CV ketel Tilburg

Als u lekker warm wilt douchen en wilt genieten van een fijne temperatuur in huis dan hebt u een goede CV ketel nodig. U hebt de keuze uit vele verschillende soorten, waarover u hier meer informatie vindt. Zoekt u in Tilburg een verwarmingsmonteur voor een installatie, reparatie of het onderhoud van uw CV ketel? U bent bij ons aan het juiste adres. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en vakmanschap. Laat vandaag nog helemaal vrijblijvend uw gegevens en een omschrijving van de klus achter via het contactformulier. Liever direct contact? Bel dan: 088 444 7670. Onze verwarmingsmonteur komt graag bij u langs in Tilburg!

CV ketel Tilburg

Contactformulier

Voor- en achternaam (*)

Adres (*)

Postcode (*)

Woonplaats(*)

Telefoonnummer (*)

Uw emailadres (*)

Omschrijving opdracht (*)contact cv-monteur Tilburg

Storing? 24-uurs spoedservice

Stel u eens voor dat u net een eind hebt hardgelopen. Over een uurtje verwacht u logés dus u springt gauw onder de douche. U schrikt, want de douche is ijskoud. Ineens realiseert u zich dat het hele huis koud aanvoelt. Nee hè, uw CV ketel heeft een storing! Een storing komt altijd op het verkeerde moment. Gelukkig hebben wij een 24uurs spoedservice. Of u nou ’s avonds laat of juist ’s ochtends vroeg hulp nodig hebt, onze vakmannen staan voor u klaar. Bel bij een storing 088 444 7670 voor direct contact. Wij laten u niet in de kou staan!

Allround CV monteur

Onze allround CV monteur uit Tilburg kan u bij verschillende werkzaamheden bijstaan. Uiteraard kan hij de installatie van een nieuwe CV ketel op zich nemen. De installatie van een verwarmingsketel is niet altijd zonder gevaar, maar een CV monteur zorgt ervoor dat dit veilig gebeurt. Daarnaast kunt u de vakman uit Tilburg inschakelen als een reparatie nodig is. Dankzij een reparatie gaat het toestel weer een aantal jaren mee. Tot slot is onze allround CV monteur beschikbaar voor onderhoud.

Onderhoud

Regelmatig onderhoud aan uw CV ketel is erg belangrijk. Het is namelijk mogelijk dat u hierdoor een storing of reparatie voorkomt. Onderhoud zorgt ervoor dat de levensduur van uw verwarmingsketel wordt verlengd. Daarnaast is een toestel waarbij regelmatig onderhoud is uitgevoerd gemiddeld 10% energiezuiniger dan toestellen waarbij dit niet is gedaan. Onderhoud is bovendien belangrijk voor uw eigen veiligheid en de milieuvriendelijkheid. Ziet u het zelf uitvoeren van onderhoud ziet zitten? Dan is het wellicht een goed idee om een onderhoudscontract af te sluiten.

Klantgerichte service

Wij zijn pas tevreden als onze klanten dat ook zijn. Het verlenen van klantgerichte service vinden wij dan ook erg belangrijk. Als u de installatie van een verwarmingstoestel overlaat aan onze verwarmingsmonteur uit Tilburg, dan weet u zeker dat dit goed en veilig gebeurt. Hetzelfde geldt voor onderhoud. Sluit u een onderhoudscontract bij ons af? Wij zorgen ervoor dat u geniet van een veilige, milieuvriendelijke en energiezuinige CV ketel met een lange levensduur. Neem voor meer informatie contact op via het contactformulier.

CV-ketel repararen Tilburg

Reparatie

Gemiddeld gezien gaat een CV ketel 12 tot 15 jaar mee. Het apparaat bestaat uit vele onderdelen en u gebruikt deze elke dag. Het is dan ook niet gek als er eens een storing is. In sommige gevallen is een reparatie mogelijk. Controleer bij een storing altijd eerst de waterdruk en of de thermostaat wel hoog genoeg staat. Controleer bovendien of de radiatorkranen wel open staat en of het mogelijk is de ketel te resetten. Storing niet verholpen? Neem dan contact op met een vakman voor een reparatie.

Veelvoorkomende problemen:

Centrale verwarming Tilburg

Installatie

Als de levensduur van een CV ketel is behaald dan moet u een nieuwe uitzoeken. De installatie van een nieuw toestel kan een aantal voordelen met zich meebrengen, zoals een besparing op de energiekosten en minder storingen en reparaties. Het is nu nog eventueel mogelijk om de installatie van een CV ketel zelf te doen. Dit is echter niet aan te raden. De installatie van een verwarmingsketel is vakwerk in verband met de gevaren van koolmonoxide. Laat de installatie bij voorkeur over aan een verwarmingsmonteur.

Lees meer over:

verwarmingsketel Tilburg

CV Schoonmaken

Het schoonmaken van de CV hoort uiteraard ook bij het onderhoud. Als u niet regelmatig schoonmaakt dan hoopt stof zich op in de ketel. Dit vergroot de kans op brandgevaar en kan een storing veroorzaken. Daarnaast is het mogelijk dat de ventilator vervuild raakt waardoor deze niet goed meer werkt. Een vervuilde warmtewisselaar kan ervoor zorgen dat een CV ketel minder zuinig is. Als u een onderhoudscontract afsluit bij een bedrijf uit Tilburg dan hoeft u zich hier niet langer druk om te maken.

Lees ook:

Heeft u met spoed een ervaren verwarmingsmonteur uit Tilburg nodig?

Wij helpen u bij een storing of kapotte combiketel, maar ook voor installatie en onderhoud!

CV ketel kiezen: welk model moet ik kopen?

U hebt bij CV ketels de keuze uit vele modellen. Om de keuze iets makkelijker te maken kunt u rekening houden met een aantal factoren. Zo is bij de keuze voor een nieuw model de warmwaterklasse van belang. De warmwaterklasse geeft weer hoeveel warm water er per minuut kan worden verwerkt. Deze klasse is onderverdeeld in 6 verschillende waardes (CW1 t/m CW6). CW1 en CW2 worden eigenlijk niet meer verkocht. Om u een idee te geven: een toestel met CW3 levert zo’n 11,5 liter water per minuut en een toestel met CW6 circa 23,5 liter. Als u een toestel met CW3 hebt dan is het dus niet mogelijk om zowel warm water in de badkamer als in de keuken te gebruiken. Met CW6 kan dit wel zonder problemen. CW4 en CW5 zitten hier tussenin en zijn dan ook het meest populair.

Het is daarnaast belangrijk het benodigde vermogen uit te rekenen.

Het vermogen wordt op een CV ketel weer gegeven met kW (kiloWatt). Hoe hoog de kW moet zijn hangt af van het woningtype, de grootte, de mate van isolatie en uw verwarmingsverbruik. Een stel in een appartement heeft minder vermogen nodig dan een gezin in een vrijstaande woning. Om het vermogen te berekenen kunt u gewenste temperatuur vermenigvuldigen met de grootte van uw huis in m³ en dit vervolgens met 3,86. Het benodigde vermogen is dan bijvoorbeeld 21 X 400 m³ X 3,86 = 32,4 kW. Omdat het niet in elke ruimte even warm is kunt u voor een meer gedetailleerde berekening het benodigde vermogen per kamer berekenen en dit vervolgens bij elkaar optellen.

Wat kost een CV ketel?

U hebt de keuze uit vele modellen, deze hebben allen verschillende prijzen. Wat een CV ketel kost is dus vooral afhankelijk van uw eigen voorkeur. Onderstaande prijstabel geeft de prijzen van de verschillende types weer. De prijzen worden daarnaast beïnvloed door de CW waardes. Hoe hoger deze waarde, hoe hoger de kosten. Ook het merk beïnvloedt de kosten. Atag en Nefit bevinden zich bijvoorbeeld in het hoge prijssegment waardoor u rekening moet houden met hogere prijzen. Tot slot bestaan de kosten van een CV ketel voor zo’n 40% uit de installatiekosten. Deze liggen tussen de €50,- en €60,- per uur. Een verwarmingsmonteur uit Tilburg is gemiddeld 4 uur bezig met een installatie.

Type CV ketel: Soloketel* Combiketel* Rendement
HR-ketel €1.500,- tot €2.500,- €1.800,- tot €3.000,- 104%
HRe-ketel n.v.t. €8.000,- tot €13.000,- 140%

(*) – Het gaat hier om gemiddelde prijzen

Prijsopbouw Kosten CV-Ketel: Arbeidskosten:
Aanschaf ketel 60% 40%

HR ketel

Hoogrendementsketel Tilburg De HR ketel is in Nederland het meest populair vanwege de energiezuinigheid. Een hoogrendementsketel benut namelijk de warmte die vrijkomt uit de waterdamp bij de verbranding van gas. Bij een gewone CV ketel verdwijnt de waterdamp verdwijnt de waterdamp via een afvoerpijp. HR ketels benutten juist de vrijgekomen warmte zodat dit gebruikt kan worden voor het opnieuw verwarmen van water. Hierdoor verbruikt een HR ketel zo’n 25% minder energie. HR ketels behalen dan ook een rendement van minstens 100%. HR verwarmingsketels brengen dus de volgende voordelen met zich mee. Het lagere energieverbruik is beter voor het milieu. De lagere energiekosten zijn beter voor uw portemonnee. U kunt uw investering terugverdienen. Gemiddeld wordt er €250,- per jaar bespaart waardoor u na 7 jaar de investering van uw HR ketel hebt terugverdiend.

Combiketel

verwarmingsmonteur Tilburg Vroeger had iedereen een geiser of boiler voor warm water en een solo CV ketel voor de centrale verwarming. Tegenwoordig kiest men vaak voor de combiketel. Een combiketel is een boiler en CV ketel in één. Dit heeft een aantal voordelen. U hoeft namelijk maar één apparaat aan te schaffen en dit scheelt u een hoop ruimte in huis. Als u een combiketel gaat aanschaffen dan hebt u de keuze uit twee modellen. Zo is er de combiketel met een ingebouwde boiler. Hierin zit water wat constant op temperatuur wordt gehouden. U hebt dus altijd direct warm water als u de kraan opendraait. Een nadeel van deze combiketel is de hogere energierekening en de hogere aanschafprijs. Het doorstroomtoestel maakt water warm op het moment dat u de graan open draait. Deze combiketel is dus vergelijkbaar met een geiser.

Besparing HR ketel

combiketel Tilburg Twijfelt u wat voor soort verwarmingsketel u wilt aanschaffen? Het is verstandig om voor een hoogrendementsketel te kiezen omdat u hiermee kunt besparen. Zoals u hebt gelezen verbruikt een HR verwarmingsketel gemiddeld 25% minder energie. Als u een HR-toestel aanschaft dan is dit een grote investering. Deze investering kunt u echter terugverdienen. U kunt namelijk ieder jaar tot wel €300,- op uw energierekening besparen als u overstapt op een HR verwarmingstoestel. Dankzij deze besparing hebt u het apparaat al binnen 7 jaar terug verdiend. Op den duur is een hoogrendementsketel dus de beste en meest voordelige optie. Tel uit uw winst!

HRe ketel

cv ketel storing Een HRe-toestel werkt eigenlijk hetzelfde als een hoogrendementsketel. Het apparaat levert namelijk warm water maar ook warmte voor de centrale verwarming. Het bijzondere is echter dat er ook elektriciteit wordt geleverd waardoor uw energierekening een stuk lager is. Als de verwarming aanslaat dan begint een ingebouwde heteluchtmotor op aardgas te werken waardoor elektriciteit wordt opgewekt. Een nadeel van een HRe ketel is de hoge aanschafprijs, deze ligt rond de €10.000,-. Dit maakt de HRe verwarmingsketel niet voor iedereen rendabel. Hebt u een slecht geïsoleerd huis in Tilburg of een groot huishouden waardoor u ieder jaar meer dan 1.600m³ aan gas verbruikt? Dan is een HRe ketel wellicht interessant.

UHR ketel

Dan is er ook nog de UHR verwarmingsketel. UHR staat voor Ultra Hoog Rendement. Dit is op het gebied van CV ketels de nieuwste ontwikkeling. UHR ketels werken in combinatie met een warmtepomp. Door middel van temperatuurverschillen in de bodem, buitenlucht of ventilatielucht wint de warmtepomp warmte. Dit geeft hij door aan de UHR ketel. Daarnaast hergebruikt het UHR toestel de verbrandingsgassen welke normaal door de schoorsteen worden uitgestoten. Een UHR verwarmingsketel behaalt een rendement van maar liefst 140% tot 147%. Het comfort en hoge rendement van een UHR verwarmingstoestel wordt het beste behaalt als u deze met vloerverwarming combineert.

hre ketel Tilburg

Huren, leasen of kopen?

Als u besluit te kopen, dan moet u in één keer een grote uitgave doen, voor het apparaat zelf en voor de installatie. Daarnaast moet u rekening houden met onderhoud. Onderhoud is iets waar u beter niet op kunt bezuinigen. Het is daarom verstandig om na het kopen een onderhoudscontract af te sluiten. Nadelen van kopen zijn dus ook dat u zelf onderhoud moet regelen en dat u zonder onderhoudscontract altijd moet afwachten of u direct wordt geholpen bij problemen. U bent echter direct eigenaar van het toestel, u bent vrij in het kiezen van een type en merk en ook vrij om te bepalen wanneer u een ander toestel kiest.

Huren

Het voordeel van huren is dat u geen grote uitgave hebt, daarnaast is het duidelijk wat uw uitgaven per maand zijn.

Berekening kosten CV ketel Kopen Leasen Huren
Totaalbedrag levensduur 12 jaar €4.050,- €4.850,- €4.675,-
Gemiddelde kosten per maand €28,13 €33,68 €32,47
Dit is inclusief reparaties en onderhoud. U mag echter niet kiezen wie het onderhoud doet, u hebt geen vrije keus uit type en merk en uiteindelijk is huren duurder. Daarnaast moet u, als u verhuist, het contract afkopen of overgeven aan de nieuwe eigenaar van uw huis in Tilburg.

Leasen

Leasen heeft dezelfde voor- en nadelen als kopen. Extra voordelen zijn dat de CV ketel op den duur uw eigendom wordt en dat u het rentedeel kunt aftrekken van de belasting.

cv-ketel installatie

CV ketel plaatsen

De installatie van CV ketels vraagt om ervaring en vakkennis. De installatie neemt gemiddeld vier uren in beslag. Allereerst zal de verwarmingsmonteur uit Tilburg het oude systeem verwijderen en het rookgaskanaal controleren. Vervolgens hangt hij de nieuwe CV ketel op en begint hij met de installatie. Alle leidingen worden aangesloten en indien nodig worden er onderdelen vervangen. Na de installatie vult de verwarmingsmonteur uit Tilburg het apparaat weer bij. Hij installeert de thermostaat en stelt alles goed in zodat u een optimaal rendement behaalt. De laatste stap van de installatie is dat de verwarmingsmonteur uit Tilburg u de werking van het nieuwe apparaat uitlegt.

Regels, keurmerken en voorschriften

Wij raden het af, maar het is nu nog mogelijk om zelf de installatie van een CV ketel uit te voeren. Vanaf 2019 mag dit niet meer. Om koolmonoxide gerelateerde ongelukken te voorkomen mag de installatie en het onderhoud van CV ketels dan alleen nog maar door erkende bedrijven worden uitgevoerd. Om het gebruik en de installatie van energiezuinige, milieuvriendelijke, doelmatig gestookte verwarmingstoestellen van hoge kwaliteit te bevorderen, is het Gaskeur keurmerk bedacht. Dit label geeft aan dat CV ketels op bovenstaande punten verder gaan dan wettelijk vereist.

cv-ketel prijzen

CV ketel vervangen

Een verwarmingstoestel wordt meestal vervangen omdat deze simpelweg versleten is. In sommige gevallen wordt ervoor gekozen om eerder een CV ketel te vervangen, omdat dit voordeliger is dan het uitvoeren van een reparatie. Het is verstandig om het vervangen van verwarmingstoestellen in de zomer te doen. Als het goed is gebruikt u in de zomermaanden de thermostaat niet, de zon is een goedkope en fijne verwarming. U hoeft zich dus niet zorgen te maken over de CV ketel. In de winter moet het apparaat weer aan de bak waardoor veel oude ketels het begeven. Wees daarom slim door dit moment voor te zijn. In de zomer hebt u immers geen last van deze klus.

Levensduur

De levensduur van een CV ketel bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Werkt het apparaat na 15 jaar nog prima? Dan is het alsnog verstandig deze te vervangen. Er zijn, naast slijtage, 3 goede redenen om een verwarmingstoestel te vervangen. Allereerst bespaart u 15% tot 20% op de stookkosten, omdat oude toestellen veelal teveel gas gebruiken. Daarnaast stijgt de waarde van uw huis in Tilburg dankzij een nieuwe ketel. Tot slot is het goed mogelijk dat uw woonsituatie in 15 jaar veel is veranderd. U behaalt dus weer een optimaal rendement.

Wij leveren nagenoeg alle merken

Wat voor merk u ook zoekt, in het hoge of lagere prijsklassement, wij leveren ze vrijwel allemaal. Als uw voorkeur uitgaat naar het hogere prijsklassement, met merken als Nefit en Atag, dan kiest u voor kwaliteit. De kans dat het verwarmingstoestel kapot gaat is klein waardoor een reparatie vrijwel niet nodig is. In het lagere prijsklassement ontvangt u een degelijk en betaalbaar product. Hier vindt u merken als Ferroli, Intergas en Remeha. Liever iets uit middensegment? Dan is Vaillant iets voor u. U vindt hier meer informatie over de verschillende merken en diens voordelen.

Atag

Als u kiest voor Atag, dan kiest u voor kwaliteit. Al 8 jaar op rij komt een CV ketel uit de i-Serie van Atag als beste uit de test van de Consumentenbond. Met dit geruisloze en comfortabele model geniet u van betrouwbaarheid en energiezuinigheid. Daarnaast zijn er ander series, zoals de basis A-serie.

AWB

Bij AWB hebt u de keuze uit twee verschillende hoogrendementsketels. De ThermoMaster C-XV is het toestel met de laagste beheerskosten. Deze kan de verwarmingsmonteur uit Tilburg snel en overal installeren. De ThermoElegance Advance toestellen zijn geluidsarm en erg vriendelijk op het gebied van service en onderhoud.

Bosch

Bent u op zoek naar een nieuw verwarmingstoestel van het merk Bosch? Dan kunt u lang zoeken. Sinds september 2015 worden deze namelijk niet meer in Nederland verkocht. Het merk Bosch verkoopt alleen nog maar verwarmingstoestellen onder de merknaam Nefit. Als u iets van Bosch wilt dan moet u dus bij Nefit zijn.

Ferroli

Ferroli heeft twee soorten hoogrendementsketels: de EnergyTop Cascadesystemen en de BlueSense HR-lijn. De eerstgenoemde wordt vooral gebruikt bij bedrijven, verzorgingstehuizen, appartementencomplexen en hotels. De BlueSense lijn is voor particulieren en deze is verkrijgbaar in 3 verschillende uitvoeringen.

Intergas

Intergas is één van de pioniers op het gebied van CV techniek. Het merk perfectioneert verwarmingsketels al meer dan 50 jaar. In begin jaren ’90 neemt het merk een leidende positie in als het gaat om het ontwikkelen van hoogrendementsketels. De Intergas Kombi Kompakt HR is niet voor niets één van de meest verkochte hoogrendementsketels in Nederland.

Nefit

Nefit is het merk dat als allereerst de hoogrendementsketel op de markt heeft gebracht. Sindsdien is Nefit de marktleider als het aankomt op energiezuinigheid. Het is één van de meest verkochte merken in Nederland. U hebt de keuze uit verschillende modellen. BaseLine is het basismodel, als u weinig ruimte hebt dan is ProLine ideaal.

Remeha

Ook bij Remeha hebt u de keuze uit verschillende modellen. De Tzerra Plus is ideaal voor kleine ruimtes. Dit model is erg energiezuinig, betrouwbaar en makkelijk te plaatsen door de verwarmingsmonteur uit Tilburg. De Quinta Pro is robuust, zuinig en compact. De Calora Tower is groot en voorzien van een oplaadboiler.

Vaillant

Ook bij Vaillant hebt u de keuze uit verschillende modellen. De ecoTEC plus is energiezuinig en beschikbaar in alle CW klassen. Hebt u een stortdouche? Dan is de ecoTEC plus comfortsysteem de beste keuze voor u. Deze soloketel geeft in combinatie met een boiler extra veel warm water en een hoog comfort.

Zoekt u in Tilburg een verwarmingsmonteur voor de installatie, reparatie of het onderhoud van uw CV ketel?

Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact op via het contactformulier of via 088 444 7670.

CV ketel bijvullen

Als de druk in uw CV ketel te laag is dan moet u deze bijvullen. Dit is een belangrijk onderdeel van het benodigde onderhoud. De waterdruk moet tussen de 1,5 en 2,0 bar staan. U vindt hier een stappenplan over hoe u het bijvullen het beste zelf kunt doen.

  • Stap 1. Zet de thermostaat laag en zorg ervoor dat de centrale verwarming niet aan staat. Wacht vervolgens tot de kachel is afgeslagen.
  • Stap 2. Zet de vulslang op de waterkraan. Vul de slang en sluit de waterkraan. Hierna kunt u de andere kant van de vulslang aan de vulkraan bevestigen. Deze zit dichtbij het expansievat of de ketel.
  • Stap 3. Zet de waterkraan open en open hierna de vulkraan.
  • Stap 4. Vul het systeem totdat de waterdruk op ongeveer 1,8 bar staat.
  • Stap 5. Sluit de vulkraan af en hierna de waterkraan. Vang het resterende water in de vulslang op.
  • Stap 6. Ontlucht alle radiatoren en zet de thermostaat weer omhoog.
cv-ketel storing Tilburg

CV storing verhelpen

Wordt de radiator niet warm? Als u last hebt van storingen dan kunt u proberen deze eerst zelf te verhelpen. Controleer allereerst of de gaskraan open staat en of de stekker wel goed in het stopcontact zit. Is uw apparaat voorzien van een waakvlam? Kijk dan of deze nog brandt. Als er een resetknop is dan is het een optie om de CV ketel te resetten. Controleer daarnaast of de thermostaat hoog genoeg staat en of de waterdruk hoog genoeg is. Eventueel kunt u de installatie ontluchten en de stoppen en aardlek controleren. Helpt niets? Schakel dan een vakman uit Tilburg in voor het uitvoeren van een reparatie.

Problemen met de driewegklep

Elke CV ketel heeft een driewegklep. Deze schakelt tussen de centrale verwarming en warm water. Als de driewegklep in de standaard positie zit dan gaat verwarmd water naar de centrale verwarming. Doet iemand de warme kraan aan? Dan verandert de positie van de driewegklep. Werkt de centrale verwarming niet of gebeurt er niet veel als u de hete kraan aan doet? Het is goed mogelijk dat deze klep kapot is gegaan door de vele schakelingen. Als de klep kapot is, vast zit of moeilijk beweegt dan is het mogelijk dat ook de motor die de driewegklep aanstuurt kapot gaat. Het is daarom verstandig een kapotte driewegklep spoedig te laten repareren door een vakman uit Tilburg. U kunt eventueel een vuilafscheider laten plaatsen om slijtage te voorkomen.

Expansievat kapot

Een expansievat staat ook wel bekend als een drukvat. Het is een belangrijk onderdeel van een CV ketel omdat deze drukverschillen opvangt welke ontstaan tijdens het afkoelen en verwarmen van water in de leidingen en de centrale verwarming. Het is dus belangrijk dat deze goed werkt. Een expansievat bestaat uit twee delen gescheiden door een rubberen membraan. In het ene deel zit stikstof en in het andere deel CV-water. Bij een hoge druk bolt het rubberen membraan naar de kant met gas (een indrukbare stof) waardoor het drukverschil wordt opgevangen. Een expansievat gaat gemiddeld maar 7 jaar mee omdat het rubber op den duur poreus wordt. Een reparatie is dan niet mogelijk, u moet het vat laten vervangen door een vakman uit Tilburg.

cv-ketel installeren Tilburg

Lekkage CV ketel

Als u vaak de CV ketel moet bijvullen dan is de kans groot dat u te maken hebt met een lekkage. Dit kan door meerdere problemen worden veroorzaakt. In sommige gevallen is een reparatie nodig, maar u moet meestal een onderdeel laten vervangen. Allereerst is het mogelijk dat er een lekkage bij de koppelingen van de radiator en onder de ketel ontstaat. Als er veel roest aan de koppelingen of leidingen zit dan is het belangrijk dat u deze door een vakman uit Tilburg laat vervangen. Daarnaast is het mogelijk dat het overstortventiel niet goed meer werkt. Dit onderdeel zorgt er, net als het drukvat, voor dat de druk in de CV ketel niet te groot wordt. Als u ziet dat deze druppelt dan kan een vakman een nieuwe plaatsen.

cv-ketel reparatie Tilburg

Onderhoudscontract

Onderhoud is erg belangrijk bij CV ketels. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat een reparatie minder snel nodig is en dat de levensduur wordt behaald. Het is eventueel mogelijk een onderhoudscontract af te sluiten. Als u een onderhoudscontract afsluit dan komt er eens in de 1 of 2 jaar een vakman uit Tilburg langs om de CV ketel te controleren en af te stellen. Een onderhoudscontract heeft vele voordelen. Zo bent u met problemen altijd snel geholpen, klanten met een onderhoudscontract krijgen vaak voorrang bij plotselinge problemen. Met een onderhoudscontract weet u bovendien van te voren hoeveel kosten u kwijt bent en u hebt geen extra kosten voor bijvoorbeeld een reparatie of onderdelen.

Besparen met een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat zorgt ervoor dat u uw huis in Tilburg energiezuinig kunt verwarmen. Dit apparaatje stemt automatisch de verwarming op uw gedrag af. Verschillende handigheidjes maken de bediening makkelijker waardoor u energie bespaart. Zelf de klok programmeren is niet nodig en u kunt op afstand de thermostaat bedienen. In een gemiddeld huis in Tilburg waarvan de bewoners niet bewust zuinig verwarmen kan er tot wel 22% aan gas worden bespaard dankzij een slimme thermostaat. Hebt u een goed geïsoleerd huis of gaat u zelf al zuinig met de verwarming om? Dan zal de besparing niet zo groot zijn.

CV ketel met zonneboiler

Als water verwarmd moet worden dan is er energie nodig. Dit wordt uit stroom of gas gebruikt, maar het is ook mogelijk om hier de zon voor te gebruiken. Het is namelijk mogelijk een zonneboiler te gebruiken. Deze verwarmt water met behulp van zonne-energie. De zonneboiler doet het meeste werk, de CV ketel kan een stapje terug doen. Hierdoor kunt u tot wel 60% op de kosten voor het verwarmen van tapwater besparen. Daarnaast daalt uw gasrekening. U hebt het geld dat u aan een zonneboiler uitgeeft gauw terug verdiend. U bent daarnaast ook nog eens milieuvriendelijk bezig.

cv ketel onderhoudscontract Tilburg

Waterdruk CV controleren

De waterdruk van uw CV ketel moet tussen de 1,5 en 2 bar zitten. Als de druk te laag is dan werkt de CV ketel niet goed en als deze te hoog is dan het expansievat kapot gaan. Het is mogelijk om zelf de waterdruk te controleren. Hoe dit exact moet hangt af van het type verwarmingstoestel. Bij sommige toestellen wordt dit weergegeven op het display. Bij anderen moet u op zoek gaan naar de manometer. Dit is een klein klokje voorzien van een zwarte en rode wijzer. De zwarte wijzer geeft hierbij de waterdruk aan. De handleiding geeft aan hoe u precies de waterdruk kunt controleren.

cv ketel kapot Tilburg

Energiezuinig stoken

Wilt u energiezuinig stoken? Dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee kunt houden. Verwarm bijvoorbeeld alleen de ruimte waarin u zich bevindt en sluit alle tussendeuren. Een deurdranger zorgt ervoor dat deuren automatisch dicht gaan. Hiermee kunt u tot €190 per jaar besparen. Verlaag de temperatuur tot 15 graden (17 of 18 bij vloerverwarming) als u gaat slapen en als u overdag weg gaat. Hiermee kunt u ieder jaar tot €210,- besparen. Zet thuis de temperatuur 1 graad lager dan u gewend bent. Als u bezig bent dan is 19 graden veelal voldoende. Hiermee kunt u tot €70,- per jaar besparen.

Direct contact: 088 444 7670

Zoekt u in Tilburg een vakman voor de installatie, reparatie of het onderhoud van uw CV ketel? Of wilt u direct een onderhoudscontract afsluiten zodat u zich hier zelf niet meer druk om hoeft te maken? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Liever direct contact? Bel dan: 088 444 7670. Onze vakmannen uit Tilburg zijn in het bezit van de juiste diploma’s en ze hebben veel ervaring. We zorgen ervoor dat u kwaliteit ontvangt en verzekerd bent van vakwerk. We zijn u graag van dienst en laten u niet in de kou zitten!

cv ketel installatiebedrijf

Werkgebied

Klantervaringen

Mijn cv ketel was kapot, maar gelukkig ben ik goed geholpen. Ik ben zeer tevreden over de service en kwaliteit. Binnen een uurtje werd ik al geholpen door een zeer behulpzame verwarmingsmonteur en kreeg ik goed advies. Ik ben heel erg tevreden.
Bianca Piek, Tilburg
Vorige week heb ik toch maar eens een vakman een onderhoud beurt laten doen voor mijn cv ketel. Gelukkig was ik op tijd want hij was heel nodig aan reparatie toe. Ik ben gelijk dezelfde dag geholpen. Ik ben zeer tevreden met de service.
H. Slager, Tilburg
Afgelopen weekend schrok ik midden in de nacht wakker. Mijn verwarming hield er zo maar mee op. En hij maakte een heel raar geluid. Gelukkig kon ik de 24/7 spoedservice gebruiken. Ook al was het midden in de nacht, ik werd meteen geholpen. Klantvriendelijkheid en goede kwaliteit.
K. Smit, Drenthe
Enige tijd geleden hebben wij een verwarmingsinstallatie aangeschaft via cv ketel Nu. We hebben hem nu 4 maanden en zijn zeer tevreden. Ook hebben we al een onderhoudsbeurt gekregen dankzij het onderhoudscontract. We zijn zeer tevreden met de kwaliteit die door de verwarmingsmonteur geleverd werd.
Fam. Hoekstra, Zuid-Holland
Via onze kennissen hebben wij de tip gekregen om eens naar onze verwarming te kijken. Dat was maar goed ook. Hij moest namelijk ontluchten, zelf hadden we geen ervaringen met cv ketels. Daarom schakelden wij een vakman in. We kregen zeer goed advies!
Tiny de Jong, Breda
Na enige tijd werden we elke nacht wakker door een brommend geluid van onze ketel. Veel monteurs zijn langs geweest en het hield maar niet op. Gelukkig kwam ik hier terecht en het probleem werd zo verholpen door een vakman. Helemaal tevreden!
Paul Timmermans, Amsterdam
Wij hebben een storing gehad in onze cv ketel. Na veel zoeken kwam ik op deze website terecht. Daar stond een goede uitleg over hoe ik hem weer aan de praat moest krijgen. Gelukkig is het me zelf gelukt door deze handige tip!
P. van Dam, Utrecht
Enige tijd geleden was ik van plan om een nieuwe ketel aan te schaffen. Ik nam contact op met CV Ketel Nu en kreeg het beste advies. Ook werd er met me meegedacht over het budget. Nu heb ik een HR ketel waar ik zeer tevreden mee ben!
Fam. Zandstra, Friesland
Omdat mijn verwarming de laatste tijd een beetje raar deed keek ik toch maar eens op Cv Ketel Nu. Ik vond erg handige tips, en probeerde het probleem zelf te verhelpen. Maar het wou niet baten, dus heb ik maar een vakman ingeschakeld. Binnen een uurtje was het probleem opgelost!
Dhr. Jager, Tilburg
Wij hebben gister een cv ketel laten plaatsen via Cv Ketel Nu. We werden zeer goed geholpen en kregen goed advies. We wouden even laten weten dat we zeer tevreden zijn met de service die ons werd geboden.
Fam. Jongsma, Tilburg

Missie

Wij streven ernaar om onze klanten zo goed en zo spoedig mogelijk te helpen. Of het nou gaat om de installatie van een nieuwe CV ketel of om een reparatie of het onderhoud aan een oudere versie. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit!

Hoe werkt het?

Hebt u een professional op het gebied van CV ketels nodig of wilt u een onderhoudscontract afsluiten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Als u 088 444 7670 belt dan komt u direct in contact met een vakman uit Tilburg. Het is ook mogelijk om een omschrijving van de klus achter te laten via het contactformulier zodat een vakman contact met u op kan nemen. Indien gewenst sturen wij u een vrijblijvende offerte toe. U kunt dus ook bij ons terecht als u alleen benieuwd bent naar de prijzen.

Landelijke Dekking

Waar in Nederland u zich bevindt, wij staan voor u klaar. We bieden namelijk landelijke dekking. Of het nou gaat om onderhoud, een installatie of een reparatie, u bent bij ons aan het juiste adres. Dankzij vele jaren ervaring zorgen wij ervoor dat u binnen no time geniet van een goed werkende CV ketel.

Vestigingen

Op zoek naar een vakman in uw Tilburg? Wij hebben inmiddels vele vestigingen verspreid over heel Nederland. Er is dus altijd een vakman in uw regio beschikbaar. Neem vandaag nog contact op voor de hulp van een professional uit regio Tilburg!