dat er lucht in de radiator zit. Lucht in een radiator zorgt ervoor dat de verwarming minder goed werkt. Dit is op te lossen door het systeem te ontluchten. Andere storingen zijn een lage druk, of een probleem in het leidingwerk. Tegenwoordig komt een koolmonoxidelek niet meer vaak voor. Een cv-monteur zorgt voor een vakkundige reparatie van onderstaande storingen:

 • Te veel lucht in het verwarmingssysteem.
 • Lekkage in het leidingwerk.
 • Te lage waterdruk in de ketel.
 • Geen warm water of verwarming.

Zelf de waterdruk cv controleren

Het jaarlijkse onderhoud van de cv-ketel kan beter door een verwarmingsmonteur worden uitgevoerd. Voor een goede werking en het beste rendement van de verwarming bestaan er echter een aantal zaken die u zelf regelmatig moet uitvoeren. Eén daarvan is het controleren van de waterdruk. De druk moet permanent tussen de 1.5 en 2.0 bar staan, wil de cv-ketel goed functioneren. De druk van het water wordt bij de meeste ketels digitaal aangegeven, of via een drukmetertje.

Wanneer de waterdruk is gezakt lost u dit eenvoudig op door de ketel bij te vullen. De nieuwste HR, HRe en UHR-verwarmingen geven dit zelf aan.

Instructievideo: hoe vult u een cv-ketel bij?

Zelf de cv-ketel bijvullen

Als de waterdruk van de cv-ketel onder de 1.0 bar komt te staan, dan is de druk van het water feitelijk te laag voor het goed verwarmen van het water, waardoor er een storing kan optreden. Dit kunt u voorkomen door de verwarmingsketel regelmatig te controleren, en desnoods het water bijvullen. Hiervoor hebt u alleen een vulslang, en eventueel emmer en dweil nodig. Een cv-installateur hebben voor u het volgende stappenplan opgesteld:

 • Stap 1. Schakel de verwarming uit, haal eventueel de stekker uit het stopcontact.
 • Stap 2. Wacht totdat de temperatuur in de ketel gedaald is.
 • Stap 3. Sluit de vulslang aan op de waterkraan.
 • Stap 4. Laat de slang vollopen met water.
 • Stap 5. Sluit de vulslang aan op de vulkraan van de ketel.
 • Stap 6. Draai eerst de waterkraan en vervolgens de vulkraan open.
 • Stap 7. Laat de druk stijgen tot maximaal 2.0 bar.
 • Stap 8. Draai eerst de vulkraan en daarna de waterkraan dicht.
 • Stap 9. Schakel de thermostaat weer in.
 • Stap 10. Ontlucht eventueel de radiatoren.
Heeft het bijvullen of ontluchten geen effect en blijft het water koud? Neem dan contact op met een monteur via 085 500 1693.

Cv ontluchten

Hoort u een tikkend geluid in de radiatoren? Of worden een radiator niet goed warm? Dan zit er waarschijnlijk lucht in het verwarmingssysteem. Het is belangrijk dat u het systeem ontlucht, want te veel lucht zorgt ervoor dat de radiatoren uw woning niet efficiënt verwarmen. Voor de ontluchting heb een speciaal sleuteltje nodig en een doekje om het water op te vangen. Volg het volgende stappenplan:

 • Zet alle radiatoren open en verwarm het systeem.
 • Draai daarna de thermostaat op de laagste stand en zet de cv-ketel uit.
 • Draai de radiatorkranen dicht en wacht een paar minuten.
 • Begin bij de laagst geplaatste radiator en gebruik een ontluchtingssleuteltje om de ventielen open te draaien.
 • Ontlucht het systeem tot er water uit komt en draai het ventiel weer dicht.
 • Herhaal dit bij alle radiatoren.
 • Draai de radiatorkranen open en zet de thermostaat op de gewenste temperatuur

Cv-ketel onderhoudscontract Veldhoven

Om de levensduur van de verwarming te verlengen, raden wij aan om een onderhoudscontract af te sluiten bij een verwarmingsmonteur uit Veldhoven. Met een onderhoudscontract bent u ervan verzekerd dat uw cv-ketel jaarlijks opnieuw wordt afgesteld zodat u het hoogste rendement bereikt.

Ander voordeel van een onderhoudscontract is onder meer het behoud van de fabrieksgarantie bij een grote reparatie en lagere kosten voor materiaal of het voorrijden wanneer er een storing is ontstaan. Kiest u ervoor om een combiketel te huren? Dan worden de prijzen voor onderhoud vaak betaald door de verhuurder. Kijk voor de exacte afspraken en prijzen in uw huurcontract.

Wat kost cv-ketel onderhoud?

Onderhoud Gemiddelde prijzen* Welk onderhoudscontract?
Eenmalig €70,- tot €120,- Geen onderhoudscontract. Eenmalig onderhoud, incl.: voorrijkosten, arbeidskosten
Onderhoudscontract €70,- tot €110,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, voorrijkosten, onderhoudskosten
Servicecontract €80,- tot €150,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudkosten, voorrijkosten, toestelonderdelen gedeeltelijk
All-in contract €130,- tot €200,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, geen materiaalkosten, 24/7 bereikbaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Keurmerken verwarmingsmonteur Veldhoven

Wanneer u een verwarmingsmonteur wilt inschakelen voor onderhoud is het verstandig om te kijken naar keurmerken of certificaten. Bijvoorbeeld het keurmerk OK CV. OK CV is een kwaliteitslabel speciaal voor installatiebedrijven die onderhoud uitvoeren. U weet dan zeker dat het onderhoud volgens de voorschriften wordt uitgevoerd. Lees hier meer over op ok-cv.nl. Een ander keurmerk is het Gaskeur-kwaliteitslabel van KIWA. Monteurs met dit keurmerk werken volgens de wettelijke eisen en voorschriften bij het aansluiten van cv-ketels. Hierover vindt u meer informatie op wikipedia.org.

Besparen op energiekosten?

Door een cv-ketel met slimme thermostaat te laten aansluiten, bespaart u op de energiekosten.

De thermostaat geeft namelijk aan wanneer u energie verbruikt, heeft een klokprogramma om in te stellen wanneer u woning in Veldhoven verwarmd moet worden en schakelt automatisch uit.

Door een cv-ketel te combineren met een zonneboiler bespaart u ook op de kosten. Lees verder om meer te weten te komen over deze bespaartips.

Besparen met een slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat krijgt u meer inzicht in uw energieverbruik, en is het een optie om dankzij een slim besturingssysteem aanzienlijk te besparen op de stookkosten. Vrijwel elke slimme thermostaat is op afstand te bedienen, meestal via een internetverbinding en een app vanaf uw smartphone of tablet. Daarnaast heeft een slimme thermostaat een instelbaar klokprogramma en is deze tevens aan te sluiten op een vloerverwarming. Een enkele slimme thermostaat geeft u bovendien inzicht in het verbruik van individuele apparaten, en geeft u een overzicht van wat andere (vergelijkbare) huishoudens verbruiken.

Cv-ketel met zonneboiler

In het kader van duurzaamheid vinden er steeds nieuwe ontwikkelingen plaats. Eén daarvan is de ontwikkeling van een aansluiting voor een zonneboiler op de cv-ketel. In dit geval wordt bij de installatie van de ketel de zonneboiler aan het apparaat verbonden, die de verwarmingsinstallatie zal voorverwarmen. Omdat de gemiddelde temperatuur van de zonneboiler lager is dan die van een verwarmingsketel, is het niet mogelijk deze volledig te verwarmen. Toch is het cv-systeem dankzij de zonneboiler tot ongeveer 65 graden voor te verwarmen. Een cv-monteur informeert u met plezier over de voor- en nadelen Of kijkt samen met u naar het budget.

energiezuinig stoken

Hoe energiezuinig stoken?

Regelmatig krijgen installateurs uit Veldhoven de vraag wat men kan doen om zo energiezuinig mogelijk te stoken. Daarom hebben de specialisten een aantal tips voor u op een rijtje gezet. De beste manier om te besparen is door alle tussendeuren te sluiten. Koop voor het gemak een deurdranger, om tocht te voorkomen. Daarnaast is het aan te raden om ’s nachts de cv op een temperatuur tussen de 15 en 18 graden te zetten om geld te besparen. Een derde tip is om slaapkamers niet te verwarmen, maar gebruik te maken van een kruik. Het is zoals u ziet niet ingewikkeld om meer te besparen.

elektrische cv-ketel

Alternatieve verwarmingsvormen

Naast een cv-ketel zijn er nog andere methodes om uw woning te verwarmen, namelijk door een warmtepomp te gebruiken of een ketel die werkt op elektriciteit.

Een elektrische ketel gebruikt geen gas en omdat de gasprijs de komende jaren flink gaat stijgen, bespaart u aanzienlijk wanneer u het gasverbruik sterk vermindert.

Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van de warmte in de grond, water of in de lucht en zet dit om in bruikbare energie voor uw woning. Er zijn verschillende systemen, bijvoorbeeld een grond-water- of een lucht-water pomp. Deze warmtepompen worden aangesloten op het bestaande centrale verwarmingssysteem. Een lucht-lucht warmtepompsysteem kan niet aangesloten worden op de verwarming. Een hybride warmtepomp werkt samen met de cv. Wanneer de warmtepomp te weinig warmte genereert, springt de cv bij. Voor het installeren van dit systeem kunt u subsidie krijgen tot 2021. Lees hier meer over op rijksoverheid.nl.

Elektrische cv-ketel

De meeste mensen in Veldhoven kiezen voor een cv-ketel op gas, maar een elektrische cv-ketel is ook een optie. Momenteel zijn er plannen binnen de overheid om een duurzame warmtebron vanaf 2021 verplicht te stellen. Vanaf dat moment zijn gasgestookte cv-ketels verboden. Een elektrische cv-ketel is een goed alternatief wanneer u woning voorzien is van woningisolatie. U heeft een aparte zonneboiler nodig voor het verwarmen van water.

cv installateur Veldhoven

Direct contact? Bel of vraag een offerte aan

Bel direct naar 085 500 1693 wanneer u in contact wilt komen met de cv-service voor de reparatie van uw cv-ketel. U wilt natuurlijk niet te lang in de kou zitten. De verwarmingsmonteur zorgt voor een vakkundige reparatie. Kies voor het vervangen van uw oude cv-ketel. Met de installatie van een nieuwe ketel behaalt u een hoger rendement en bovendien heeft u minder vaak last van storingen. Door regelmatig onderhoud te laten plegen voorkomt u onnodige defecten. Vul het offerteformulier in om een gratis en vrijblijvende offerte te ontvangen van een specialist uit de regio Veldhoven.

Gratis offerte aanvragen

Werkgebied

Klantervaringen

Mijn cv ketel was kapot, maar gelukkig ben ik goed geholpen. Ik ben zeer tevreden over de service en kwaliteit. Binnen een uurtje werd ik al geholpen door een zeer behulpzame verwarmingsmonteur en kreeg ik goed advies. Ik ben heel erg tevreden.
Bianca Piek, Veldhoven
Vorige week heb ik toch maar eens een vakman een onderhoud beurt laten doen voor mijn cv ketel. Gelukkig was ik op tijd want hij was heel nodig aan reparatie toe. Ik ben gelijk dezelfde dag geholpen. Ik ben zeer tevreden met de service.
H. Slager, Veldhoven
Afgelopen weekend schrok ik midden in de nacht wakker. Mijn verwarming hield er zo maar mee op. En hij maakte een heel raar geluid. Gelukkig kon ik de 24/7 spoedservice gebruiken. Ook al was het midden in de nacht, ik werd meteen geholpen. Klantvriendelijkheid en goede kwaliteit.
K. Smit, Drenthe
Enige tijd geleden hebben wij een verwarmingsinstallatie aangeschaft via cv ketel Nu. We hebben hem nu 4 maanden en zijn zeer tevreden. Ook hebben we al een onderhoudsbeurt gekregen dankzij het onderhoudscontract. We zijn zeer tevreden met de kwaliteit die door de verwarmingsmonteur geleverd werd.
Fam. Hoekstra, Zuid-Holland
Via onze kennissen hebben wij de tip gekregen om eens naar onze verwarming te kijken. Dat was maar goed ook. Hij moest namelijk ontlucht worden, zelf hadden we geen ervaringen met cv-ketels. Daarom schakelden wij een cv-installateur in. We kregen zeer goed advies!
Tiny de Jong, Breda
Na enige tijd werden we elke nacht wakker door een brommend geluid van onze ketel. Veel monteurs zijn langs geweest en het hield maar niet op. Gelukkig kwam ik hier terecht en het probleem werd zo verholpen door een vakman. Helemaal tevreden!
Paul Timmermans, Amsterdam
Wij hebben een storing gehad in onze cv ketel. Na veel zoeken kwam ik op deze website terecht. Daar stond een goede uitleg over hoe ik hem weer aan de praat moest krijgen. Gelukkig is het me zelf gelukt door deze handige tip!
P. van Dam, Utrecht
Enige tijd geleden was ik van plan om een nieuwe ketel aan te schaffen. Ik nam contact op met CV Ketel Nu en kreeg het beste advies. Ook werd er met me meegedacht over het budget. Nu heb ik een HR ketel waar ik zeer tevreden mee ben!
Fam. Zandstra, Friesland
Omdat mijn verwarming de laatste tijd een beetje raar deed keek ik toch maar eens op Cv Ketel Nu. Ik vond erg handige tips, en probeerde het probleem zelf te verhelpen. Maar het wou niet baten, dus heb ik maar een vakman ingeschakeld. Binnen een uurtje was het probleem opgelost!
Dhr. Jager, Veldhoven
Wij hebben gister een cv ketel laten plaatsen via Cv Ketel Nu. We werden zeer goed geholpen en kregen goed advies. We wouden even laten weten dat we zeer tevreden zijn met de service die ons werd geboden.
Fam. Jongsma, Veldhoven

Missie

Cv-ketel Nu is de snelste allround verwarmingsspecialist in Nederland voor de installatie van nieuwe verwarmingsketels. Daarnaast helpen wij u graag wanneer uw verwarming kapot is of in storing raakt. Wij bieden hoogwaardige cv-service tegen scherpe prijzen.

Hoe werkt het?

De dienstverlening die wij u aanbieden is even eenvoudig als doeltreffend. U zoekt een specialist voor de reparatie, het onderhoud of installatie van uw verwarmingsketel, wij beheren een landelijk netwerk van installateurs. In de Veldhoven en nabije omgeving hebben wij meerdere bedrijven voor u geselecteerd. Indien u belt of een offerte aanvraagt zullen wij deze via ons systeem vrijblijvend en kosteloos doorzetten naar de gelieerde vakmannen. Betreft het een spoedgeval? Vermeld dit dan bij uw aanvraag, de afhandeling zal dan extra snel plaatsvinden.

Landelijke Dekking

CV Ketel Nu is in de loop der jaren uitgegroeid tot een begrip in de verwarming branche. Jaarlijks maken vele huishoudens en bedrijven door heel Nederland gebruik van onze dienstverlening. Door hard te werken en hoogwaardige kwaliteit te leveren is ons bedrijf de laatste jaren behoorlijk gegroeid. Hierdoor zijn wij in staat om landelijke dekking te bieden. De gelieerde monteurs werken in heel Nederland en daardoor is er dus ook altijd in de buurt van Veldhoven iemand aanwezig voor de installatie, onderhoud, reparatie of een onderhoudscontract.

Vestigingen

Zoals gezegd zijn wij in rap tempo groot geworden in Nederland. Wij werken inmiddels samen met meer dan 400 verschillende specialisten vanuit het gehele land. Kijk hieronder voor een overzicht van de grootste vestigingen bij u in de provincie.