cv-ketel Twello

Cv-ketel Twello

Bel direct 085 500 1690

Laat regelmatig onderhoud aan de cv-ketel in uw woning in Twello uitvoeren. Onderhoud is belangrijk voor de levensduur van de cv en voor het voorkomen van onnodige storingen. Bovendien werkt de ketel beter, waardoor u een hoger rendement behaalt. Heeft u een verouderde cv-ketel? Me teen nieuw model bespaart u op de energiekosten en zijn de jaarlijkse kosten voor onderhoud en reparatie lager. Schakel een cv-installateur in voor het vervangen en de installatie van een nieuwe cv-ketel.

Bel naar 085 500 1690 om direct in contact te komen met een verwarmingsmonteur uit de omgeving van Twello. De cv-monteur is snel bij u ter plaatse voor een reparatie van een kapot onderdeel. Of vul het offerteformulier in voor een scherp geprijsde offerte. Dit is geheel gratis en vrijblijvend.

24/7 spoedservice

Is uw cv-ketel plotseling kapotgegaan? Of wordt een storing aangegeven in de display? Het is zaak de storing spoedig te verhelpen, zodat u snel weer gebruik kunt maken van het verwarmingssysteem. Wij bieden u daarom een 24/7 spoedservice, waarmee u 24 uur per dag en 7 dagen per week contact op mag nemen.

U bereikt een monteur direct via 085 500 1690. De cv-monteur is snel ter plaatse voor een reparatie of onderhoud van de installatie.

Allround cv-installateur

Een cv-installateur zorgt voor een juiste installatie van uw cv-ketel. Wist u dat het vanaf 1 januari 2019 verplicht is om een erkende cv-installateur in te schakelen voor het aansluiten van een cv-ketel? Daarnaast zorgt de monteur ook voor een vakkundige reparatie van defecten en onderhoud. De cv-monteur geeft u tevens deskundig advies over de mogelijkheden en de meest geschikte cv voor uw woning in Twello. Dit zijn de meest voorkomende werkzaamheden binnen de cv-service:

 • Aansluiten nieuwe ketel volgens de voorschriften.
 • Repareren van defecten en oplossen storingen.
 • Onderhoud aan het centraal verwarmingssysteem.
 • Advies over geschikte verwarmingssystemen.

Navigeer direct naar:

Cv installatie | Cv-ketel reparatie | Cv onderhoud

cv-ketel installatie Twello

Cv installatie Twello

Het installeren en vervangen van een cv-ketel is zeer nauwkeurig werk. Het is vanaf 2019 verplicht om hiervoor een erkend cv-installateur in te schakelen voor het aansluiten. Het juist aansluiten is namelijk erg belangrijk voor het voorkomen van het lekken van koolmonoxide. U weet daarnaast zeker dat de ketel goed is afgesteld na het aansluiten, waardoor u een hoger rendement behaalt. Zo bespaart u op de stookkosten. Bel naar 085 500 1690 of vul het offerteformulier in voor een gratis offerte van een cv-installateur van de cv-service in de buurt.

Navigeer naar:

cv-ketel reparatie Twello

Cv reparatie Twello

Is uw cv-ketel nodig aan reparatie toe? Voorkom dat de installatie nog verder kapotgaat, en neem contact op met een verwarmingsmonteur uit Twello. Deze helpt u graag bij problemen. Wilt u eerst zelf proberen de storing te verhelpen? Kijk dan of de druk tussen de 1.5 en 2.0 bar staat, en zorg voor het ontluchten van de centrale verwarming.

Via 085 500 1690 bereikt u snel een cv-monteur als het bijvullen van de ketel of de ontluchting van het verwarmingssysteem niet helpt.

Navigeer naar:

cv-ketel onderhoud Twello

Cv-ketel onderhoud Twello

Het onderhoud van een cv-ketel bestaat uit het controleren van de werking, het schoonmaken van de ketel en het meten van de prestaties en de uitstoot. De monteur uit de omgeving van Twello controleert ook altijd of het nodig is het om het systeem bij te vullen en te ontluchten. Met goed onderhoud verlengt u de levensduur van de cv-ketel en voorkomt u een storing. Daarnaast weet u zeker dat de cv-ketel goed werkt en u het hoogst mogelijke rendement behaalt. Een monteur voert ook altijd een veiligheidscheck uit. Sluit een onderhoudscontract af voor periodiek onderhoud.

Navigeer naar:

Cv-ketel vervangen Twello

Wanneer u veelvuldig gebruik maakt van de cv-ketel, dan is het waarschijnlijk dat deze na 15 jaar ongeveer vervangen dient te worden. De levensduur van een centrale verwarming kan echter beïnvloed worden door diverse factoren. Zo is het mogelijk de levensduur te verlengen met behulp van periodiek onderhoud en het regelmatig schoonmaken van de installatie. Andere factoren die van invloed zijn op de noodzaak voor vervangen zijn de kwaliteit van het merk en de keurmerken waar deze aan voldoet. U weet zeker dat u de verwarmingsketel dient te vervangen, wanneer deze het water niet meer goed verwarmt, zelfs niet wanneer u de ketel heeft bijgevuld, of regelmatig een storing aangeeft. Zeker weten? Laat een inspectie uitvoeren door een verwarmingsmonteur.

Levensduur

Een cv-ketel gaat jarenlang mee, dus u hoeft niet snel een nieuwe verwarmingsketel aan te schaffen. De gemiddelde levensduur van ketels ligt tussen de 12 en 15 jaar. Met goed onderhoud kunt u deze levensduur verlengen. Ook met goed onderhoud zal het rendement na verloop van tijd echter verkleinen.

Onze ervaring leert dat klanten uit Twello al snel 15% tot 20% minder betalen voor hun stookkosten wanneer ze een oude solo- of combiketel laten vervangen.

Cv-ketel kiezen: welke moet ik kopen?

Wanneer u een nieuwe cv-ketel moet aanschaffen, dan zult u zich goed moeten inlezen. U beseft het waarschijnlijk niet, maar een verwarmingsketel is van grote invloed op uw wooncomfort, het is daarom belangrijk dat u het juiste model kiest voor uw woning in Twello.

cv-ketel vervangen Twello

Combiketel Twello

Door een combiketel wordt niet alleen het verwarmen van uw woning verzorgd, maar ook de warmwater voorziening. Dit betekent dat u bespaart op het investeren in een extra boiler of geiser. Het nadeel van een combiketel is echter dat u bij een storing zowel geen warm water als werkende cv heeft. Combiketels verschillen sterk in kosten en kwaliteit. Bovendien is het afhankelijk van het merk hoeveel kosten u kwijt bent aan onderhoud, installatie en reparatie. Vraag uw verwarmingsmonteur dan ook altijd om advies, voordat u tot een aanschaf over gaat. Bent u zeer milieubewust, informeer dan naar combiketels met een Eco-label. Deze (HRe-) ketels zijn extra energiezuinig door de A-label pomp, en stellen zichzelf automatisch periodiek in op het verbruik. Een monteur brengt u graag op de hoogte van de mogelijkheden.

Prijs incl. installatie HR combiketel: €2.000,- tot €3.900,-
Gemiddelde rendement HR combiketel: 100% – 107%

HR-ketel Twello

Een hoogrendementsketel (HR) is in werking vergelijkbaar met een standaard verwarmingstoestel. Het enige verschil is dat een standaard cv-installatie het koude retourwater tijdens het verwarmingsproces afvoert. In het verwarmingsproces van de hoogrendementsketel wordt ditzelfde water via een warmtewisselaar omgezet in rookgassen. Dit betekent naast een vermindering van afvalstoffen, een verhoogd rendement doordat deze rookgassen ingezet worden tijdens de rest van het proces.

Ondanks de verschillen in het verwarmingsproces, zijn de installatie, reparatie en het onderhoud van de hoogrendementsketel vergelijkbaar met die van een standaard ketel. Wel wordt aangeraden minimaal één keer per jaar een monteur de verwarmingsinstallatie te laten controleren.

Prijs incl. montage solo HR-ketel: €2.000,- tot €3.700,-
Prijs incl. montage combi HR-ketel: €2.000,- tot €3.900,-

Besparing HR-ketel

Een hoogrendementsketel is een substantiële investering, maar u bespaart direct op de energiekosten. Een nieuwe soloketel heeft u al vanaf €1.400,-. Een combinatieketel is iets duurder, maar geeft u meer gebruiksgemak. Doordat er bijna geen sprake is van restwarmte, heeft een HR-ketel een hoog rendement. Hierdoor zijn de stookkosten lager. De ketel werkt beter wanneer u regelmatig onderhoud laat uitvoeren. Sluit daarom een onderhoudscontract af met een installatiebedrijf uit Twello.

HR-ketel

HRe-ketel

Hoewel de UHR-verwarmingsketel bij veel klanten uit Twello populair is, willen wij u eveneens informeren over de opties van de HRe variant. Een HRe verwarming is een product dat tegelijkertijd warmte en energie opwekt. In dit proces wordt gas zeer efficiënt gebruikt door een combinatie van warmte- en elektriciteitsproductie. Een proces dat men aanduidt met de term micro-warmtekrachtkoppeling. Het huren en kopen van een HRe combiketel kent hoge prijzen. Men heeft dan ook onderzocht dat dit alleen lucratief is als u meer dan 1600m3 gas op jaarbasis verbruikt. Een alternatief voor de HRe is de elektrische warmtepomp.

Prijs incl. montage HRe-ketel: €8.000,- tot €12.000,-
Gemiddeld rendement HRe-ketel: 140%

UHR-ketel

Nieuw op de markt van verwarmingstoestellen is de UHR-verwarming. De afkorting UHR staat voor Ultra Hoog Rendement. Dit wordt bereikt door de werking van verschillende systemen met elkaar te combineren. Voor de UHR Cv-ketel maakt men bijvoorbeeld gebruik van een warmtepomp die werkt op basis van temperatuurverschillen. Voor de UHR-combiketel gebruiken specialisten eveneens een luchtwarmtepomp. Uiteindelijk levert deze nieuwe techniek ongeveer 40% meer rendement op dan bij een HR-toestel. U vraagt dan ook op verschillende manieren subsidie aan. Zowel bij de gemeente (voor de UHR-ketel) als de landelijke overheid (voor de warmtepompsysteem) krijgt u een deel van het aanschafbedrag terug.

Prijs UHR-ketel (combi), inclusief installatie: €3.000,- tot €4.600,-
Gemiddelde rendement van UHR-ketel: 140% – 147%

Interesse in een nieuwe cv-ketel in Twello?

Vul het offerteformulier in voor een scherp geprijsde offerte van een cv-ketel specialist uit Twello!

Gratis offerte aanvragen

Wat kost een cv-ketel?

De kosten voor een nieuwe cv-ketel worden verdeelt in twee onderdelen: de arbeids- en materiaalkosten. Een hoogrendementsketel heeft u al vanaf €1.500,-. Hiermee behaalt u een rendement van 100% tot 107%. Voor een hoger rendement is het verstandig om te kiezen voor een HRe- of een UHR-ketel. De kostprijs voor een HRe-ketel begint vanaf €8.000,- en een UHR-ketel heeft u al vanaf een totaalprijs van €2.200,-. Door uw oude ketel te laten vervangen, verdient u de investering terug. U bespaart namelijk op de energiekosten en bent jaarlijks minder kwijt aan onderhoud en reparaties. Bekijk alle gemiddelde kosten in de prijstabel.

Prijzen van een nieuwe cv-ketel

Type ketel CW-waarde Gem. prijs excl. installatie* Rendement
HR (solo) CW4 €1.500,- tot €2.800,- 70% – 80%
HR (combiketel) CW4 €1.500,- tot €3.000,- 100% – 107%
HRe CW4 €8.000,- tot €12.000,- 140%
UHR (solo) CW4 €2.200,- tot €3.200,- 140% – 147%
UHR (combiketel) CW4 €2.500,- tot €3.700,- 140% – 147%

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en installatie. Exacte prijs voor een nieuwe cv-ketel bij u weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Wat is CW-waarde? En hoe beïnvloed deze de prijs?

Over het algemeen geldt dat hoe hoger de CW-waarde is, hoe hoger de kosten zijn voor een nieuwe ketel. De CW-waarde staat voor Comfort Warmwater of warmwaterklasse en geeft aan hoeveel vermogen de ketel heeft. Een cv-ketel met een hogere waarde kan per minuut meer warm water leveren dan een ketel met een lage waarde. CW1 tot CW3 geeft aan dat u warm water op één punt gebruiken. Wilt u tegelijkertijd warm water in de keuken? Kies dan voor een ketel met een waarde vanaf CW4. Voor ketels met een waarde van CW6 is soms een aanpassing nodig van het leidingwerk.

Prijs voor cv-ketel per CW-waarde

CW-waarde Vanaf prijs * Geschikt voor warm water in:
CW1 Vanaf €900,- Keuken
CW2 Vanaf €1.100,- Keuken of douche
CW3 Vanaf €1.200,- Keuken, douche of bad
CW4 Vanaf €1.400,- Keuken, douche en/of bad (deels tegelijk)
CW5 Vanaf €1.800,- Keuken, douche en bad (bijna altijd gelijktijdig)
CW6 Vanaf €2.400,- Keuken, douche en bad (gelijktijdig)

*Let op: dit zijn vanaf prijzen inclusief btw en installatie voor een HR-ketel. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Cv-ketel installeren Twello

U bent verplicht om een erkend cv-installateur in te schakelen voor de installatie van een cv-ketel in verband met de veiligheid. De cv-installateur vervangt niet alleen de ketel, maar ook de vulkranen, het expansievat en soms een gedeelte van het leidingwerk. Na het plaatsen en aansluiten van de cv-ketel voert de cv-installateur een veiligheidscheck uit. Hiermee controleert hij of er geen koolmonoxide lekt en of het rookgas op de juiste manier wordt afgevoerd. Tot slot stelt hij de ketel op de juiste manier in. De afstelling is belangrijk voor de werking van de cv.

cv-ketel installeren Twello

Regels, keurmerken en voorschriften

Vanaf 1 april 2023 moeten alle werkzaamheden aan verwarmingsinstallaties, zoals cv-ketels, worden uitgevoerd door een cv-monteur met een CO-certificaat. Deze maatregel is genomen om het risico op koolmonoxideproblemen te verminderen. Op deze pagina leest u meer over de gasketelwet.

Ook voor het aanleggen van buizen voor de rookgasafvoer en toevoer van lucht is het verplicht om het over te laten aan een erkend installateur. Let bij de aanschaf van een nieuwe verwarmingsketel op keurmerken, zoals Gaskeur en het CE-keurmerk.

Prijs opbouw installatie cv-ketel

Omschrijving Prijs * Percentage van totaal
Cv-ketel (HR) €1.500,- tot €3.000,- 65% – 70%
Montage €500,- tot €900,- 30% – 35%
Totale kosten €1.400,- tot €3.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Exacte prijs voor een nieuwe cv-ketel bij u weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Behaal een hoger rendement door de juiste installatie!

Schakel een erkend cv-installateur uit Twello in! Vul gratis en vrijblijvend het offerteformulier in.

Offerte aanvragen

Merken cv-ketels

Wilt u uw huidige verwarmingstoestel vervangen en twijfelt u tussen een HRe en UHR-model? Laat u adviseren door een installateur uit Twello! Naast de keuze uit de diverse modellen, dient u tevens te kiezen uit het grote aanbod aan merken. Grofweg hebt u de keus uit huismerken en A-merken. De huismerken leveren een prima maar basic product dat over het algemeen iets korter meegaat dan eenzelfde product van een A-merk. De A-merken staan voor een hoogwaardige kwaliteit, een onderhoudsvrij model en een goede duurzaamheid.

Wij leveren & installeren nagenoeg alle merken ketels

De meest bekende merken zijn:

Gemiddelde prijzen per merk

Prijsklasse Merken cv-ketels Gemiddelde prijzen*
Laag AWB, Ferroli, Intergas, Remeha €800,- tot €1.100,-
Midden Bosch, Daalderop, Vaillant €1.000,- tot €1.300,-
Hoog Atag, Nefit €1.300,- tot €1.700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor een CW4 ketel (exclusief installatie).

Atag

Op zoek naar een hoogkwalitatief product? Overweeg dan de verwarmingen van ATAG. De producten van ATAG komen al jarenlang als beste uit de test bij de consumentenbond en worden door klanten uit Twello zeer gewaardeerd. U kunt de ATAG Cv-ketels eenvoudig combineren met een thermostaat die op afstand te bedienen is.

AWB

Bent u iemand die graag op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verwarmen, zoals de nieuwste UHR-systemen? Overweeg dan om een verwarmingssysteem van AWB aan te schaffen. Bij AWB bestaat de WoonTafel een manier om kennis te delen via webinars, nieuwsbrieven en persoonlijke blogs.

Bosch

Hoewel Bosch lange tijd de grootste aanbieder van Cv-ketel onderdelen was, verkoopt het tegenwoordig haar producten onder de merknaam Nefit. Wel is het nog mogelijk om diverse geisers van Bosch aan te schaffen.

Ferroli

Bent u de eigenaar van een hotelcomplex of verschillende kantoren? Dan dient u ook hiervoor te bepalen wat de meest voordelige oplossing voor verwarmen is. Eén van de oplossingen die Ferroli aanbiedt is het zogeheten Energy Top Cascadesysteem. In dit geval koppelen zij diverse verwarmingsketels aan elkaar.

Intergas

Wie het prettig vindt om inzicht te hebben in het verbruik van apparaten doet er goed aan een HRe of HReco Cv-ketel van Intergas te bestellen. Intergas heeft namelijk een app ontwikkeld waarmee het mogelijk is de temperatuur in huis te reguleren. Via de app staat u bovendien in contact met een verwarmingsmonteur.

Nefit

Wie het liefst kiest voor een bedrijf met ervaring, doet er goed aan te kijken naar de aanbiedingen van Nefit. Deze fabrikant levert al meer dan 30 jaar verwarmingen door heel Nederland. U hebt de keus uit verscheidene productielijnen, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben, maar altijd aantrekkelijke prijzen kennen. Laat u informeren door een cv-installateur uit Twello!

Remeha

Bij Remeha biedt men verwarmingstoestellen in veel soorten en maten aan. Eén van de mogelijke oplossingen is een model uit de Quinta Pro serie. Een Cv-ketel uit deze serie is energiezuinig en compact voor een HR-ketel. De kostprijs is wel redelijk hoog, maar door de lange levensduur zult u uiteindelijk geld terugverdienen.

Vaillant

Een laatste merk waar wij uw aandacht op willen vestigen is Vaillant. Bij Vaillant bent u op de goede plek als u zoekt naar kwalitatieve en robuuste verwarmingstoestellen. U hebt de keus uit HR, VR, HRe en UHR-oplossingen, die allen eigen voor- en nadelen. Het hangt van uw budget, wensen en woonsituatie af wat de beste keus is.

cv storing Twello

Cv-storing Twello

Het kan zelfs bij regelmatig onderhoud op basis van een onderhoudscontract voorkomen dat uw cv-ketel toch in storing raakt. Meestal gebeurt dit bij oudere modellen. Onderzoek heeft uitgewezen dat 80 procent van de Cv-ketels die ouder dan 10 jaar zijn, wel eens kapot gaan. Een verwarmingsmonteur uit Twello kan de meeste problemen snel verhelpen, tegen lage tarieven. Doordat de monteurs ruime ervaring hebben is het euvel vaak snel gevonden en opgelost. Het kan echter ook voorkomen dat de monteur u adviseert om de combiketel te vervangen. Vervangen is meestal het geval bij een kostbare reparatie van een oude ketel die kapot is. Het verwarmingstoestel vervangen is dan de beste optie.

cv-ketel kapot Twello

Cv-ketel kapot Twello

De gemiddelde levensduur van een cv-ketel is 15 jaar. Na verloop van tijd werkt een cv-ketel minder goed en behaalt de ketel een minder hoog rendement. Hierdoor moet u meer stoken om uw woning te verwarmen. Daarnaast bent u jaarlijks steeds meer kwijt aan onderhoud en reparatiekosten. Wanneer de jaarlijkse kosten te hoog worden of wanneer reparaties meer kosten dan een nieuwe ketel is het verstandig om uw oude combiketel te laten vervangen. De nieuwste ketels behalen zeer hoge rendementen, waardoor u met het vervangen bespaart op de stookkosten. Daarnaast heeft u minder vaak last van storingen na het vervangen.

Met spoed een cv-monteur nodig voor een reparatie?

Bel dan direct naar 085 500 1690 en kom in contact met een erkend verwarmingsmonteur!

Klik en bel 085 500 1690

Lekkende cv-ketel repareren

Wanneer uw cv gaat lekken dan heeft dit mogelijk verschillende oorzaken. Een veel voorkomende oorzaak van een lekkage is een kapot expansievat. Als deze niet functioneert komt het complete vat vol te staan met water, met lekkages aan de onderkant als gevolg. Naast het vat is ook de warmtewisselaar of één van de vele leidingen een mogelijke oorzaak. Deze zetten namelijk uit en krimpen ineen bij de doorstroom van heet en koud water. Daardoor zijn zowel de leidingen als de warmtewisselaar gevoelig voor kleine scheurtjes of barsten.

Problemen met de driewegklep

Een verwarmingsketel is erg complex en bestaat uit vele onderdelen. Een combiketel heeft bijvoorbeeld een driewegklep. Een combiketel verzorgt zowel de warmte in huis als warmwater. Zodra u de warme waterkraan aandraait stuurt de klep het hete water in het systeem richting de platenwisselaar, die het water voor u opwarmt. Zodra u de kraan weer uitdraait stuurt de klep het hete water weer naar de radiatoren. Zoals u zich waarschijnlijk voor kunt stellen wordt deze klep intensief gebruikt, waardoor slijtage onvermijdelijk is.

expansievat kapot Twello

Expansievat kapot

Een expansievat is een cruciaal onderdeel van de Cv-ketel. Deze vangt namelijk de grote druk verschillen op, zodat de druk in het systeem niet te hoog oploopt. Het vat bestaat uit twee compartimenten, gescheiden door een membraan. De ene helft is gevuld met water, de andere helft met gas.

Wanneer het vat kapotgaat dan gaat het in de meeste gevallen om het membraan. Hoewel u dit van buitenaf niet snel merkt, functioneert het expansievat niet langer zoals het hoort.

Andere veel voorkomende storingen

Komt er geen warm water uit de kraan of worden uw radiatoren niet warm? Dan heeft u te maken met een storing. Er zijn verschillende oorzaken waardoor u geen warm water heeft. Bijvoorbeeld door een te lage druk, door een lek in één van de waterleidingen of door een probleem met de driewegklep. Wanneer uw radiator niet goed warm wordt of wanneer deze tikt, dan zit er waarschijnlijk lucht in het verwarmingssysteem. Door het lucht eruit te halen verhelpt u dit probleem eenvoudig. Een koolmonoxidelek komt tegenwoordig niet vaak meer voor, maar onderhoud en een juiste installatie is erg belangrijk voor het voorkomen van een lek. Dit zijn de meest voorkomende storingen:

 • Geen warm water uit de kranen.
 • Verwarming doet het niet.
 • Tikkende of niet warm wordende radiatoren.
 • Te lage waterdruk in de ketel.
 • Een lek in de waterleiding.

Zelf de waterdruk cv controleren

Om het rendement van de Cv-ketel te optimaliseren, adviseren wij om regelmatig de waterdruk te controleren. De druk van het water wordt bij de meeste ketels aangegeven op het display. Hebt u nog geen digitale verwarmingsketel? Kijk dan op het drukmetertje. Wanneer de druk onder de 1.5 bar staat, dan wordt het tijd om de Cv-ketel bij te vullen. Dit is eenvoudig te doen met behulp van een vulslang. Zorg ervoor de u tevens de radiatoren ontlucht hebt. Na de ontluchting is het gebruikelijk dat u de het water moet bijvullen. Kijk hierboven voor een stappenplan voor het bijvullen van uw verwarmingsketel. De temperatuur in huis is snel weer optimaal.

Instructievideo: hoe vult u een cv-ketel bij?

Zelf de cv-ketel bijvullen

Het bijvullen van de centrale verwarming is een taak die vrijwel iedereen gemakkelijk zelf kan uitvoeren. Wanneer u de cv-ketel niet periodiek bijvult zal deze het water niet meer goed kunnen verwarmen, wat kan leiden tot een ongewenste storing, of zelfs een noodzakelijke reparaties. Voordat u het water bij kunt vullen dient u de HR-installatie uit te schakelen en de stekker uit het stopcontact te halen. Wacht vervolgens een tijdje, en sluit daarna de vulslang op de waterkraan aan. Laat deze eerst vollopen en draai daarna de vulkraan open. Na het bijvullen raden wij aan de radiatoren te controleren op luchtbellen. In de meeste gevallen moet uw radiator het dan weer goed doen.

 • Schakel de cv-ketel uit en haal de stekker uit het stopcontact.
 • Wacht tot de temperatuur gedaald is.
 • Sluit de vulslang aan op de waterkraan en laat de slang vollopen met water (sluit de kraan weer).
 • Zet daarna de vulslang op de vulkraan van de ketel en draai het goed vast.
 • Open eerst de waterkraan en vervolgens de vulkraan van de ketel.
 • Laat de ketel vullen met water tot 2.0 bar, bekijk hiervoor de manometer.
 • Sluit de vulkraan, draai de waterkraandicht en koppel de slang af.
 • Ontlucht eventueel de verwarming en schakel de thermosstaat weer in.

Cv ontluchten

Wanneer er te veel lucht in het verwarmingssysteem zit, warmen de radiatoren niet goed op. Er zit dan namelijk niet genoeg water in. Bovendien zorgt het lucht voor een tikkend geluid in de radiator. Voor het ontluchten van de cv heeft een speciale ontluchtingssleutel nodig, een doekje en eventueel een bakje om water mee op te vangen. Volg dit stappenplan:

 • Zet de radiatoren open en draai de thermostaat hoger en wacht tot alles is warm is.
 • Zet daarna de thermosstaat laag, schakel de cv-ketel uit en draai alle radiatorkranen dicht.
 • Gebruik een ontluchtingssleutel om alle radiatoren open te draaien, begin bij de laagste radiator.
 • Draai de ontluchting open tot er water uitkomt en draai vervolgens het ventiel weer dicht.
 • Draai alle radiatorkranen weer open, schakel het systeem in en verwarm uw woning.

Cv-ketel onderhoudscontract Twello

Bij menig verwarmingsmonteur uit Twello is het een optie om een onderhoudscontract af te sluiten. Wanneer u een onderhoudscontract afsluit dan profiteert u – afhankelijk van het gekozen pakket – van diverse voordelen.

De belangrijkste is dat dankzij het regelmatige onderhoud, uw cv-ketel optimaal staat afgesteld, waardoor u zoveel mogelijk bespaart op de energiekosten. Goed voor uw portemonnee en goed voor het milieu. Een ander voordeel is dat u met het onderhoudscontract de fabrieksgarantie behoudt, mocht een reparatie niet afdoende werken om een probleem te verhelpen.

Wat kost cv-ketel onderhoud?

Onderhoud Gemiddelde prijzen* Welk onderhoudscontract?
Eenmalig €70,- tot €120,- Geen onderhoudscontract. Eenmalig onderhoud, incl.: voorrijkosten, arbeidskosten
Onderhoudscontract €70,- tot €110,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, voorrijkosten, onderhoudskosten
Servicecontract €80,- tot €150,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudkosten, voorrijkosten, toestelonderdelen gedeeltelijk
All-in contract €130,- tot €200,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, geen materiaalkosten, 24/7 bereikbaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Keurmerken verwarmingsmonteur Twello

Eén van de keurmerken voor een verwarmingsmonteur en cv-service is het keurmerklabel van OK CV. Dit label staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. De verwarmingsmonteur volgt de juiste voorschriften en regels bij de installatie en onderhoud van een cv-ketel. Lees hier meer over op de website van OK CV. Voor de installatie van een cv is er nog een keurmerk, namelijk het Gaskeur-kwaliteitslabel van KIWA. Gaskeur is een aanvulling op de CE-markering. Producten met de CE-markering voldoen aan de eisen die gesteld zijn door de Europese Economische Ruimte (EER). Over Gaskeur leest u meer op wikipedia.org.

Besparen op energiekosten?

Door uw huis slim te verwarmen, bespaart u op de energiekosten. Gebruik bijvoorbeeld een slimme thermosstaat. Deze thermosstaat schakelt automatisch uit en geeft u veel informatie over het energieverbruik van uw woning in Twello. Sluit daarnaast deuren, isoleer uw woning en zet de verwarming uit wanneer u weg bent. Een andere tip die wij u geven is het aansluiten van een zonneboiler. De boiler werkt samen met een ketel.

Besparen met een slimme thermostaat

Eén van de nieuwste technieken op het gebied van verwarmen en thermostaat is de slimme thermostaat. Dit is een apparaat waarmee het mogelijk is meer inzicht te krijgen in uw energieverbruik, en waarmee u tevens aanzienlijk kunt besparen op het energieverbruik. Een slimme thermostaat is in de meeste gevallen op afstand te besturen via een app. Dit betekent bijvoorbeeld dat u overdag de thermostaat laag kunt zetten, en een uur voor thuiskomst de temperatuur hoger kunt zetten. Daarnaast is vrijwel elke thermostaat van dit type zelfregulerend. Zet een bepaalde temperatuur vast in de thermostaat en u geniet gegarandeerd van een aangenaam wooncomfort bij u thuis.

Cv-ketel met zonneboiler

Naast slimme thermostaten bestaan er nog vele andere ontwikkelingen binnen de verwarmingsbranche, die moeten bijdragen aan een beperking van het verbruik van fossiele brandstoffen en een beter milieu. Eén daarvan is de koppeling van een zonneboiler aan de Cv-ketel. Dankzij een uniek systeem wordt het mogelijk om de Hr-ketel tot wel 65 graden voor te verwarmen, wat aanzienlijk in stookkosten zal besparen. In een aantal gevallen is het bovendien mogelijk om de nieuwe boiler te koppelen aan uw oude installatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vandaag nog contact met op via het offerteformulier.

energiezuinig stoken

Hoe energiezuinig stoken?

Om het energieverbruik te beperken is het tevens mogelijk om energiezuinig te stoken. Hiervoor hebben specialisten een aantal tips op een rijtje gezet. De belangrijkste tip, die op verschillende manieren is uit te voeren is het verlagen van de gemiddelde temperatuur. Zet de kachel als u weggaat op 15 graden, verlaag de temperatuur in de nacht, of zet permanent de centrale verwarming één graad lager. Al deze technieken leveren los van elkaar ongeveer €80,- op jaarbasis op. Een andere bespaartip is om de tussendeuren gesloten te houden.

elektrische cv-ketel

Alternatieve verwarmingsvormen

Wilt u helemaal geen gas meer verbruiken om uw woning te verwarmen? Dan zijn er nog een aantal alternatieve verwarmingsmethodes beschikbaar. Kies bijvoorbeeld voor het aansluiten van een warmtepompsysteem of een elektrische cv-ketel. De verwachting is dat de gasprijs de komende jaren flink gaat stijgen. Door verwarmingssystemen te installeren die geen gas gebruiken, verdient u de investering snel weer terug door de besparing.

Warmtepomp

Warmtepompen maken gebruik van natuurlijke warmtebronnen, zoals de grond, water en de lucht. De warmtepompen halen de warmte uit deze bronnen en zetten het om in bruikbare energie. Een warmtepomp vervangt een cv-ketel. Er is echter ook een hybride warmtepomp en deze werkt in combinatie met een cv-ketel. Genereert de hybride pomp te weinig warmte? Dan springt de cv-ketel kort bij. Het rendement van deze warmtepompen loopt op tot wel 500% en u heeft recht op een subsidie voor het plaatsen. Kijk hiervoor op rijksoverheid.nl.

Elektrische cv-ketel

De overheid heeft plannen om vanaf 2021 alle gasgestookte cv-ketels te verbieden. Een nieuwe elektrische cv-ketel is dan een goed alternatief. Deze elektrische ketel is alleen geschikt wanneer uw woning goed geïsoleerd is, anders moet er te veel gestookt worden. Daarnaast verwarmt een elektrische cv-ketel alleen de verwarming. Voor warm water heeft u daarom een aparte zonneboiler nodig.

cv installateur Twello

Direct contact? Bel of vraag een offerte aan

Last van een storing of doet de cv-ketel het niet meer? Een verwarmingsmonteur is snel bij u ter plaatse voor een vakkundige reparatie. Bel naar 085 500 1690 voor direct contact! Door uw oude cv-ketel te vervangen door een nieuwe, behaalt een hoger rendement. U verdient de investering weer terug door de besparing op de verwarmingskosten. Bovendien heeft u minder vaak last van storingen of defecten. Een cv-installateur zorgt voor een snelle en vakkundige installatie van de nieuwe cv.

Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een scherp geprijsde offerte van een specialist uit de omgeving voor de cv-service. Deze offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend.

Gratis offerte aanvragen

Werkgebied

Klantervaringen

Mijn cv ketel was kapot, maar gelukkig ben ik goed geholpen. Ik ben zeer tevreden over de service en kwaliteit. Binnen een uurtje werd ik al geholpen door een zeer behulpzame verwarmingsmonteur en kreeg ik goed advies. Ik ben heel erg tevreden.
Bianca Piek, Twello
Vorige week heb ik toch maar eens een vakman een onderhoud beurt laten doen voor mijn cv ketel. Gelukkig was ik op tijd want hij was heel nodig aan reparatie toe. Ik ben gelijk dezelfde dag geholpen. Ik ben zeer tevreden met de service.
H. Slager, Twello
Afgelopen weekend schrok ik midden in de nacht wakker. Mijn verwarming hield er zo maar mee op. En hij maakte een heel raar geluid. Gelukkig kon ik de 24/7 spoedservice gebruiken. Ook al was het midden in de nacht, ik werd meteen geholpen. Klantvriendelijkheid en goede kwaliteit.
K. Smit, Drenthe
Enige tijd geleden hebben wij een verwarmingsinstallatie aangeschaft via cv ketel Nu. We hebben hem nu 4 maanden en zijn zeer tevreden. Ook hebben we al een onderhoudsbeurt gekregen dankzij het onderhoudscontract. We zijn zeer tevreden met de kwaliteit die door de verwarmingsmonteur geleverd werd.
Fam. Hoekstra, Zuid-Holland
Via onze kennissen hebben wij de tip gekregen om eens naar onze verwarming te kijken. Dat was maar goed ook. Hij moest namelijk ontlucht worden, zelf hadden we geen ervaringen met cv-ketels. Daarom schakelden wij een cv-installateur in. We kregen zeer goed advies!
Tiny de Jong, Breda
Na enige tijd werden we elke nacht wakker door een brommend geluid van onze ketel. Veel monteurs zijn langs geweest en het hield maar niet op. Gelukkig kwam ik hier terecht en het probleem werd zo verholpen door een vakman. Helemaal tevreden!
Paul Timmermans, Amsterdam
Wij hebben een storing gehad in onze cv ketel. Na veel zoeken kwam ik op deze website terecht. Daar stond een goede uitleg over hoe ik hem weer aan de praat moest krijgen. Gelukkig is het me zelf gelukt door deze handige tip!
P. van Dam, Utrecht
Enige tijd geleden was ik van plan om een nieuwe ketel aan te schaffen. Ik nam contact op met CV Ketel Nu en kreeg het beste advies. Ook werd er met me meegedacht over het budget. Nu heb ik een HR ketel waar ik zeer tevreden mee ben!
Fam. Zandstra, Friesland
Omdat mijn verwarming de laatste tijd een beetje raar deed keek ik toch maar eens op Cv Ketel Nu. Ik vond erg handige tips, en probeerde het probleem zelf te verhelpen. Maar het wou niet baten, dus heb ik maar een vakman ingeschakeld. Binnen een uurtje was het probleem opgelost!
Dhr. Jager, Twello
Wij hebben gister een cv ketel laten plaatsen via Cv Ketel Nu. We werden zeer goed geholpen en kregen goed advies. We wouden even laten weten dat we zeer tevreden zijn met de service die ons werd geboden.
Fam. Jongsma, Twello

Missie

Cv-ketel Nu is de snelste allround verwarmingsspecialist in Nederland voor de installatie van nieuwe verwarmingsketels. Daarnaast helpen wij u graag wanneer uw verwarming kapot is of een storing heeft. Wij bieden hoogwaardige cv-service tegen scherpe prijzen.

Hoe werkt het?

De dienstverlening die wij u aanbieden is even eenvoudig als doeltreffend. U zoekt een specialist voor de reparatie, het onderhoud of installatie van uw verwarmingsketel, wij beheren een landelijk netwerk van installateurs. In de Twello en nabije omgeving hebben wij meerdere bedrijven voor u geselecteerd. Indien u belt of een offerte aanvraagt zullen wij deze via ons systeem vrijblijvend en kosteloos doorzetten naar de gelieerde vakmannen. Betreft het een spoedgeval? Vermeld dit dan bij uw aanvraag, de afhandeling zal dan extra snel plaatsvinden.

Landelijke Dekking

Cv-ketel Nu is in de loop der jaren uitgegroeid tot een begrip in de verwarming branche. Jaarlijks maken vele huishoudens en bedrijven door heel Nederland gebruik van onze dienstverlening. Door hard te werken en hoogwaardige kwaliteit te leveren zijn wij de laatste jaren behoorlijk gegroeid. Hierdoor zijn wij in staat om landelijke dekking te bieden. De gelieerde monteurs werken in heel Nederland en daardoor is dus ook een cv-installateur altijd in de buurt van Twello aanwezig voor de installatie, onderhoud, reparatie of een onderhoudscontract.

Vestigingen

Zoals gezegd zijn wij in rap tempo groot geworden in Nederland. Wij werken inmiddels samen met meer dan 400 verschillende specialisten vanuit het gehele land. Kijk hieronder voor een overzicht van de grootste vestigingen bij u in de provincie.