cv-ketel Heerenveen

Cv-ketel Heerenveen

085 500 1685
Voor een optimaal wooncomfort is een goede cv-ketel een absolute voorwaarde. Welke verwarmingsketel het meest geschikt is voor u is afhankelijk van uw woonwensen. Zo kunt u bij menig installatiebedrijf uit Heerenveen zowel een combiketel als een hoogrendementsketel bestellen, welke variëren op het gebied van onder andere warmwater capaciteit en vermogen.

Bent u op zoek naar een nieuwe cv-ketel, maar weet u niet goed wat de mogelijkheden zijn? Via het netwerk van cv-ketel Nu komt u gemakkelijk en snel in contact met diverse verwarmingspecialisten uit Heerenveen, die u graag helpen met de installatie, onderhoud, reparatie en zelfs een onderhoudscontract van uw cv-ketel. U kunt ook bellen naar 085 500 1685.

Spoedservice

Wanneer uw cv-ketel in storing raakt, dan begrijpen wij dat u dit probleem graag zo snel mogelijk wilt laten verhelpen. Daarom hebben we via ons netwerk een 24uurs storingsdienst opgezet. Via deze service komt u direct in contact met een erkend verwarmingsmonteur uit Heerenveen. Deze heeft ruime ervaring met de reparatie en het vervangen van alle soorten verwarmingsketels en kan dus ook bij uw cv-ketel snel de storing oplossen. Deze storingsdienst is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Raakt uw combiketel in storing op een feestdag? Ook dan kunnen wij binnen korte tijd bij u in Heerenveen op de stoep staan. Vul het contactformulier in en ontvang meer informatie.

Installatie van een nieuwe cv-ketel

Is uw huidige verwarming aan vervanging toe en wilt u een nieuwe cv-ketel laten installeren? De plaatsing van een verwarmingsketel kunt u het beste overlaten aan een erkend verwarmingsmonteur. Zo bent u zeker van een correcte installatie, waarbij u een zo laag mogelijk risico loopt op problemen in de toekomst, zoals een storing in de warmtewisselaar of een beschadiging van het expansievat. De verwarmingsmonteur uit ons netwerk in Heerenveen heeft een gedegen kennis van de diverse merken ketels, waardoor de installatie van uw cv-ketel geen probleem oplevert. Ook bij de reparatie van diverse onderdelen kan u onze verwarmingsmonteur bereiken. Aarzel daarom niet en neem contact met ons op.

Onderhoud

Om te voorkomen dat uw cv-ketel in storing raakt is het van belang dat u deze regelmatig van het juiste onderhoud laat voorzien. Een deel van dit onderhoud kunt u gemakkelijk zelf uitvoeren. Denk hierbij onder andere aan het bijvullen van de waterdruk wanneer deze onder de 1.5 bar staat, of het ontluchten van de radiatoren. Andere delen van het onderhoud kunt u het beste overlaten aan een verwarmingsmonteur. Deze kan de verschillende onderdelen van de combiketel uit elkaar halen en controleren op beschadigingen en slijtage, en voert desnoods een reparatie uit. Ter regulatie van dit onderhoud is het mogelijk dat u een onderhoudscontract afsluit. Met een onderhoudscontract behoudt u de fabrieksgarantie op de cv-ketel en verhoogt u vaak tevens het rendement van de verwarming. De kosten van een onderhoudscontract verdient u dan ook op de lange termijn terug.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij de installatie van een nieuwe cv-ketel? Hebt u een vraag over de voordelen van het onderhoudscontract? Of wilt u weten wat de kosten zijn bij het vervangen van de volledige cv-installatie?

Via het contactformulier komt u gemakkelijk en snel in contact met een verwarmingsmonteur uit Heerenveen. Wij helpen u met alle plezier! Het aanvragen van een offerte is gratis en vrijblijvend.

Navigeer direct naar:

Cv installatie | Cv-ketel reparatie | Cv onderhoud

cv-ketel installatie Heerenveen

Cv installatie Heerenveen

Bent u op zoek naar verwarmingsinstallatie die zowel het warm water als de verwarming verzorgd? Kies dan een hoogrendement combiketel. De installatie van een dergelijke cv-ketel is relatief eenvoudig. Toch raden wij aan dat u hiervoor een professional inschakelt. Hiermee bent u verzekerd van de juiste plaatsing zonder verhoogd risico op verbuigingen of beschadigingen.

Navigeer naar:

cv-ketel reparatie Heerenveen

Cv reparatie Heerenveen

Wanneer uw cv-ketel een storing vertoont, dan is dit in de meeste gevallen goed verhelpbaar met behulp van een reparatie. Wanneer u een onderhoudscontract heeft afgesloten bij een verwarmingsmonteur dan krijgt u bovendien een gereduceerd tarief bij de reparatie. Is een reparatie geen oplossing? Dan helpt onze verwarmingsmonteur u graag met het kiezen van een nieuwe Hr-ketel.

Navigeer naar:

cv-ketel onderhoud Heerenveen

Cv-ketel onderhoud Heerenveen

Het onderhoud van de centrale verwarming blijft voor onze klanten uit Heerenveen beperkt tot het reinigen van de cv-installatie aan de buitenzijde en het schoonmaken van de radiatoren. Gebruik hiervoor een vochtige doek. Ander onderhoud aan de verwarming dat u zelf mag uitvoeren is het ontluchten van de radiatoren en het bijvullen van de waterdruk.

Navigeer naar:

Cv-ketel kiezen: welk model moet ik kopen?

Wij kunnen het ons voorstellen dat u overweldigd raakt bij het brede aanbod aan ketels. Toch is de juiste ketel van groot belang voor uw wooncomfort. Bij de aanschaf van een nieuwe verwarmingsinstallatie zijn er drie belangrijke aspecten om rekening mee te houden: de energiezuinigheid van de gasketel, de comfortwaarde en het vermogen. Hoe zuiniger de verwarmingsketel is, hoe meer u bespaart op uw energierekening. De energiezuinigheid kunt u onder meer vergelijken aan de hand van het energielabel, deze is sinds eind 2015 verplicht voor alle installaties. Tegenwoordig hebben praktisch alle ketels energielabel A, maar inmiddels is energielabel A+, A++ of zelfs A+++ tevens mogelijk.

Cv-ketel: welk vermogen?

Het tweede belangrijke aspect is van belang voor uw comfort in huis. De CW-klasse zegt namelijk hoeveel warm water het systeem kan leveren. Dit lijkt wellicht iets kleins, maar met CW-klasse 6 is een ligbad van 100 liter al in 5 minuten gevuld, terwijl u met CW-klasse 3 na 12 minuten nog steeds staat te wachten. Tot slot is het belangrijk om te letten op het vermogen. Het grootste vermogen is namelijk niet direct de beste keuze. Vaak zijn gasketel met een kleiner vermogen een stuk energiezuiniger, waardoor u meer geld op uw energierekening bespaart. Hoeveel vermogen u nodig heeft is onder meer afhankelijk van het type woning, de inhoud van uw woning en het bouwjaar. Een verwarmingsinstallateur kan u verder informeren over de diverse mogelijkheden.

Wat kost een cv-ketel?

De aanschafprijzen van ketels liggen relatief hoog, daarom wordt de aankoop door veel klanten gezien als een noodzakelijk kwaad. Vergeet echter niet dat u met een nieuw systeem een veel hoger rendement zal behalen, waardoor uw maandelijkse energiekosten enorm zullen dalen! Het aanschaffen van een nieuwe combiketel is daarmee dus een investering, die u op termijn terugverdient. De kosten worden onderverdeeld in twee categorieën: de montagekosten en de materiaalkosten. De montage dient altijd te gebeuren door een ervaren installateur. Omdat elke installateur zijn eigen uurtarief mag hanteren, verschillen deze kosten enorm. Ontdek de scherpe prijzen door een offerte aan te vragen.

Prijzen van een nieuwe cv-ketel

Type ketel CW-waarde Gem. prijs excl. installatie* Rendement
HR (solo) CW4 €1.500,- tot €2.800,- 70% – 80%
HR (combiketel) CW4 €1.500,- tot €3.000,- 100% – 107%
HRe CW4 €8.000,- tot €12.000,- 140%
UHR (solo) CW4 €2.200,- tot €3.200,- 140% – 147%
UHR (combiketel) CW4 €2.500,- tot €3.700,- 140% – 147%

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Exacte prijs voor een nieuwe cv-ketel bij u weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Combiketel Heerenveen

Naast een hoogrendementsketel kunt u bij menig verwarmingspecialist uit Heerenveen ook diverse combiketels aanschaffen. Een combiketel regelt niet alleen de verwarming binnenshuis, maar levert tevens het warm water. Dit brengt enkele voordelen met zich mee. De belangrijkste is dat u minder aansluitingen nodig heeft, en minder plaatsingsruimte. Bovendien hebben dergelijke ketels vaak een eenvoudige installatie, welke bovendien energiezuinig en milieuvriendelijk is. Combiketels hebben echter ook enkele nadelen, de grootste natuurlijk dat u bij een storing zowel geen warm water als verwarming meer heeft. Wilt u dergelijke problemen voorkomen? Dan is het belangrijk dat u regelmatig onderhoud en een eventuele reparatie uitvoert. Vraag een verwarmingsmonteur uit uw regio naar de eventuele opties van een onderhoudscontract en zorg zo dat storingen verleden tijd blijven. Via het contactformulier voorzien wij u tevens graag van meer informatie.

Prijs incl. installatie HR combiketel: €2.000,- tot €3.900,-
Gemiddelde rendement HR combiketel: 100% – 107%

HR-ketel Heerenveen

Een hoogrendementsketel is een verwarmingsketel die feitelijk gelijk werkt als de standaard cv-ketel. Bij een hoogrendementsketel wordt echter het koude retourwater niet afgevoerd, maar tijdens het verwarmingsproces omgezet tot rookgas. Deze rookgassen worden vervolgens weer ingezet bij het verwarmen van het water in de centrale verwarming. Dit noemt men ook wel een verwarmingsproces met de verwerking van restafval, wat een zeer duurzame oplossing vormt. Tot op heden hangt er in ongeveer 50% van de Nederlandse huishoudens een Hr-ketel. Dit komt doordat er aan de koop relatief hoge prijzen verbonden zitten. Op de lange termijn kant u deze kosten wel gemakkelijk terugverdienen door het verhoogde rendement (van 80% naar 107%) van de hoogrendement centrale verwarming. Om dit rendement zo hoog te houden is het hierbij wel van belang dat u de installatie van een periodiek onderhoud laat voorzien, bij voorkeur via een onderhoudscontract.

Prijs incl. montage solo HR-ketel: €2.000,- tot €3.700,-
Prijs incl. montage combi HR-ketel: €2.000,- tot €3.900,-

Besparing HR-ketel

Zoals gezegd zijn de kosten van een Hr centrale verwarming aan de hoge kant. Op de lange termijn kunt u deze investering echter gemakkelijk terugverdienen door de hoge besparing op de energiekosten. Jaarlijks komt dit uit op een volledige besparing van zo’n 20 procent ten opzichte van een standaard cv-ketel. Een dergelijke besparing is niet alleen voordelig, u draagt tevens bij aan een beter milieu. Zetten we alles in een rekenschema, dan zien we dat u circa €1.500,- moet betalen bij een nieuwe Hr-installatie, waar nog de installatiekosten en onderhoudskosten bovenop komen. Dit komt op een uiteindelijk bedrag rond de €2.000,-. Per jaar bespaart u echter 220m3 aan gas en 390kg CO2, wat een kostenverlaging van jaarlijks €250,- inhoudt. Dit leidt tot de conclusie dat u in gemiddeld acht jaar de investering hebt terugverdiend.

HR-ketel plaatsen Heerenveen

HRe-ketel

De HRe cv-ketel is een relatief nieuw apparaat die naast warmte ook stroom kan opwekken. De HRe cv-ketel bevat een aardgasmotor. Als u warmwater gebruikt of als de verwarming aanslaat dan zet de motor de warmtepomp aan het werk. Die levert dan elektriciteit. De stroom die u niet gebruikt, levert u terug aan de energieleverancier. Het is in principe een kleine energiecentrale in uw huis in Heerenveen. Wel is het een flinke investering, aangezien de aankoopprijs hoger is dan van een reguliere Hr-ketel. De HRe variant is met name interessant als uw isolatie matig is of als u jaarlijks veel gas verbruikt. Alleen dan wekt u voldoende energie op, waarmee u flink gaat besparen op energiekosten. Wilt u meer weten? Vraag vrijblijvend meer informatie of een prijsofferte aan via het contactformulier.

Prijs incl. montage HRe-ketel: €8.000,- tot €12.000,-
Gemiddeld rendement HRe-ketel: 140%

UHR-ketel

De revolutionaire UHR (ultra hoog rendement) cv-ketel van Daalderop geeft maarliefst 40% meer rendement dan een standaard Hr cv-ketel. Deze variant levert een EPC-reductie van 0,2. Dat is erg gunstig voor het energielabel van uw huis in Heerenveen. Deze prestaties zijn mogelijk door de combinatie van een Hr-combiketel met een warmtepomp. De pomp gebruikt de binnen- en buitenlucht en wekt zo extra warmte op. Met deze UHR cv-ketel kunt u twee ruimtes in huis apart verwarmen. Wilt u maximaal rendement? Overweeg dan de combinatie met vloerverwarming. Op dit moment kunt u gebruik maken van een aantal subsidies. Check energiesubsidiewijzer.nl voor meer informatie.

Prijs UHR-ketel (combi), inclusief installatie: €3.000,- tot €4.600,-
Gemiddelde rendement van UHR-ketel: 140% – 147%

Huren, leasen of kopen?

Bij menig verwarmingsmonteur uit Heerenveen is het mogelijk dat u een cv-ketel gaat huren, leasen of kopen. Welke methode het meest voordelig is, is afhankelijk van een groot aantal externe factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het budget dat u beschikbaar heeft, eventuele verhuisplannen en de eisen die u aan het systeem stelt. Zo is het bijvoorbeeld gemiddeld gezien goedkoper om (op lange termijn) een cv-ketel te kopen dan te huren. U dient dan echter wel minimaal 8 jaar dezelfde verwarming te gebruiken, en u betaalt in één keer de aanschafprijs. Bovendien bent u bij aanschaf ook direct verantwoordelijk voor het onderhoud. Gaat u binnenkort verhuizen? Dan is het huren van een centrale verwarming de meest voordelige oplossing.

Wat is de beste optie?

Leasen is duurder dan huren omdat u op termijn ook eigenaar wordt. In bovenstaande tabel vindt u een overzicht van de totale kosten bij het kopen, huren of leasen van een cv-ketel, wanneer we uitgaan van een levensduur van minimaal 12 jaar. U ziet tevens de gemiddelde maandelijkse kosten die hierbij gelden. De prijzen zijn inclusief installatiekosten, prijzen van reparatie en het afsluiten van een onderhoudscontract. Nog vragen? Of interesse in een prijsofferte voor een cv-ketel? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij helpen u met alle plezier verder in Heerenveen.

Berekening kosten cv-ketel Kopen Leasen Huren
Totaalbedrag levensduur 12 jaar €4.050,- €4.850,- €4.675,-
Gemiddelde kosten per maand €28,13 €33,68 €32,47

Meer weten over de exacte prijzen?

Vul het offerteformulier in voor een scherp geprijsde offerte van een cv-ketel specialist uit Heerenveen!

Gratis offerte aanvragen

Cv-ketel plaatsen Heerenveen

Laat u de cv-ketel vervangen? Dan adviseren wij om een verwarmingsmonteur de installatie van het nieuwe apparaat uit te laten voeren. Een erkend monteur weet namelijk precies waar de installatie aan moet voldoen, en zal ervoor zorgen dat dit snel en vakkundig gebeurt. Zo moet er bijvoorbeeld aan beide zijden van de verwarmingsketel meer dan 10 centimeter ruimte overblijven voor mogelijk onderhoud en reparatie, en vereisen de Europese Normen een veilige aansluiting van het rookgasafvoer. Andere voorwaarden bij de installatie van uw nieuwe Hr-verwarmingsketel staan beschreven in de installatiehandleiding.

cv-ketel plaatsen Heerenveen

Regels, keurmerken en voorschriften

Wanneer uw verwarmingsinstallatie niet op correcte wijze is aangesloten, loopt u mogelijk levensgevaarlijke risico’s. Bij de verbranding van gas komen namelijk gevaarlijke stoffen vrij, die normaal gesproken via de rookgasafvoer naar buiten afgevoerd worden. Als de rookgasafvoer niet op correcte wijze is aangesloten dan komen al deze gassen, zoals koolstofmonoxide, uw woning in.

Met ingang van 1 april 2023 moeten alle werkzaamheden aan verwarmingsinstallaties, zoals cv-ketels, dan ook worden uitgevoerd door een cv-monteur die beschikt over een CO-certificaat. De gasketelwet is ingevoerd om problemen met koolmonoxide te verminderen. Voor meer informatie over deze wet kunt u terecht op deze pagina.

Prijs opbouw installatie cv-ketel

Omschrijving Prijs * Percentage van totaal
Cv-ketel (HR) €1.500,- tot €3.000,- 65% – 70%
Montage €500,- tot €900,- 30% – 35%
Totale kosten €2.000,- tot €3.900,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Exacte prijs voor een nieuwe cv-ketel bij u weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Cv-ketel vervangen

De redenen voor het vervangen van de cv-ketel kunnen variëren, maar draaien in de meeste gevallen toch om geld. Zo is het bijvoorbeeld eens in de 15 jaar noodzakelijk om de installatie te vervangen in verband met het optimaliseren van het rendement van de ketel, en is het mogelijk om door de installatie van een nieuwe ketel de prijswaarde van uw pand in Heerenveen aanzienlijk te verbeteren. Wilt u weten wanneer het vervangen van uw verwarmingsketel nodig is? Stel u dan vandaag nog met één van onze specialisten in verbinding. Deze geeft u graag advies over de mogelijkheden bij de nieuwste Hr-modellen.

Levensduur

De levensduur verschilt per merk en model, maar gemiddeld ligt de levensduur tussen de 12 en de 15 jaar. Dat betekent dat u na een eenmalige aankoop tot wel 15 jaar voorzien bent van warmte. Wilt u de levensduur zo lang mogelijk verlengen? Dan raden wij u aan om een contract voor onderhoud af te sluiten. Ervaring leert dat ketels die goed onderhouden worden langer mee gaan, minder storingen hebben en bovendien een hoger rendement behouden.

Cv-monteur gezocht voor het plaatsen van uw cv-ketel?

Vul het offerteformulier in voor een scherp geprijsde offerte van een specialist uit Heerenveen!

Gratis offerte aanvragen

Merken cv-ketels

U wilt er natuurlijk 100% zeker van zijn dat uw aangekochte cv-ketel jarenlang meegaat, met zo weinig mogelijk onderhoudskosten. De cv-ketel moet immers minimaal 12 tot 15 jaar meegaan. Onze verwarmingsmonteur uit Heerenveen helpt u graag bij het selecteren van een merk en type cv-ketel. De top vijf meest verkochte merken in Nederland zijn: Nefit, Remeha, Vaillant, Intergas en Atag. Daarnaast zijn in Nederland de merken: Ferroli, Bosch (nu onder merknaam Nefit) en AWB erg populair. Het is belangrijk dat u vooruit denkt met de aanschaf van een nieuwe cv-ketel. Gaat u binnenkort uw spouwmuur of dak isoleren? Of komt er een extra badkamer? Dit heeft invloed op de benodigde capaciteit van de verwarming.

Wij leveren & installeren nagenoeg alle merken ketels

De meest bekende merken zijn:

Gemiddelde prijzen per merk

Prijsklasse Merken cv-ketels Gemiddelde prijzen*
Laag AWB, Ferroli, Intergas, Remeha €800,- tot €1.100,-
Midden Bosch, Daalderop, Vaillant €1.000,- tot €1.300,-
Hoog Atag, Nefit €1.300,- tot €1.700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor een CW4 ketel (exclusief installatie).

Atag

Atag bestaat sinds 1948 en exporteert tegenwoordig naar meer dan 12 landen. De Atag i36EC heeft in 2016 de eerste plaats behaald tijdens de test van de consumentenbond. Al acht jaar achter elkaar is er een Atag model verkozen als ‘Beste cv-ketel uit de test’. Atag levert zowel solo cv-ketels als combiketels. Interesse? Vraag informatie aan via het contactformulier.

AWB

AWB is in 1934 opgericht door Herman van Thiel. Het merk valt tegenwoordig onder de Vaillant-Hepworthgroep. De cv-ketels van AWB hebben een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en zijn erg duurzaam. In 2016 stonden er geen AWB cv-ketels in de test van de consumentenbond. Het assortiment bestaat uit kamerthermostaten, cv-toestellen en duurzame systemen.

Bosch

Bosch was op het gebied van cv-ketels jarenlang een vertrouwd merk. Dat is het nog steeds, alleen nu onder de merknaam Nefit. De Bosch cv-ketels stonden bekend om de zuinigheid, gebruiksvriendelijkheid en het feit dat ze stil en compact waren. Het bedrijf is nu al bijna 100 actief in verwarming. Bosch is een groot internationaal bedrijf dat in vele vakgebieden producten levert.

Ferroli

Op dit moment levert Ferroli de BlueSense Hr-lijn. De BlueSense is leverbaar in 3 CW-klassen, waarbij het onderscheid voornamelijk in het vermogen en de hoeveelheid warm water zit. De Italiaanse multinational stond voorheen voornamelijk bekend om de wand cv-ketels, maar tegenwoordig voeren ze een breder assortiment. Van zonlichtsystemen tot thermostaten.

Intergas

Intergas produceert en ontwikkelt zelf de 21 cv-ketels die ze op dit moment leveren. In 2016 is er niet een Intergas model bekroond met ‘Beste uit de test’, maar in de jaren daarvoor is dat wel voorgekomen. De Intergas Kombi Kompakt HR is al jaren één van de best verkochte cv-ketels in Nederland. Vraag een prijsofferte aan via het contactformulier.

Nefit

Nefit is al ruim 30 jaar één van de best verkochte merken van Hr-ketels. Het merk vindt kwaliteit erg belangrijk. Dat blijkt wel uit het feit dat ze bij elke cv-ketel een testrapport leveren. Zo staan ze garant voor hoogwaardige kwaliteit. Nefit bracht als eerste ter wereld de hoogrendementsketel op de markt.

Remeha

Remeha heeft het grootste cv-laboratorium van Nederland. Hier worden technische grenzen verlegd. In 80 jaar is Remeha uitgegroeid tot een groot internationaal bedrijf met ruim 500 werknemers. De Remeha Tzerra Plus CW1 scoorde goed tijdens de test van de consumentenbond en eindigde op de 1e plek in 2016.

Vaillant

Vaillant biedt veel verschillende Hr-ketels aan, er is dus altijd wel een variant die perfect in uw woning in Heerenveen past. Naast ketels produceren ze onder andere warmtepompen en geisers. Vaillant heeft op dit moment 14 vestigingen. Uit de test van de consumentenbond (2016) kwam de Vaillant Ecotec plus VHR 30-34/5-5 op de 3e plaats.

cv-ketel storing Heerenveen

Cv-storing Heerenveen verhelpen

Hoewel u met periodiek onderhoud veel problemen kan voorkomen, is het mogelijk dat bij verouderde apparaten toch een onderdeel in storing raakt of kapot gaat. Over het algemeen is een storing gemakkelijk op te lossen. U kunt tevens zelf proberen om, via de handleiding die geleverd is, te kijken of u de storing kan oplossen. Meestal moet het apparaat dan gereset worden. Lukt dit niet, roep dan de hulp in van een professional uit Heerenveen. Deze kent vrijwel alle merken en systemen van binnen en buiten en zal daarom snel de storing lokaliseren en vervolgens de reparatie uitvoeren tegen aantrekkelijke prijzen.

cv-ketel bijvullen

Cv-ketel bijvullen

Eén van de klussen op het gebied van cv-ketel onderhoud die u zelf kunt uitvoeren is het bijvullen van de verwarmingsketel. De ketel moet bijgevuld worden wanneer de waterdruk onder de 1.5 bar staat. Dit kunt u meestal eenvoudig aflezen op het scherm of op de drukmeter bij het apparaat. Tijdens het bijvullen van de verwarmingsketel geldt dat u altijd eerst de vulslang met water moet vullen voordat u de vulkraan openzet. Op deze manier voorkomt u dat er lucht in het apparaat komt. Loopt de waterdruk na het bijvullen al heel snel weer terug? Laat dan een verwarmingsmonteur uit Heerenveen langskomen ter controle.

Instructievideo: hoe vult u een cv-ketel bij?

Cv-ketel specialist nodig?

De cv-monteur is snel bij u ter plaatse in Heerenveen.

Gratis offerte ontvangen
expansievat kapot

Expansievat kapot

Eén van de belangrijkste onderdelen van de verwarmingsinstallatie is het expansievat. Deze vangt namelijk grote drukverschillen op, om problemen met het systeem te voorkomen. Met een membraan wordt het expansievat in twee compartimenten verdeeld. Een hiervan is gevuld met een stikstof en de ander met water uit het systeem. Als het water in de installatie uitzet dan vangt het expansievat dit op. Wanneer het membraan stuk is, zal dit water doorlaten. Dit heeft als gevolg dat het hele expansievat op den duur gevuld is met water.

cv-ketel repareren

Problemen met de driewegklep

Wij vroegen een aantal monteurs naar de onderdelen waaraan zij het vaakst een reparatie moeten uitvoeren. Een defecte driewegklep is één van de meest gehoorde antwoorden. De driewegklep voorziet zowel uw radiatoren als kranen van warm water: zodra u de warme kraan opendraait sluit de driewegklep de toevoer naar de radiatoren zodat het hete water in het systeem naar de platenwisselaar stroomt. Deze verwarmt vervolgens het tapwater. Door het intensieve gebruik kan het voorkomen dat deze vast komt te zitten of gaat slijten.

Lekkage cv-ketel

Merkt u dat de druk van uw verwarmingsketel maar blijft dalen en dat u het systeem regelmatig moet bijvullen? Dan is het goed mogelijk dat er een lekkage in het systeem zit. Lekkages worden vaak veroorzaakt door een kapot expansievat of een defecte sifon. U kunt proberen de problemen zelf te verhelpen. Probeer eerst de radiatoren te ontluchten. Vul het systeem na het ontluchten weer bij zodat de druk weer goed is, en controleer of de waterdruk na een paar dagen nog steeds hetzelfde is. Als dit niet het geval is, zal u toch een reparatie moeten laten uitvoeren.

Onderhoudscontract

Eén van de diensten die de specialisten uit ons netwerk in Heerenveen aanbieden, is het afsluiten van een onderhoudscontract. Een onderhoudscontract biedt zekerheid over het onderhoud van uw cv-ketel, en leidt in de meeste gevallen tot een besparing van de kosten voor reparatie en onderhoud. Dankzij het onderhoudscontract bent u bovendien zeker van het behoud van de fabrieksgarantie en profiteert u van een verbeterd rendement van uw verwarmingsketel. Wilt u weten welke voordelen een onderhoudscontract bij u oplevert? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen.

Wat kost cv-ketel onderhoud?

Onderhoud Gemiddelde prijzen* Welk onderhoudscontract?
Eenmalig €70,- tot €120,- Geen onderhoudscontract. Eenmalig onderhoud, incl.: voorrijkosten, arbeidskosten
Onderhoudscontract €70,- tot €110,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, voorrijkosten, onderhoudskosten
Servicecontract €80,- tot €150,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudkosten, voorrijkosten, toestelonderdelen gedeeltelijk
All-in contract €130,- tot €200,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, geen materiaalkosten, 24/7 bereikbaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

verwarmingsmonteur Heerenveen

Vrijblijvende offerte

Wilt u weten wanneer u het beste uw centrale verwarming kunt vervangen? Hebt u een vraag over het verschil in prijzen tussen een standaard en hoogrendementsmodel? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van hulp bij een storing? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij werken samen met een groot aantal specialisten uit Heerenveen die u met alle plezier van dienst zijn bij het onderhoud, de reparatie en installatie van vele modellen cv-ketels. Via het contactformulier vraagt u gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan.

Gratis offerte aanvragen

Werkgebied

Klantervaringen

Mijn cv-ketel was kapot, maar gelukkig ben ik goed geholpen. Ik ben zeer tevreden over de service en kwaliteit. Binnen een uurtje werd ik al geholpen door een zeer behulpzame verwarmingsmonteur en kreeg ik goed advies. Ik ben heel erg tevreden.
Bianca Piek, Heerenveen
Vorige week heb ik toch maar eens een vakman een onderhoud beurt laten doen voor mijn cv-ketel. Gelukkig was ik op tijd want hij was heel nodig aan reparatie toe. Ik ben gelijk dezelfde dag geholpen. Ik ben zeer tevreden met de service.
H. Slager, Heerenveen
Afgelopen weekend schrok ik midden in de nacht wakker. Mijn verwarming hield er zo maar mee op. En hij maakte een heel raar geluid. Gelukkig kon ik de 24/7 spoedservice gebruiken. Ook al was het midden in de nacht, ik werd meteen geholpen. Klantvriendelijkheid en goede kwaliteit.
K. Smit, Drenthe
Enige tijd geleden hebben wij een verwarmingsinstallatie aangeschaft via cv-ketel Nu. We hebben hem nu 4 maanden en zijn zeer tevreden. Ook hebben we al een onderhoudsbeurt gekregen dankzij het onderhoudscontract. We zijn zeer tevreden met de kwaliteit die door de verwarmingsmonteur geleverd werd.
Fam. Hoekstra, Zuid-Holland
Via onze kennissen hebben wij de tip gekregen om eens naar onze verwarming te kijken. Dat was maar goed ook. Hij moest namelijk ontlucht worden, zelf hadden we geen ervaringen met cv-ketels. Daarom schakelden wij een cv-installateur in. We kregen zeer goed advies!
Tiny de Jong, Breda
Na enige tijd werden we elke nacht wakker door een brommend geluid van onze ketel. Veel monteurs zijn langs geweest en het hield maar niet op. Gelukkig kwam ik hier terecht en het probleem werd zo verholpen door een vakman. Helemaal tevreden!
Paul Timmermans, Amsterdam
Wij hebben een storing gehad in onze cv-ketel. Na veel zoeken kwam ik op deze website terecht. Daar stond een goede uitleg over hoe ik hem weer aan de praat moest krijgen. Gelukkig is het me zelf gelukt door deze handige tip!
P. van Dam, Utrecht
Enige tijd geleden was ik van plan om een nieuwe ketel aan te schaffen. Ik nam contact op met cv-ketel Nu en kreeg het beste advies. Ook werd er met me meegedacht over het budget. Nu heb ik een HR ketel waar ik zeer tevreden mee ben!
Fam. Zandstra, Friesland
Omdat mijn verwarming de laatste tijd een beetje raar deed keek ik toch maar eens op cv-ketel Nu. Ik vond erg handige tips, en probeerde het probleem zelf te verhelpen. Maar het wou niet baten, dus heb ik maar een vakman ingeschakeld. Binnen een uurtje was het probleem opgelost!
Dhr. Jager, Heerenveen
Wij hebben gister een cv-ketel laten plaatsen via cv-ketel Nu. We werden zeer goed geholpen en kregen goed advies. We wouden even laten weten dat we zeer tevreden zijn met de service die ons werd geboden.
Fam. Jongsma, Heerenveen

Missie

Cv-ketel Nu is de snelste allround verwarmingsspecialist in Nederland voor reparatie, onderhoud en installatie. Wij garanderen kwaliteit, betrouwbaarheid en een snelle afhandeling van problemen als storing in de beveiligingen, of een het vervangen van een kapot expansievat. Wij bieden hoogwaardige service tegen scherpe prijzen.

Hoe werkt het?

Onze dienstverlening is simpel en doeltreffend. U zoekt een ervaren verwarmingsmonteur bij de reparatie van een storing, het onderhoud of het vervangen van uw cv-ketel, en wij beheren een landelijk netwerk van installateurs. Wanneer u bij ons bijvoorbeeld een aanvraag doet van een onderhoudscontract, dan kunnen wij een offerte aanvragen bij aan ons gelieerde vakmannen uit Heerenveen. Deze sturen we zo snel mogelijk aan u door.

Landelijke Dekking

Dankzij hard werk, het bieden van kwaliteit, scherpe prijzen, en een hoge klantvriendelijkheid, is ons netwerk de laatste jaren hard gegroeid. cv-ketel Nu is een begrip geworden in de verwarmingsbranche, en vele huishoudens in Nederland maken wekelijks gebruik van onze diensten. Dankzij de uitbreiding kunnen we tegenwoordig een landelijke dekking bieden. Dit betekent dat wij over heel Nederland verschillende monteurs aan het werk hebben.

Vestigingen

Zoals gezegd zijn wij in rap tempo groot geworden in Nederland. Wij werken inmiddels samen met meer dan 400 verschillende specialisten vanuit het gehele land.

Vraag over cv-ketels?

Hebt u een vraag over cv-ketels? Neem dan een kijkje op de meest gestelde vragen pagina.