cv-ketel Tilburg

Cv-ketel Tilburg

Bel direct 085 500 1693

Zit u in de kou door een storing van de ketel? U geniet vast ook graag van een prettig verwarmde woning in Tilburg en een warme douche. Omdat de cv-ketel in uw woning hiervoor zorgt, is het van belang uw centrale verwarmingssysteem in topconditie te houden. Op deze pagina leest u wat een erkend cv-installateur hierbij allemaal voor u kan betekenen, zoals onderhoud of uw huidige ketel vervangen door een nieuwe. Welke cv-ketel dan geschikt voor uw woning is, leest u ook.

Bent u benieuwd naar de kosten van een elektrische cv-ketel of een onderhoudscontract? Vraag dan voor alle cv-service gemakkelijk een offerte aan via de offerteknop, u doet dit gratis en vrijblijvend! Bel naar 085 500 1693 als u met spoed een cv-installateur nodig heeft, bijvoorbeeld bij een storing aan uw combiketel.

24/7 spoedservice

Is er een storing opgetreden bij uw verwarmingsketel? Slaat uw cv-ketel steeds af, of blijven er lampjes branden op de display van uw HR-verwarmingsinstallatie? Dan is het zaak om spoedig contact te zoeken met een ervaren verwarmingsmonteur.

Via ons telefoonnummer 085 500 1693 komt u dag en nacht in contact met een erkend cv-installateur die in de regio Tilburg actief is. Wij garanderen dat er altijd met spoed iemand naar u toe kan komen om de storing te verhelpen, en indien nodig een reparatie uit te voeren. Onze professionals bieden een snelle en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen. Sluit eventueel een onderhoudscontract af.

Allround cv-installateur

Sinds 2019 mogen alleen erkende installateurs cv-service uitvoeren, zoals cv-ketels vervangen, aansluiten en onderhouden. De reden hiervoor is dat het specialistisch werk is. Bovendien kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan als de werkzaamheden niet juist worden uitgevoerd. Met een cv-monteur weet u zeker dat u veilig gebruik maakt van uw cv-ketel. Na het aansluiten voert hij daarom nog een veiligheidscheck uit door bijvoorbeeld een koolmonoxidemeting te doen of de leidingen goed te controleren. Ook kunt u een cv-monteur inschakelen voor de ontluchting van uw verwarmingssysteem of het bijvullen van de ketel. Sluit een onderhoudscontract om alle onderhoud door een cv-monteur te laten uitvoeren, zonder dat u zelf een planning hoeft bij te houden.

 • Repareren van storingen en defecten
 • Installeren van nieuwe cv-ketels
 • Onderhoud van verwarmingssystemen

Navigeer direct naar:

Cv installatie | Cv-ketel reparatie | Cv onderhoud


cv installatie Tilburg

Cv installatie Tilburg

Laat u een nieuwe UHR-verwarmingsketel aansluiten? Dan adviseren wij om voor de het aansluiten een cv-installateur uit Tilburg om hulp te vragen. Het plaatsen van cv-ketels vereist enige handigheid en precisie om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan. De plaatsing van de cv verschilt per apparaat, maar dat vormt geen probleem voor onze monteurs. Zij kunnen alle merken en modellen in een handomdraai voor u vervangen, en zorgen indien gewenst ook voor het verwijderen van het oude verwarmingssysteem tegen aantrekkelijke prijzen.

Navigeer naar:

cv-ketel reparatie Tilburg

Cv reparatie Tilburg

Een storing aan het centrale verwarmingssysteem is zeer lastig, en dient u spoedig te laten verhelpen. Wanneer u via onze spoedservice een verwarmingsmonteur uit ons bedrijf inschakelt, dan zal deze de storing direct bij de kern aanpakken. Meestal is hiervoor een reparatie nodig. Is het niet mogelijk om de reparatie direct af te handelen, dan zal onze cv-monteur de volgende dag bij u terugkomen om het werk af te ronden. Hoe beter het onderhoud aan de ketel, hoe eenvoudiger een reparatie is, en hoe lager de kosten. Reparatie niet mogelijk dan is het tijd de ketel te vervangen.

Navigeer naar:

cv-ketel onderhoud Tilburg

Cv-ketel onderhoud Tilburg

U zult begrijpen dat een cv-ketel net als iedere installatie regelmatig onderhoud nodig heeft om goed te blijven werken. Met goed onderhoud voorkomt u bovendien hoge kosten door onnodige reparaties of storingen. Daarnaast is het ook uiterst vervelend als uw woning niet goed verwarmd wordt of als u geen warm water heeft.

Het meeste onderhoud doet u gemakkelijk zelf, maar het is ook verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten bij een cv-installateur uit Tilburg.

Navigeer naar:

Cv-ketel vervangen Tilburg

Heeft u een cv-ketel met een hoger rendement aangeschaft, en wilt u het oude apparaat vervangen? Dat is een klus waarvoor u het beste de hulp van een cv-installateur kunt inroepen. Het vervangen van de ketel is een precies werkje, waarbij onder andere de rookgasafvoer op de juiste manier moet worden geïnstalleerd. Voor een aantal klanten uit Tilburg geldt bij het vervangen onder andere dat er een verbouwing noodzakelijk is, vanwege nieuwe regelgeving op het gebied van veiligheid en duurzaamheid. Dit betekent dat de kosten voor het vervangen aardig kunnen stijgen. Na het vervangen van de verwarmingsketel door een nieuwe variant geniet u echter wel lange tijd van een optimaal warmtecomfort.

Levensduur

Gemiddeld gezien gaan cv-ketels zo’n 12 tot 15 jaar mee. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat het apparaat in goede conditie blijft. Het is dan ook geen slecht idee om een onderhoudscontract af te sluiten. Na 15 jaar is het goed mogelijk dat u tot wel 30% teveel betaalt aan energiekosten omdat oude ketels meer energie verbruiken. Moet u voordat de levensduur is bereikt een reparatie uitvoeren? Als de reparatie duur blijkt dan is het verstandig de verwarmingsinstallatie te vervangen door een nieuwe verwarmingsinstallatie.

Cv-ketel kiezen: welke moet ik kopen?

Het kiezen van een cv-ketel is niet iets wat u elke dag doet. Het is echter erg belangrijk dat u een goede keuze maakt want cv-ketels gaan vele jaren mee. Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u een nieuwe verwarmingsinstallatie kiest. De meest populaire soort is de hoogrendementsketel omdat deze een rendement van meer dan 100% behaalt. Het is dan ook verstandig om hiervoor te kiezen. Daarnaast heeft u de keuze tussen een solo- of combiketel. Hierbij is de combiketel het populairst omdat dit een cv-ketel en boiler in één systeem is. U heeft dus minder ruimte nodig, de kosten voor onderhoud liggen lager en ook de aanschafkosten omdat u maar één apparaat nodig heeft.

cv-ketel vervangen Tilburg

Combiketel Tilburg

Voor mensen met maar een beperkte ruimte in huis, is de combiketel een ideale oplossing. Een combiketel is een installatie waarbij zowel het warm water voor de douche als het verwarmen van uw woning wordt verzorgd. U bespaart hiermee niet alleen in ruimte, maar ook in de investering van twee verschillende installaties. Dit brengt echter ook een nadeel met zich mee; zodra een onderdeel van de combiketel in storing raakt, heeft u zowel geen warm water als werkende centrale verwarming meer. Bent u op zoek naar een combiketel die aansluit bij uw wensen voor capaciteit en werking? Laat u dan informeren door een erkend verwarmingsmonteur. Bij verwarmingsexperts uit Tilburg heeft u de keuze uit een zeer gevarieerd aanbod, en verschilt het hoeveel geld het onderhoud en de reparatie kost. Tegenwoordig is het tevens een optie om zeer energiezuinige (HRe) combiketels te huren of kopen. Dit zal aanzienlijk in de stookkosten schelen.

Prijs incl. installatie HR combiketel: €2.000,- tot €3.900,-
Gemiddelde rendement HR combiketel: 100% – 107%

HR-ketel Tilburg

Om het verbruik van fossiele brandstoffen enigszins te beperken is er de Hoog Rendement ketel ontwikkeld (HR). De werking van deze HR-verwarmingsinstallatie is vergelijkbaar met die van een standaard verwarmingsketel. Het verbeterde rendement wordt verkregen doordat in het centrale verwarmingssysteem het koude retourwater niet wordt afgevoerd, maar in het verwarmingsproces door een warmtewisselaar wordt omgezet naar rookgassen. Zo ontstaan er ten eerste minder afvalstoffen, maar krijgt u ten tweede een hoger rendement doordat de rookgassen weer gebruikt kunnen worden tijdens de rest van het verwarmingsproces. Heeft u nog geen HR-ketel? Dan zult u deze bij het vervangen van het huidige apparaat moeten aanschaffen. Dit komt doordat een HR-verwarmingssysteem tegenwoordig verplicht is. Voor een aantal van onze klanten uit Tilburg geldt dat hiervoor een aardige verbouwing nodig is.

Prijs incl. montage solo HR-ketel: €2.000,- tot €3.700,-
Prijs incl. montage combi HR-ketel: €2.000,- tot €3.900,-

Besparing HR-ketel

Wanneer u ervoor kiest uw huidige centrale verwarming te vervangen door een hoogrendementsketel, dan lopen de kosten op tot €3.000,-. Hier bovenop komen eenmalige kosten voor het aanlsuiten, jaarlijkse uitgaven voor het onderhoud (middels een onderhoudscontract), en variabele uitgaven voor reparatie als de verwarmingsinstallatie een storing vertoont. U bespaart door het verbeterde rendement echter jaarlijks 20% op de stookkosten. Deze besparing geldt tijdens de gehele levensduur van uw ketel, die 10-15 jaar bedraagt. Tel uit uw winst!

HR-ketel Tilburg

HRe-ketel

Een tweede ontwikkeling binnen de verwarmingsbranche is de HRe combiketel. Een HRe ketel levert naast warmte ook energie dankzij een proces van micro-warmtekoppeling. Dit proces is pas winstgevend wanneer u meer dan 1600m3 gas per jaar verbruikt. Verbruikt u minder gas of kiest u liever voor een duurzame oplossing dan een HRe combinatieketel? Overweeg dan de plaatsing van een elektrische warmtepomp. Bent u wel van plan een HRe cv-ketel aan te schaffen? Vraag dan bij de overheid subsidie aan. Dit kan tot wel 20% in de uiteindelijke kosten schelen.

Prijs incl. montage HRe-ketel: €8.000,- tot €12.000,-
Gemiddeld rendement HRe-ketel: 140%

UHR-ketel

Bent u altijd bezig met het vinden van energiezuinige oplossingen voor bij u thuis dan is de UHR solo- of combinatieketel wellicht een goede oplossing voor u. De afkorting UHR staat voor Ultra Hoog Rendement. Verwarmingstoestellen met het label UHR bieden dan ook tot wel 40% meer rendement dan de HR-variant. De kosten voor het aanschaffen van een UHR-model (inclusief warmtepomp) zijn wel relatief hoog. U dient te denken aan kosten rond de €15.000,-. Om deze kosten enigszins te dekken biedt de overheid verschillende subsidies aan. Voor de pomp vraagt u bijvoorbeeld eenvoudig een tegemoetkoming aan bij het RVO.

Prijs UHR-ketel (combi), inclusief installatie: €3.000,- tot €3.900,-
Gemiddelde rendement van UHR-ketel: 140% – 147%


Overweegt u een nieuwe cv-ketel in Tilburg?

Vul het offerteformulier in voor een scherp geprijsde offerte van een cv-ketel specialist uit Tilburg!

Gratis offerte aanvragen

Wat kost een cv-ketel?

Benieuwd wat de kosten van een cv-ketel zijn? Dit is niet eenvoudig te zeggen. De kostprijs wordt namelijk door verschillende factoren beïnvloed. Zoals in onderstaande prijstabel zichtbaar wordt is de kostprijs onder andere afhankelijk van het type cv-ketel. Uiteraard geldt ook: hoe hoger de warmwaterklasse, hoe hoger de kostprijs. De meeste mensen kiezen een cv-ketel met CW4 of CW5. Een HR-soloketel kost bijvoorbeeld met €1.500,- tot €2.800,-. Voor een UHR-soloketel met een hoger rendement is de aanschafprijs hoger, tussen de €2.200,- tot €3.00,-

Prijzen van een nieuwe cv-ketel

Type ketel CW-waarde Gem. prijs excl. installatie* Rendement
HR (solo) CW4 €1.500,- tot €2.800,- 70% – 80%
HR (combiketel) CW4 €1.500,- tot €3.000,- 100% – 107%
HRe CW4 €8.000,- tot €12.000,- 140%
UHR (solo) CW4 €2.200,- tot €3.200,- 140% – 147%
UHR (combiketel) CW4 €2.500,- tot €3.700,- 140% – 147%

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Exacte prijs voor een nieuwe cv-ketel bij u weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Wat is CW-waarde? En hoe beïnvloed deze de prijs?

Als u een nieuwe cv-ketel uitzoekt, komt u al snel de term CW-waarde tegen. Deze waarde drukt de capaciteit uit van ketels, waardoor u verschillende types gemakkelijk met elkaar vergelijkt. De CW-waarde wordt bepaald door het aantal liters water dat de ketel per minuut verwarmt. Hoe hoger de capaciteit, hoe hoger de CW-waarde en hoe hoger de aanschafprijs. Meestal wordt gekozen voor een cv-ketel met een CW4 waarde. Deze ketels verwarmen tussen 8 en 13 liter water per minuut, waardoor u comfortabel kunt douchen. Wilt u gelijktijdig nog een tweede warmwaterkraan gebruiken? Dan heeft u minimaal een CW5 waarde nodig.

Prijs voor cv-ketel per CW-waarde

CW-waarde Vanaf prijs * Geschikt voor warm water in:
CW1 Vanaf €900,- Keuken
CW2 Vanaf €1.100,- Keuken of douche
CW3 Vanaf €1.200,- Keuken, douche of bad
CW4 Vanaf €1.400,- Keuken, douche en/of bad (deels tegelijk)
CW5 Vanaf €1.800,- Keuken, douche en bad (bijna altijd gelijktijdig)
CW6 Vanaf €2.400,- Keuken, douche en bad (gelijktijdig)

*Let op: dit zijn vanaf prijzen inclusief btw en installatie voor een HR-ketel. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Cv-ketel installeren Tilburg

Omdat het aansluiten van verwarmingsketels specialistisch werk is mag dit vanaf 2019 enkel door een erkend cv-installateur uitgevoerd worden. Bovendien kan een verkeerde aansluiting zorgen voor gevaarlijke situaties. Een expert weet van ieder merk en type precies hoe deze het snelst geplaatst wordt. Daar heeft hij dan ook vaak maar één dag voor nodig. Na het aansluiten voert hij een veiligheidscheck uit door onder andere een koolmonoxidemeting te doen en te controleren of de rookgasafvoer goed werkt. Als alles werkt krijgt u instructie over het gebruik van uw nieuwe cv-ketel en geniet u zorgeloos van een efficiënt verwarmde woning!

cv-ketel laten installeren Tilburg

Regels, keurmerken en voorschriften

Het zelf aansluiten van een cv-ketel is niet geheel zonder risico in verband met koolmonoxide. Per 1 april 2023 is het verplicht om voor installatie, reparatie en onderhoud van verwarmingsinstallaties, zoals cv-ketels, een cv-monteur met een CO-certificaat in te schakelen. Met deze maatregel wil men het risico op koolmonoxidevergiftiging verminderen. Meer over de gasketelwet kunt u lezen op deze pagina.

Daarnaast kunt u bij het kiezen van een cv-ketel rekening houden met het vrijwillige keurmerk Gaskeur. Heeft uw toestel dit keurmerk? Dan houdt dit in dat deze milieuvriendelijker, energiezuiniger en kwalitatiever is maar ook doelmatiger verwarmt dan wettelijk vereist is.

Prijs opbouw installatie cv-ketel

Omschrijving Prijs * Percentage van totaal
Cv-ketel (HR) €1.500,- tot €3.000,- 65% – 70%
Montage €500,- tot €900,- 30% – 35%
Totale kosten €1.400,- tot €3.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Exacte prijs voor een nieuwe cv-ketel bij u weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.


Hulp van een cv-installateur nodig?

Vraag gratis een offerte aan bij een cv-monteur uit Tilburg voor meer informatie.

Gratis offerte aanvragen

Merken cv-ketels

Wilt u voorkomen dat uw nieuwe HRe-verwarmingsketel in korte tijd alweer onderhoud of reparatie nodig heeft? Dan vormen de modellen van één van de A-merken waar wij mee samenwerken een goede keuze. Het grote voordeel van A-merken is dat deze staan voor een hoogwaardige kwaliteit en lange levensduur van hun producten. De andere kant van het verhaal is dat dit meestal ook hogere kosten met zich meebrengt. De huismerken vormen het alternatief voor degenen met een beperkt budget. Huismerken bieden een degelijk product, tegen aantrekkelijke prijzen, maar met een iets kortere levensduur. De keuze is aan u.

Wij leveren & installeren nagenoeg alle merken ketels

De meest bekende merken zijn:

Gemiddelde prijzen per merk

Prijsklasse Merken cv-ketels Gemiddelde prijzen*
Laag AWB, Ferroli, Intergas, Remeha €800,- tot €1.100,-
Midden Bosch, Daalderop, Vaillant €1.000,- tot €1.300,-
Hoog Atag, Nefit €1.300,- tot €1.700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor een CW4 ketel (exclusief installatie).

Atag

Eén van de merken waar wij graag mee samenwerken is ATAG. Deze fabrikant levert populaire HR en HRe verwarmingsketels die al jarenlang als beste uit de test komen bij de consumentenbond. Daarnaast biedt het bedrijf een slimme thermostaat aan. Geniet met de thermostaat van een ideaal warmtecomfort en bespaar op de stookkosten!

AWB

Bent u van plan om een nieuw gebouw te laten plaatsen in Tilburg en zoekt u hiervoor nog een verwarmingssysteem? Bij AWB biedt men het Technisch Project Advies aan. Professionals kijken dan met u mee naar uw wensen, budget en de meest duurzame oplossingen. Zo zult u ook met uw bedrijf besparen op de stookkosten.

Bosch

Een derde merk dat zeer bekend is bij velen, is Bosch. Het bedrijf Bosch maakt tegenwoordig echter geen verwarmingssystemen meer onder deze naam, maar heeft de productie overgedragen aan Nefit. Bij Bosch kunt u, naast een grote diversiteit aan producten, nog wel keuken- en badgeisers bestellen. Deze zijn gegarandeerd zeer veilig en bieden een hoog comfort.

Ferroli

Bent u voor uw huizencomplex, hotel of kantoor op zoek naar een voordelige manier van verwarmen? Overweeg dan het Energy Top Cascadesysteem van Ferroli. Dit systeem maakt gebruik van de voordelen van collectief beheer. Het betekent dat dit bedrijf meerdere cv-ketels aan elkaar koppelt voor het snel leveren van voldoende vermogen.

Intergas

Houdt u graag de prestaties van uw cv-ketel in de gaten om te kijken waar u nog meer zou kunnen besparen? Overweeg dan om een verwarming van Intergas te kopen. Bij Intergas heeft men namelijk de app Incomfort ontwikkeld. Via deze app bedient u op eenvoudige wijze de thermostaat die thuis hangt.

Nefit

Een vijfde merk waar wij graag uw aandacht op vestigen is Nefit. Bij Nefit produceert men al meer dan 30 jaar verwarmingstoestellen voor Nederland, waaronder de eerste HR-verwarming in de jaren 80. Vandaag de dag is men bij Nefit nog steeds voorloper op het gebied van duurzame oplossingen voor de verwarmingsbranche.

Remeha

Vindt u duurzaamheid en het energie gebruik van een verwarmingstoestel belangrijk? Dan is een eVita van Remeha wellicht een goede oplossing voor uw wensen. Deze HRe ketel is de eerste Hre ketel die naast warmte en warm water ook groende stroom opwekt. Jaarlijs komt dit op ongeveer 2500 kWh.

Vaillant

Een laatste fabrikant waar wij u over willen informeren is Vaillant. Bij Vaillant levert men verwarmingstoestellen in soorten en maten. Zowel HRe als HR en VR-producten zijn bij deze aanbieder te verkrijgen. Dankzij het heldere display op de toestellen weet u bovendien direct wat u moet doen zodra er een storing ontstaat.

cv storing Tilburg

Cv-storing Tilburg

Een storing in de combiketel, centrale verwarming of bij het expansievat van de installatie is zeer vervelend. Wanneer er een storing is ontstaan, dan adviseren wij om ten eerste altijd zelf te proberen de verwarmingsketel te resetten. Dit kan meestal met een resetknop op het apparaat zelf, of anders door hem opnieuw in- en uit te schakelen. Heeft het resetten geen effect? Laat dan een expert bij de combiketel komen kijken. Een verwarmingsmonteur uit Tilburg kan vakkundig de oorzaak van de storing achterhalen, en vervolgens de nodige reparatie uitvoeren. Heeft de verwarmingsmonteur het idee dat een reparatie niet afdoende is, dan zal hij aanraden dit model te vervangen. Dit is met name het geval bij dure reparaties van oude ketels. Om te voorkomen dat een storing ontstaat kunt u het beste regelmatig onderhoud uitvoeren aan uw centrale verwarming middels een onderhoudscontract.

cv-ketel kapot Tilburg

Cv-ketel kapot Tilburg

De levensduur van een verwarmingsketel bedraagt gemiddeld tussen de 10 en 15 jaar. Hoewel de ketel dan niet direct kapot gaat, wordt de kans op een storing en reparaties groter, waardoor de kosten behoorlijk kunnen oplopen. Het is dan verstandig te kijken naar een nieuwe ketel. Het vervangen van de verwarmingsketel kan ook eerder aan te raden zijn. Wanneer u vaak last van storingen heeft, of wanneer de reparatiekosten even hoog of hoger zijn dan die van een nieuwe cv-ketel, is het verstandig deze te vervangen. Sluit dan ook direct een onderhoudscontract af. Dan loopt u minder risico om zonder warm water te komen zitten, maar bespaart u ook op uw verbruikskosten. Daarnaast verhoogt een nieuwe verwarmingsketel de waarde van uw woning.


Problemen met uw verwarmingsketel?

Bel direct naar 085 500 1693, een cv-installateur uit Tilburg staat snel bij u voor de deur!

Klik en bel 085 500 1693

Lekkende cv-ketel repareren

Een lekkage aan uw cv-ketel is erg vervelend. Als u last heeft van een lek dan is het verstandig om een verwarmingsmonteur uit Tilburg in te schakelen voor een mogelijke reparatie. In sommige gevallen moet een onderdeel worden vervangen. Dit is bijvoorbeeld het geval als het overstortventiel defect is. Deze begint te werken bij 2,8 bar. Door water te lozen zakt de druk. Als het overstort ventiel blijft druppelen dan is deze kapot. Het is daarnaast mogelijk dat de warmtewisselaar kapot is. Dit is veelal het geval bij oudere ketels. Dit herkent u door leksporen of door een grote hoeveelheid condens welke uit het rookgaskanaal komt. Sommige lekkages kunt u voorkomen door regelmatig onderhoud uit te voeren. Het is dan ook verstandig om een onderhoudscontract aan te gaan bij een verwarmingsmonteur uit Tilburg.

Problemen met de driewegklep

De driewegklep helpt het water in een cv-ketel de juiste kant op. In de meeste gevallen wordt het warme water naar de radiatoren gestuurd. Als iemand de warme kraan aandoet dan gaat het water naar de platenwisselaar. Een driewegklep bestaat uit een motor, het huis welke alle leidingen met elkaar verbindt en het binnenwerk. Het binnenwerk verschuift vaak, elke keer als de klep tussen warm water en het verwarmen van uw huis in Tilburg wisselt. Het is dan ook niet gek dat deze op den duur slijt. Het is helaas niet mogelijk om dit met regelmatig onderhoud tegen te gaan. Eventueel is het wel mogelijk om slijtage te vertragen door het aansluiten van een vuilafscheider. Als de driewegklep kapot is dan kan een cv-installateur uit Tilburg deze vervangen.

kapot expansievat

Expansievat kapot

Omdat er water wordt opgewarmd, wordt er in de radiatoren en leidingen druk opgebouwd. Om de druk op te vangen heeft elke cv-ketel een expansievat. Een expansievat bestaat uit twee delen, gescheiden door een rubberen membraan. Het deel wat is aangesloten op het leidingwerk is gevuld met water. Het andere deel is gevuld met stikstof. Om de druk op te vangen geeft het rubberen membraan mee met de druk van het met water gevulde deel. Na een aantal jaar kan een rubberen membraan poreus worden waarna deze gaat lekken. Dit vat gaat dan ook vrijwel nooit langer dan 7 jaar mee. Als u met een schroevendraaier tegen het vat tikt dan klinkt het deel met stikstof hol en het deel met water dof. Als ze beide dof klinken dan is het vat kapot.

Andere veel voorkomende storingen

Naast de hiervoor genoemde storingen, kan u verwarmingssysteem ook op andere plekken kapot gaan. Zo kan het zijn dat u wel warm water heeft, maar dat de radiatoren niet warm worden. Andersom is ook mogelijk. Een te lage druk in de waterleidingen kan daarnaast voor problemen zorgen, maar het kan ook zijn dat een gaskraan dichtgedraaid is. Schakel bij storingen snel een cv-installateur in, zodat u snel weer een goed werkend verwarmingssysteem heeft. De meest voorkomende storingen op een rij:

 • Geen verwarming of warm water
 • Te lage waterdruk in de ketel
 • Luchtbellen in de waterleidingen
 • Lekkage in een van de leidingen

Zelf de waterdruk cv controleren

Een centrale verwarming wordt pas goed warm wanneer er voldoende water en weinig lucht in de radiatoren zit. Heeft u last van borrelende buizen, dan moet u bijvoorbeeld de radiatoren ontluchten, en wanneer de radiatoren niet goed warm meer worden, adviseren wij om de waterdruk van de cv te controleren. Deze druk meet u bij de meeste apparaten af op het digitale display. Bij oudere modellen wordt de druk meestal aangegeven met behulp van een drukmetertje. Voor een optimale werking van het centrale verarmen moet deze druk op minimaal 1.5 bar staan. Bij een lagere meting moet u de ketel bijvullen.

Instructievideo: hoe vult u een cv-ketel bij?

Zelf de cv-ketel bijvullen

Wanneer u de radiatoren heeft ontlucht, dan is het hoogstwaarschijnlijk noodzakelijk om de installatie bij te vullen. Het bijvullen is niet ingewikkeld, maar vereist wel een specifieke techniek. Onze experts hebben daarom een eenvoudig stappenplan voor u opgesteld, aan de hand waarvan u uw combiketel of UHR-installatie eenvoudig kunt bijvullen.

 • Stap 1. Laat eerst de cv afkoelen.
 • Stap 2. Haal de stekker uit het apparaat.
 • Stap 3. Sluit de vulslang aan op de waterkraan en vulkraan.
 • Stap 4. Draai de waterkraan open en vul de slang.
 • Stap 5. Draai dan de vulkraan open.
 • Stap 6. Vul het water bij tot de druk tussen de 1.5 en 2.0 bar staat.
 • Stap 7. Sluit de vulkraan, en vervolgens de waterkraan.
 • Stap 8. Controleer of de waterdruk goed blijft.
 • Stap 9. Zet de thermostaat weer aan.
Is er tijdens het bijvullen iets mislukt, of ziet u een storing? Neem dan direct contact op met een cv-installateur via 085 500 1693.

Cv ontluchten

Hoort u getik of geborrel als de radiatoren aan gaan? Dan zit er vaak een luchtbel in een radiator of leiding. Deze zorgt ervoor dat de cv-ketel uw woning minder efficiënt verwarmt. Dat is zonde van de energie, maar gelukkig verhelpt u het probleem gemakkelijk zelf. U heeft niet meer nodig dan een ontluchtingssleuteltje, een doek en het volgende stappenplan:

 • Zet uw thermostaat zover mogelijk omlaag.
 • Draai alle radiatorkranen dicht.
 • Gebruik een ontluchtingssleutel om elke radiator aan de zijkant te ontluchten.
 • Vang het vocht met een doek op.
 • Zodra er geen lucht meer uit de radiator komt, draait u het ontluchtingssleuteltje terug.
 • Draai alle radiatorkranen weer open.
 • Stel de thermostaat weer in op de juiste temperatuur.

Cv-ketel onderhoudscontract Tilburg

Wilt u zeker weten dat het onderhoud van uw combinatieketel of hoogrendement centrale verwarmingssysteem op de juist manier wordt uitgevoerd? Dan is het aan te raden om een onderhoudscontract af te sluiten. Dankzij het onderhoudscontract profiteert u onder andere van een blijvende fabrieksgarantie, en weet u zeker dat periodiek een erkend verwarmingsmonteur uit Tilburg bij u langs zal komen om alle onderdelen te testen, voordat ze kapot gaan. Regelmatig onderhoud middels een onderhoudscontract is bovendien goed voor het rendement van de cv. De verwarmingsmonteur zal namelijk de installatie elke keer weer afstellen. Het onderhoudscontract scheelt u daarom soms tot wel honderd euro per jaar in de stookkosten.

Wat kost cv-ketel onderhoud?

Onderhoud Gemiddelde prijzen* Welk onderhoudscontract?
Eenmalig €70,- tot €120,- Geen onderhoudscontract. Eenmalig onderhoud, incl.: voorrijkosten, arbeidskosten
Onderhoudscontract €70,- tot €110,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, voorrijkosten, onderhoudskosten
Servicecontract €80,- tot €150,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudkosten, voorrijkosten, toestelonderdelen gedeeltelijk
All-in contract €130,- tot €200,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, geen materiaalkosten, 24/7 bereikbaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Keurmerken verwarmingsmonteur Tilburg

Schakel voor een goede cv-service een verwarmingsmonteur uit Tilburg in. Controleer daarbij of het bedrijf een label of keurmerk heeft. Dan bent u verzekerd van goede kwaliteit voor de juiste totaalprijs. Op de website van OK CV vindt u meer informatie over het OK CV label dat strenge eisen stelt aan bedrijven op het gebied van veilig en energiezuinig verwarmen. Daarnaast is er het Gaskeur keurmerk. Dit vrijwillige keurmerk geeft aan aan welke extra eisen de installatie van een verwarmingsketel voldoet, bovenop de wettelijke eisen. Op wikipedia.org leest u meer over dit vrijwillige keurmerk.

Besparen op energiekosten?

Wilt u weten hoe u met uw huidige ketel nog meer bespaart? Of wilt u weten hoe u nog meer rendement krijgt van een nieuwe cv-ketel? Met bijvoorbeeld een slimme thermostaat krijgt u gemakkelijk meer inzicht in uw energieverbruik. Maar ook een (zonne)boiler kan uitkomst bieden, doordat de ketel dan minder hoeft te verwarmen. Hieronder lees u meer.

Besparen met een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is een apparaat waarmee u inzicht krijgt in uw energieverbruik. Wilt u energiezuinig gaan leven? Dan is een slimme thermostaat zeker een aanrader. Een dergelijke thermostaat onthoudt bijvoorbeeld het stookgedrag, en zal op basis daarvan de beste temperatuur per moment instellen voor een bepaalde ruimte. Daarnaast is het mogelijk om deze moderne thermostaten op afstand te bedienen. Dit betekent dat de kachel overdag uit staat, maar dat u wel thuiskomt in een heerlijk verwarmde woning. Wilt u de thermostaat aansluiten op een stad- of vloerverwarming? Let dan goed op welk model u aanschaft, niet elke thermostaat is hierop aan te sluiten.

Cv-ketel met zonneboiler

Onze leverancier uit Tilburg biedt vele soorten verwarmingsketels aan. Zo spraken wij al over de combinatieketel en de HR-modellen. Een andere variant waar u voor kunt kiezen is de cv-ketel met zonneboiler. Wie kiest voor dit model profiteert niet alleen van lagere stookkosten, maar draagt tevens bij aan een beter milieu. Dit komt doordat dankzij de zonneboiler een groot deel van het verwarmingsproces wordt overgenomen. Pas voor de laatste 20 graden moet er gebruik worden gemaakt van andere energiebronnen. Uit onderzoek is gebleken dat u dankzij een dergelijke boiler tot wel honderden euro’s per jaar zou kunnen besparen. Een cv-installateur geeft graag meer informatie over de mogelijkheden.

energiezuinig verwarmen

Hoe energiezuinig stoken?

Voor het energiezuinig stoken bestaan er verschillende tips die tot wel honderden euro’s per jaar kunnen opleveren. Zo adviseren onze professionals uit Tilburg onder meer om ’s nachts de kachel terug te draaien naar maximaal 15 graden. Hierdoor wordt de woning niet verwarmd, en verliest u dus ook geen stookkosten. Een andere tip is om alle tussendeuren gesloten te houden. Hiermee is het mogelijk specifiek de ruimte(s) te verwarmen waar u op dat moment zit, en voorkomt u dat er warmte verloren gaat. Tot slot adviseren onze experts om de temperatuur in huis naar 19 graden te verlagen als u druk aan het werk bent.

elektrische cv-ketel

Alternatieve verwarmingsvormen

Wilt of moet u uw huis verwarmen zonder daarbij aardgas te verbruiken? Hieronder leest u meer over twee alternatieve verwarmingsvormen waarmee u bijdraagt aan de vermindering van CO₂-uitstoot. Met een elektrische cv-ketel bijvoorbeeld investeert u in duurzame oplossingen, terwijl u niet inlevert op wooncomfort.

Warmtepomp

De warmtepomp komt tegenwoordig vaak voorbij als er over energiebesparende maatregelen gesproken wordt. Deze pomp haalt warmte uit de grond, de lucht of grondwater en brengt deze vervolgens op een bruikbare temperatuur. Voor het plaatsen van een warmtepompsysteem heeft u recht op een subsidie. Lees hier meer over op rijksoverheid.nl. De meeste warmtepompen vervangen de cv-ketel volledig. Een hybride warmtepomp werkt juist samen met de bestaande cv-ketel. Alleen wanneer de hybride pomp te weinig warmte opwekt, springt de cv bij.

Elektrische cv-ketel

Naast een cv-ketel die met behulp van aardgas verwarmt, kan een elektrische cv-ketel interessant zijn als u een goed geïsoleerd huis heeft. Vooral als u zonnepanelen heeft, is een elektrische cv-ketel een interessante investering. U moet er wel rekening mee houden dat u dan ook een (zonne)boiler nodig heeft, want een elektrische ketel levert geen warm water.

cv-installateur Tilburg

Direct contact? Bel of vraag een offerte aan

Wilt u graag direct geholpen worden door een erkend cv-installateur uit Tilburg? Schakel voor het aansluiten van een nieuwe ketel een cv-monteur in. Maar ook voor reparatie en onderhoud van uw centrale verwarmingssysteem draait een erkend cv-installateur zijn hand niet om. Bel als uw ketel kapot is voor direct contact naar 085 500 1693 en u krijg meteen, 24 uur per dag, contact met een verwarmingsmonteur uit uw regio. Bent u benieuwd naar de prijzen voor een onderhoudscontract of andere cv-service? Geef uw wensen voor cv-service aan via de offertepagina. Een erkend cv-installateur uit Tilburg neemt dan snel contact met u op.

Gratis offerte aanvragen

Werkgebied

Klantervaringen

Mijn cv ketel was kapot, maar gelukkig ben ik goed geholpen. Ik ben zeer tevreden over de service en kwaliteit. Binnen een uurtje werd ik al geholpen door een zeer behulpzame verwarmingsmonteur en kreeg ik goed advies. Ik ben heel erg tevreden.
Bianca Piek, Tilburg
Vorige week heb ik toch maar eens een vakman een onderhoud beurt laten doen voor mijn cv ketel. Gelukkig was ik op tijd want hij was heel nodig aan reparatie toe. Ik ben gelijk dezelfde dag geholpen. Ik ben zeer tevreden met de service.
H. Slager, Tilburg
Afgelopen weekend schrok ik midden in de nacht wakker. Mijn verwarming hield er zo maar mee op. En hij maakte een heel raar geluid. Gelukkig kon ik de 24/7 spoedservice gebruiken. Ook al was het midden in de nacht, ik werd meteen geholpen. Klantvriendelijkheid en goede kwaliteit.
K. Smit, Drenthe
Enige tijd geleden hebben wij een verwarmingsinstallatie aangeschaft via cv ketel Nu. We hebben hem nu 4 maanden en zijn zeer tevreden. Ook hebben we al een onderhoudsbeurt gekregen dankzij het onderhoudscontract. We zijn zeer tevreden met de kwaliteit die door de verwarmingsmonteur geleverd werd.
Fam. Hoekstra, Zuid-Holland
Via onze kennissen hebben wij de tip gekregen om eens naar onze verwarmingsketel te kijken. Dat was maar goed ook. Hij moest namelijk ontluchten, zelf hadden we geen ervaringen met cv-ketels. Daarom schakelden wij een vakman in. We kregen zeer goed advies!
Tiny de Jong, Breda
Na enige tijd werden we elke nacht wakker door een brommend geluid van onze ketel. Veel monteurs zijn langs geweest en het hield maar niet op. Gelukkig kwam ik hier terecht en het probleem werd zo verholpen door een vakman. Helemaal tevreden!
Paul Timmermans, Amsterdam
Wij hebben een storing gehad in onze cv ketel. Na veel zoeken kwam ik op deze website terecht. Daar stond een goede uitleg over hoe ik hem weer aan de praat moest krijgen. Gelukkig is het me zelf gelukt door deze handige tip!
P. van Dam, Utrecht
Enige tijd geleden was ik van plan om een nieuwe ketel aan te schaffen. Ik nam contact op met CV Ketel Nu en kreeg het beste advies. Ook werd er met me meegedacht over het budget. Nu heb ik een HR ketel waar ik zeer tevreden mee ben!
Fam. Zandstra, Friesland
Omdat mijn verwarming de laatste tijd een beetje raar deed keek ik toch maar eens op Cv Ketel Nu. Ik vond erg handige tips, en probeerde het probleem zelf te verhelpen. Maar het wou niet baten, dus heb ik maar een vakman ingeschakeld. Binnen een uurtje was het probleem opgelost!
Dhr. Jager, Tilburg
Wij hebben gister een cv ketel laten plaatsen via Cv Ketel Nu. We werden zeer goed geholpen en kregen goed advies. We wouden even laten weten dat we zeer tevreden zijn met de service die ons werd geboden.
Fam. Jongsma, Tilburg

Missie

Wij streven ernaar om onze klanten zo snel en vakkundig mogelijk te ondersteunen bij alle zaken rondom verwarmen. Ons doel is dan ook een 100 procent tevredenheid bij onze service op het gebied van installatie, reparatie en onderhoud.

Hoe werkt het?

Regelmatig krijgen wij vragen hoe onze dienstverlening precies werkt. Dit is zeer eenvoudig: u zoekt een professional die u wil helpen bij het onderhoud, de reparatie of de installatie van een verwarmingstoestel, wij beheren een landelijk netwerk van experts. Woont u in Tilburg, dan zullen wij een bedrijf uit die buurt met u in verbinding brengen. U kunt bij dit bedrijf een offerte aanvragen of zij sturen bij spoed meteen een cv-installateur naar u toe om de storing te verhelpen. Een cv-installateur helpt u snel, tegen aantrekkelijke prijzen.

Landelijke Dekking

Jaarlijks zorgen onze monteurs ervoor dat honderden huishoudens snel en vakkundig worden geholpen bij een storing van de verwarmingsketel, of het nodige onderhoud. Dankzij onze vakkundigheid en uitstekende service zijn wij nu in staat om in heel Nederland onze diensten aan te bieden. Dit betekent dat er altijd een erkend verwarmingsmonteur bij u in de regio actief is, om spoedig de storing te verhelpen.

Vestigingen

Wij gaven al aan dat in de afgelopen jaren onze diensten zich steeds verder hebben uitgebreid. Wij werken inmiddels dan ook samen met vele professionals van over het hele land. In onderstaande lijst vindt u een overzicht van een aantal grote vestigingen in uw provincie.