cv-ketel Lunteren

Cv-ketel Lunteren

Bel direct 085 500 1690

Een cv-ketel correct installeren is belangrijk, zodat u een aangename temperatuur in uw woning in Lunteren heeft. Er zijn veel verschillende soorten cv-ketels, van een combiketel, tot een hr-ketel of een HRe-ketel. Welke u kiest, hangt af van uw wensen. Vergeet bovendien niet dat regelmatig onderhoud ook erg belangrijk is bij een cv-ketel.

U vindt op deze pagina alles over de verwarmingsketel, hoe het aansluiten in zijn werk gaat, wat u moet doen bij een storing en wat de kosten zijn voor onderhoud. Sluit een onderhoudscontract af zodat uw cv-ketel regelmatig gecontroleerd wordt en langer meegaat. Neem contact op met een cv-installateur. Hoe? Door naar 085 500 1690 te bellen of een offerte via het offerteformulier aan te vragen.

24/7 spoedservice

Stel u eens voor dat u net een eind hebt hardgelopen. Over een uurtje verwacht u logés dus u springt gauw onder de douche. U schrikt, want de douche is ijskoud. Ineens realiseert u zich dat het hele huis koud aanvoelt. Nee hè, uw cv-ketel heeft een storing! Een storing komt altijd op het verkeerde moment. Gelukkig hebben wij een 24uurs spoedservice. Of u nou ’s avonds laat of juist ’s ochtends vroeg hulp nodig hebt, de verwarmingsmonteur uit Lunteren staat voor u klaar. Bel bij een storing 085 500 1690 voor direct contact. Wij laten u niet in de kou staan!

Allround cv-installateur

Een allround cv-installateur uit Lunteren is van alle markten thuis en voert diverse werkzaamheden uit. Niet alleen staat een cv-monteur voor u klaar om een oude cv-installatie te vervangen. Hij zorgt ook dat de cv-ketel op correcte wijze geïnstalleerd wordt, zorgt voor het goed aansluiten en hij pleegt onderhoud aan de cv-ketel. Zo controleert hij of alles nog juist werkt. Waar nodig voert hij een reparatie uit. Heeft u een storing bij de cv-ketel? Dan is de cv-service in korte tijd bij u om het defect te verhelpen.

De voordelen van een allround verwarmingsmonteur:

 • Nieuwe cv-ketel installeren
 • Vervangen van een oude cv-ketel
 • Onderhoud aan de cv-ketel
 • Cv-ketel reparatie
 • Verhelpen van een storing

Navigeer direct naar:

Cv installatie | Cv-ketel reparatie | Cv onderhoud

installatie cv-ketel Lunteren

Cv installatie Lunteren

Als de levensduur van een cv-ketel is behaald dan moet u een nieuwe uitzoeken. Het aansluiten van een nieuw toestel kan een aantal voordelen met zich meebrengen, zoals een besparing op de energiekosten en minder storingen en reparaties. Het is nu nog eventueel mogelijk om de installatie van een cv-ketel zelf te doen. Dit is echter niet aan te raden. De installatie van een verwarmingsketel is vakwerk in verband met de gevaren van koolmonoxide. Laat het aansluiten bij voorkeur over aan een verwarmingsmonteur uit Lunteren.

Navigeer naar:

reparatie cv-ketel Lunteren

Cv reparatie Lunteren

Gemiddeld gezien gaat een cv-ketel 12 tot 15 jaar mee. Het apparaat bestaat uit vele onderdelen en u gebruikt deze elke dag. Het is dan ook niet gek als er eens een storing is. In sommige gevallen is een reparatie mogelijk. Controleer altijd eerst de waterdruk en of de verwarming wel hoog genoeg staat. Kijk bovendien of de radiatorkranen wel open staat en of het mogelijk is de ketel te resetten.

Defect niet verholpen? Neem dan contact op met een cv-installateur uit Lunteren voor een reparatie en onderhoud.

Navigeer naar:

onderhoud cv-ketel Lunteren

Cv-ketel onderhoud Lunteren

Regelmatig onderhoud aan uw cv-ketel is ontzettend belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat uw cv-installatie goed en veilig blijft werken, er minder kans op een storing is en de cv-ketel langer meegaat. Onder onderhoud vallen het reinigen, controleren en afstellen van de cv-ketel. Het is slim om een onderhoudscontract af te sluiten bij een cv-installateur uit Lunteren. Het onderhoudscontract garandeert dat de cv-ketel regelmatig wordt voorzien van onderhoud. Dergelijke contracten zijn er in diverse varianten.

Navigeer naar:

Cv-ketel vervangen Lunteren

Een verwarmingstoestel wordt meestal vervangen voor een nieuwe omdat deze simpelweg versleten is. In sommige gevallen wordt ervoor gekozen om eerder een cv-ketel te vervangen, omdat dit voordeliger is dan het uitvoeren van een reparatie. Het is verstandig om het vervangen en aansluiten van verwarmingstoestellen in de zomer te doen. Als het goed is gebruikt u in de zomermaanden de thermostaat niet, de zon is een goedkope en fijne bron van warmte. U hoeft zich dus niet zorgen te maken over de cv-ketel. In de winter moet het apparaat weer aan de bak waardoor veel oude ketels het begeven. Wees daarom slim door dit moment voor te zijn. In de zomer hebt u immers geen last van deze klus.

Levensduur

De levensduur van een cv-ketel bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Werkt het apparaat na 15 jaar nog prima? Dan is het alsnog verstandig deze te vervangen. Er zijn, naast slijtage, 3 goede redenen om een verwarmingstoestel te vervangen. Allereerst bespaart u 15% tot 20% op de stookkosten, omdat oude toestellen veelal te veel gas gebruiken. Daarnaast stijgt de waarde van uw huis in Lunteren dankzij een nieuwe ketel. Tot slot is het goed mogelijk dat uw woonsituatie in 15 jaar veel is veranderd. U behaalt dus weer een optimaal rendement.

Cv-ketel kiezen: welke moet ik kopen?

U hebt bij een nieuwe cv-ketel de keuze uit vele modellen. Om de keuze iets makkelijker te maken kunt u rekening houden met een aantal factoren. Zo is bij de keuze voor een nieuw model de warmwaterklasse van belang. De warmwaterklasse geeft weer hoeveel warm water er per minuut kan worden verwerkt. Deze klasse is onderverdeeld in 6 verschillende waardes (CW1 t/m CW6). CW1 en CW2 worden eigenlijk niet meer verkocht. Om u een idee te geven: een toestel met CW3 levert zo’n 11,5 liter water per minuut en een toestel met CW6 circa 23,5 liter. Als u een toestel met CW3 hebt dan is het dus niet mogelijk om zowel warm water in de badkamer als in de keuken te gebruiken. Met CW6 kan dit wel zonder problemen. CW4 en CW5 zitten hier tussenin en zijn dan ook het meest populair.

cv-ketel vervangen Lunteren

Combiketel Lunteren

Vroeger had iedereen een geiser of boiler voor warm water en een solo cv-ketel voor de centrale verwarming. Tegenwoordig kiest men vaak voor de combiketel. Een combiketel is een boiler en cv-ketel in één.

Dit heeft een aantal voordelen. U hoeft namelijk maar één apparaat aan te schaffen: dit scheelt u een hoop ruimte in huis. Als u een combiketel gaat aanschaffen dan hebt u de keuze uit twee modellen. Zo is er de combiketel met een ingebouwde boiler. Hierin zit water wat constant op temperatuur wordt gehouden. U hebt dus altijd direct warm water als u de kraan opendraait. Een nadeel van deze combiketel is de hogere energierekening en de hogere aanschafprijs. Het doorstroomtoestel maakt water warm op het moment dat u de kraan opendraait. Deze combiketel is dus vergelijkbaar met een geiser.

Prijs incl. installatie HR combiketel: €2.000,- tot €3.900,-
Gemiddelde rendement HR combiketel: 100% – 107%

HR-ketel Lunteren

De Hr-ketel is in Nederland het meest populair vanwege de energiezuinigheid. Een hoogrendementsketel benut namelijk de warmte die vrijkomt uit de waterdamp bij de verbranding van gas. Bij een gewone cv-ketel verdwijnt de waterdamp verdwijnt de waterdamp via een afvoerpijp. Hr-ketels benutten juist de vrijgekomen warmte zodat dit gebruikt kan worden voor het opnieuw verwarmen van water. Hierdoor verbruikt een Hr-ketel zo’n 25% minder energie. Hr-ketels behalen dan ook een rendement van minstens 100%. HR-verwarmingsketels brengen dus de volgende voordelen met zich mee. Het lagere energieverbruik is beter voor het milieu. De lagere energiekosten zijn beter voor uw portemonnee. U kunt uw investering terugverdienen. Gemiddeld wordt er €250,- per jaar bespaart waardoor u na 7 jaar de investering van uw Hr-ketel hebt terugverdiend.

Prijs incl. montage solo HR-ketel: €2.000,- tot €2.700,-
Prijs incl. montage combi HR-ketel: €2.000,- tot €3.900,-

Besparing HR-ketel

Twijfelt u wat voor soort verwarmingsketel u wilt aanschaffen? Het is verstandig om voor een hoogrendementsketel te kiezen omdat u hiermee kunt besparen. Zoals u hebt gelezen verbruikt een HR-verwarmingsketel gemiddeld 25% minder energie. Als u een HR-toestel aanschaft dan is dit een grote investering. Deze investering kunt u echter terugverdienen. U kunt namelijk ieder jaar tot wel €300,- op uw energierekening besparen als u overstapt op een HR-verwarmingstoestel. Dankzij deze besparing hebt u het apparaat al binnen 7 jaar terugverdiend. Op den duur is een hoogrendementsketel dus de beste en meest voordelige optie. Tel uit uw winst!

HR-ketel Lunteren

HRe-ketel

Een HRe-toestel werkt eigenlijk hetzelfde als een hoogrendementsketel. Het apparaat levert namelijk warm water maar ook warmte voor de centrale verwarming. Het bijzondere is echter dat er ook elektriciteit wordt geleverd waardoor uw energierekening een stuk lager is. Als de radiator aanslaat dan begint een ingebouwde heteluchtmotor op aardgas te werken waardoor elektriciteit wordt opgewekt. Een nadeel van een HRe ketel is de hoge aanschafprijs, deze ligt rond de €10.000,-. Dit maakt de HRe verwarmingsketel niet voor iedereen rendabel. Hebt u een slecht geïsoleerd huis in Lunteren of een groot huishouden waardoor u ieder jaar meer dan 1.600m³ aan gas verbruikt? Dan is een HRe ketel wellicht interessant.

Prijs incl. montage HRe-ketel: €8.000,- tot €12.000,-
Gemiddeld rendement HRe-ketel: 140%

UHR-ketel

Dan is er ook nog de UHR-verwarmingsketel. UHR staat voor Ultra Hoog Rendement. Dit is op het gebied van cv-ketels de nieuwste ontwikkeling. Deze ketels werken in combinatie met een warmtepomp. Door middel van temperatuurverschillen in de bodem, buitenlucht of ventilatielucht wint de deze pomp warmte. Dit geeft hij door aan de UHR-ketel. Daarnaast hergebruikt het UHR-toestel de verbrandingsgassen welke normaal door de schoorsteen worden uitgestoten. Een UHR-verwarmingsketel behaalt een rendement van maar liefst 140% tot 147%. Het comfort en hoge rendement van een dergelijk verwarmingstoestel wordt het beste behaald als u deze met vloerverwarming combineert.

Prijs UHR-ketel (combi), inclusief installatie: €3.000,- tot €4.600,-
Gemiddelde rendement van UHR-ketel: 140% – 147%

Overweegt u een nieuwe cv-ketel in Lunteren?

Vul het offerteformulier in voor een scherp geprijsde offerte van een cv-ketel specialist uit Lunteren!

Gratis offerte aanvragen

Wat kost een cv-ketel?

U hebt de keuze uit vele modellen, deze hebben allen verschillende prijzen. Wat een cv-ketel kost is dus vooral afhankelijk van uw eigen voorkeur. Onderstaande prijstabel geeft de prijzen van de verschillende types weer. De gemiddelde kosten voor een HR-ketel liggen tussen de €1.500,- en €2.800,-, inclusief installatie. Gaat u voor een HRe-ketel, dan liggen de prijzen wat hoger, namelijk tussen de 8.000,- en €12.000,-. De prijzen worden beïnvloed door de CW-waardes. Hoe hoger deze waarde, hoe hoger de kosten. Ook het merk beïnvloedt de kosten. Tot slot bestaan de kosten van een cv-ketel voor zo’n 40% uit de installatiekosten. Deze liggen tussen de €50,- en €60,- per uur. Een verwarmingsmonteur uit Lunteren is gemiddeld 4 uur bezig met het aansluiten en installeren.

Prijzen van een nieuwe cv-ketel

Type ketel CW-waarde Gem. prijs excl. installatie* Rendement
HR (solo) CW4 €1.500,- tot €2.800,- 70% – 80%
HR (combiketel) CW4 €1.500,- tot €3.000,- 100% – 107%
HRe CW4 €8.000,- tot €12.000,- 140%
UHR (solo) CW4 €2.200,- tot €3.200,- 140% – 147%
UHR (combiketel) CW4 €2.500,- tot €3.700,- 140% – 147%

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en installatie. Exacte prijs voor een nieuwe cv-ketel bij u weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Wat is CW-waarde? En hoe beïnvloed deze de prijs?

CW staat voor Comfort Warm water. De CW-waarde heeft een getal tussen 1 en 6. Het CW-label van Gaskeur geeft aan hoeveel warm water de cv-ketel kan leveren. Hoe hoger het getal, hoe meer en sneller u warm water heeft. Er wordt gekeken naar hoeveel liter warm water de cv-ketel per minuut levert aan de keuken, douche en het bad.

Als u nooit tegelijk water in de keuken en badkamer gebruikt, voldoet een ketel met CW3. U heeft een CW3 vanaf €1.200,-. Woont u in een huis met meer gezinsleden en wordt regelmatig het bad of de douche gebruikt, terwijl een ander warm water in de keuken nodig heeft? Dan is het verstandig om te kiezen voor een CW4-, 5-, of 6 waarde. Een CW6-ketel heeft u vanaf €2.400,-. Hier geldt: hoe meer warm water per minuut geleverd wordt in verschillende ruimtes, hoe hoger de prijs.

Prijs voor cv-ketel per CW-waarde

CW-waarde Vanaf prijs * Geschikt voor warm water in:
CW1 Vanaf €900,- Keuken
CW2 Vanaf €1.100,- Keuken of douche
CW3 Vanaf €1.200,- Keuken, douche of bad
CW4 Vanaf €1.400,- Keuken, douche en/of bad (deels tegelijk)
CW5 Vanaf €1.800,- Keuken, douche en bad (bijna altijd gelijktijdig)
CW6 Vanaf €2.400,- Keuken, douche en bad (gelijktijdig)

*Let op: dit zijn vanaf prijzen inclusief btw en installatie voor een HR-ketel. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Cv-ketel installeren Lunteren

Het installeren van een cv-ketel gebeurt vaak binnen een dag. Een cv-installateur uit Lunteren zorgt eerst dat de oude verwarmingsketel afgesloten en gedemonteerd wordt, zodat er plaats is voor de nieuwe cv-ketel. Vervolgens wordt een nieuw expansievat geplaatst en wordt bekeken of de nieuwe cv-ketel op dezelfde plek geplaatst kan worden. Vaak is dit wel zo, maar moet de cv-ketel op een andere plek geplaatst worden? Kies dan ook een plaats voor de nieuwe dakdoorvoer, deze zorgt er onder andere voor dat verbrandingsgassen afgevoerd worden. Nu plaatst de verwarmingsmonteur de cv-ketel. Eerst moet de afvoerleiding aangesloten worden, daarna de toevoerleiding. Nu zijn de aansluitkoppelingen voor gas, water en verwarming aan de beurt. Na het aansluiten, zorgt de cv-installateur voor de juiste instellingen en voert hij een test en controle uit. Hij kijkt of alles het doet en of alles werkt.

cv-ketel installeren Lunteren

Regels, keurmerken en voorschriften

Met ingang van 1 april 2023 moeten alle werkzaamheden aan verwarmingsinstallaties, zoals cv-ketels, worden uitgevoerd door een cv-monteur die beschikt over een CO-certificaat. De gasketelwet is ingevoerd om problemen met koolmonoxide te verminderen. Als de cv-ketel verkeerd aangesloten wordt, is de kans op koolmonoxidevergiftiging aanwezig. Voor meer informatie over deze wet kunt u terecht op deze pagina.

Om het gebruik en de installatie van energiezuinige, milieuvriendelijke, doelmatig gestookte verwarmingstoestellen van hoge kwaliteit te bevorderen, is het Gaskeur keurmerk bedacht. Dit label geeft aan dat cv-ketels op bovenstaande punten verder gaan dan wettelijk vereist.

Prijs opbouw installatie cv-ketel

Omschrijving Prijs * Percentage van totaal
Cv-ketel (HR) €1.500,- tot €3.000,- 65% – 70%
Montage €500,- tot €900,- 30% – 35%
Totale kosten €1.400,- tot €3.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Exacte prijs voor een nieuwe cv-ketel bij u weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Is uw cv-ketel verouderd en wilt u deze laten vervangen?

Schakel een cv-installateur uit Lunteren in die de installatie voor u doet. Gratis offerte!

Gratis offerte aanvragen

Merken cv-ketels

Wat voor merk u ook zoekt, in het hoge of lagere prijsklassement, wij leveren ze vrijwel allemaal. Als uw voorkeur uitgaat naar het hogere prijsklassement, met merken als Nefit en Atag, dan kiest u voor kwaliteit. De kans dat het verwarmingstoestel kapot gaat is klein waardoor een reparatie vrijwel niet nodig is. Regelmatig onderhoud is echter bij iedere verwarmingsketel vereist. In het lagere prijsklassement ontvangt u een degelijk en betaalbaar product. Hier vindt u merken als Ferroli, Intergas en Remeha. Liever iets uit middensegment? Dan is Vaillant iets voor u. U vindt hier meer informatie over de verschillende merken en diens voordelen.

Wij leveren & installeren nagenoeg alle merken ketels

De meest bekende merken zijn:

Gemiddelde prijzen per merk

Prijsklasse Merken cv-ketels Gemiddelde prijzen*
Laag AWB, Ferroli, Intergas, Remeha €800,- tot €1.100,-
Midden Bosch, Daalderop, Vaillant €1.000,- tot €1.300,-
Hoog Atag, Nefit €1.300,- tot €1.700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor een CW4 ketel (exclusief installatie).

Atag

Als u kiest voor Atag, dan kiest u voor kwaliteit. Al 8 jaar op rij komt een cv-ketel uit de i-Serie van Atag als beste uit de test van de Consumentenbond. Met dit geruisloze en comfortabele model geniet u van betrouwbaarheid en energiezuinigheid. Daarnaast zijn er ander series, zoals de basis A-serie.

AWB

Bij AWB hebt u de keuze uit twee verschillende hoogrendementsketels. De ThermoMaster C-XV is het toestel met de laagste beheerskosten. Deze kan de verwarmingsmonteur uit Lunteren snel en overal installeren. De ThermoElegance Advance toestellen zijn geluidsarm en erg vriendelijk op het gebied van service en onderhoud.

Bosch

Bent u op zoek naar een nieuw verwarmingstoestel van het merk Bosch? Dan kunt u lang zoeken. Sinds september 2015 worden deze namelijk niet meer in Nederland verkocht. Het merk Bosch verkoopt alleen nog maar verwarmingstoestellen onder de merknaam Nefit. Als u iets van Bosch wilt dan moet u dus bij Nefit zijn.

Ferroli

Ferroli heeft twee soorten hoogrendementsketels: de EnergyTop Cascadesystemen en de BlueSense HR-lijn. De eerstgenoemde wordt vooral gebruikt bij bedrijven, verzorgingstehuizen, appartementencomplexen en hotels. De BlueSense lijn is voor particulieren en deze is verkrijgbaar in 3 verschillende uitvoeringen.

Intergas

Intergas is één van de pioniers op het gebied van CV techniek. Het merk perfectioneert verwarmingsketels al meer dan 50 jaar. In begin jaren ’90 neemt het merk een leidende positie in als het gaat om het ontwikkelen van hoogrendementsketels. De Intergas Kombi Kompakt HR is niet voor niets één van de meest verkochte hoogrendementsketels in Nederland.

Nefit

Nefit is het merk dat als allereerst de hoogrendementsketel op de markt heeft gebracht. Sindsdien is Nefit de marktleider als het aankomt op energiezuinigheid. Het is één van de meest verkochte merken in Nederland. U hebt de keuze uit verschillende modellen. BaseLine is het basismodel, als u weinig ruimte hebt dan is ProLine ideaal.

Remeha

Ook bij Remeha hebt u de keuze uit verschillende modellen. De Tzerra Plus is ideaal voor kleine ruimtes. Dit model is erg energiezuinig, betrouwbaar en makkelijk te plaatsen door de verwarmingsmonteur uit Lunteren. De Quinta Pro is robuust, zuinig en compact. De Calora Tower is groot en voorzien van een oplaadboiler.

Vaillant

Ook bij Vaillant hebt u de keuze uit verschillende modellen. De ecoTEC plus is energiezuinig en beschikbaar in alle CW-klassen. Hebt u een stortdouche? Dan is de ecoTEC plus comfortsysteem de beste keuze voor u. Deze soloketel geeft in combinatie met een boiler extra veel warm water en een hoog comfort.

cv storing Lunteren

Cv-storing Lunteren

Wordt de radiator niet warm? Als u last hebt van storingen dan kunt u proberen deze eerst zelf te verhelpen. Laat regelmatig onderhoud uitvoeren, zodat een dergelijke storingen worden voorkomen. Controleer allereerst of de gaskraan open staat en of de stekker wel goed in het stopcontact zit. Is uw apparaat voorzien van een waakvlam? Kijk dan of deze nog brandt. Als er een resetknop is, dan is het een optie om de cv-ketel te resetten. Controleer daarnaast of de thermostaat hoog genoeg staat en of de druk in de ketel hoog genoeg is. Eventueel kunt u de cv-installatie ontluchten en de stoppen en aardlek controleren. Helpt dit niet? Schakel dan een cv-installateur uit Lunteren in voor het uitvoeren van een reparatie.

cv-ketel kapot Lunteren

Cv-ketel kapot Lunteren

Een cv-ketel die kapot is, is erg vervelend. In veel gevallen is het mogelijk dit met een reparatie op te lossen. U schakelt de cv-service in, die 24/7 bereikbaar is. Zij komen langs om het gebrek of de storing te verhelpen. Maar wanneer is uw cv-ketel toe aan vervanging? Een verwarmingsketel gaat gemiddeld 12 tot 15 jaar mee. Oude cv-ketels zorgen bovendien voor hoge energierekeningen. Als u regelmatig de cv-service moet bellen omdat de cv-ketel kapot is of als de levensduur van de cv-installatie is bereikt, of als de reparatiekosten hoger zijn dan het nieuw installeren en aansluiten van een cv-ketel, dan is het verstandig om de cv-ketel te laten vervangen door een nieuwe ketel. Schakel een cv-installateur uit Lunteren in voor het aansluiten en vervangen.

Storing in uw cv-installatie in Lunteren?

Een cv-reparatie is de oplossing. Schakel een cv-monteur in die de storing verhelpt en de cv-ketel repareert!

Klik en bel 085 500 1690

Lekkende cv-ketel repareren

Als u vaak de cv-ketel moet bijvullen dan is de kans groot dat u te maken hebt met een lekkage. Dit kan door meerdere problemen worden veroorzaakt. In sommige gevallen is een reparatie nodig, maar u moet meestal een onderdeel laten vervangen. Allereerst is het mogelijk dat er een lekkage bij de koppelingen van de radiator en onder de ketel ontstaat. Als er veel roest aan de koppelingen of leidingen zit dan is het belangrijk dat u deze door een cv-installateur uit Lunteren laat vervangen. Daarnaast is het mogelijk dat het overstortventiel niet goed meer werkt. Dit onderdeel zorgt er, net als het drukvat, voor dat de druk in de cv-ketel niet te groot wordt. Als u ziet dat deze druppelt dan kan een verwarmingsmonteur uit Lunteren een nieuwe aansluiten.

Problemen met de driewegklep

Elke cv-ketel heeft een driewegklep. Deze schakelt tussen de centrale verwarming en warm water. Als de driewegklep in de standaard positie zit dan gaat verwarmd water naar de centrale verwarming. Doet iemand de warme kraan aan? Dan verandert de positie van de driewegklep. Werkt de centrale verwarming niet of gebeurt er niet veel als u de hete kraan aan doet? Het is goed mogelijk dat deze klep kapot is gegaan door de vele schakelingen. Als de klep kapot is, vast zit of moeilijk beweegt dan is het mogelijk dat ook de motor die de driewegklep aanstuurt kapot gaat. Het is daarom verstandig een kapotte driewegklep spoedig te laten repareren door een cv-monteur uit Lunteren. U kunt eventueel een vuilafscheider laten plaatsen om slijtage te voorkomen.

kapot expansievat

Expansievat kapot

Een expansievat staat ook wel bekend als een drukvat. Het is een belangrijk onderdeel van een cv-ketel omdat deze drukverschillen opvangt, die otstaan tijdens het afkoelen en verwarmen van water in de leidingen en de centrale verwarming. Het is dus belangrijk dat deze goed werkt. Een expansievat bestaat uit twee delen gescheiden door een rubberen membraan. In het ene deel zit stikstof en in het andere deel CV-water. Bij een hoge druk bolt het rubberen membraan naar de kant met gas (een indrukbare stof) waardoor het drukverschil wordt opgevangen. Een expansievat gaat gemiddeld maar 7 jaar mee omdat het rubber op den duur poreus wordt. Een reparatie is dan niet mogelijk, u moet het vat laten vervangen door een verwarmingsmonteur uit Lunteren.

Andere veel voorkomende storingen

Als de cv-ketel kapot is of er is een storing, is dit erg vervelend. U merkt dit direct, bijvoorbeeld door een tikkend geluid. Mogelijk zit u zonder warm water of zonder verwarming en in het ergste geval zonder beide. Door regelmatig onderhoud te laten plegen door een cv-installateur voorkomt u dergelijke storingen of defecten. Er zijn een aantal veelvoorkomende storingen. De storingen op een rij:

 • Geen warm water, wel verwarming
 • Wel warm water, geen verwarming
 • Geen warm water, geen verwarming
 • Tikkende radiatoren of leidingen
 • Te lage waterdruk in de cv-ketel

Zelf de waterdruk cv controleren

De waterdruk van uw cv-ketel moet tussen de 1,5 en 2 bar zitten. Als de druk te laag is dan werkt de cv-ketel niet goed en als deze te hoog is dan het expansievat kapotgaan. Het is mogelijk om zelf de druk te controleren. Hoe dit exact moet hangt af van het type verwarmingstoestel. Bij sommige toestellen wordt dit weergegeven op het display. Bij anderen moet u op zoek gaan naar de manometer. Dit is een klein klokje voorzien van een zwarte en rode wijzer. De zwarte wijzer geeft hierbij de waterdruk aan. De handleiding geeft aan hoe u precies de waterdruk kunt controleren.

Instructievideo: hoe vult u een cv-ketel bij?

Zelf de cv-ketel bijvullen

Als de druk in uw cv-ketel te laag is dan moet u deze bijvullen. Dit is een belangrijk onderdeel van het benodigde onderhoud. De waterdruk moet tussen de 1,5 en 2,0 bar staan. U vindt hier een stappenplan over hoe u het bijvullen het beste zelf kunt doen.

 • Stap 1. Zet de verwarming laag en zorg ervoor dat de centrale verwarming niet aan staat. Wacht vervolgens tot de kachel is afgeslagen.
 • Stap 2. Zet de vulslang op de waterkraan. Vul de slang en sluit de waterkraan. Hierna kunt u de andere kant van de vulslang aan de vulkraan bevestigen. Deze zit dichtbij het expansievat of de ketel.
 • Stap 3. Zet de waterkraan open en open hierna de vulkraan.
 • Stap 4. Vul het systeem totdat de druk van de ketel op ongeveer 1,8 bar staat.
 • Stap 5. Sluit de vulkraan af en hierna de waterkraan. Vang het resterende water in de vulslang op.
 • Stap 6. Ontlucht alle radiatoren en zet de thermostaat weer omhoog.

Cv ontluchten

In sommige gevallen stroomt het water niet goed door de buizen, waardoor de radiator niet warm wordt. Het is verstandig om dan de cv te ontluchten.
Hoe doet u dit?

 • 1. Haal de stekker van de cv-ketel uit het stopcontact.
 • 2. Wacht 15 minuten, de cv-ketel moet afkoelen.
 • 3. Draai alle radiatoren vol open.
 • 4. Pak een doekje en leg deze onder de radiator die u gaat ontluchten.
 • 5. Met een ontluchtingssleutel draait u het ventiel van de radiator open.
 • 6. Wacht tot er water uit het ventiel van de radiator komt.
 • 7. Draai vervolgens het ventiel weer dicht.
 • 8. Herhaal bovenstaande stappen bij alle radiatoren in uw huis.

Cv-ketel onderhoudscontract Lunteren

Onderhoud is erg belangrijk bij cv-ketels. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat een reparatie minder snel nodig is en dat de levensduur wordt behaald. Het is eventueel mogelijk een onderhoudscontract af te sluiten bij een verwarmingsmonteur. Als u een onderhoudscontract afsluit dan komt er eens in de 1 of 2 jaar een verwarmingsmonteur uit Lunteren langs om de cv-ketel te controleren en af te stellen. Een onderhoudscontract heeft vele voordelen. Zo bent u met problemen altijd snel geholpen, klanten met een onderhoudscontract krijgen vaak voorrang bij plotselinge problemen. Met een onderhoudscontract weet u bovendien van tevoren hoeveel kosten u kwijt bent en u hebt geen extra kosten voor bijvoorbeeld een reparatie of onderdelen.

Wat kost cv-ketel onderhoud?

Onderhoud Gemiddelde prijzen* Welk onderhoudscontract?
Eenmalig €70,- tot €120,- Geen onderhoudscontract. Eenmalig onderhoud, incl.: voorrijkosten, arbeidskosten
Onderhoudscontract €70,- tot €110,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, voorrijkosten, onderhoudskosten
Servicecontract €80,- tot €150,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudkosten, voorrijkosten, toestelonderdelen gedeeltelijk
All-in contract €130,- tot €200,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, geen materiaalkosten, 24/7 bereikbaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Keurmerken verwarmingsmonteur Lunteren

Als u een cv-ketel gaat kopen of huren en laat installeren door een verwarmingsmonteur uit Lunteren, is het verstandig om op een aantal keurmerken te letten. De eerste OK CV, het kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Cv-installateurs uit Lunteren met het OK CV-logo voldoen aan strenge eisen en schakelen Energie Service Specialisten om uw cv-ketel te inspecteren en voor onderhoud. Meer informatie? Ga naar de website van OK CV.

Een ander keurmerk is Gaskeur. Het is een keurmerk van KIWA en geeft aan aan welke extra standaarden de installatie voldoet. Het is dus een aanvulling op de CE-markering. Gaskeur heeft voornamelijk betrekking op energiezuinigheid en milieuvriendelijkheid. Ga naar wikipedia.org voor meer informatie over Gaskeur.

Besparen op energiekosten?

Wilt u besparen op de kosten van een cv-ketel? Dan zijn er een aantal interessante tips. Probeer te besparen met een slimme thermostaat, dit houdt in dat u uw huis energiezuinig verwarmt. Een andere tip is om te kiezen voor cv-ketel met zonneboiler. U leest hieronder een aantal bespaartips.

Besparen met een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat zorgt ervoor dat u uw huis in Lunteren energiezuinig kunt verwarmen. Dit apparaatje stemt automatisch de verwarming op uw gedrag af. Verschillende handigheidjes maken de bediening makkelijker waardoor u energie bespaart. Zelf de klok programmeren is niet nodig en u kunt op afstand de thermostaat bedienen. In een gemiddeld huis in Lunteren waarvan de bewoners niet bewust zuinig verwarmen kan er tot wel 22% aan gas worden bespaard dankzij een slimme thermostaat. Hebt u een goed geïsoleerd huis of gaat u zelf al zuinig met de verwarming om? Dan zal de besparing niet zo groot zijn.

Cv-ketel met zonneboiler

Als water verwarmd moet worden dan is er energie nodig. Dit wordt uit stroom of gas gebruikt, maar het is ook mogelijk om hier de zon voor te gebruiken. Het is namelijk mogelijk een zonneboiler te gebruiken. Deze verwarmt water met behulp van zonne-energie. De zonneboiler doet het meeste werk, de cv-ketel kan een stapje terug doen. Hierdoor kunt u tot wel 60% op de kosten voor het verwarmen van tapwater besparen. Daarnaast daalt uw gasrekening. U hebt het geld dat u aan een zonneboiler uitgeeft gauw terugverdiend. U bent daarnaast ook nog eens milieuvriendelijk bezig.

energiezuinig verwarmen

Hoe energiezuinig stoken?

Wilt u energiezuinig stoken? Dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee kunt houden. Verwarm bijvoorbeeld alleen de ruimte waarin u zich bevindt en sluit alle tussendeuren. Een deurdranger zorgt ervoor dat deuren automatisch dicht gaan. Hiermee kunt u tot €190 per jaar besparen. Verlaag de temperatuur tot 15 graden (17 of 18 bij vloerverwarming) als u gaat slapen en als u overdag weg gaat. Hiermee kunt u ieder jaar tot €210,- besparen. Zet thuis de temperatuur 1 graad lager dan u gewend bent. Als u bezig bent dan is 19 graden veelal voldoende. Hiermee kunt u tot €70,- per jaar besparen.

elektrische cv-ketel Lunteren

Alternatieve verwarmingsvormen

Naast een cv-ketel of verwarmingsketel is het ook mogelijk om een alternatieve vorm van verwarming te kiezen. Een voorbeeld is verwarmen via elektriciteit in plaats van aardgas. U leest hieronder meer.

Warmtepomp

Een warmtepomp verwarmt het water in uw centrale verwarming en geeft warm tapwater in uw huis in Lunteren. De volledige warmtepomp wordt aangesloten op het verwarmingssysteem en vervangt uw huidige gasgestookte ketel. Een ventilatiewarmtepomp blaast warme lucht in uw woning en kan niet aangesloten worden op de verwarming. Daarnaast bestaat er ook nog een hybride warmtepomp. Deze pomp maakt ook gebruik van natuurlijke bronnen, maar werkt samen met de cv-ketel. Als er meer warmte nodig is, slaat de ketel aan. Kijk op rijksoverheid.nl voor informatie over het aanvragen van een investeringssubsidie.

Elektrische cv-ketel

Een ander alternatief voor verwarmen zonder gas is een elektrische cv-ketel. Steeds meer mensen willen van fossiele brandstoffen af en willen daarom een alternatief op de gewone cv-ketel of hr-ketel. Zoals de naam al zegt, verwarmd een elektrische cv-ketel door middel van elektriciteit. U heeft echter wel complete woningisolatie en een aanvullende boiler nodig. Dit zorgt ervoor dat de kosten behoorlijk hoog liggen.

cv-installateur Lunteren

Direct contact? Bel of vraag een offerte aan

Heeft u een cv-monteur nodig voor het installeren of vervangen van uw cv-ketel? Is uw cv-ketel stuk of is er een storing? Laat dan een reparatie uitvoeren door een cv-installateur. Daarnaast is ook cv-onderhoud is belangrijk, sluit daarom altijd een onderhoudscontract af. Wilt u direct in contact komen met een verwarmingsmonteur uit Lunteren? Dan belt u naar 085 500 1690 of u vraagt geheel kosteloos een offerte aan via het offerteformulier. Zo bent u in korte tijd verzekerd van een nieuwe cv-ketel en zit u er weer warm bij.

Gratis offerte aanvragen

Werkgebied

Klantervaringen

Mijn cv ketel was kapot, maar gelukkig ben ik goed geholpen. Ik ben zeer tevreden over de service en kwaliteit. Binnen een uurtje werd ik al geholpen door een zeer behulpzame verwarmingsmonteur en kreeg ik goed advies. Ik ben heel erg tevreden.
Bianca Piek, Lunteren
Vorige week heb ik toch maar eens een vakman een onderhoud beurt laten doen voor mijn cv ketel. Gelukkig was ik op tijd want hij was heel nodig aan reparatie toe. Ik ben gelijk dezelfde dag geholpen. Ik ben zeer tevreden met de service.
H. Slager, Lunteren
Afgelopen weekend schrok ik midden in de nacht wakker. Mijn verwarming hield er zo maar mee op. En hij maakte een heel raar geluid. Gelukkig kon ik de 24/7 spoedservice gebruiken. Ook al was het midden in de nacht, ik werd meteen geholpen. Klantvriendelijkheid en goede kwaliteit.
K. Smit, Drenthe
Enige tijd geleden hebben wij een verwarmingsinstallatie aangeschaft via cv ketel Nu. We hebben hem nu 4 maanden en zijn zeer tevreden. Ook hebben we al een onderhoudsbeurt gekregen dankzij het onderhoudscontract. We zijn zeer tevreden met de kwaliteit die door de verwarmingsmonteur geleverd werd.
Fam. Hoekstra, Zuid-Holland
Via onze kennissen hebben wij de tip gekregen om eens naar onze verwarmingsketel te kijken. Dat was maar goed ook. Hij moest namelijk ontluchten, zelf hadden we geen ervaringen met cv-ketels. Daarom schakelden wij een vakman in. We kregen zeer goed advies!
Tiny de Jong, Breda
Na enige tijd werden we elke nacht wakker door een brommend geluid van onze ketel. Veel monteurs zijn langs geweest en het hield maar niet op. Gelukkig kwam ik hier terecht en het probleem werd zo verholpen door een vakman. Helemaal tevreden!
Paul Timmermans, Amsterdam
Wij hebben een storing gehad in onze cv ketel. Na veel zoeken kwam ik op deze website terecht. Daar stond een goede uitleg over hoe ik hem weer aan de praat moest krijgen. Gelukkig is het me zelf gelukt door deze handige tip!
P. van Dam, Utrecht
Enige tijd geleden was ik van plan om een nieuwe ketel aan te schaffen. Ik nam contact op met CV Ketel Nu en kreeg het beste advies. Ook werd er met me meegedacht over het budget. Nu heb ik een HR ketel waar ik zeer tevreden mee ben!
Fam. Zandstra, Friesland
Omdat mijn verwarming de laatste tijd een beetje raar deed keek ik toch maar eens op Cv Ketel Nu. Ik vond erg handige tips, en probeerde het probleem zelf te verhelpen. Maar het wou niet baten, dus heb ik maar een vakman ingeschakeld. Binnen een uurtje was het probleem opgelost!
Dhr. Jager, Lunteren
Wij hebben gister een cv ketel laten plaatsen via Cv Ketel Nu. We werden zeer goed geholpen en kregen goed advies. We wouden even laten weten dat we zeer tevreden zijn met de service die ons werd geboden.
Fam. Jongsma, Lunteren

Missie

Wij streven ernaar om onze klanten zo snel en vakkundig mogelijk te ondersteunen bij alle zaken rondom verwarmen. Ons doel is dan ook een 100 procent tevredenheid bij onze service op het gebied van installatie, reparatie en onderhoud.

Hoe werkt het?

Regelmatig krijgen wij vragen hoe onze dienstverlening precies werkt. Dit is zeer eenvoudig: u zoekt een professional die u wil helpen bij het onderhoud, de reparatie of de installatie van een verwarmingstoestel, wij beheren een landelijk netwerk van experts. Woont u in Lunteren, dan zullen wij een bedrijf uit die buurt met u in verbinding brengen. U kunt bij dit bedrijf een offerte aanvragen of zij sturen bij spoed meteen een cv-installateur naar u toe om de storing te verhelpen. Een cv-installateur helpt u snel, tegen aantrekkelijke prijzen.

Landelijke Dekking

Jaarlijks zorgen onze monteurs ervoor dat honderden huishoudens snel en vakkundig worden geholpen bij een storing van de verwarmingsketel, of het nodige onderhoud. Dankzij onze vakkundigheid en uitstekende service zijn wij nu in staat om in heel Nederland onze diensten aan te bieden. Dit betekent dat er altijd een erkend verwarmingsmonteur bij u in de regio actief is, om spoedig de storing te verhelpen.

Vestigingen

Wij gaven al aan dat in de afgelopen jaren onze diensten zich steeds verder hebben uitgebreid. Wij werken inmiddels dan ook samen met vele professionals van over het hele land. In onderstaande lijst vindt u een overzicht van een aantal grote vestigingen in uw provincie.