cv-ketel Enkhuizen

Cv-ketel Enkhuizen

Bel direct 085 500 1691

De cv-ketel vormt één van de belangrijkste systemen van elke woning in Enkhuizen. De centrale verwarmingsketel verwarmt uw woning en dat maakt een storing erg vervelend. Op deze site leest u alles over cv-service: het onderhoud van een verwarmingsketel en wanneer het verstandig is deze te vervangen door een nieuwe. Over moderne installaties vindt u ook meer informatie.

Bent u benieuwd naar de kosten van het aansluiten, vervangen of onderhoud van een nieuwe HR-combiketel? Vraag dan gratis en vrijblijvend een prijsindicatie aan via de offerteknop. Is uw ketel kapot of heeft u door een stroring met spoed een cv-installateur nodig? Bel dan naar 085 500 1691 en u komt direct in contact met een professionele cv-installateur uit Enkhuizen.

24/7 spoedservice

Een storing in de warmtewisselaar, of een kapot onderdeel leiden soms tot gevaarlijke situaties. Wij hebben daarom een 24-uurs spoedservice, waarnaar u altijd kunt bellen via 085 500 1691. Bij een spoedgeval komt een verwarmingsmonteur snel bij uw woning in Enkhuizen langs om de storing te verhelpen.

Het laten repareren van een cv-ketel is niet heel erg duur, zeker wanneer u gebruik maakt van onze spoed cv-service. U bent dan verzekerd van scherpe tarieven en heldere voorwaarden. De reparatie is snel uitgevoerd, waardoor u niet lang zonder warmte hoeft te zitten. U bereikt een monteur direct via 085 500 1691.

Allround cv-installateur

Wat het probleem met installatie, reparatie of onderhoud van de centrale verwarming ook is, een verwarmingsmonteur draait zijn hand niet om voor allerlei cv-service. De werkzaamheden die een verwarmingsmonteur voor u uitvoert bestaan onder meer uit het bijvullen en ontluchten cv-installaties, het repareren van lekkages, het vervangen van onderdelen en het onderhoud van de warmtewisselaar. Vanaf 2019 is het zelf verplicht een erkend cv-installateur in te schakelen voor het aansluiten en onderhoud van (nieuwe) ketels. Bovendien is het mogelijk met een cv-installateur uit Enkhuizen een onderhoudscontract af te sluiten. Als het tijd is voor een onderhoudsbeurt, zoekt een cv-installateur contact met u. Zo voorkomt u hoge kosten bij een reparatie.

 • Repareren van storingen en defecten
 • Installeren van nieuwe cv-ketels
 • Onderhoud van verwarmingssystemen

Navigeer direct naar:

Cv installatie | Cv-ketel reparatie | Cv onderhoud


cv installatie Enkhuizen

Cv installatie Enkhuizen

Wilt u uw ketel vervangen? U doet er dan goed het aansluiten van de nieuwe centrale verwarming over te laten aan een ervaren verwarmingsinstallateur. Die verzorgt het vakkundig installeren van het systeem zodat er geen storingen ontstaan wanneer u het in gebruikt neemt. Professionals hebben ervaring met de plaatsing van ieder model ketel.

Na de installatie krijgt u instructie over het gebruik en onderhoud van uw ketel waarna u deze veilig in gebruik neemt.

Navigeer naar:

cv reparatie Enkhuizen

Cv reparatie Enkhuizen

Geeft uw verwarmingsketel regelmatig een storing aan? Heeft u het vermoeden dat het systeem kapot is? Een verwarmingsmonteur uit Enkhuizen is u graag van dienst en komt onmiddellijk om de problemen te verhelpen. Als uw ketel vaak storingen aangeeft en niet meer te repareren is helpt de vakman u graag met het vervangen van de ketel.

Heeft u een onderhoudscontract afgesloten bij een verwarmingsspecialist? Dan hoeft u voor de reparatie vaak minder geld te betalen.

Navigeer naar:

cv-ketel onderhoud Enkhuizen

Cv-ketel onderhoud Enkhuizen

Niemand moet denken aan een koude douche of zit graag in de kou als de ketel het niet meer doet. Zonder dat we het doorhebben, vertrouwen we er altijd op de dat de verwarmingsketel zijn werk doet. Maar het is ook belangrijk dat een cv-ketel goed wordt onderhouden. Met regelmatig onderhoud worden storingen, reparaties en vroegtijdig vervangen voorkomen. Een aantal werkzaamheden voor onderhoud voert u gemakkelijk zelf uit, maar voor ander onderhoud is het verstandig een onderhoudscontract bij een cv-installateur uit Enkhuizen af te sluiten.

Navigeer naar:

Cv-ketel vervangen Enkhuizen

Door verwarmingsspecialisten wordt aangeraden om uw cv-ketel een keer in de 12 tot 15 jaar te vervangen. Wanneer het exact tijd is om uw huidige centrale verwarming te vervangen is afhankelijk van de werking van het apparaat, en hoe vaak deze een storing aangeeft. Daarnaast raden wij aan te kijken naar uw energierekening. De standaard conventionele verwarmingsketel heeft namelijk een rendement tussen de 70% en 80%, terwijl de nieuwere modellen zoals een VR of HR-ketel een rendement van boven de 100% kunnen bereiken. De hoeveelheid kosten die u hiermee bespaart wegen vaak op tegen de kosten van het vervangen.

Levensduur

De levensduur van een cv-ketel bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Soms vervangt men het toestel eerder, omdat dit goedkoper is dan een reparatie. Wacht echter niet langer dan 15 jaar met vervangen. Een oude cv-ketel verbruikt vaak te veel gas waardoor u al gauw zo’n 15% tot 20% teveel betaald aan stookkosten. Daarnaast is het goed mogelijk dat uw woonsituatie in 15 jaar veel is veranderd waardoor het vermogen van de verwarmingsinstallatie te hoog of te laag is. Hierdoor haalt u wellicht niet het optimale rendement.

Cv-ketel kiezen: welke moet ik kopen?

Een verwarmingsinstallatie gaat gemiddeld 15 jaar mee. Het is dan ook belangrijk om een toestel te kiezen wat goed bij u past. Er zijn een aantal factoren waar u rekening mee kunt houden als u een nieuwe verwarmingsinstallatie gaat kiezen. Allereerst heeft u de keuze tussen een solo- of een combiketel. De soloketel zorgt ervoor dat uw huis in Enkhuizen warm is, voor warm water is een losse geiser of boiler nodig. De combiketel is zowel een cv als een boiler in één. Deze is het meest populair omdat hij minder ruimte in beslag neemt, lagere kosten voor onderhoud heeft en voordeliger is omdat u maar één apparaat nodig heeft.

cv-ketel vervangen Enkhuizen

Combiketel Enkhuizen

De combiketel is een verwarmingsinstallatie waarbij zowel de warmwater voorziening als de centrale verwarming worden bediend. Het grote voordeel van een combiketel is dat deze minder ruimte en aansluitingen vereist. Het installatieproces is daarom ook zeer eenvoudig. Combiketels worden geleverd in zowel een verbeterd rendement (VR) variant, als een hoog rendement versie. Het rendementsverschil (nuttig gebruik van energie) komt minimaal op 11 procent. Hierbij is de hoogrendement variant op de lange termijn beter voor uw portemonnee, maar liggen de aanschafkosten een stuk hoger. Naast deze varianten, kunt u bij sommige leveranciers in Enkhuizen ook kiezen voor een ECO (HRe) combiketel. Met een A-label pomp, en een automatische zelfafstelling is deze ketel nog energiezuiniger. Een verwarmingsmonteur informeert u graag over kosten en mogelijkheden.

Prijs incl. installatie HR combiketel: €2.000,- tot €3.900,-
Gemiddelde rendement HR combiketel: 100% – 107%

HR-ketel Enkhuizen

Tegenwoordig wordt het in steeds meer gezinnen gebruikelijk om de standaard verwarmingsketel te vervangen door een hoogrendementsketel (HR). Het HR-model werkt op dezelfde wijze als het gewone model, maar kent een verbeterd verwarmingsproces. Hierdoor bespaart u aanzienlijk op de stookkosten. Wat is er nu veranderd in het verwarmingsproces; bij een hoogrendementsketel wordt het koude retourwater niet afgevoerd naar buiten, maar zet een warmtewisselaar dit water om tot rookgassen. Hiermee creëert de HR-ketel ten eerste extra warmte, en de waterdamp kan bovendien worden ingezet om water of lucht in de centrale verwarming te verwarmen. Een goed onderhoud van de hoogrendementsketel is van groot belang om te voorkomen dat de warmtewisselaar kapotgaat, of de HR-ketel anderzijds in storing raakt. Sluit voor een jaarlijks onderhoud een onderhoudscontract af met een verwarmingsmonteur uit Enkhuizen.

Prijs incl. montage solo HR-ketel: €2.000,- tot €3.700,-
Prijs incl. montage combi HR-ketel: €2.000,- tot €3.900,-

Besparing HR-ketel

Vaak horen we van klanten dat zij schrikken van de hoge kosten bij het vervangen van hun huidige cv door een HR-verwarmingsinstallatie. Afhankelijk van het vermogen, de warmwatercapaciteit en de Gaskeur-klasse variëren de kostprijzen voor een dergelijke verwarmingsinstallatie dan ook tussen de €1200,- en €1500,-. Daarbovenop komen nog de kosten voor het aansluiten. Desondanks is het mogelijk om binnen acht jaar de investering in een hoogrendementsketel terug te verdienen. U bespaart namelijk jaarlijks tot 20% op de stookkosten. In vergelijking met een basislabel verwarmingsketel komt dit op een besparing van 220 m³ aan gas, en 390 kg CO₂. Ten opzichte van een conventionele ketel komt dit zelfs op 337 m³ aan gas, en 600 kg CO₂. Dit leidt tot een besparing van €250,- op jaarbasis.

HR-ketel Enkhuizen

HRe-ketel

Bent u de eigenaar van verscheidene hotels of appartementencomplexen in Enkhuizen en zoekt u naar een manier om het warmteverbruik zo energiezuinig te laten verlopen? Overweeg dan de aanschaf van een HRe-combiketel. Deze HRe-ketel zet gas om in warmte en energie, waardoor het zeer efficiënt omgaat met de aangeleverde gasvoorraad. Omdat de aanschaf van een HRe-ketel vrij duur is, is onderzocht vanaf welk punt de HRe-ketel winstgevend is. Pas vanaf een verbruik van 1600 m³ gas per jaar is dit het geval. Wilt u liever een duurzame oplossing waarbij geen gas verbruikt wordt? Kies dan voor een elektrische warmtepomp. Wilt u graag advies op maat? Onze cv-monteur kijkt graag naar uw woonsituatie om zo te bepalen wat de beste keus voor u is!

Prijs incl. montage HRe-ketel: €8.000,- tot €12.000,-
Gemiddeld rendement HRe-ketel: 140%

UHR-ketel

Er komen steeds zuinigere oplossing voor het opwekken van warmte. Eén van de nieuwste
ontwikkelingen is de UHR-verwarmingsketel. De afkorting UHR staat voor Ultra Hoog Rendement. Dit wordt bereikt door de combinatie van het standaard energiesysteem met een warmtepomp. Deze pomp haalt energie uit de lucht door temperatuurschommelingen. Het aanschaffen van een dergelijke solo- of combiketel loopt aardig in de prijzen. U moet rekening houden met gemiddelde totaalprijzen rond de €15.000,-. Vanuit de gemeente en landelijke overheid krijgt u echter een deel van de investering terug. Bij de gemeente kunt u een subsidie aanvragen voor het UHR-toestel, bij het RVO voor de warmtepomp.

Prijs UHR-ketel (combi), inclusief installatie: €3.000,- tot €4.600,-
Gemiddelde rendement van UHR-ketel: 140% – 147%


Wilt u ook een nieuwe en energiezuinige cv-ketel?

Een cv-installateur uit Enkhuizen installeert deze veilig en snel voor u!

Gratis offerte aanvragen

Wat kost een cv-ketel?

De prijsopbouw van cv-ketels bestaat voor 50% uit het apparaat zelf en voor 50% uit arbeidskosten. Het uurtarief van een installatiemonteur ligt tussen de €50,- en €60,- per uur. Een installatie duurt gemiddeld 4 uur. Uiteraard beïnvloedt de soort cv-ketel de kostprijs. Zoals u in onderstaande tabel ziet is VR het meest voordelig, gevolgd door HR en de duurste, een HRe-verwarmingsketel. Ook de warmwaterklasse beïnvloedt de kostprijs. Hoe hoger de CW-waarde, hoe hoger de kosten. Ook het merk en eventuele extra opties beïnvloeden de uiteindelijke kostprijs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toevoegen van een slimme thermostaat of een onderhoudscontract. Een ketel huren is ook mogelijk.

Prijzen van een nieuwe cv-ketel

Type ketel CW-waarde Gem. prijs excl. installatie* Rendement
HR (solo) CW4 €1.500,- tot €2.800,- 70% – 80%
HR (combiketel) CW4 €1.500,- tot €3.000,- 100% – 107%
HRe CW4 €8.000,- tot €12.000,- 140%
UHR (solo) CW4 €2.200,- tot €3.200,- 140% – 147%
UHR (combiketel) CW4 €2.500,- tot €3.700,- 140% – 147%

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Exacte prijs voor een nieuwe cv-ketel bij u weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Wat is CW-waarde? En hoe beïnvloed deze de prijs?

Met de CW-waarde wordt de capaciteit van cv-ketels uitgedrukt. Deze wordt berekend door te kijken naar het aantal liters warm water dat een ketel per minuut verwarmt. Zo is de capaciteit van verschillende ketels gemakkelijk met elkaar te vergelijken. Een ketel met een CW3 waarde verwarmt ongeveer 10 liter water per minuut, maar een CW5 ketel verwarmt al 17 liter water per minuut. Voor een normale douche is een CW3 ketel voldoende, maar dan moet niemand anders in huis een warmwaterkraan opendraaien. Als u twee warmwaterkranen tegelijkertijd wilt gebruiken zonder last van elkaar te hebben, heeft u een cv-ketel met een CW5 waarde nodig.

Prijs voor cv-ketel per CW-waarde

CW-waarde Vanaf prijs * Geschikt voor warm water in:
CW1 Vanaf €900,- Keuken
CW2 Vanaf €1.100,- Keuken of douche
CW3 Vanaf €1.200,- Keuken, douche of bad
CW4 Vanaf €1.400,- Keuken, douche en/of bad (deels tegelijk)
CW5 Vanaf €1.800,- Keuken, douche en bad (bijna altijd gelijktijdig)
CW6 Vanaf €2.400,- Keuken, douche en bad (gelijktijdig)

*Let op: dit zijn vanaf prijzen inclusief btw en installatie voor een HR-ketel. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Cv-ketel installeren Enkhuizen

Vanaf 2019 is het verplicht een cv-installateur in te schakelen voor het aansluiten van verwarmingsketels. Het aansluiten van centrale verwarmingssystemen is specialistisch werk en als het niet juist gebeurt kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Een cv-installateur heeft ruime ervaring met alle merken en modellen en weet precies hoe hij een nieuwe cv veilig moet aansluiten. Na het aansluiten voert de verwarmingsinstallateur een veiligheidscheck uit door onder meer een koolmonoxidemeting te doen en de rookgasafvoer na te kijken. Vervolgens krijgt u instructies over het gebruik van uw nieuwe ketel. Zo weet u zeker dat u veilig gebruik maakt van uw nieuwe cv-ketel.

cv-ketel installeren Enkhuizen

Regels, keurmerken en voorschriften

U moet rekening houden met een aantal regels, keurmerken en voorschriften op het gebied van cv-ketels.

Zo is er bijvoorbeeld het vrijwillige keurmerk Gaskeur. Met dit keurmerk wordt aangegeven dat de toestellen op het gebied van energiezuinigheid, milieuvriendelijkheid, kwaliteit en doelmatig verwarmen verder gaan dan wettelijk vereist. Daarnaast geldt er een regel welke aangeeft dat vanaf 1 april 2023 verwarmingsinstallaties, zoals cv-ketels, alleen kunnen worden geïnstalleerd, gerepareerd en onderhouden door een cv-monteur met een CO-certificaat. Dit is een maatregel om koolmonoxideproblemen te voorkomen. Op deze pagina kunt u meer lezen over de gasketelwet.

Prijs opbouw installatie cv-ketel

Omschrijving Prijs * Percentage van totaal
Cv-ketel (HR) €1.500,- tot €3.000,- 65% – 70%
Montage €500,- tot €900,- 30% – 35%
Totale kosten €1.400,- tot €3.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Exacte prijs voor een nieuwe cv-ketel bij u weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.


Cv-ketel laten installeren in Enkhuizen?

Kies voor een erkende verwarmingsmonteur. Vraag een offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

Gratis offerte aanvragen

Merken cv-ketels

Heeft u besloten dat u een HRe-verwarming wilt in plaats van een combiketel of UHR-oplossing? Dan is het nu tijd om te kiezen voor één van de vele merken die de HRe-ketels aanbieden. Wij werken samen met diverse fabrikanten voor A-merken en huismerken. Het voordeel van huismerken is dat deze verwarmingsketels aanbieden van een goede kwaliteit, maar zonder veel extra toepassingen. Dit betekent dat de kostprijzen aanzienlijk lager zijn dan bij de A-merken. De A-merken bieden HRe-, UHR- en HR-verwarmingen aan van een uitstekende kwaliteit, lange levensduur en die over het algemeen weinig onderhoud en reparatie nodig hebben.

Wij leveren & installeren nagenoeg alle merken ketels

De meest bekende merken zijn:

Gemiddelde prijzen per merk

Prijsklasse Merken cv-ketels Gemiddelde prijzen*
Laag AWB, Ferroli, Intergas, Remeha €800,- tot €1.100,-
Midden Bosch, Daalderop, Vaillant €1.000,- tot €1.300,-
Hoog Atag, Nefit €1.300,- tot €1.700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor een CW4 ketel (exclusief installatie).

Atag

Wist u dat u bij ATAG niet alleen HRe- en UHR-verwarmingsketels tegen een aantrekkelijke kostprijs aanschaft, maar dat deze tevens te combineren zijn met een slimme thermostaat van het bedrijf? Deze thermostaat is op afstand te bedienen en zal een optimaal warmtecomfort garanderen. Bovendien bespaart u zo eenvoudig op de stookkosten.

AWB

Houdt u ervan om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied? Heeft u het nieuws gevolgd over de Ultra Hoog Rendement-systemen en wilt u weten wat er nog meer gebeurt? Overweeg dan om een product te kopen van AWB. Dit bedrijf informeert hun klanten regelmatig door webinars en nieuwsbrieven.

Bosch

Vaak krijgen wij van onze klanten de vraag of het mogelijk is het assortiment aan Bosch elementen te zien. Bij Bosch produceert men echter niet meer HR-combiketels onder de eigen naam, maar is de productie overgedragen aan Nefit. Het is nog wel een optie om geisers van Bosch te bestellen. Bosch is in vele markten actief met andere producten.

Ferroli

Bent u de eigenaar van een aantal hotels of een appartementencomplex? Dan zult u hiervoor moeten bepalen hoe dit het meest voordelig te verwarmen is. Bij Ferroli biedt men de oplossing van collectief beheer. Dit betekent dat men menig cv-ketels aan elkaar koppelt om zo snel en goedkoop voldoende vermogen te leveren.

Intergas

Een product waar wij zeer enthousiast over zijn is de speciale app die is ontwikkeld door Intergas. Met deze app krijgt u inzicht in de prestaties van de HRe-verwarmingsketel, en kunt u bovendien de temperatuur in huis reguleren. Een laatste voordeel is dat u hiermee in directe verbinding staat met een verwarmingsmonteur.

Nefit

Een ander merk dat wij bij u onder de aandacht willen brengen is Nefit. Dit bedrijf is al meer dan 30 jaar ervaren met de installatie, reparatie en het onderhoud van verwarmingsketels, en men kan u dan ook ondersteunen bij het maken van een goed geïnformeerde keus voor een nieuw verwarmingsysteem.

Remeha

Wie een andere verwarmingsinstallatie wil aanschaffen moet met vele zaken rekening houden. Zo dient u onder andere de Cv-ketel te controleren op duurzaamheid, energiezuinigheid, kwaliteit, kostprijs en afmeting. Bij Remeha biedt men een groot aantal productielijnen aan waarvan er altijd één aansluit bij uw wensen. Kies voor het model dat bij u past.

Vaillant

Wie op zoek is naar een eenvoudig verwarmingssysteem met een makkelijk installatie en eenvoudige bediening vindt bij Vaillant zeker wat hij zoekt. U kunt bij deze fabrikant kiezen uit een ruim assortiment aan modellen, zowel solo- als combinatieketels die allen een goed rendement leveren. Onze medewerkers helpen u graag!

cv storing Enkhuizen

Cv-storing Enkhuizen

Zelfs als u een onderhoudscontract heeft afgesloten, en zorg heeft gedragen voor het goed onderhouden van de cv-ketel, kan het voorkomen dat deze kapot gaat. Het binnenwerk van een verwarmingsketel hangt van verschillende kleine onderdelen aan elkaar en een fout in het raderwerk is mogelijk. Voordat u bij een storing contact opneemt met een verwarmingsmonteur uit Enkhuizen, mag u zelf enkele zaken controleren: staat de druk tussen de 1.5 en 2.0 bar? Is de waakvlam aan? Heeft u het apparaat al een keer gereset? Heeft u dit allemaal al gedaan? Bel dan een cv-monteur, deze zal een kapot onderdeel snel voor u vervangen.

cv-ketel kapot Enkhuizen

Cv-ketel kapot Enkhuizen

Heeft uw cv regelmatig storingen? Gebruikt u de ketel al 15 jaar? Naast dat stroringen erg vervelend zijn, kunnen de kosten bij oudere cv-ketels ook behoorlijk oplopen. Dan wordt het vervangen van uw oude ketel door een nieuwe een interessante investering. Ook huren is mogelijk. Verreweg de meeste cv-ketels worden vervangen omdat ze versleten zijn. Een ketel heeft gemiddelde een levensduur van 12 tot 15 jaar. Maar ook eerder kan door regelmatige reparaties of een dure reparatie een nieuwe cv-ketel voordeliger uitpakken. Daarnaast biedt een nieuwe verwarmingsketel ook andere voordelen. Zo geniet u van een optimaal rendement en verhoogt u tevens de waarde van uw woning.


Heeft u met spoed een monteur nodig voor een cv-reparatie?

Bel naar 085 500 1691 en kom direct in contact met een erkend cv-bedrijf uit Enkhuizen!

Klik en bel 085 500 1691

Lekkende cv-ketel repareren

Krijgt u uw huis in Enkhuizen niet warm gestookt en heeft u geen of alleen maar een dunne straal warm water? Of moet u heel vaak de cv-ketel bijvullen? Het is goed mogelijk dat dit wordt veroorzaakt door een lekkage. Een lekkage kan zich op verschillende plekken voordoen en is niet altijd makkelijk te vinden. Vindt u het probleem niet? Schakel dan een cv-monteur uit Enkhuizen in. Het is allereerst mogelijk dat er een lek ontstaat omdat het expansievat aan vervangen toe is. Daarnaast is het denkbaar dat er een lekkage in de automatische ontluchter zit. Het lekkende water verdampt meteen vanwege de temperatuur op ketelblok. Het probleem is hierdoor niet altijd makkelijk te vinden, maar er zijn vaak afzettingen zichtbaar rond de ontluchter of het warmteblok. U moet in dit geval de ontluchters vervangen of schoonmaken.

Problemen met de driewegklep

De driewegklep stuurt het warme water naar de radiatoren of naar de platenwisselaar zodat het tapwater wordt verwarmd. Daarnaast is het mogelijk deze klep te gebruiken om bepaalde onderdelen van een cv-ketel aan of uit te zetten, als u bijvoorbeeld ruimtes van uw huis in Enkhuizen wel of juist niet wilt verwarmen. Een driewegklep bestaat uit een drietal onderdelen, namelijk de motor, het binnenwerk en het zogenaamde huis welke alle leidingen verbindt. Het binnenwerk in het huis verschuift elke keer als er tussen warm water en verwarming wordt geschakeld. In de loop der tijd zijn dit duizenden bewegingen. U begrijpt dat hierdoor slijtage ontstaat. Het is dan ook goed mogelijk dat het binnenwerk van de driewegklep eens vervangen moet worden tijdens de levensduur van de cv-ketel.

expansievat repareren

Expansievat kapot

Het expansievat is een erg belangrijk onderdeel van een cv-ketel. Tijdens het verwarmen van water wordt namelijk druk opgebouwd in de radiatoren en leidingen. Door de warmte zet het volume uit, de druk in de leidingen wordt uiteindelijk mogelijk te hoog. Om de druk op te vangen is elke cv-installatie voorzien van een expansievat. Dit vat bestaat uit een deel gevuld met stikstof en een deel gevuld met water. Om de drukverschillen op te vangen zit tussen deze twee delen een rubberen membraan. Dit membraan geeft mee met de druk van het met water gevulde deel. Na een aantal jaar kan het rubberen membraan poreus worden met lekkage tot gevolg. In dit geval is het belangrijk het vat te vervangen. Dit onderdeel gaat gemiddeld 7 jaar mee.

Andere veel voorkomende storingen

Naast de eerder genoemde storingen kunnen ook andere storingen aan uw ketel voorkomen. U heeft bijvoorbeeld geen warm water, maar wel verwarming of andersom. In het ergste geval heeft u geen warm water en geen verwarming. Een te lage druk, te veel lucht in de leidingen of een gesloten gaskraan zijn mogelijke oorzaken. Reparaties aan een cv-ketel moeten door een erkend installateur worden uitgevoerd. Bij een storing staat een cv-installateur snel bij u op de stoep. De storingen op een rij:

 • Tikkende radiatoren
 • Geen verwarming of warm water
 • Te lage druk in de ketel
 • De waakvlam is uitgegaan

Zelf de waterdruk cv controleren

Een cv-installatie moet regelmatig van goed onderhoud worden voorzien, om zo zeker te zijn van het beste rendement. Eén van de onderhoudsklussen die u zelf zou kunnen uitvoeren is het bijvullen van het water. Hiervoor dient u eerst de druk te controleren. Dit is bij elk apparaat zeer eenvoudig, maar moet wel goed gebeuren. Op apparaten met een digitaal display moet u het display vaak even aan en uit zetten voor de druk. Bij centrale verwarmingsinstallaties zonder digitaal scherm dient u het waterdrukmetertje af te lezen. Staat de waterdruk onder de 1.5 bar, dan is het tijd om de ketel bij te vullen.

Instructievideo: hoe vult u een cv-ketel bij?

Zelf de cv-ketel bijvullen

Wanneer de druk in de verwarmingsketel te laag wordt, dan zal deze het water niet meer goed verwarmen, of zelfs in storing raken. Dit voorkomt u eenvoudig door de cv-ketel bij te vullen wanneer de waterdruk onder de 1.0 bar staat. Het enige wat u hiervoor nodig heeft zijn een vulslang en eventueel een trechter. Schakel voordat u met het bijvullen begint de thermostaat uit, en wacht tot het water is afgekoeld. Hiermee voorkomt u problemen tijdens het vullen. Vul de druk vervolgens aan tot tussen de 1.5 en 2.0 bar (1.6 voor een koude installatie), en ontlucht daarna de radiatoren voor een optimaal resultaat.

 • Stel het systeem in op een zo laag mogelijke temperatuur.
 • Wacht een kwartier.
 • Sluit de vulslang aan op de waterkraan en vul de slang met water.
 • Sluit de vulslang aan op de vulkraan van de ketel.
 • Draai eerst de waterkraan en daarna de vulkraan open.
 • Vul bij tot een maximale druk van 2.0 bar.
 • Draai eerst de vulkraan en daarna de waterkraan dicht.
 • Stel het systeem weer in op de juiste temperatuur.
 • Ontlucht de radiatoren.

Cv ontluchten

Tikken of borrelen uw radiatoren? Dan zitten er luchtbellen in uw centrale verwarmingssysteem, waardoor uw radiatoren niet goed opwarmen en u veel energie verspilt. Met het volgende stappenplan ontlucht u uw cv gemakkelijk zelf. Het enige wat u nodig heeft is een doekje en een ontluchtingssleuteltje.

 • Zet uw thermostaat zover mogelijk omlaag.
 • Draai op iedere radiator de kraan dicht.
 • Gebruik een ontluchtingssleutel om iedere radiator aan de zijkant te ontluchten.
 • Vang het vocht op met een doek.
 • Zodra er geen lucht meer uit de radiator komt, draait u het ontluchtingssleuteltje terug.
 • Draai de kraan op de radiator weer open.
 • Stel het systeem weer in op de juiste temperatuur.

Cv-ketel onderhoudscontract Enkhuizen

Om u ervan te verzekeren dat de verwarmingsinstallatie altijd het hoogst mogelijke rendement behoudt, raden wij aan een onderhoudscontract af te sluiten bij een professional uit uw regio via het telefoonnummer 085 500 1691. Deze verwarmingsspecialist voert met een onderhoudscontract niet alleen het benodigde onderhoud uit, maar handelt tevens een eventuele reparatie af. Met een onderhoudscontract profiteert u bovendien van andere voordelen zoals het behoud van de fabrieksgarantie en lagere materiaal- en voorrijkosten bij een storing. De kosten voor een onderhoudscontract hangen af van diverse factoren. Vul voor een indicatie van de kosten van een onderhoudscontract de offertepagina in. Een cv-installateur uit Enkhuizen neemt dan snel contact met u op.

Wat kost cv-ketel onderhoud?

Onderhoud Gemiddelde prijzen* Welk onderhoudscontract?
Eenmalig €70,- tot €120,- Geen onderhoudscontract. Eenmalig onderhoud, incl.: voorrijkosten, arbeidskosten
Onderhoudscontract €70,- tot €110,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, voorrijkosten, onderhoudskosten
Servicecontract €80,- tot €150,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudkosten, voorrijkosten, toestelonderdelen gedeeltelijk
All-in contract €130,- tot €200,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, geen materiaalkosten, 24/7 bereikbaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Keurmerken verwarmingsmonteur Enkhuizen

Controleer bij het inschakelen van een cv-installateur of deze een keurmerk of label heeft, zodat u verzekerd bent van kwaliteit en goede service. OK CV is een kwaliteitslabel voor onderhoud aan cv-ketels. Het label staat voor veilig en energiezuinig verwarmen en bedrijven met dit logo voldoen aan strenge eisen en werken met specialisten om uw cv-ketel te inspecteren en onderhouden. Op de website van dit label vindt u meer informatie. Voor het aansluiten van cv-ketels heeft het KIWA daarnaast het vrijwillige keurmerk Gaskeur. Het keurmerk geeft aan welke extra standaarden het aansluiten van een ketel voldoet, bovenop de wettelijke eisen. Op de wikipedia.org leest u hier meer over.

Besparen op energiekosten?

Wilt u met uw huidige centrale verwarmingsinstallatie meer energie en meer kosten besparen? Kijk dan eens naar de volgende bespaartips. Met een slimme thermostaat krijgt u gemakkelijk meer grip op uw energieverbruik. Een zonneboiler bespaart energie door water voor te verwarmen, voordat het door de cv-ketel verder verwarmt wordt.

Besparen met een slimme thermostaat

Bij steeds meer energieleveranciers is het mogelijk om een slimme thermostaat aan te schaffen. Met een dergelijke thermostaat krijgt u op eenvoudige wijze meer grip op uw energieverbruik, en kunt u aanzienlijk besparen op de stookkosten. Dit komt ten eerste doordat u met een dergelijke thermostaat de x op afstand kunt bedienen, of met een instelbaar klokprogramma kan afstellen. Een ander voordeel van moderne thermostaten is dat deze zelflerend zijn, wat betekent dat hij het verbruik van voorgaande perioden onthoudt en hieruit het beste stookgedrag destilleert. De kosten voor aanschaf van een dergelijke thermostaat wegen zeker op tegen de besparing.

Cv-ketel met zonneboiler

Wilt u zo energiezuinig mogelijk leven? Dan is het aanschaffen van een zonneboiler wellicht de moeite waard. Een boiler kan tegenwoordig steeds vaker worden aangesloten op de cv-ketel, en kan zo de centrale verwarming al een heel stuk voorverwarmen. Omdat de inlaatwarmte van de radiatoren gemiddeld 70 graden is, en die van zonneboilers gemiddeld 50, is het niet mogelijk om de centrale verwarming volledig te verwarmen met de zonneboiler. Toch is het mogelijk om op deze wijze heel wat in kosten te besparen. Heeft u behoefte aan meer informatie over zonneboilers? Aarzel dan niet om contact met een cv-installateur op te nemen. Een cv-installateur informeert u graag.

tips energiezuinig stoken

Hoe energiezuinig stoken?

Wilt u graag uw energieverbruik verminderen? Dan zijn er verschillende eenvoudige aanpassingen die u kunt doen. De besparingstip die voor veel van onze klanten uit Enkhuizen het meeste geld oplevert, is het sluiten van de tussendeuren. Hierdoor verwarmt u alleen de ruimte waar u zich bevindt, en bespaart u tot wel €240,- per jaar. Een tweede tip is het verlagen van de standaard temperatuur met een enkele graad. Zeker wanneer u in huis bezig bent hoeft de temperatuur niet 20 graden te zijn, wat toch zo’n €80,- op jaarbasis kan schelen. Energiezuinig stoken hoeft niet moeilijk te zijn, terwijl u hier veel (geldelijke) voordelen van ondervindt!

elektrische cv-ketel

Alternatieve verwarmingsvormen

Bijna dagelijks horen we in het nieuws over duurzame energiebronnen en het verlagen van de uitstoot van CO₂. Ook met uw verwarmingssysteem kunt u hieraan bijdragen door te kiezen voor alternatieve verwarmingsvormen, waarbij geen aardgas meer nodig is. Met bijvoorbeeld een elektrische cv investeert u in duurzame oplossingen.

Warmtepomp

Met een warmtepomp verwarmt u uw woning zonder aardgas te gebruiken. Dit elektrische verwarmingsapparaat is met een rendement tot meer dan 500% een duurzame investering. De pomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater en zet dit om in bruikbare energie. Een grond-water- of lucht-water warmtepomp vervangt de gasgestookte cv-ketel. U kunt ook kiezen voor hybride warmtepomp in combinatie met een verwarmingsketel. Op de rijksoverheid.nl vindt u meer informatie over een subsidie voor het plaatsen van duurzame energiebronnen.

Elektrische cv-ketel

Een elektrische cv-ketel werkt op dezelfde manier als een standaard cv-ketel, maar heeft als grote verschil dat er bij een elektrische cv-ketel geen gas maar elektriciteit gebruikt wordt bij het verwarmen van uw woning. Bedenk wel dat een elektrische cv-ketel niet voor warm water zorgt. Daar hebt u een (zonne)boiler voor nodig. Dat maakt een elektrische cv-ketel een investering die zich na langere tijd terugbetaalt.

cv-installateur Enkhuizen

Direct contact? Bel of vraag een offerte aan

Heeft u vragen over de prijzen van het vervangen van uw cv-systeem? Wilt u weten wat het exacte verschil is tussen een standaard cv-ketel en een combiketel? Zoekt u een professionele cv-installateur die uw nieuwe en energiezuinige ketel komt aansluiten? Vraag via de offerteknop gratis en vrijblijvend een precieze prijsindicatie aan bij een erkende cv-installateur uit Enkhuizen. Heeft uw ketel een storing en zit u zonder warm water of verwarming? Bel dan direct naar 085 500 1691 om snel in contact te komen met een verwarmingsmonteur uit Enkhuizen. U krijgt met deze cv-service directe hulp en wordt snel en vakkundig geholpen tegen aantrekkelijke prijzen.

Gratis offerte aanvragen

Werkgebied

Klantervaringen

Mijn cv ketel was kapot, maar gelukkig ben ik goed geholpen. Ik ben zeer tevreden over de service en kwaliteit. Binnen een uurtje werd ik al geholpen door een zeer behulpzame verwarmingsmonteur en kreeg ik goed advies. Ik ben heel erg tevreden.
Bianca Piek, Enkhuizen
Vorige week heb ik toch maar eens een vakman een onderhoud beurt laten doen voor mijn cv ketel. Gelukkig was ik op tijd want hij was heel nodig aan reparatie toe. Ik ben gelijk dezelfde dag geholpen. Ik ben zeer tevreden met de service.
H. Slager, Enkhuizen
Afgelopen weekend schrok ik midden in de nacht wakker. Mijn verwarming hield er zo maar mee op. En hij maakte een heel raar geluid. Gelukkig kon ik de 24/7 spoedservice gebruiken. Ook al was het midden in de nacht, ik werd meteen geholpen. Klantvriendelijkheid en goede kwaliteit.
K. Smit, Drenthe
Enige tijd geleden hebben wij een verwarmingsinstallatie aangeschaft via cv ketel Nu. We hebben hem nu 4 maanden en zijn zeer tevreden. Ook hebben we al een onderhoudsbeurt gekregen dankzij het onderhoudscontract. We zijn zeer tevreden met de kwaliteit die door de verwarmingsmonteur geleverd werd.
Fam. Hoekstra, Zuid-Holland
Via onze kennissen hebben wij de tip gekregen om eens naar onze verwarming te kijken. Dat was maar goed ook. Hij moest namelijk ontlucht worden, zelf hadden we geen ervaringen met cv-ketels. Daarom schakelden wij een cv-installateur in. We kregen zeer goed advies!
Tiny de Jong, Breda
Na enige tijd werden we elke nacht wakker door een brommend geluid van onze ketel. Veel monteurs zijn langs geweest en het hield maar niet op. Gelukkig kwam ik hier terecht en het probleem werd zo verholpen door een vakman. Helemaal tevreden!
Paul Timmermans, Amsterdam
Wij hebben een storing gehad in onze cv ketel. Na veel zoeken kwam ik op deze website terecht. Daar stond een goede uitleg over hoe ik hem weer aan de praat moest krijgen. Gelukkig is het me zelf gelukt door deze handige tip!
P. van Dam, Utrecht
Enige tijd geleden was ik van plan om een nieuwe ketel aan te schaffen. Ik nam contact op met CV Ketel Nu en kreeg het beste advies. Ook werd er met me meegedacht over het budget. Nu heb ik een HR ketel waar ik zeer tevreden mee ben!
Fam. Zandstra, Friesland
Omdat mijn verwarming de laatste tijd een beetje raar deed keek ik toch maar eens op Cv Ketel Nu. Ik vond erg handige tips, en probeerde het probleem zelf te verhelpen. Maar het wou niet baten, dus heb ik maar een vakman ingeschakeld. Binnen een uurtje was het probleem opgelost!
Dhr. Jager, Enkhuizen
Wij hebben gister een cv ketel laten plaatsen via Cv Ketel Nu. We werden zeer goed geholpen en kregen goed advies. We wouden even laten weten dat we zeer tevreden zijn met de service die ons werd geboden.
Fam. Jongsma, Enkhuizen

Missie

Cv-ketel Nu is de snelste allround verwarmingsspecialist in Nederland voor de installatie van nieuwe verwarmingsketels. Daarnaast helpen wij u graag wanneer uw verwarming kapot is of een storing heeft. Wij bieden hoogwaardige cv-service tegen scherpe prijzen.

Hoe werkt het?

Wij werken op basis van een eenvoudig systeem van vraag en aanbod. U zoekt een cv-monteur voor het onderhoud, de reparatie en installatie van uw verwarming, wij hebben contact met verschillende experts van over het hele land. Wanneer u via onze offerteservice een offerte aanvraagt voor de aanschaf van een nieuwe verwarmingsinstallatie, of het afsluiten van een onderhoudscontract, dan spelen wij de vraag door naar een cv-monteur uit Enkhuizen. U ontvangt snel een scherp geprijsde offerte. Deze prijsopgaaf is geheel gratis en vrijblijvend. U komt zo snel in contact met een professionele verwarmingsmonteur.

Landelijke Dekking

De afgelopen jaren is het netwerk van Cv-ketel Nu uitgebreid tot over heel Nederland. Dit betekent dat er jaarlijks vele Nederlandse huishoudens gebruik maken van onze dienstverlening. Dankzij ons landelijke netwerk kunnen wij onze klanten garanderen dat er altijd een gediplomeerde cv-installateur bij hen in de buurt aan het werk is. Dit betekent dat ook in Enkhuizen er altijd binnen het half uur een cv-monteur bij u op de stoep kan staan voor: reparatie, onderhoud, installatie en onderhoudscontracten.

Vestigingen

Zoals gezegd zijn wij in rap tempo groot geworden in Nederland. Wij werken inmiddels samen met meer dan 400 verschillende specialisten vanuit het gehele land. Kijk hieronder voor een overzicht van de grootste vestigingen bij u in de provincie.

Cv installateur in Alkmaar
Cv reparatie in Amstelveen
Cv-ketel onderhoud in Amsterdam
Installatie nieuwe cv-ketel in Beverwijk
Cv-ketel repareren in Bussum
Cv onderhoud in Den-Helder
Cv-ketel installatie in Haarlem
Cv-ketel installateur in Heemskerk
Vervangen cv-ketel in Heerhugowaard
Nieuwe cv in Hilversum