CV ketel Gouda

Ondervindt u problemen met uw CV ketel? Of wilt u een nieuwe centrale verwarming laten aanleggen in uw huis? Neem dan contact op met onze professionals! Wij werken met vakmannen in Gouda, die u perfect kunnen ondersteunen bij de installatie, het onderhoud en de reparatie van uw HRe of UHR CV ketel. Daarnaast helpt een verwarmingsmonteur uit Gouda die bij ons is aangesloten u met plezier bij het vervangen van uw cv-installatie. Het is ten slotte een optie om een onderhoudscontract af te sluiten bij één van de verschillende bedrijven uit Gouda. Wij garanderen een goede service en aantrekkelijke prijzen! Heeft u met spoed een verwarmingsmonteur nodig in Gouda? Neem dan telefonisch contact op via 088 444 7661. Wij staan voor u klaar!

CV ketel Gouda

Contactformulier

Voor- en achternaam (*)

Adres (*)

Postcode (*)

Woonplaats(*)

Telefoonnummer (*)

Uw emailadres (*)

Omschrijving opdracht (*)Telefonisch contact cv-monteur Gouda

Storing? 24/7 service

Gemiddeld ondervindt 35% van de Cv-ketels jaarlijks een storing. Dit kan veroorzaakt worden door een verlaagde waterdruk of een lekkage in de leidingen, maar is soms ook een gevolg van erosie door onvoldoende onderhoud. Als u vermoedt dat uw verwarmingsketel daadwerkelijk kapot is, neem dan contact op met onze 24uurs spoedservice. Wij sturen spoedig een verwarmingsmonteur uit Gouda bij u langs voor de reparatie. Is een storing met onderhoud niet meer op te lossen, dan adviseren wij u over het vervangen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Allround CV monteur

Elke verwarmingsmonteur uit Gouda die met ons samenwerkt, heeft allround ervaring op het gebied van het onderhoud, vervangen en de installatie en reparatie van verwarmingsketels. Zo is een monteur u van dienst bij het reinigen van de warmtewisselaar, het controleren van de beveiligingen, de reparatie van lekkages, en het controleren van het expansievat. Daarnaast kunt u een monteur in Gouda om hulp vragen bij het bijvullen en ontluchten van de CV. Heeft u behoefte aan een regelmatige onderhoud check van uw verwarmingsketel? Vraag dan een onderhoudscontract aan.

Onderhoud

Na de installatie van uw CV ketel (UHR of andere variant) is het belangrijk om uw verwarmingssysteem te allen tijde up-to-date te houden. Matig onderhoud na een installatie resulteert soms in een storing of een CV ketel die kapot gaat, waardoor een reparatie noodzakelijk is. Om de kosten voor een reparatie te voorkomen, en ook een zware storing te voorkomen, raden wij aan een onderhoudscontract af te sluiten bij een verwarmingsmonteur uit Gouda. Met een onderhoudscontract verzekert u zich van een jaarlijks onderhoud aan de centrale verwarming, en betaalt u geen extra geld voor het voorrijden of een uurloon, wanneer de ketel toch kapot gaat. Bovendien behoudt u met een onderhoudscontract de fabrieksgarantie.

Prettige service

Bij CV Ketel Nu staan een prettige service en klantvriendelijkheid centraal. Wij verzekeren u van heldere voorwaarden en scherpe prijzen. Wilt u weten wat de aanschaf of het huren van een CV ketel, of het afsluiten van een onderhoudscontract in Gouda u zal kosten? Vul dan het contactformulier in. U krijgt dan geheel gratis en vrijblijvend offertest toegestuurd van professionals in Gouda. Door deze voorstellen met elkaar te vergelijken, bespaart u tot wel 35% op het eindbedrag! Wilt u direct contact met een verwarmingsmonteur? Bel dan 088 444 7661.

CV-ketel reparatie Gouda

Reparatie

Als uw centrale verwarming regelmatig stuk gaat, en u denkt dat het nodig is deze te vervangen. Neem dan eens contact op met een monteur van CV Ketel Nu. Het is vaak een optie om met een relatief eenvoudige reparatie de levensduur van uw verwarmingsketel met één of meerdere jaren te verlengen. Heeft u een onderhoudscontract? Dan hoeft u vaak alleen maar te betalen voor de nieuwe onderdelen die bij de reparatie en het onderhoud gebruikt worden.

Veelvoorkomende problemen:

Cv installatie Gouda

Installatie

Naast de reparatie van verwarmingsketels helpt een verwarmingsmonteur u tevens graag bij de installatie van een nieuw model. Ook tijdens het voorproces, als een keuze moet worden gemaakt voor het vervangen van de centrale verwarming, kan een monteur u helpen. Deze adviseert u over de diverse modellen, het benodigde onderhoud en de kosten voor de installatie. Daarnaast weet een expert vaak hoe storingsgevoelig een bepaald merk of model is.

Lees meer over:

CV reinigen

CV schoonmaken

Naast het repareren van uw CV ketel, en de installatie van een nieuw model, kunnen wij deze ook schoonmaken. Op deze voorkomt u een eventuele reparatie en bespaart u aanzienlijk. Hoewel u ervoor kunt kiezen de ketel eenmalig te laten reinigen, raden de meeste specialisten uit Gouda het afsluiten van een onderhoudscontract aan. Met een onderhoudscontract wordt de CV periodiek schoongehouden en voorkomt u dat deze kapot gaat of in storing raakt.

Lees ook:

Direct contact met een erkende verwarmingsmonteur? Bel 088 444 7661!

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar. Wel zo handig in het geval van spoed! Vakkundig, snel ter plaatse en tegen scherp tarief.

CV ketel kiezen: welk model moet ik kopen?

Moet u een nieuwe CV-ketel aanschaffen? Grote kans dat u door het bomen het bos niet meer ziet. Er is een enorm groot aanbod aan merken en modellen, maar wat is nu belangrijk om op te letten? Als u geen voorkeur voor een merk heeft, dan raden wij u aan om met drie verschillende aspecten rekening te houden: de CW-klasse, het vermogen en natuurlijk welk type ketel u graag wilt. Er is de keuze uit vele verschillende systemen, maar de twee meest voorkomende zijn de solo- en de combiketels. Een soloketel verzorgt enkel de verwarming van uw woning terwijl een combiketel ook de warmwater voorziening regelt. Soloketels zijn in aanschaf vaak voordeliger, maar in onderhoud iets duurder. Dat komt omdat u naast een verwarmingsketel ook een boiler moet aanschaffen en onderhouden, waardoor de meeste klanten kiezen voor de aanschaf van een combiketel.

Welke CW-klasse kiezen?

Als u inderdaad voor een combiketel kiest, dan heeft u de keuze uit diverse CW-klassen. Hoe hoger deze warmwaterklasse, hoe meer warm water er per minuut geleverd kan worden. Wilt u graag het bad zo snel mogelijk kunnen vullen? Kies dan voor CW-klasse 5 of 6. Dit komt ook van pas als u gelijktijdig wilt kunnen douchen en afwassen. Tot slot is het belangrijk om op het vermogen te letten. Hoeveel vermogen u nodig heeft is afhankelijk van het type woning dat u bezig, de inhoud van het huis en het bouwjaar.

Wat kost een CV ketel?

Zoals u waarschijnlijk al weet is het kopen van een CV-ketel een flinke investering. De kosten van de verwarmingsinstallatie liggen relatief hoog. U heeft een solo hoogrendementsketel vanaf €1.500,- tot €2.500,-, maar als u geen boiler in huis heeft dan is het voordeliger om een combiketel aan te schaffen. Een HR combiketel is verkrijgbaar vanaf €1.800,- tot €3.000,-. Wilt u een hoger rendement behalen en besparen op uw energierekening? Dan kunt u een HRe-combiketel aanschaffen. Hiervan ligt de richtprijs een stuk hoger: gemiddeld kost dit type verwarmingsketel tussen de €8.000,- tot €13.000,-. Houd er rekening mee dat er over het algemeen nog montagekosten worden gerekend. Deze liggen in Gouda gemiddeld tussen de €500,- en €900,-.

Type CV ketel: Soloketel* Combiketel* Rendement
HR-ketel €1.500,- tot €2.500,- €1.800,- tot €3.000,- 104%
HRe-ketel n.v.t. €8.000,- tot €13.000,- 140%

(*) – Het gaat hier om gemiddelde prijzen

Prijsopbouw Kosten CV-Ketel: Arbeidskosten:
Aanschaf ketel 60% 40%

HR ketel

HR-ketel Gouda Dankzij de toevoeging van een warmtewisselaar, wordt in hoogrendementsketels (HR) het verwarmingsproces energiezuiniger gemaakt. Met de warmtewisselaar wordt het gevormde koude retourwater omgezet tot condensatie van waterdamp. Deze rookgassen worden vervolgens ingezet voor het verwarmen van water of lucht in de centrale verwarming. Ondanks het verbeterde verwarmingsproces, verschilt de installatie, reparatie en het onderhoud van een HR ketel weinig van die van een gewone ketel. Over het algemeen raden verwarmingsmonteurs aan om jaarlijks te checken of er een onderdeel van de ketel kapot is gegaan, die eventueel tot storing zou kunnen leiden. Om de kosten hiervan tot een minimum te beperken kunt u het besten een onderhoudscontract afsluiten. De HR ketel is zuinig in gebruik, waardoor u jaarlijks gemiddeld 220m3 aan gas, en 390 kg CO2 bespaart ten opzichte van een basislabel verwarmingsketel. U verbruikt minder fossiele brandstoffen en dit is goed voor het milieu.

Combiketel

Combiketel kopen Gouda Wilt u niet alleen een eenvoudige soloketel, maar heeft u behoefte aan warm water, zowel als verwarming? Dan kunt u het beste kiezen voor een combiketel. Door een combiketel te kopen of huren, bespaart u op de kosten voor een extra boiler of geiser. Ondanks dat de installatie van combinatieketels iets lastiger is, hebben combiketels ook verschillende voordelen. Zo bespaart u ruimte door de installatie van maar één enkel apparaat, heeft u minder aansluitingen nodig, en heeft u weinig zorg voor onderhoud of reparatie. Desondanks wordt wel aangeraden om bij de aanschaf een onderhoudscontract af te sluiten met de verwarmingsmonteur. Een speciale variant van de combinatieketel is de ECO hoogrendementsketel (HRe). Deze heeft naast een warmtewisselaar, een extra energiezuinige pomp, en is in staat zichzelf automatisch af te stellen. Dit beperkt het energieverbruik in hoge mate. Bij een verwarmingsspecialist in Gouda vergelijkt u eenvoudig de voor- en nadelen van de verschillende verwarmingsketels.

Besparing HR ketel

HR ketel plaatsen De prijzen voor een hoogrendement verwarmingsketel variëren tussen de €1200,- en €1500,-. Deze prijzen hangen af van de gekozen warmwatercapaciteit, het vermogen, en de klasse gaskeur. Hier bovenop komen nog de kosten voor installatie, reparatie, en een onderhoudscontract. Ondanks deze grote investering, kunt u de uitgaven voor een nieuwe CV ketel binnen acht jaar terug hebben verdiend. Dit komt door de grote besparing op de energiekosten. Jaarlijks bespaart u namelijk tot 20% op de stookkosten, wat neer komt op zo’n €250,- op jaarbasis. Aangezien een kwalitatief goede ketel minimaal 12 jaar meegaat, voordat hij definitief kapot gaat, is het de investering zeker waard.

HRe ketel

terugverdientijd hre ketel Naast de UHR verwarmingstoestellen bestaat er ook de zogeheten HRe combiketel. Dit is een warmtesysteem dat zowel warmte als energie opwekt. Het proces wordt ook wel aangeduid als een micro-warmtekrachtkoppeling. De aanschaf van een HRe systeem is zeer duur en alleen lucratief als u meer dan 1600m3 gas op jaarbasis gebruikt. Omdat de HRe combiketel nog steeds werkt op een fossiele brandstof adviseren milieu-organisaties ook wel om te kiezen voor een duurzamer alternatief zoals de elektrische warmtepomp, of het verminderen van uw gasverbruik door het isoleren van de woning. Voor de installatie van een HRe combiketel is vaak wel subsidie verkrijgbaar. Informeer bij uw gemeente.

UHR ketel

Een nieuwe ontwikkeling binnen de verwarmingsbranche zijn de UHR solo- en combiketel. De afkorting UHR staat voor Ultra Hoog Rendement en producten met dit label leveren gemiddeld 40% meer rendement dan de HR variant. De aanschaft voor een UHR model brengt dan ook aardig hoge prijzen met zich mee. U moet voor de ketel en de warmtepomp samen rekenen op kosten rond de €15.000,-. Daarbij is het een optie om een deel van de aanschafkosten door subsidies terug te krijgen. Bij de lokale gemeente levert men subsidie op de UHR combiketel, terwijl de RVO een deel van de investering in de warmtepomp terugbetaalt.

uhr verwarmingsketel

Huren, leasen of kopen?

Vaak wordt aan onze verwarmingsmonteurs gevraagd of het voordeliger is een verwarmingsinstallatie te huren, leasen, of kopen. Hoewel dit afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de door u gewenste functies en verantwoordelijkheden, hebben we in onderstaande tabel een overzicht gemaakt van de gemiddelde prijzen. Deze zijn gebaseerd op een levensduur van 12 jaar, en berekend per maand. Het gaat om prijzen inclusief de kosten:

  • Installatie
  • Kosten onderhoudscontracti
  • Reparatie
Berekening kosten CV ketel Kopen Leasen Huren
Totaalbedrag levensduur 12 jaar €4.050,- €4.850,- €4.675,-
Gemiddelde kosten per maand € 28,13 € 33,68 € 32,47
Wanneer u alleen de kosten in ogenschouw neemt, dan is het kopen van een ketel altijd het goedkoopst. Dit is echter een grote investering, waarna u ook altijd zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud en de werking van het product. Heeft u geen behoefte om bij storing een monteur te moeten regelen, dan is het een optie een verwarming te huren. Dit is met name aan te raden wanneer u tijdelijk ergens woont. Door een apparaat te leasen, zult u hier uiteindelijk de eigenaar van worden, waarna u de ketel weer doorverkoopt. Wilt u zeker weten dat huren de beste oplossing is? Vergelijk dan de korte- en lange termijn kosten.
cv-installateur Gouda

CV ketel plaatsen

Bent u van plan om zelf de installatie van een nieuwe cv-ketel af te handelen? Dan dient u rekening te houden met een aantal voorwaarden voor de plaatsing. Het is ten eerste belangrijk om de hr verwarmingsketel zo op te hangen dat de rookgasafvoer optimaal is aangesloten. Hiermee voorkomt u problemen met koolmonoxide. Een tweede voorwaarde is de ruimte om de verwarming heen. Laat aan elke zijde minimaal 10 centimeter over, om eventueel onderhoud of een reparatie in de toekomst te vergemakkelijken. Via 088 444 7661 bereikt u direct een vakman als het vervangen van de CV-ketel niet wil lukken.

Regels, keurmerken en voorschriften

Op dit moment worden er nog geen wettelijke eisen gesteld aan het installeren van CV-ketels. Toch is het van levensbelang dat het systeem op de juiste wijze gemonteerd is. Daarom raden wij u sterk aan om de montage over te laten aan een ervaren en erkend verwarmingsmonteur uit Gouda. Hij zorgt ervoor dat de verwarmingsketel veilig functioneert en dat ook de rookgasafvoer goed is aangesloten. Vanaf 2019 bent u wel verplicht om het installeren uit te besteden aan een erkend vakman.

cv-ketel plaatsen Gouda

CV ketel vervangen

Regelmatig krijgen wij de vraag wanneer een verwarmingsketel nou moet worden vervangen. Helaas is op deze vraag geen eenduidig antwoord te geven. De noodzaak voor vervangen is bijvoorbeeld afhankelijk van de mate van onderhoud die de cv-ketel heeft gekregen, en de gevoeligheid voor storingen. Gemiddeld geldt dat u eens in de 15 jaar de centrale verwarming moet vervangen. Raakt uw combiketel steeds vaker in storing, of merkt u dat het langer duurt voordat de ruimte verwarmd is? Overleg dan eens met een verwarmingsmonteur over de mogelijkheden voor het vervangen van de combiketel.

Levensduur

De levensduur van CV-ketels verschillen per fabrikant. Onze ervaring leert dat de gemiddelde levensduur echter tussen de 12 en 15 jaar ligt. Uit onderzoek door de consumentenbond is gebleken dat slechts 1 op de 10 ketels al binnen 10 jaar aan vervanging toe was. Zodra uw installatie verouderd zult u merken dat het rendement verslechtert en dat u meer moet stoken om het binnen warm te houden. Dit is een goed moment om de aanschaf van een nieuwe verwarmingsinstallatie te overwegen.

Wij leveren nagenoeg alle merken

Hebt u besloten te kiezen voor een HRe CV-ketel in plaats van een UHR of HR variant? Dan is het nu tijd om een keuze te maken uit de vele aanbieders van dit product. Wij werken samen met menig fabrikant, waarvan een ieder staat voor een hoogwaardige kwaliteit producten. Over het algemeen kunt u kiezen tussen verwarmingsketels van huismerken en A-merken. De huismerken zijn geschikt voor wie kijkt naar modellen tegen lage prijzen, of wie niet zeker weet langer dan 10 jaar in een huis te wonen (huren is dan ook een optie). De A-merken vormen de geschikte oplossing voor wie duurzaamheid, en weinig onderhoud belangrijk vinden.

Atag

Wilt u gegarandeerd een aangenaam wooncomfort tegen een aantrekkelijke prijs? Kijk dan eens bij de aanbiedingen van ATAG. De CV-ketel van ATAG is al jarenlang als beste uit de test gekomen bij de consumentenbond, en daarom zeker een aanrader. Het is mogelijk de verwarming te combineren met een slimme thermostaat.

AWB

Er bestaan veel merken die naast de verwarmingssystemen nog andere services aanbieden. Eén van deze fabrikanten is AWB. AWB vormt onderdeel van de Vaillant Group en staat voor snelle en vakkundige hulp. Zij bieden onder andere mogelijkheden voor kennisontwikkeling aan, en denken graag met u mee over het realiseren van complexe warmtesystemen.

Bosch

Hoewel het lange tijd mogelijk was een CV-ketel of HRe combiketel van Bosch aan te schaffen, verkoopt het bedrijf tegenwoordig alleen nog maar keuken- en badgeisers. Deze geisers biedt men zowel open als gesloten aan en is de veiligheid gegarandeerd. De verwarmingen, geisers en verwarmingsketels van Bosch vindt u nu onder de merknaam Nefit.

Ferroli

Een bedrijf dat zowel voor particulieren als zakelijke klanten uit Gouda de juiste CV-ketel aanbiedt is Ferroli. Dit bedrijf levert de standaard HR verwarming, maar ook het zogeheten Energy Top Cascadesysteem. In dit systeem koppelt men diverse ketels aan elkaar om zo hotels of appartementen beter en sneller te kunnen verwarmen.

Intergas

Houdt u ervan om het verbruik van uw verwarming in de gaten te houden? Dan is een HRe CV-ketel van Intergas een goede keus. Dit model is namelijk gekoppeld aan een app waarmee het mogelijk is de temperatuur in huis te reguleren. Via de app krijgt u ook direct contact met een verwarmingsmonteur.

Nefit

Vindt u het lastig om een goed model verwarming te kiezen en hebt u hierbij ervaren hulp nodig? Overweeg dan om te kijken bij het aanbod van een Nefit specialist. Bij Nefit heeft men al meer dan 30 jaar ervaring met de installatie, reparatie en het onderhoud van vele verwarmingen. Informeer bij onze vakman!

Remeha

Wie bij het assortiment van Remeha kijkt zal vele modellen verwarmingstoestellen tegenkomen. Voor welke variant u moet kiezen is afhankelijk van uw budget en de wensen die u heeft. Eén productlijn heet Calora Tower. Deze hypermoderne combiketel is zeer populair en aantrekkelijk geprijsd.

Vaillant

Bent u op zoek naar een verwarmingstoestel met een eenvoudige installatie? Dan bent u bij Vaillant op de goede plek. De vaillant verwarmingsketels bedient u op eenvoudige wijze en het display is gemakkelijk te lezen. Mocht er onverhoopt een storing zijn dan weet u direct wat u moet doen om dit te verhelpen.

Meer weten over de prijzen en mogelijkheden? Bel 088 444 7661!

Heeft u een spoedklus? Dankzij onze 24-uurs service kunnen wij er snel bij zijn. Scherp tarief!

CV ketel bijvullen

Eén van de weinige taken die u op het gebied van onderhoud zelf kunt uitvoeren, is het bijvullen van de cv-ketel. Dit dient te gebeuren wanneer de waterdruk onder de 1.0 bar komt te staan. Voor het bijvullen van de verwarmingsketel raden wij aan het volgende stappen plan te volgen:

  • Stap 1. Schakel de thermostaat uit.
  • Stap 2. Sluit de vulslang aan en vul deze met water.
  • Stap 3. Open de vulkraan, totdat de waterdruk bij de 2.0 bar is.
  • Stap 4. Sluit de vulkraan, en pas daarna de waterkraan.
  • Stap 5. Schakel de thermostaat in, en ontlucht eventueel de radiatoren.

Onderhoudscontract

Ongeveer 50% van onze klanten heeft bij ons een onderhoudscontract afgesloten. Hierdoor profiteren zij van diverse voordelen. Dankzij een onderhoudscontract wordt bijvoorbeeld de levensduur van het apparaat aanzienlijk verlengd, en voorkomt u dat u het apparaat al snel moet vervangen. Daarnaast voldoet u met het onderhoudscontract aan de eisen van de fabriek, waardoor de minimale fabrieksgarantie behouden blijft. Een derde voordeel is dat u profiteert van lagere voorrij- en materiaalkosten. Onze verwarmingsmonteur uit Gouda kan u desgewenst van meer informatie en de bijbehorende prijzen voorzien. Wij garanderen met een onderhoudscontract een goed onderhoud, snelle reparatie en een voorkoming van storingen. De kosten voor een onderhoudscontract hangen af van de variant die u kiest.

Problemen met de driewegklep

Eén van de onderdelen aan een CV die regelmatig kapot gaat, is de driewegklep. Een driewegklep vindt u alleen in combiketels. De driewegklep zorgt ervoor dat het water in het systeem naar de juiste plek gestuurd wordt. Als u de thermostaat aanzet springt de driewegklep in de juiste positie zodat uw radiatoren verwarmd worden. Wanneer u de warme kraan opendraait stuurt de driewegklep het warme water juist naar de platenwisselaar. Bij slijtage zult u de driewegklep moeten laten vervangen door een erkend installateur uit Gouda.

Expansievat kapot

Het expansievat is een erg belangrijk onderdeel van het hele systeem. Een verwarmingssysteem kan aardig wat druk aan, maar bij te hoge druk verschillen vangt het expansievat dit op. Als het expansievat stuk gaat, dan merkt u dit bijvoorbeeld doordat de waterdruk in uw douche afwijkt van normaal, of dat de radiatoren niet zo warm worden als u gewend bent. Ook zal uw CV waarschijnlijk een storing aangeven wanneer de druk te hoog oploopt. Wanneer dit het geval is dan kunt u het expansievat laten repareren of vervangen.

cv-ketel lekkage Gouda

Lekkage CV ketel

Een CV bestaat uit vele verschillende, complexe onderdelen. Bovendien gebruikt u de CV dagelijks, waardoor het niet gek is dat bepaalde onderdelen na verloop van tijd gaan slijten. De warmtewisselaar en leidingen worden bijvoorbeeld herhaaldelijk blootgesteld aan grote temperatuurverschillen. Doordat het materiaal uitzet en ineenkrimpt is de kans groot dat dit op den duur gaat scheuren of barsten. Ook een defect aan het expansievat kan een lekkage veroorzaken. Laat een lekkage oplossen door een erkend verwarmingsbedrijf uit Gouda.

cv-ketel vervangen Gouda

CV storing verhelpen

Het kan voorkomen dat ondanks regelmatig onderhoud, uw verwarmingsinstallatie toch kapot gaat, of een storing vertoont. Dit wordt meestal veroorzaakt door een verouderde beveiliging, of een lekkage in de leidingen. Het kan ook het resultaat zijn van een probleem met het expansievat. Wat de oorzaak ook is, een erkende monteur uit Gouda helpt u gegarandeerd vakkundig met het probleem. Met innovatieve technieken en materiaal van hoge kwaliteit, hoeft een dergelijke klus niet lang te duren, en geniet u binnen de kortste keren weer van een aangename temperatuur binnenshuis.

Besparen met een slimme thermostaat

Om het verbruik van fossiele brandstoffen zoveel mogelijk te beperken worden er verschillende technieken toegepast en apparaten ontwikkeld. Een innovatie die tegenwoordig zeer populair is, is de slimme thermostaat. Een slimme thermostaat is een apparaat waarmee u meer grip krijgt op het energieverbruik. Dankzij de thermostaat is het mogelijk het energieverbruik te beperken door de centrale verwarming op afstand in te schakelen, maar ook door het zelflerende systeem van het apparaat. Deze zal op basis van eerdere gegevens het meest gunstige stookgedrag uitvoeren. Hebt u een stadsverwarming of vloerverwarming, let dan goed op: een enkele slimme thermostaat sluit hier niet op aan.

CV ketel met zonneboiler

Het is in het kader van duurzaamheid ook mogelijk om de CV-ketel aan te sluiten op een zonneboiler systeem. De zonneboiler kan uw verwarmingsketel voorverwarmen door middel van een extra spiraal in het systeem. Omdat de gemiddelde inlaattemperatuur voor radiatoren 70 graden is, terwijl die van de zonneboiler op ongeveer 50 graden komt, is het niet mogelijk de CV-ketel volledig te verwarmen met de zonneboiler. Wilt u een zonneboiler aansluiten op uw huidige installatie? Vraag dan een verwarmingsmonteur uit Gouda om de mogelijkheden te controleren. De prijzen voor het aansluiten van de zonneboiler hangen van diverse factoren af. Onze verwarmingsmonteur informeert graag.

slimme thermostaat prijs

Waterdruk CV controleren

Eén van de klussen op het gebied van onderhoud die u zelf kunt uitvoeren is het bijvullen van de CV-ketel. U moet de verwarmingsketel bijvullen wanneer de waterdruk onder de 1.5 bar staat. De waterdruk daalt onder andere wanneer u de radiatoren ontlucht, of wanneer ’s winters lange tijd achter elkaar stookt. Het controleren van de waterdruk is relatief eenvoudig: op de meeste digitale displays wordt dit met één druk op de knop weergegeven. Hebt u geen digitale display? Dan zit er een drukmeter in de ketel. Is het tijd om het water bij te vullen? Volg dan ons stappenplan van eerder op de pagina.

energiezuinig stoken

Energiezuinig stoken

Energiezuinig stoken is eveneens een manier om het energieverbruik te beperken. Er bestaan verschillende manieren waarop u jaarlijks tot wel honderden euro’s bespaart. De eerste is het sluiten van de deuren. Hierdoor verwarmt u alleen de ruimte waar u bent, wat tot €240,- kan schelen. Een tweede tip is om de thermostaat ’s nachts op 15 graden te zetten. Dit scheelt ongeveer €80,- op jaar basis. Een derde tip is om permanent de centrale verwarming een graad lager te zetten. Wanneer u in en om huis bezig bent is het bijvoorbeeld niet nodig om de kamers tot 20 graden te verwarmen.

Direct contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een onderhoudscontract? Hebt u vragen over de prijzen voor het vervangen van uw huidige verwarmingsinstallatie? Of wilt u weten wat het beste bij uw wensen past: een standaard cv-ketel of een hr combiketel? Door contact op te nemen met telefoonnummer 088 444 7661 komt u rechtstreeks in verbinding met een ervaren monteur uit Gouda, die u zowel van advies als praktische ondersteuning kan voorzien. Daarnaast is het mogelijk om via ons contactformulier uw wensen aan te geven voor een nieuwe installatie. Wij zullen u op basis hiervan een geheel vrijblijvende offerte toesturen. Bepaal zelf waar u voor kiest, wij helpen u graag verder!

contact cv-ketel expert

Werkgebied

Klantervaringen

Mijn cv ketel was kapot, maar gelukkig ben ik goed geholpen. Ik ben zeer tevreden over de service en kwaliteit. Binnen een uurtje werd ik al geholpen door een zeer behulpzame verwarmingsmonteur en kreeg ik goed advies. Ik ben heel erg tevreden.
Bianca Piek, Gouda
Vorige week heb ik toch maar eens een vakman een onderhoud beurt laten doen voor mijn cv ketel. Gelukkig was ik op tijd want hij was heel nodig aan reparatie toe. Ik ben gelijk dezelfde dag geholpen. Ik ben zeer tevreden met de service.
H. Slager, Gouda
Afgelopen weekend schrok ik midden in de nacht wakker. Mijn verwarming hield er zo maar mee op. En hij maakte een heel raar geluid. Gelukkig kon ik de 24/7 spoedservice gebruiken. Ook al was het midden in de nacht, ik werd meteen geholpen. Klantvriendelijkheid en goede kwaliteit.
K. Smit, Drenthe
Enige tijd geleden hebben wij een verwarmingsinstallatie aangeschaft via cv ketel Nu. We hebben hem nu 4 maanden en zijn zeer tevreden. Ook hebben we al een onderhoudsbeurt gekregen dankzij het onderhoudscontract. We zijn zeer tevreden met de kwaliteit die door de verwarmingsmonteur geleverd werd.
Fam. Hoekstra, Zuid-Holland
Via onze kennissen hebben wij de tip gekregen om eens naar onze verwarming te kijken. Dat was maar goed ook. Hij moest namelijk ontluchten, zelf hadden we geen ervaringen met cv ketels. Daarom schakelden wij een vakman in. We kregen zeer goed advies!
Tiny de Jong, Breda
Na enige tijd werden we elke nacht wakker door een brommend geluid van onze ketel. Veel monteurs zijn langs geweest en het hield maar niet op. Gelukkig kwam ik hier terecht en het probleem werd zo verholpen door een vakman. Helemaal tevreden!
Paul Timmermans, Amsterdam
Wij hebben een storing gehad in onze cv ketel. Na veel zoeken kwam ik op deze website terecht. Daar stond een goede uitleg over hoe ik hem weer aan de praat moest krijgen. Gelukkig is het me zelf gelukt door deze handige tip!
P. van Dam, Utrecht
Enige tijd geleden was ik van plan om een nieuwe ketel aan te schaffen. Ik nam contact op met CV Ketel Nu en kreeg het beste advies. Ook werd er met me meegedacht over het budget. Nu heb ik een HR ketel waar ik zeer tevreden mee ben!
Fam. Zandstra, Friesland
Omdat mijn verwarming de laatste tijd een beetje raar deed keek ik toch maar eens op Cv Ketel Nu. Ik vond erg handige tips, en probeerde het probleem zelf te verhelpen. Maar het wou niet baten, dus heb ik maar een vakman ingeschakeld. Binnen een uurtje was het probleem opgelost.
Dhr. Jager, Gouda
Wij hebben gister een cv ketel laten plaatsen via Cv Ketel Nu. We werden zeer goed geholpen en kregen goed advies. Direct een onderhoudscontract afgesloten.
Fam. Jongsma, Gouda

Missie

CV Ketel Nu is de snelste allround verwarmingsspecialist in Nederland voor de installatie van nieuwe verwarmingsketels. Daarnaast helpen wij u graag wanneer uw verwarming kapot is of een storing heeft. Wij bieden hoogwaardige service tegen scherpe prijzen.

Hoe werkt het?

De dienstverlening die wij u aanbieden is even eenvoudig als doeltreffend. U zoekt een specialist voor de reparatie, het onderhoud of installatie van uw verwarmingsketel, wij beheren een landelijk netwerk van installateurs. In de Gouda en nabije omgeving hebben wij meerdere bedrijven voor u geselecteerd. Indien u belt of een offerte aanvraagt zullen wij deze via ons systeem vrijblijvend en kosteloos doorzetten naar de gelieerde vakmannen. Betreft het een spoedgeval? Vermeld dit dan bij uw aanvraag, de afhandeling zal dan extra snel plaatsvinden.

Landelijke Dekking

CV Ketel Nu is in de loop der jaren uitgegroeid tot een begrip in de verwarmingbranche. Jaarlijks maken vele huishoudens en bedrijven door heel Nederland gebruik van onze dienstverlening. Door hard te werken en hoogwaardige kwaliteit te leveren tegen aantrekkelijke prijzen zijn wij de laatste jaren behoorlijk gegroeid. Hierdoor bieden wij een landelijke dekking aan. De gelieerde monteurs zijn in heel Nederland actief en daardoor dus ook altijd in de buurt van Gouda aanwezig voor de installatie, onderhoud, reparatie of een onderhoudscontract.

Vestigingen

Zoals gezegd zijn wij in rap tempo groot geworden in Nederland. Wij werken inmiddels samen met meer dan 400 verschillende specialisten vanuit het gehele land. Kijk hieronder voor een overzicht van de grootste vestigingen bij u in de provincie.