cv-ketel Made

Cv-ketel Made

Bel direct 085 500 1693

Heeft u last van een storing van de ketel? De cv-ketel is een belangrijke installatie in woningen, omdat deze voor verwarming zorgt en vaak ook voor warm water. Het is daarom belangrijk om uw centrale verwarmingssyteem in Made in topconditie te houden. Op deze pagina lees u over alles wat te maken heeft met het onderhoud en het aansluiten van een cv. Ook over het vervangen van uw oude ketel met een nieuwe vindt u alle benodigde informatie.

Heeft u een verwarmingsmonteur nodig voor de installatie, reparatie of het onderhoud van uw verwarmingsketel? Vraag dan gratis en vrijblijvend een prijsindicatie voor cv-service aan bij een erkende cv-installateur. Heeft u met spoed iemand nodig? Bel dan direct met 085 500 1693!

24/7 spoedservice

Wanneer uw centrale verwarmingssysteem stuk is gegaan, dan wilt u dat er zo snel mogelijk een verwarmingsmonteur naar u toe komt om de storing te verhelpen. Daarom kunt u 24 uur per dag bellen met een cv-installateur uit uw regio. In heel Nederland, ook in Made garanderen wij dat er bij spoed zo snel mogelijk een verwarmingsmonteur naar u toe komt. Deze kan vaak binnen korte tijd de storing oplossen. Wij garanderen dat wij voor het herstel of het vervangen van enkele onderdelen lage kostprijzen rekenen.

Bel 085 500 1693 voor directe hulp bij een storing.

Allround cv-installateur

Voor alle cv-service, zoals reparatie, aansluiting en onderhoud, kunt u terecht bij een erkend verwarmingsmonteur uit Made. Sinds 2019 is het omwille van de veiligheid zelfs verplicht een cv-installateur in te schakelen voor het aansluiten van een nieuwe ketel. Bovendien is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. U krijgt dan bericht wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Zo voorkomt u hoge kosten voor onnodige reparaties. De taken van een cv-installateur omvatten onder meer het controleren van de cv, de reparatie van lekkages en het reinigen van de warmtewisselaar. U weet zeker dat u altijd vakwerk geleverd krijgt!

 • Repareren van storingen en defecten
 • Installeren van nieuwe cv-ketels
 • Onderhoud van verwarmingssystemen

Navigeer direct naar:

Cv installatie | Cv-ketel reparatie | Cv onderhoud


cv-ketel installatie Made

Cv installatie Made

Wilt u uw huidige cv-ketel vervangen door een nieuw model? Vanwege de veiligheid is het van groot belang dat aansluiten van een nieuwe verwarmingsketel voor een vakkundige expert uit Made uitgevoerd wordt. De vakman kent alle ins en outs van alle soorten verwarmingsketel en weet precies hoe hij deze veilig en snel installeert. Na de installatie voert hij een veiligheidscheck uit en geeft hij u instructies over het gebruik en onderhoud van uw nieuwe ketel. Het hele proces verloopt voorspoedig en u geniet snel weer van een comfortabel warme woning.

Navigeer naar:

cv-ketel reparatie Made

Cv reparatie Made

Ondanks periodiek onderhoud op basis van een onderhoudscontract, kan het voorkomen dat de verwarmingsketel kapot gaat, of in storing komt. Omdat u dan direct zonder verwarming of warm water zit, is het belangrijk dat er direct voor reparatie gezorgd wordt. Als u te lang met reparatie wacht, dan is het mogelijk dan een enkel kapot onderdeel ertoe leidt dat u het hele verwarmingstoestel moet laten vervangen. Schakel dus snel een verwarmingsexpert uit Made om vervangen te voorkomen. Hij lost de storing gemakkelijk en snel op.

Navigeer naar:

cv-ketel onderhoud Made

Cv-ketel onderhoud Made

Regelmatig onderhoud aan het centrale verwarmingssysteem is nodig om ervoor te zorgen dat het systeem in topconditie blijft. U moet vast niet denken aan een koude douche en als de verwarmingsketel in huis uitvalt is dat erg vervelend. Veel onderhoudswerkzaamheden doet u gemakkelijk zelf, zoals het bijvullen van de ketel en het ontluchten van de radiatoren. Sluit voor uitstekende cv-service een onderhoudscontract af bij een professionele cv-installateur uit Made. Dan weet u zeker dat uw verwarmingssysteem optimaal werkt.

Navigeer naar:

Cv-ketel vervangen Made

Uit onderzoek blijkt dat cv-ketels ongeveer 12 tot 15 jaar meegaan voordat zij moeten worden vervangen. Hoewel het een optie is dat uw verwarmingsketel na deze periode nog prima werkt, raden wij toch aan te kijken naar de mogelijkheden en kosten voor het vervangen. Naast kopen is huren ook mogelijk. Kijk daarbij tevens naar uw huidige energiekosten en de waarschijnlijke stookkosten bij het nieuwe exemplaar. Het rendement van UHR-ketels ligt namelijk boven de 100%, terwijl oudere modellen vaak maar tot 80% leveren. Met het vervangen van de ketel bespaart u dus aanzienlijk op de kosten, terwijl u tevens bijdraagt aan een beter milieu.

Levensduur

Gemiddeld gezien gaan cv-ketels zo’n 12 tot 15 jaar mee voordat de levensduur is behaald. Heeft u echter vaak last van storingen? Dan is het wellicht verstandig om het toestel eerder te vervangen.

Is er, ook na 15 jaar, nog helemaal niets aan de hand? Dan denkt u wellicht: het vervangen van mijn cv is niet nodig. Maar niets is minder waar. Oude cv-ketels verbruiken namelijk veel energie. Met het vervangen door een nieuw toestel kunt u tot wel 30% op uw gasrekening besparen.

Cv-ketel kiezen: welke moet ik kopen?

Het kiezen van een nieuwe cv-installatie is niet altijd makkelijk omdat u met een hoop factoren rekening moet houden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om rekening te houden met het benodigde vermogen. Het vermogen wordt weergegeven met kiloWatt (kW). Verscheidene factoren beïnvloeden het benodigde vermogen waaronder het soort huis, de grootte hiervan, of deze is geïsoleerd en uw verwarmingsgebruik. Vrijstaande woningen in Made verliezen bijvoorbeeld meer warmte dan goed geïsoleerde tussenwoningen. Om het benodigde vermogen te berekenen kunt u de volgende ruwe berekening aanhouden: de grootte van uw huis in m³ X de gewenste temperatuur X 3,86. Het hoeft niet in elke kamer even warm te zijn. Daarom kunt u eventueel deze berekening per kamer uitvoeren en alle uitkomsten bij elkaar optellen. Voor de zekerheid voor overcapaciteit kiezen is niet verstandig omdat u hiermee het rendement van de verwarmingsketel verlaagt. Ook is het mogelijk een ketel te huren.

cv-ketel vervangen Made

Combiketel Made

Een combiketel zorgt zowel voor de warmwatervoorziening als voor het verwarmen van uw huis. Hieraan zitten verschillende voordelen verbonden. Zo zijn er minder aansluitingen nodig, geniet u van een eenvoudige installatie, en profiteert u van een energiezuinige en milieuvriendelijke oplossing voor het verwarmen van water. Het grote nadeel van een combinatieketel is echter, dat wanneer deze kapot gaat, u zowel geen warm water als chauffage meer heeft. Zorg er daarom voor dat u regelmatig het onderhoud van uw combiketel verzorgt. Hiermee voorkomt u een onnodige en kostbare reparatie in de toekomst. Wanneer u hiervoor een onderhoudscontract afsluit, dan hoeft u zelf niet om te zien naar het onderhoudswerk, en mag u ervan uitgaan dat een storing in de HRe ketel tot het verleden behoort. Het systeem wordt periodiek gecontroleerd. Een verwarmingsmonteur uit Made informeert u graag over de mogelijkheden, kosten en voorwaarden van een dergelijk onderhoudscontract.

Prijs incl. installatie HR combiketel: €2.000,- tot €3.900,-
Gemiddelde rendement HR combiketel: 100% – 107%

HR-ketel Made

Hoogrendementsketels staan tegenwoordig in verreweg de meeste van de Nederlandse huishoudens. Dit betekent dat al veel mensen overtuigd zijn van de meerwaarde van de investering en profiteren van de energiezuinige werking van de Hr-ketel. Een hoogrendementsketel werkt vrijwel gelijk als een standaard verwarmingsketel. Het enige verschil is dat het koude retourwater niet wordt afgevoerd, maar omgezet tot rookgassen. Deze worden gebruikt om water in de centrale verwarming te verwarmen. Hierdoor genereert men met het ‘restafval’ van het verwarmingsproces, nieuwe warmte. Een andere toevoeging aan de hoogrendementsketel is de vlambeveiliging (ter vervanging van de gasgebrek-beveiliging). Hierdoor wordt bij een gedoofde waakvlam, de thermokoppel afgekoeld en de gastoevoer afgebroken. Het is wel van groot belang dat u in het onderhoud van uw Hr-ketel voorziet. Met een onderhoudscontract bent u ervan verzekerd dat dit periodiek grondig gebeurd.

Prijs incl. montage solo HR-ketel: €2.000,- tot €3.700,-
Prijs incl. montage combi HR-ketel: €2.000,- tot €3.900,-

Besparing HR-ketel

Hoewel de aanschaf van een hoogrendementsketel een substantiële investering vormt, is het mogelijk om deze uitgave binnen acht jaar te hebben terugverdiend. Dit komt doordat u jaarlijks tot wel twintig procent kunt besparen op het gasverbruik, en daardoor op de energiekosten. Hiermee zorgt u tevens voor een beter milieu dankzij het lagere gebruik van fossiele brandstoffen. Wanneer we de kosten en besparingen in een som zetten, dan zien we dat u tussen €1.400,- en €3.000,- kwijt bent aan het aanschaffen en laten plaatsen van een hoogrendementsketel. Met een rendement van 100% tot 107% merkt u direct dat uw energieverbruik daalt. Door het vervangen van uw ketel geniet u de gehele levensduur van de lagere energiekosten.

HR-ketel plaatsen Made

HRe-ketel

Een andere oplossing, naast UHR die wij onder uw aandacht willen brengen is de HRe-verwarmingsketel. Een HRe-ketel is een combiketel die zowel warmte als energie opwekt. Dit gebeurt middels een zogeheten micro-warmtekrachtkoppeling. De aanschaf van een HRe cv-ketel is pas aantrekkelijk wanneer u jaarlijks over 1600 m³ gas verbruikt. Alleen dan wekt u voldoende stroom op. Vindt u een HRe-ketel wel interessant maar kiest u liever voor een duurzame variant? Overweeg dan de aanschaf van een elektrische warmtepomp die op duurzame energie werkt. Voor het kopen van een HRe-combiketel is het mogelijk om een subsidie aan te vragen bij de overheid. Een verwarmingsmonteur uit Made informeert u met plezier over mogelijkheden, terugverdientijd, installatie en kostprijzen.

Prijs incl. montage HRe-ketel: €8.000,- tot €12.000,-
Gemiddeld rendement HRe-ketel: 140%

UHR-ketel

Een UHR cv-ketel is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van verwarmen. De afkorting UHR staat voor Ultra Hoog Rendement. Een terechte benaming, want deze modellen leveren ongeveer 40% meer rendement dan de HR-variant. Deze grote energiezuinigheid van de UHR-producten heeft wel gevolgen voor de aanschafprijs. U moet denken aan een gemiddelde kostprijs van €15.000,- die kan stijgen of dalen afhankelijk van het gekozen merk. Om u enigszins tegemoet te komen in de kosten voor het UHR-apparaat is het een optie om subsidies aan te vragen. De gemeente in Made biedt subsidie voor de UHR-combiketel, het RVO steunt de aanschaf van de warmtepomp.

Prijs UHR-ketel (combi), inclusief installatie: €3.000,- tot €4.600,-
Gemiddelde rendement van UHR-ketel: 140% – 147%


Overweegt u een nieuwe cv-ketel?

Een cv-installateur uit Made installeert deze veilig en snel voor u!

Gratis offerte aanvragen

Wat kost een cv-ketel?

De kosten van cv-ketels worden door verschillende factoren beïnvloed. Onder andere door het type cv-ketel zoals u in onderstaande prijstabel kunt zien. Ook de merken zijn van invloed. Daarnaast beïnvloedt de warmwaterklasse de uiteindelijke kostprijs. Hoe hoger de warmwaterklasse, hoe hoger de kosten. Een HRe-combiketel kost bijvoorbeeld tussen de €8.000,- tot €12.000,-. Maar voor een energiezuinigere Ultra Hoog Rendement-combiketel met een rendement van 140% tot 147% betaalt u tussen de €2.500,- tot €3.700,-. Bovendien kunt u extra opties toevoegen, zoals een onderhoudscontract of een slimme thermostaat. Vraag een gratis offerte aan om informatie over exacte kostprijzen te krijgen.

Prijzen van een nieuwe cv-ketel

Type ketel CW-waarde Gem. prijs exc;. installatie* Rendement
HR (solo) CW4 €1.500,- tot €2.800,- 70% – 80%
HR (combiketel) CW4 €1.500,- tot €3.000,- 100% – 107%
HRe CW4 €8.000,- tot €12.000,- 140%
UHR (solo) CW4 €2.200,- tot €3.200,- 140% – 147%
UHR (combiketel) CW4 €2.500,- tot €3.700,- 140% – 147%

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Exacte prijs voor een nieuwe cv-ketel bij u weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Wat is CW-waarde? En hoe beïnvloed deze de prijs?

In de prijstabel ziet u dat een van de kenmerken van een ketel de CW-waarde is. Met deze waarde wordt de capaciteit van cv-ketels uitgedrukt, zodat u deze gemakkelijk met elkaar kunt vergelijken. De verschillende CW-waardes staan voor het aantal liters water dat de ketel per minuut verwarmt. Een ketel met een CW4 waarde verwarmt zo 8 tot 13 liter per minuut, waardoor u van een comfortabel warme douche kunt genieten. Wilt u tegelijkertijd ook nog een warmwaterkraan gebruiken? Dat is minimaal een cv-ketel met CW5 waarde nodig. U kunt zich vast voorstellen dat de kostprijs van een ketel met een hogere CW-waarde ook hoger is.

Prijs voor cv-ketel per CW-waarde

CW-waarde Vanaf prijs * Geschikt voor warm water in:
CW1 Vanaf €900,- Keuken
CW2 Vanaf €1.100,- Keuken of douche
CW3 Vanaf €1.200,- Keuken, douche of bad
CW4 Vanaf €1.400,- Keuken, douche en/of bad (deels tegelijk)
CW5 Vanaf €1.800,- Keuken, douche en bad (bijna altijd gelijktijdig)
CW6 Vanaf €2.400,- Keuken, douche en bad (gelijktijdig)

*Let op: dit zijn vanaf prijzen inclusief btw en installatie voor een HR-ketel. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Cv-ketel installeren Made

Sinds 2019 is mag enkel een erkende cv-installateur nog nieuwe cv-ketels aansluiten. Dit is specialistisch werk, en het fout aansluiten van een ketel kan gevaarlijke situaties opleveren. Een professionele cv-installateur heeft ruime ervaring om ketels van alle merken snel en vakkundig te plaatsen. Voor het aansluiten heeft hij maar één dag nodig. Na het aansluiten voert de cv-monteur een veiligheidscheck uit. Zo doet hij onder meer een koomonoxidemeting en kijkt hij de raakgasafvoer na. Zo weet u altijd zeker dat u uw nieuwe ketel veilig in gebruik kunt nemen. Als de ketel geplaatst is en goed werkt, krijgt u van de cv-installateur instructies over het gebruikt van uw nieuwe cv-ketel.

cv-ketel installeren Made

Regels, keurmerken en voorschriften

Om ongelukken met koolmonoxide te voorkomen mogen alleen erkende bedrijven het onderhoud en de installatie van cv-ketels op zich nemen. Voor het uitvoeren van werkzaamheden aan verwarmingsinstallaties, zoals cv-ketels, is vanaf 1 april 2023 een CO-certificaat vereist voor de cv-monteur. Deze wet is bedoeld om koolmonoxideproblemen te verminderen. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over de gasketelwet.

U kunt daarnaast controleren of uw cv-ketel is voorzien van het Gaskeur keurmerk. Gaskeur geeft aan dat een toestel verder gaat dan de wettelijke eisen op het gebied van energiezuinigheid, verwarming, milieuvriendelijkheid en kwaliteit. Daarnaast zijn er nog speciale Gaskeur labels op het gebied van de warmwaterklasse en bijvoorbeeld het hoge rendement.

Prijs opbouw installatie cv-ketel

Omschrijving Prijs * Percentage van totaal
Cv-ketel (HR) €1.500,- tot €3.000,- 65% – 70%
Montage €500,- tot €900,- 30% – 35%
Totale kosten €2.000,- tot €3.900,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Exacte prijs voor een nieuwe cv-ketel bij u weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.


Een cv-installateur installeert uw nieuwe cv-ketel veilig en snel!

Vul vrijblijvend het offerteformulier in en ontdek de scherpe prijzen.

Gratis offerte aanvragen

Merken cv-ketels

Het maken van een keuze voor het soort verwarmingssysteem dat u wilt is lastig. Zo moet u onder andere kiezen uit HR, HRe en UHR-ketels, en dient u tevens de voor- en nadelen van een combiketel te overwegen. Heeft u besloten welk model cv-ketel u krijgt? Dan is het daarna tijd te kiezen uit één van de vele merken die wij aanbieden. Wij bieden zowel A-merken en huismerken aan. Het is aan u om hieruit het merk te kiezen dat bij uw wensen aansluit. Een A-merk biedt gegarandeerd hoogwaardige kwaliteit, en de ketel zal weinig onderhoud nodig hebben. Huismerken bieden degelijke modellen aan.

Wij leveren & installeren nagenoeg alle merken ketels

De meest bekende merken zijn:

Gemiddelde prijzen per merk

Prijsklasse Merken cv-ketels Gemiddelde prijzen*
Laag AWB, Ferroli, Intergas, Remeha €800,- tot €1.100,-
Midden Bosch, Daalderop, Vaillant €1.000,- tot €1.300,-
Hoog Atag, Nefit €1.300,- tot €1.700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor een CW4 ketel (exclusief installatie).

Atag

Eén van de merken waar wij graag mee samenwerken is ATAG. De verwarmingsproducten van ATAG komen al jaren het beste uit de test bij de consumentenbond. Dit betekent dat zij onder andere op duurzaamheid, veiligheid en gebruiksgemak voor de consument zijn getest (installatie, onderhoud, reparatie).

AWB

Op verwarmingsgebied vinden er regelmatig nieuwe ontwikkelingen plaats. Zo ontwikkelen bedrijven steeds duurzamere systemen en zijn ook de mogelijkheden voor installatie en reparatie oneindig. AWB biedt hun klanten webinars, persoonlijke blogs en een digitale nieuwsbrief aan om de laatste trends te volgen.

Bosch

Heeft u geen combiketel in huis, dan zult u de cv-ketel moeten combineren met een geiser. Bij Bosch bent u aan het juiste adres voor keuken- en badgeisers in veel soorten en maten. Kies onder andere uit gesloten en open systemen, en HR en VR-varianten. De veiligheid is altijd gegarandeerd!

Ferroli

Een vierde bedrijf waar wij u graag meer informative over geven is Ferroli. Bij Ferroli levert men HR-verwarmingen voor particulieren, en is men als zakelijke klant tevens aan het juiste adres. Bij Ferroli werkt men namelijk met een Energy Top Cascadesysteem dat gebruik maakt van de voordelen van collectief beheer.

Intergas

De aanschaf van een cv-ketel van Intergas is een uitstekende keus. Het merk biedt diverse modellen aan die allen een eenvoudige installatie en onderhoud kennen. Daarnaast heeft het bedrijf een speciale app ontwikkeld, waarmee u altijd inzicht heeft in de prestaties van de HR-ketel en waarmee u op afstand de temperatuur kan aanpassen.

Nefit

Al meer dan 30 jaar zorgt Nefit voor de verkoop van verwarmingstoestellen in Nederland. Het bedrijf heeft al meer dan 3 miljoen verkochte HR-toestellen en introduceerde in de jaren 80 voor het eerst de HR-verwarming. Ook vandaag nog is Nefit voorloper op het gebied van duurzame oplossingen binnen de verwarmingsbranche.

Remeha

Bent u op zoek naar een verwarmingstoestel dat uitermate energiezuinig is? Overweeg dan de aankoop van een eVita van Remeha. Deze cv-ketel verwarmt en wekt stroom op. De opgewekte stroom komt op ongeveer 2500 kWh per jaar. Hiermee zult u flink besparen op de energiekosten. Het product is bovendien zeer gebruiksvriendelijk.

Vaillant

Eén van de merken waar wij graag mee samenwerken is Vaillant. Deze aanbieder van zowel solo- en combiketels levert altijd een prima kwaliteit. De producten kennen bovendien een eenvoudige installatie en vereisen weinig onderhoud. Elke combiketel heeft een helder display waarop u direct de oorzaak voor een eventuele storing afleest.

cv storing Made

Cv-storing Made

Het kan voorkomen dat ondanks jaarlijks onderhoud, er toch een onderdeel in de installatie in storing raakt. Een dergelijke storing is gelukkig eenvoudig te verhelpen. Het is echter wel van belang dat u hiervoor een professional in de hand neemt. Deze kent de ins en outs van het systeem, en zal er snel en vakkundig voor zorgen dat u snel weer van een aangename temperatuur in uw woning in Made kunt genieten. Wij raden aan om niet zelf aan de slag te gaan, het is dan mogelijk dat u iets verergert en daarna het onderdeel moet vervangen. Met een onderhoudscontract zult u ondervinden dat er minder storingen zijn.

cv-ketel kapot Made

Cv-ketel kapot Made

Gemiddeld gaat een cv-ketel tussen de 10 en 15 jaar mee. Daarna komen storingen en reparaties vaker voor, waardoor de kosten behoorlijk kunnen oplossen. Ook als u eerder vaak last van storingen heeft, of wanneer de reparatiekosten even hoog of hoger zijn dan een nieuwe cv-ketel is het verstandig om in een nieuwe ketel te investeren. Niet alleen loopt u dan minder risico zonder warm water te zitten, u geniet ook van een aantal andere voordelen. Zo maken nieuwe ketels gebruik van de nieuwste technologieën, waardoor u een optimaal rendement heeft. Zo bespaart u veel energie en kosten. Bovendien verhoogt u met een moderne verwarmingsketel de waarde van uw woning.


Cv-ketel storing in Made?

Bel snel naar 085 500 1693 en een erkend cv-installateur uit Made komt snel bij u langs!

Klik en bel 085 500 1693

Lekkende cv-ketel repareren

Het is verstandig om bij een lek aan de cv-ketel altijd een cv-monteur uit Made in te schakelen. Zoals u heeft gelezen moet het expansievat worden vervangen als het membraan kapot is. Is deze kapot en heeft u het vat nog niet vervangen? Vul het toestel dan bij tot maximaal 1 of 1,5 bar. Het is namelijk mogelijk dat door opwarming de druk meer dan 3 bar wordt. Het beveiligingsventiel kan deze druk niet aan waardoor een lekkage ontstaat. Daarnaast is het mogelijk dat er een lek bij de koppelingen ontstaat. Er zijn namelijk meerdere koppelingen, bij de verdelers, aan de radiatoren en onder de ketel. Als er veel roest aan de leidingen of koppelingen zichtbaar is dan moet u deze laten vervangen.

Problemen met de driewegklep

Elke cv-ketel heeft een driewegklep. Deze zorgt ervoor dat warm water naar de platenwisselaar gaat, om het kraanwater te verwarmen, of naar de radiatoren. Als de driewegklep in de standaardpositie staat dan wordt de woning verwarmd waarbij het water van de cv-ketel naar de radiatoren gaat en weer terug. Doet iemand in uw huis in Made de warmwaterkraan aan? Dan geeft een sensor aan de computer van het toestel door dat er een watervraag is. De computer stuurt vervolgens de motor van de driewegklep aan zodat deze in een andere stand gaat staan. Als de warmwaterkraan wordt dichtgedraaid dan gaat de klep weer terug in de standaardpositie. Omdat de klep vaak schakelt is het mogelijk dat het binnenwerk hiervan slijt. Het is mogelijk om slijtage te voorkomen door een vuilafscheider te installeren.

expansievat laten repareren

Expansievat kapot

Water in de leidingen warmt op en zet uit. Hierdoor ontstaat een druk in het verwarmingstoestel. Het expansievat vangt de uitzetting van het water op wanner dit warm wordt en zorgt ervoor dat de druk in de leidingen niet te groot wordt. Dit vat is voor de ene helft gevuld met stikstof en de andere met water. Hiertussen zit een rubberen membraan. Na verloop van tijd is het goed mogelijk dat dit rubber poreus wordt. Hierdoor ontsnapt de stikstof in de het toestel waarna het vat zich helemaal met water vult. Als dit het geval is dan moet u de cv-ketel vaak bijvullen. Daarnaast zijn er grote drukschommelingen zichtbaar. Twijfelt u of het expansievat kapot is? Tik met een schroevendraaier op beide delen. Klinken ze dof? Dan is het vat kapot.
laten repareren of vervangen door een erkend cv-installateur uit Made.

Andere veel voorkomende storingen

Naast de eerder genoemde storingen, komen andere storingen ook vaak voor in Made. De radiatoren werken bijvoorbeeld nog wel goed, maar u heeft geen warm water. Andersom is ook mogelijk. Een te lage waterdruk of lucht in de leidingen zijn vaak de oorzaak van problemen. Kijkt u daarnaast ook of de gaskraan wel open staat.

Het is belangrijk om bij storingen snel een verwarmingsmonteur in te schakelen. Bel naar 085 500 1693 en een cv-monteur staat met spoed bij u op de stoep. De meest voorkomende stroringen op een rij:

 • Lucht in de radiatoren
 • Geen warm water of verwarming
 • Te lage waterdruk in de ketel
 • Lekkage in een van de leidingen

Zelf de waterdruk cv controleren

Wilt u zeker weten dat uw cv-ketel naar behoren werkt? Dan zult u de waterdruk regelmatig moeten controleren. De druk hoort bij een standaard- en combiketel tussen de 1.5 en 2.0 bar te staan. Komt de druk lager te liggen dan dat, dan worden de radiatoren niet meer goed warm, of zult u lucht in de buizen krijgen. De druk zakt dan ook zodra u de radiatoren ontlucht. Het controleren van de druk is relatief eenvoudig: op de meeste apparaten staat een drukmeter, of is de druk aangegeven op het digitale display. Is de druk te laag? Vul deze dan bij volgens ons stappenplan.

Instructievideo: hoe vult u een cv-ketel bij?

Zelf de cv-ketel bijvullen

Er bestaan verschillende handelingen die u kunt uitvoeren op het gebied van het onderhoud van uw verwarmingsketel. Eén daarvan is het bijvullen van de ketel. Wanneer de druk in de ketel namelijk te laag wordt, dan leidt dit tot een mogelijke storing, of het water wordt niet verwarmd. U dient het verwarmingstoestel bij te vullen zodra de druk onder de 1.0 bar komt te staan. Gebruik een vulslang en eventueel een trechter om het apparaat bij te vullen tot ongeveer 1.5 bar, en ontlucht vervolgens de radiatoren voor een optimale werking. U zult direct genieten van een verbeterde werking van het apparaat.

 • Stel de temperatuur zo laag mogelijk in en wacht 15 minuten.
 • Trek eventueel de stekker uit het stopcontact.
 • Sluit de vulslang aan op de waterkraan en vul de slang met water.
 • Sluit de vulslang aan op de vulkraan van de ketel.
 • Draai de waterkraan en vervolgens de vulkraan open.
 • Vul bij tot een maximale druk van 2.0 bar.
 • Draai eerst de vulkraan en daarna de waterkraan dicht.
 • Stel de temperatuur weer in zoals gewenst.
 • Ontlucht de radiatoren.

Cv ontluchten

Maken uw radiatoren borrelende of tikkende geluiden? Dan zitten er luchtbellen in de radiatoren of de leidingen. Deze zorgen ervoor dat de ketel minder efficiënt verwarmt. U verwijdert het lucht gemakkelijk met het volgende stappenplan. Daarbij heeft u niet meer nodig dan een doek en een ontluchtingssleuteltje!

 • Stel de temperatuur zo laag mogelijk in.
 • Draai de radiatorkranen dicht.
 • Gebruik een ontluchtingssleutel om iedere radiator aan de zijkant te ontluchten.
 • Vang het radiatorvocht op met een doek.
 • Zodra er geen lucht meer uit de radiator komt, draait u het ontluchtingssleuteltje terug.
 • Draai de kraan op de radiator open.
 • Stel de thermostaat weer in op de juiste temperatuur.

Cv-ketel onderhoudscontract Made

Wilt u dat de levensduur van uw verwarmingsketel optimaal blijft, of verzekerd zijn van het best mogelijke rendement? Sluit dan een onderhoudscontract af bij een professional uit Made via 085 500 1693. Deze controleert voor u periodiek de verscheidene onderdelen op beschadigingen en slijtage, en eventueel een noodzakelijke reparatie uitvoeren. Ook de andere facetten van het onderhoud kunt u gerust aan hem overlaten.

Door een onderhoudscontract af te sluiten profiteert u tevens van diverse andere voordelen zoals het behoud van de fabrieksgarantie en lagere prijzen voor hulp bij een storing.

Wat kost cv-ketel onderhoud?

Onderhoud Gemiddelde prijzen* Welk onderhoudscontract?
Eenmalig €70,- tot €120,- Geen onderhoudscontract. Eenmalig onderhoud, incl.: voorrijkosten, arbeidskosten
Onderhoudscontract €70,- tot €110,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, voorrijkosten, onderhoudskosten
Servicecontract €80,- tot €150,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudkosten, voorrijkosten, toestelonderdelen gedeeltelijk
All-in contract €130,- tot €200,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, geen materiaalkosten, 24/7 bereikbaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Keurmerken verwarmingsmonteur Made

Wilt een bedrijf inschakelen voor cv-service? Controleer dan of het bedrijf het OK CV label of Gaskeur keurmerk heeft. Dan weet u zeker dat u kwaliteit en vakwerk geleverd krijgt voor de juiste totaalprijs. Op wikipedia.org leest u meer over het vrijwillig toegekende keurmerk Gaskeur van KIWA. Dit keurmerk geeft aan aan welke extra standaarden de installatie van een ketel voldoet, naast de wettelijke eisen. OK CV is een label dat staat voor bedrijven die aan strenge eisen voldoen op het gebied van veilig en energiezuinig verwarmen. Op de website van OK CV leest u meer over de eisen voor inspectie en onderhoud van dit label.

Besparen op energiekosten?

Bent u nieuwsgierig hoe u met uw huidige ketel nog meer bespaart? Of wilt u weten hoe u uw nieuwe cv-ketel nog rendabeler maakt? Met een slimme thermostaat krijgt u gemakkelijk meer inzicht in uw energieverbruik. Daarnaast kan een boiler water vast voorverwarmen, zodat de ketel dat minder hoeft te doen. Hieronder leest u meer.

Besparen met een slimme thermostaat

De Nederlandse overheid richt zich steeds meer op duurzaamheid en duurzame oplossingen. Eén van de innovaties voor het beperken van het gebruik van fossiele brandstoffen is de slimme thermostaat. Een dergelijke thermostaat is een eenvoudig apparaatje waarmee u inzicht krijgt in uw energieverbruik, waardoor het mogelijk wordt jaarlijks aanzienlijk te besparen op uw stookkosten. Zo kunt u met deze thermostaat de centrale verwarming op afstand bedienen of met een klok afstellen. Daarnaast zal de thermostaat het energieverbruik in het geheugen opslaan, zodat hij zichzelf zal afstellen op het meest voordelige stookgedrag.

Cv-ketel met zonneboiler

Bent u op zoek naar een manier om het energieverbruik te verminderen? Denk dan eens aan het aansluiten van een zonneboiler op uw installatie. Deze boiler verwarmt een deel van het water alvast voor, wat scheelt in de kosten. Een standaard zonneboilersysteem dat u aansluit op een bestaande cv-ketel zorgt voor een verlaging van de stookkosten met ongeveer 10 procent. Schaft u een nieuwe combi HR of HRe-ketel met zonneboiler aan? Dan zal de besparing oplopen tot ongeveer 25 procent! Een verwarmingsmonteur helpt u desgewenst met plezier bij de installatie van de zonneboiler, of biedt u de nodige informatie aan.

energiezuinig stoken

Hoe energiezuinig stoken?

Het beperken van het energieverbruik kan niet alleen met behulp van een slimme thermostaat. Er zijn vele kleine handelingen die u thuis mag uitvoeren, waardoor u op jaarbasis honderden euro’s kan verdienen. Het belangrijkste is om tijdens het stoken de tussendeuren gesloten te houden. Verwarm alleen de ruimte(s) waar u zich bevindt, en er zal geen warmte verloren gaan. Zo adviseren onze specialisten uit Made ook om de slaapkamers niet te verwarmen, maar ’s nachts gebruik te maken van een kruik. Een derde tip is om overdag de centrale verwarming één of twee graden lager te zetten. Hiermee bespaart u minimaal €80,-.

elektrische cv-ketel

Alternatieve verwarmingsvormen

Wilt u of moet u uw huis verwarmen zonder daarbij van aardgas gebruik te maken? Lees dan hieronder over twee alternatieve verwarmingsvormen waarmee u bijdraagt aan het verminderen van de CO₂-uitstoot. Met bijvoorbeeld een warmtepomp of een elektrische cv-ketel investeert u in duurzame oplossingen.

Warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met een cv-ketel. Wanneer de warmtepomp te weinig warmte opwekt, bijvoorbeeld in de koude wintermaanden, dan springt de cv-ketel bij. Wilt u helemaal geen gasgestookte cv gebruiken? Kies dan bijvoorbeeld voor een lucht-water- of een water-water warmtepomp. Deze warmtepompen halen warmte uit natuurlijke bronnen en zet dit om in bruikbare energie. Deze pompen worden aangesloten op het bestaande verwarmingssysteem. Voor het plaatsen heeft u recht op een subsidie. Alle informatie hierover staat op rijksoverheid.nl .

Elektrische cv-ketel

Het enige verschil tussen een standaard cv-ketel en een elektrische cv-ketel is dat de laatste niet van aardgas gebruik maakt om uw woning te verwarmen, maar van elektriciteit. Vooral in combinatie met zonnepanelen is dit een aantrekkelijke optie. Bedenk wel dat u een (zonne)boiler nodig heeft voor warm water, dat doet een elektrische cv-ketel namelijk niet. Een elektrische ketel heeft weinig onderhoud nodig en is er geen rookgasafvoer nodig.

cv-installateur Made

Direct contact? Bel of vraag een offerte aan

Als uw cv-ketel een storing heeft of kapot is, komt u graag direct in contact met een verwarmingsmonteur uit Made. Dat kan door te bellen met 085 500 1693, zodat er snel een cv-monteur bij u thuis komt. U kunt 24 uur per dag bellen! Wilt u uw huidige ketel vervangen door een nieuwe en bent u benieuwd naar de kosten? Wil u graag weten of een nieuwe elektrische cv-ketel een geschikte investering is voor u? Of wilt u een onderhoudscontract afsluiten bij een professionele cv-installateur? Laat uw wensen voor cv-service weten via het offerteformulier. Een erkend verwarmingsmonteur uit Made neemt dan snel contact met u op.

Gratis offerte aanvragen

Werkgebied

Klantervaringen

Mijn cv ketel was kapot, maar gelukkig ben ik goed geholpen. Ik ben zeer tevreden over de service en kwaliteit. Binnen een uurtje werd ik al geholpen door een zeer behulpzame verwarmingsmonteur en kreeg ik goed advies. Ik ben heel erg tevreden.
Bianca Piek, Made
Vorige week heb ik toch maar eens een vakman een onderhoud beurt laten doen voor mijn cv ketel. Gelukkig was ik op tijd want hij was heel nodig aan reparatie toe. Ik ben gelijk dezelfde dag geholpen. Ik ben zeer tevreden met de service.
H. Slager, Made
Afgelopen weekend schrok ik midden in de nacht wakker. Mijn verwarming hield er zo maar mee op. En hij maakte een heel raar geluid. Gelukkig kon ik de 24/7 spoedservice gebruiken. Ook al was het midden in de nacht, ik werd meteen geholpen. Klantvriendelijkheid en goede kwaliteit.
K. Smit, Drenthe
Enige tijd geleden hebben wij een verwarmingsinstallatie aangeschaft via cv ketel Nu. We hebben hem nu 4 maanden en zijn zeer tevreden. Ook hebben we al een onderhoudsbeurt gekregen dankzij het onderhoudscontract. We zijn zeer tevreden met de kwaliteit die door de verwarmingsmonteur geleverd werd.
Fam. Hoekstra, Zuid-Holland
Via onze kennissen hebben wij de tip gekregen om eens naar onze verwarmingsketel te kijken. Dat was maar goed ook. Hij moest namelijk ontluchten, zelf hadden we geen ervaringen met cv-ketels. Daarom schakelden wij een vakman in. We kregen zeer goed advies!
Tiny de Jong, Breda
Na enige tijd werden we elke nacht wakker door een brommend geluid van onze ketel. Veel monteurs zijn langs geweest en het hield maar niet op. Gelukkig kwam ik hier terecht en het probleem werd zo verholpen door een vakman. Helemaal tevreden!
Paul Timmermans, Amsterdam
Wij hebben een storing gehad in onze cv ketel. Na veel zoeken kwam ik op deze website terecht. Daar stond een goede uitleg over hoe ik hem weer aan de praat moest krijgen. Gelukkig is het me zelf gelukt door deze handige tip!
P. van Dam, Utrecht
Enige tijd geleden was ik van plan om een nieuwe ketel aan te schaffen. Ik nam contact op met CV Ketel Nu en kreeg het beste advies. Ook werd er met me meegedacht over het budget. Nu heb ik een HR ketel waar ik zeer tevreden mee ben!
Fam. Zandstra, Friesland
Omdat mijn verwarming de laatste tijd een beetje raar deed keek ik toch maar eens op Cv Ketel Nu. Ik vond erg handige tips, en probeerde het probleem zelf te verhelpen. Maar het wou niet baten, dus heb ik maar een vakman ingeschakeld. Binnen een uurtje was het probleem opgelost!
Dhr. Jager, Made
Wij hebben gister een cv ketel laten plaatsen via Cv Ketel Nu. We werden zeer goed geholpen en kregen goed advies. We wouden even laten weten dat we zeer tevreden zijn met de service die ons werd geboden.
Fam. Jongsma, Made

Missie

Met deze cv-service streven we ernaar onze klanten zo snel mogelijk van vrijblijvende offertes te voorzien, van een verwarmingsmonteur bij hen uit de regio. Of dit nou is op het gebied van de installatie van een nieuw model, of het onderhoud en de reparatie van een ouder systeem, wij proberen u in verbinding te stellen met de beste verwarmingsmonteur in het vakgebied. Daarnaast helpen wij u graag zodra uw centrale verwarming kapot is of een storing heeft. Wij bieden hoogwaardige service tegen scherpe prijzen.

Hoe werkt het?

Het systeem werkt eenvoudig door middel van vraag en aanbod. Op het moment dat u zoekt naar een professional voor het onderhoud, of de reparatie van uw centrale verwarming in Made, dan zoeken wij onder onze leveranciers naar de aanbiedingen die het beste aan uw hulpvraag beantwoorden. Vraagt u bijvoorbeeld offertes voor een onderhoudscontract, dan krijgt u geheel gratis en vrijblijvend van een cv-installateur uit Made een offerte toegestuurd voor een onderhoudscontract. U komt zo snel in contact met een goedkope cv-monteur.

Landelijke Dekking

De afgelopen jaren is het netwerk van Cv-ketel Nu uitgebreid tot over heel Nederland. Dit betekent dat er jaarlijks vele Nederlandse huishoudens gebruik maken van onze dienstverlening. Dankzij ons landelijke netwerk kunnen wij onze klanten garanderen dat er altijd een gediplomeerde cv-installateur bij hen in de buurt aan het werk is. Dit betekent dat ook in Made er altijd binnen het half uur een cv-monteur bij u op de stoep kan staan voor: reparatie, onderhoud, installatie en onderhoudscontracten.

Vestigingen

Zoals gezegd zijn wij in rap tempo groot geworden in Nederland. Wij werken inmiddels samen met meer dan 400 verschillende specialisten vanuit het gehele land. Kijk hieronder voor een overzicht van de grootste vestigingen bij u in de provincie.