cv-ketel Amsterdam

Cv-ketel Amsterdam

Bel direct 085 500 1691

Is uw cv-ketel in Amsterdam toe aan onderhoud of laat u de huidige cv-ketel vervangen en installeren voor een nieuwe? Schakel dan een cv-installateur in die helpt bij de installatie. Zorg voor regelmatig onderhoud, zodat een storing voorkomen wordt. Op deze pagina vindt u meer informatie over cv-ketels, het onderhoud ervan, maar ook hoe het correct aansluiten en installeren werkt. U leest ook over de kosten voor onderhoud en reparatie en hoe u het beste een keuze maakt met betrekking tot de CW-waarde.

Direct in contact komen met een verwarmingsmonteur uit Amsterdam? Vraag een offerte aan via het offerteformulier of neem contact op via 085 500 1691!

24/7 spoedservice

Een storing aan uw cv-ketel is enorm vervelend, zeker als de centrale verwarming er in de wintermaanden mee op houdt. Dit betekent niet alleen dat u geen warmte meer hebt, maar ook dat u geen warm water meer krijgt. Wij snappen dat u zo snel mogelijk een reparatie wilt laten uitvoeren, daarom bieden wij u in Amsterdam een 24 uurs spoedservice. Doordat wij samenwerken met specialisten uit het hele land is er altijd een verwarmingsmonteur in de buurt van Amsterdam beschikbaar. Bel in het geval van spoed naar 085 500 1691 zodat u zo snel mogelijk weer gebruik kunt maken van uw verwarming en het warme water.

Allround cv-installateur

U schakelt een cv-installateur uit Amsterdam in voor diverse werkzaamheden. Naast het aansluiten en installeren van een cv-ketel, zorgt een cv-monteur ook voor het vervangen van een oude ketel voor een nieuwe variant en komt hij regelmatig langs voor onderhoud. Storing in de cv-ketel? De verwarmingsmonteur is 24/7 bereikbaar via 085 500 1691 en zorgt met een reparatie dat uw cv-ketel weer werkt. U kunt bovendien een onderhoudscontract afsluiten, zodat u verzekerd bent van een goed werkende en veilige cv-ketel. Een cv-monteur werkt dus echt allround.

De werkzaamheden op een rij:

 • Cv-ketel vervangen
 • Verwarmingsketel aansluiten en installeren
 • Reparatie aan de cv-ketel
 • Cv-ketel onderhoud
 • Storing verhelpen

Navigeer direct naar:

Cv installatie | Cv-ketel reparatie | Cv onderhoud


cv-ketel installatie Amsterdam

Cv installatie Amsterdam

Met de aanschaf van een nieuwe combiketel alleen bent u er nog niet: de verwarmingsketel moet u natuurlijk ook ophangen en installeren. Het is van groot belang dat u de installaties overlaat aan een erkend cv-installateur uit Amsterdam zodat u zeker weet dat de cv-et goed en veilig is geïnstalleerd. Het installeren neemt ongeveer 4 uur in beslag. De monteur zal uw oude systeem loskoppelen en verwijderen en de nieuwe combiketel ophangen. Zodra het installeren afgerond is, kan u het verwarmingssysteem direct gebruik van maken.

Navigeer naar:

cv-ketel reparatie Amsterdam

Cv reparatie Amsterdam

Een cv-ketel is een erg complex systeem. Het bestaat uit vele verschillende onderdelen die allen intensief worden gebruikt, dus het is niet gek dat uw verwarmingsketel na verloop van tijd een storing geeft. In de meeste gevallen is het niet nodig om het hele systeem te vervangen, maar voldoet een simpele reparatie.

Een reparatie bestaat regelmatig uit het vervangen van het expansievat of het vervangen van de warmtewisselaar. Heeft de reparatie haast? Dan komt u via 085 500 1691 direct in contact met een verwarmingsinstallateur.

Navigeer naar:

cv-ketel onderhoud Amsterdam

Cv-ketel onderhoud Amsterdam

Om een storing of defect aan de cv-ketel te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen. Onderhoud zorgt voor een veilige werking van de cv-ketel, bovendien gaat een verwarmingsketel langer mee als het goed onderhouden is. U schakelt het beste een cv-installateur uit Amsterdam in voor dit onderhoud. Een verwarmingsmonteur komt langs voor het reinigen, controleren en juist afstellen van de cv-ketel. U kunt ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten, dit garandeert regelmatig onderhoud. Bovendien heeft u vaak voorrang als er een defect aan de ketel is.

Navigeer naar:

Cv-ketel vervangen Amsterdam

In de meeste gevallen vervangen klanten uit Amsterdam hun verwarmingsketels omdat ze de gemiddelde levensduur behaald hebben. Er zijn echter ook voldoende motivaties om er al eerder voor te kiezen om de cv-installatie te vervangen. De eerste belangrijke motivatie is de besparing op de stookkosten. Zeker als u nog gebruik maakt van een vr-ketel loont het om deze te vervangen: ook als het model nog niet versleten is. Hr-ketels bieden namelijk een hoger rendement, zodat u tot wel €300,- per jaar bespaart. Verwacht u bovendien dat u de woning in Amsterdam over een paar jaar wilt verkopen? Een HR-combiketel zorgt voor een waardevermeerdering van uw huis.

Levensduur

Gemiddeld gaan cv-ketels 12 tot 15 jaar mee. Uit onderzoeken blijkt dat slechts 10% van de combiketels al na 10 jaar versleten zijn. Wanneer uw gasketel de beoogde levensduur heeft bereikt wil dat niet zeggen dat deze niet meer werkt. U zult vooral merken dat het rendement verlaagd en dat uw stookkosten zullen stijgen. In dat geval is het aan te raden om een cv-installateur uit Amsterdam in te schakelen voor het vervangen van uw gasketel.

Cv-ketel kiezen: welke moet ik kopen?

Is uw oude cv-ketel inmiddels zodanig verouderd dat u toe bent aan een nieuw model? Er is enorm veel keuze uit diverse merken en modellen dat u misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Waar moet u nu echt rekening mee houden bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel? Er zijn drie belangrijke aspecten om bij de aanschaf op te letten: welk type ketel u nodig heeft, de CW-klasse en het vermogen. Het type ketel is afhankelijk van uw budget en persoonlijke voorkeuren. Zo is een soloketel een voordelige keuze, maar kan u deze alleen laten plaatsen in combinatie met een boiler.

cv-ketel vervangen Amsterdam

Combiketel Amsterdam

Er is wel degelijk een verschil tussen een solo- en combiketels. Combiketels verzorgen zowel de verwarming als het warme water in huis, terwijl soloketels enkel de verantwoordelijk zijn voor de verwarming.

Er bestaan twee soorten combiketels. Het eerste model beschikt over een ingebouwde boiler, hiermee heeft u direct warm water op het moment dat u de kraan opendraait.

Een doorstroomtoestel heeft geen boiler nodig. Deze produceert pas warm water op het moment dat u de kraan opendraait. Hoewel u een paar tellen op het warme water moet wachten, bespaart u hiermee een hoop energie.

Prijs incl. installatie HR combiketel: €2.000,- tot €3.900,-
Gemiddelde rendement HR combiketel: 100% – 107%

HR-ketel Amsterdam

De hoogrendementsketel is de nieuwste generatie van ketels. Bij de verbranding van gas komt er waterdamp vrij, waar Hr-ketels slim gebruik van maken. De hoogrendementsketel gebruikt deze warmte voor het opwarmen van water of lucht, waardoor ze een rendement van meer dan 100% behalen. Bovendien bespaart u hiermee op uw stookkosten en verlaagt u de uitstoot van CO2. Heeft u nu nog een oude Vr-ketel in huis? Sinds eind 2015 krijgt elke verwarmingsketel een energielabel en ketels die niet zuinig genoeg zijn mogen niet meer worden verkocht. Vr-ketels krijgen het energielabel C, waarmee deze modellen niet meer verkocht mogen worden. Houd er daarom rekening mee dat u de Vr-ketel moet inruilen voor een hoogrendementsketel zodra uw centrale verwarming aan vervanging toe is.

Prijs incl. montage solo HR-ketel: €2.000,- tot €2.700,-
Prijs incl. montage combi HR-ketel: €2.000,- tot €3.900,-

Besparing HR-ketel

Bij het vervangen van Vr-ketels zullen klanten uit Amsterdam voor een hoogrendementsketel moeten kiezen. Hiervan lopen de kosten op tot gemiddeld €2.100,-. Daar komt de installatie- en onderhoudskosten nog overheen. Al met de installatie van een hoogrendementsketel een flinke investering. Maar gelukkig behaalt dit type ketel een rendement van meer dan 100%, waardoor uw energierekening een stuk zal dalen. U betaalt ongeveer 20% minder aan uw stookkosten, wat oploopt tot zo’n €250,- per jaar. Omdat een cv-ketel 12 tot 15 jaar meegaat, betekent dit dat u de investering na verloop van tijd weer terugverdiend!

HR-ketel Amsterdam

HRe-ketel

Een HRe-ketel is nog iets beter voor het milieu dan een hoogrendementsketel. Deze is namelijk erg efficiënt in gebruik. HRe staat voor Hoog Rendements Elektriciteitsketel. Naast warmte en warm water wekt deze ook elektriciteit op. Hoewel uw gasverbruik met deze cv-ketel iets zal stijgen, zal uw energieverbruik flink dalen.

Met de installatie van een HRe-ketel bespaart u ongeveer €300,- per jaar, waarmee u de investering op termijn terugverdient. Een HRe-ketel is voornamelijk interessant wanneer u grote hoeveelheden gas verbruikt, omdat er dan voldoende stroom wordt opgewekt om ervan te profiteren. Ook als u in een oud monumentenpand woont is een HRe-ketel een gunstige mogelijkheid.

Prijs incl. montage HRe-ketel: €8.000,- tot €12.000,-
Gemiddeld rendement HRe-ketel: 140%

UHR-ketel

Naast HR en HRe-ketels is het inmiddels mogelijk om een UHR-ketel aan te schaffen. Dit is één van de nieuwste modellen. UHR staat voor Ultra Hoog Rendementsketel en dit type ketel behaalt een rendement van ongeveer 40% boven het rendement van een standaard hoogrendementsketel. UHR-ketels maken namelijk gebruik van een warmtepomp, en worden daarom ook een hybride waterpomp genoemd. De waterpomp haalt warmte uit temperatuurverschillen in de buitenlucht, bodem en ventilatielucht. Daar bovenop maakt de verwarmingsketel slim gebruik van de warmte in de verbrandingsgassen die normaal gesproken verloren gaat. Wel liggen de aanschaf- en installatiekosten van een UHR een stuk hoger dan bij een standaard hoogrendementsketel.

Prijs UHR-ketel (combi), inclusief installatie: €2.500,- tot €3.700,-
Gemiddelde rendement van UHR-ketel: 140% – 147%


Is uw huidige cv-ketel verouderd en toe aan vernieuwing?

Laat de cv-ketel vervangen voor een nieuwe hr-ketel! Schakel een cv-installateur in voor het installeren.

Gratis offerte aanvragen

Wat kost een cv-ketel?

De aanschaf van een nieuwe verwarmingsketel bestaat uit twee soorten kosten, namelijk de kosten voor de cv-ketel zelf en de installatiekosten. Afhankelijk van het type ketel, betaalt u gemiddeld €1.500,- tot €2.800,- voor een solo hr-ketel. Liever een combiketel? Dan liggen de kosten tussen de €1.500,- en €3.000,-. Een HRe-combiketel is prijziger, hiervan liggen de prijzen tussen de €8.000,- en €12.000,-. Echter heeft een HRe-ketel een nog hoger rendement dan een hr-ketel. Dit betekent dat u de investering sneller heeft terugverdiend. Bekijk onderstaande tabel voor meer gemiddelde prijzen van de verschillende soorten cv-ketels.

Prijzen van een nieuwe cv-ketel

Type ketel CW-waarde Gem. prijs excl. installatie* Rendement
HR (solo) CW4 €1.500,- tot €2.800,- 70% – 80%
HR (combiketel) CW4 €1.500,- tot €3.000,- 100% – 107%
HRe CW4 €8.000,- tot €12.000,- 140%
UHR (solo) CW4 €2.200,- tot €3.200,- 140% – 147%
UHR (combiketel) CW4 €2.500,- tot €3.700,- 140% – 147%

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Exacte prijs voor een nieuwe cv-ketel bij u weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Wat is CW-waarde? En hoe beïnvloed deze de prijs?

De afkorting CW staat voor Comfort Warm Water en geeft aan hoe veel warm water een cv-ketel kan leveren per minuut en op welke plekken, dus in de keuken, douche, het bad of tegelijk. De CW-waarde, ook wel warmwaterklasse, heeft een getal tussen de 1 en 6. Hierbij geldt: hoe hoger het getal, hoe sneller en hoe meer heet water u heeft.

De prijzen zijn behoorlijk uiteenlopend. Dit komt door de warmwaterklasse. Een hoge CW-waarde, zoals CW5 of CW6 zorgen namelijk tegelijkertijd voor warm water in zowel de keuken, als de douche, als het bad. Als u een klein huishouden heeft en er nooit tegelijkertijd gekookt en gedoucht wordt, is een CW3 goed genoeg. In onderstaande tabel vindt u meer gemiddelde kosten.

Prijs voor cv-ketel per CW-waarde

CW-waarde Vanaf prijs * Geschikt voor warm water in:
CW1 Vanaf €900,- Keuken
CW2 Vanaf €1.100,- Keuken of douche
CW3 Vanaf €1.200,- Keuken, douche of bad
CW4 Vanaf €1.400,- Keuken, douche en/of bad (deels tegelijk)
CW5 Vanaf €1.800,- Keuken, douche en bad (bijna altijd gelijktijdig)
CW6 Vanaf €2.400,- Keuken, douche en bad (gelijktijdig)

*Let op: dit zijn vanaf prijzen inclusief btw en installatie voor een HR-ketel. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Cv-ketel installeren Amsterdam

Hoe gaat de verwarmingsmonteur te werk? Als het om het vervangen gaat, wordt eerst de oude ketel verwijderd. Gaat het om het plaatsen van een nieuwe ketel? Dan plaatst de cv-monteur eerst een nieuw expansievat, bepaalt hij waar de ketel komt te hangen en zorgt hij voor een plek voor de nieuwe dakdoorvoer. Als dit gebeurd is, wordt de nieuwe cv-ketel op de juiste plek gehangen. De leidingen en aansluitkoppelingen worden bevestigd aan de cv-ketel. Na het aansluiten en installeren, controleert de cv-installateur alle instellingen, doet hij een test en voert hij een controle uit om te zien of alles naar behoren werkt. Aan het eind legt de cv-monteur uit hoe de cv-ketel werkt en is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten.

cv-ketel installeren Amsterdam

Regels, keurmerken en voorschriften

Vanaf 1 april 2023 is het verplicht dat alle werkzaamheden aan verwarmingsinstallaties, inclusief cv-ketels, worden uitgevoerd door een cv-monteur die in het bezit is van een CO-certificaat. Deze maatregel is genomen om het aantal problemen met koolmonoxide te verminderen. Als u meer informatie wilt over deze wet, dan kunt u terecht op deze pagina.

Prijs opbouw installatie cv-ketel

Omschrijving Prijs * Percentage van totaal
Cv-ketel (HR) €1.500,- tot €3.000,- 65% – 70%
Montage €500,- tot €900,- 30% – 35%
Totale kosten €2.000,- tot €3.900,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Exacte prijs voor een nieuwe cv-ketel bij u weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.


Cv-installateur nodig in Amsterdam?

Kies voor een erkend cv-installateur voor de montage van uw nieuwe cv-ketel. Ontdek de scherpe prijzen.

Gratis offerte aanvragen

Merken cv-ketels

Wanneer u zich oriënteert op een nieuwe CV dan merkt u ongetwijfeld dat er een enorm aanbod aan merken en modellen is. Wanneer u contact met ons opneemt voor het vervangen van uw oude gasketel, dan heeft u de vrije keus uit nagenoeg alle merken. Een verwarmingsmonteur uit Amsterdam kan u begeleiden bij het maken van de juiste keuze. Ieder merk heeft zijn eigen eigenschappen en het is lastig om te beoordelen welk merk het beste bij u past. Bent u nieuwsgierig naar het grote aanbod aan merken of wilt u weten wat het gaat kosten? Twijfel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Wij leveren & installeren nagenoeg alle merken ketels

De meest bekende merken zijn:

Gemiddelde prijzen per merk

Prijsklasse Merken cv-ketels Gemiddelde prijzen*
Laag AWB, Ferroli, Intergas, Remeha €800,- tot €1.100,-
Midden Bosch, Daalderop, Vaillant €1.000,- tot €1.300,-
Hoog Atag, Nefit €1.300,- tot €1.700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor een CW4 ketel (exclusief installatie).

Atag

Eén van de populairdere merken in Nederland is Atag. Atag levert diverse lijnen met zowel HR als HRe combi- en soloketels van hoge kwaliteit. Sterker nog: diverse modellen van Atag komen al jarenlang als beste uit de test bij de consumentenbond. Daarnaast biedt Atag een slimme thermostaat aan, waarmee u onderweg de warmte in huis kunt regelen.

AWB

AWB is als merk onderdeel van de Vaillant Group. AWB biedt verwarmingsketels van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen. Naast standaard cv-ketels levert AWB tevens duurzame systemen zoals een warmtepomp. Hiermee verminderd u uw energieverbruik in huis en behaalt u een enorm hoog rendement!

Bosch

Waarschijnlijk bent u bekend met het merk Bosch. In het verleden leverde Bosch een breed assortiment aan verwarmingsketels, maar inmiddels worden cv-ketels van Bosch onder het merk Nefit verkocht. Nefit levert een breed assortiment van verschillende modellen, zodat er voor iedere woning een geschikte cv-ketel verkrijgbaar is.

Ferroli

Ferroli biedt naast cv-ketels een breed aanbod aan producten. Zo kunt u bij Ferroli onder meer terecht voor pellet kachels en ketels, zonlichtsystemen, boilers en thermostaten. Ferroli is, net als intergas, één van de voordeligere merken en is dus erg geschikt wanneer u beschikt over een beperkt budget.

Intergas

Intergas staat bekend als één van de voordeligere merken. De prijzen van dit merk liggen gemiddeld tussen de €800,- tot €1.100,-, waardoor Intergas een aantrekkelijke keuze is voor klanten uit Amsterdam met een beperkt budget. Naast cv-installaties heeft Intergas een speciale app ontwikkeld: incomfort. Hiermee regelt u uw comfort in huis, ook wanneer u onderweg bent.

Nefit

Zoals al eerder geschreven is Nefit een merk van Bosch. Nefit levert diverse kwalitatieve gasketels in verschillende lijnen. De BaseLine is geschikt voor klanten uit Amsterdam die op zoek zijn naar een geschikte hoogrendementsketel. Klanten die op zoek zijn naar iets meer comfort en luxe kunnen bij Nefit terecht bij de TrendLine of TopLine.

Remeha

Remeha is een populair merk bij klanten uit Amsterdam. U kunt bij Remeha terecht voor zowel standaard cv-ketels en boilers evenals duurzame oplossingen. Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van een zonneboiler of HRe combiketel? Vraag een verwarmingsmonteur uit Amsterdam dan naar de producten van Remeha.

Vaillant

Als u samenwerkt met een cv-installateur uit Amsterdam, dan heeft u tevens de mogelijkheid om te kiezen voor een merk als Vaillant. Vaillant biedt diverse soorten verwarmingsketels met diverse opties. Ook voor de aanschaf van een HRe of UHR-ketel bent u bij Vaillant op het juiste adres.

cv-ketel storing Amsterdam

Cv-storing Amsterdam

Een storing kan op elk moment gebeuren. U zul t merken dat de storingen steeds vaker terugkeren als uw verwarmingsinstallatie verouderd. Een onderhoudscontract komt in dat geval goed van pas! Wanneer u een onderhoudscontract afsluit bij een verwarmingsmonteur uit Amsterdam, dan kan staat hij 24 uur per dag voor u klaar met zijn storingsdienst. Geeft uw systeem op zondagavond een storing aan en moet dit zo spoedig mogelijk verholpen worden? Dan neemt u contact op met uw cv-installateur uit Amsterdam. In sommige gevallen is het mogelijk om zelf de storing te verhelpen. Dit doet u door, afhankelijk van de storing, de verwarmingsketel te resetten of bijvullen. Ook het ontluchten, bijvullen en aftappen kan een storing verhelpen.

cv-ketel kapot Amsterdam

Cv-ketel kapot Amsterdam

Als uw cv-ketel kapot is, is het vaak nodig om een reparatie en onderhoud te laten doen. In veel gevallen is het defect op te lossen met een reparatie, maar in andere gevallen is het verstandiger om de cv-ketel te laten vervangen voor een nieuwe. Wanneer is dit? Op het moment dat u regelmatig de cv-service moet bellen omdat er een reparatie nodig is, is de cv-ketel toe aan vervanging. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de levensduur van de ketel bereikt is óf de reparatiekosten zijn hoger dan het installeren van een nieuwe ketel. Schakel de cv-service uit Amsterdam in die 24/7 bereikbaar is om de kapotte cv-ketel te repareren of te vervangen.


Storing in uw cv-installatie in Amsterdam?

Een cv-reparatie is de oplossing. Schakel een cv-monteur in die de storing verhelpt en de cv-ketel repareert!

Klik en bel 085 500 1691

Lekkende cv-ketel repareren

Zoals wij hierboven al beschreven is het mogelijk dat het expansievat gaat lekken. Uit ervaring weten wij echter dat er nog meer onderdelen zijn die een lekkage aan de cv-ketel kunnen veroorzaken. De warmtewisselaar bijvoorbeeld. De warmtewisselaar wordt continu blootgesteld aan hete en koude waterstromen. Door de temperatuurverschillen zet het uit en krimpt het ineen, wat op termijn voor scheurtjes zorgt. Ditzelfde risico lopen de leidingen ook. Met een reparatie is een lekkage gelukkig relatief eenvoudig te verhelpen.

Problemen met de driewegklep

Als u kiest voor een combiketel, dan is er in de meeste gevallen een driewegklep aanwezig. De driewegklep is verantwoordelijk voor de juiste voorziening van warmte, en stuurt dit door naar de radiatoren of kraan. Zodra u de warme kraan opendraait schakelt de driewegklep naar de juiste stand, zodat het hete water in het systeem naar platenwisselaar gestuurd wordt. Er ontstaan problemen aan de driewegklep als deze gaat slijten, een installateur uit Amsterdam kan deze voor u vervangen.

expansievat kapot

Expansievat kapot

Het expansievat is een kwetsbaar onderdeel van de verwarmingsinstallatie. Het expansievat bestaat namelijk uit twee compartimenten, dat wordt gescheiden door een membraan. De ene helft staat verbonden met het gesloten systeem en is dus gevuld met water. De andere helft is gevuld met een gas. Het expansievat vangt grote drukverschillen op. Wanneer het membraan tussen de twee compartimenten kapot gaat, dan moet deze zo spoedig mogelijk vervangen worden. Als dit niet gebeurd, bestaat er de kans dat het expansievat gaat lekken.

Andere veel voorkomende storingen

Heeft uw cv-ketel een storing of is deze kapot? Dat is vervelend, want vaak heeft u dan geen warm water of geen verwarming meer. Het kan ook zo zijn dat u een tikkend geluid uit de radiatoren of leidingen hoort. Met regelmatig onderhoud, voorkomt u zulke gevolgen. Schakel een cv-installateur in die de kapotte verwarmingsketel voor u repareert en het onderhoud doet. Als het op een storing van een cv-ketel aankomt, zijn er een aantal varianten die veel voorkomen.

De storingen:

 • Geen warm water, wel verwarming
 • Wel warm water, geen verwarming
 • Geen warm water, geen verwarming
 • Tikkende radiatoren of leidingen
 • Te lage waterdruk in de cv-ketel

Zelf de waterdruk cv controleren

Wanneer de waterdruk in het systeem te hoog of te laag is, zult u merken dat uw radiatoren en warm water niet goed warm worden. Bovendien zult u onder de douche merken dat de waterdruk niet is zoals u gewend bent. Het is belangrijk dat de waterdruk in het systeem altijd goed is, om de levensduur te verlengen. Het is daarom verstandig om in ieder geval jaarlijks de waterdruk te controleren. In de meeste gevallen is de druk af te lezen van het display. Deze moet tussen de 1,5 en 2 bar liggen. Is deze te hoog? Probeer het systeem dan te ontluchten. Bij een te lage druk moet u de verwarmingsinstallatie bijvullen.

Instructievideo: hoe vult u een cv-ketel bij?

Zelf de cv-ketel bijvullen

Eén van de taken die u zelf kunt uitvoeren als het gaat om onderhoud, is het bijvullen van de cv-ketel. Met dit onderhoud voorkomt u een reparatie. Als u de verwarmingsinstallatie hoort tikken dan raden wij u aan om de druk te controleren. Als deze te hoog of te laag is dan wordt uw centrale verwarming niet langer goed warm en blijft uw water lauwwarm in plaats van heet. De druk wordt meestal weergeven op een display van de verwarmingsinstallatie. Deze moet tussen de 1 of 2 bar liggen. Is de druk te laag? Dan kunt u met behulp van onderstaand stappenplan de verwarmingsinstallatie bijvullen zodat de druk opgevoerd wordt.

 • Stap 1. Draai de temperatuur omlaag en draai alle radiatoren open. Schakel de CV uit en plaats een emmer onder de waterkraan om overtollig water op te vangen.
 • Stap 2. Sluit de vulkraan aan op de waterkraan en vul de vulslang met water.
 • Stap 3. Sluit de slang nu aan op het bijvulpunt van de verwarmingsinstallatie en draai deze open.
 • Stap 4. Sluit de bijvulkraan op het moment dat de druk weer tussen de 1,5 en 2 ligt.

Cv ontluchten

Het kan voorkomen dat uw radiatoren niet goed werken, omdat het water niet goed door de leidingen stroomt. Hierdoor worden uw verwarmingen niet warm. In zo’n geval is het slim om de cv te ontluchten. U kunt dit eenvoudig zelf, want het is niet heel ingewikkeld. Volg onderstaand stappenplan om de cv-ketel te ontluchten:

 • 1. Eerst haalt u de cv-ketel van de stroom door de stekker uit het stopcontact te halen.
 • 2. Vervolgens wacht u 15 minuten, zodat de installatie kan afkoelen.
 • 3. Draai nu alle radiatoren open.
 • 4. Leg een doekje onder de radiator die u gaat ontluchten.
 • 5. Draai het ventiel van de radiator open met een ontluchtingssleutel.
 • 6. Wacht vervolgens tot er water uit het ventiel van de radiator loopt.
 • 7. Nu draait u het ventiel weer dicht.
 • 8. Doe dit bij alle radiatoren in uw huis.

Cv-ketel onderhoudscontract Amsterdam

Hoe ouder uw gasketel wordt, hoe belangrijker goed onderhoud is. Wij raden u daarom aan om een onderhoudscontract af te sluiten bij een ervaren installateur uit de regio van Amsterdam. Een onderhoudscontract biedt u tal van voordelen.

Zo bent u allereerst het hele jaar door verzekerd van warmte en warm water. Bovendien betaalt u hier, afhankelijk van het type onderhoudscontract, geen extra voorrijkosten en materiaalkosten voor omdat dit bij het onderhoudscontract is inbegrepen. Een ander voordeel van een onderhoudscontract is dat u bij een storing snel wordt geholpen.

Wat kost cv-ketel onderhoud?

Onderhoud Gemiddelde prijzen* Welk onderhoudscontract?
Eenmalig €70,- tot €120,- Geen onderhoudscontract. Eenmalig onderhoud, incl.: voorrijkosten, arbeidskosten
Onderhoudscontract €70,- tot €110,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, voorrijkosten, onderhoudskosten
Servicecontract €80,- tot €150,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudkosten, voorrijkosten, toestelonderdelen gedeeltelijk
All-in contract €130,- tot €200,- per jaar Incl.: 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, geen materiaalkosten, 24/7 bereikbaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Keurmerken verwarmingsmonteur Amsterdam

U gaat een cv-ketel kopen of huren en schakelt een verwarmingsmonteur uit Amsterdam in voor het aansluiten en installeren ervan. Het is slim om te controleren of de cv-installateur over bepaalde keurmerken beschikt.

Het eerste keurmerk is Gaskeur, een onderdeel van KIWA die aangeeft aan welke standaarden een cv-installatie moet voldoen. Gaskeur richt zich voornamelijk op energiezuinigheid en milieuvriendelijkheid. Meer informatie over Gaskeur? Ga naar wikipedia.org.

Heeft de cv-monteur een OK CV label? Dan bent u verzekerd van een veilige en energiezuinige cv-ketel. Cv-installateurs met dit logo voldoen namelijk aan de strengste eisen. Wilt u meer weten over OK CV? Ga dan naar de website.

Besparen op energiekosten?

Er zijn een aantal bespaartips als u wilt besparen op de kosten van een cv-ketel.

Zorg bijvoorbeeld dat u uw woning in Amsterdam met een slimme thermostaat verwarmd. Dit betekent energiezuinig en milieuvriendelijk.

Daarnaast is het slim om te kiezen voor een cv-ketel met zonneboiler, want dat is een duurzame manier om het energieverbruik te reduceren. Lees onderstaand de bespaartips.

Besparen met een slimme thermostaat

Als u een nieuwe CV laat installeren, dan is het in sommige situaties verstandig om ook de thermostaat te vervangen. Hoewel u er waarschijnlijk niet bij nadenkt, kunt u met het gebruik van een slimme thermostaat flink besparen op de stookkosten. Klanten uit Amsterdam die hun woning niet bewust verwarmen besparen al snel tot 22% op hun gasverbruik! Met een slimme thermostaat wordt de centrale verwarming van uw huis afgestemd op uw gedrag. Het is niet nodig om een klok voor te programmeren, omdat een slimme thermostaat dit uit zichzelf regelt. Bovendien krijgt u dankzij een slimme thermostaat inzicht in uw energieverbruik.

Cv-ketel met zonneboiler

Als u op zoek bent naar duurzame methodes om uw energieverbruik te verminderen, dan kunt u een zonneboiler overwegen. Een zonneboiler bestaat uit drie belangrijke onderdelen: de zonnecollectoren, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonnecollectoren op het dak worden ingezet om zonlicht op te vangen. Het systeem zet het zonlicht hierna om in warmte, dat wordt opgeslagen in het voorraadvat. Het voorraadvat houdt uw leidingwater warm tot het moment dat u het wil gebruiken. Op het moment dat er niet genoeg zonlicht is opgevangen zet de zonneboiler de naverwarmer in: vaak is dit de cv-ketel.

energiezuinig verwarmen

Hoe energiezuinig stoken?

Als uw centrale verwarming nog niet aan vervanging toe is en u wel geïnteresseerd bent in het besparen op uw stookkosten, dan raden wij u aan om zo energiezuinig mogelijk te gaan stoken. Hiervoor hebben experts een aantal belangrijke tips opgesteld. Sluit bijvoorbeeld alle tussendeuren en verwarm enkel de ruimte waar u bent. Door dit consequent door te voeren bespaart u al snel €190,- per jaar. Een andere belangrijke tip is het verlagen van de temperatuur. Draai de verwarming ’s nachts en als u het huis verlaat op 15 graden. Doe dit niet als u gebruik maakt van vloerverwarming, omdat dit juist minder zuinig is.

elektrische cv-ketel

Alternatieve verwarmingsvormen

Vindt u dat er meer rekening gehouden moet worden met het milieu en wilt u van cv-ketel op aardgas af om de CO2-uitstoot te verminderen? Dan zijn er mogelijk twee interessante alternatieven voor centrale verwarming, namelijk de warmtepomp en een elektrische cv-ketel.

Warmtepomp

Een warmtepomp gebruikt elektriciteit om warmte te halen uit de lucht, de bodem of het grondwater, zodat uw huis verwarmd is en u warm water heeft. Warmtepompen zijn er in diverse soorten, namelijk hybride, een ventilatiewarmtepomp of een volledige warmtepomp. Een volledige warmtepomp vervangt de gasgestookte cv-ketel, maar een hybride pomp werkt juist samen met uw cv-ketel. Deze slaat dan alleen aan wanneer er extra warmte nodig is. Ventilatiewarmtepompen kunnen niet aangesloten worden op het verwarmingssysteem, deze blazen warme lucht in uw woning. Ontvang een subsidie voor het plaatsen. Kijk hiervoor op rijksoverheid.nl.

Elektrische cv-ketel

Een elektrische cv-ketel werkt, zoals de naam het al zegt, op elektriciteit. Het is een alternatief op een cv-ketel of hr-ketel, waarbij fossiele brandstoffen gebruikt worden. Belangrijk is wel belangrijk om een aanvullende boiler erbij te nemen. Bovendien moet uw woning volledig geïsoleerd zijn. De kosten voor een elektrische cv-ketel liggen daarom relatief hoog.

cv-installateur inschakelen Amsterdam

Direct contact? Bel of vraag een offerte aan

Is uw cv-ketel toe aan vervanging? Heeft u een storing door achterstallig onderhoud? Of wilt u een nieuwe cv-ketel kopen of huren en laten aansluiten en installeren? U schakelt het beste een erkend cv-installateur in voor deze klus. Sluit bijvoorbeeld een onderhoudscontract af, zodat u verzekerd bent van een goed werkende en veilige cv-installatie. Wilt u meer weten over de kosten voor een installatie? Neem dan direct contact op door een offerte aan te vragen of naar 085 500 1691 te bellen. De cv-service uit Amsterdam staat altijd voor u klaar!

Gratis offerte aanvragen

Werkgebied

Klantervaringen

Mijn cv ketel was kapot, maar gelukkig ben ik goed geholpen. Ik ben zeer tevreden over de service en kwaliteit. Binnen een uurtje werd ik al geholpen door een zeer behulpzame verwarmingsmonteur en kreeg ik goed advies. Ik ben heel erg tevreden.
Bianca Piek, Amsterdam
Vorige week heb ik toch maar eens een vakman een onderhoud beurt laten doen voor mijn cv ketel. Gelukkig was ik op tijd want hij was heel nodig aan reparatie toe. Ik ben gelijk dezelfde dag geholpen. Ik ben zeer tevreden met de service.
H. Slager, Amsterdam
Afgelopen weekend schrok ik midden in de nacht wakker. Mijn verwarming hield er zo maar mee op. En hij maakte een heel raar geluid. Gelukkig kon ik de 24/7 spoedservice gebruiken. Ook al was het midden in de nacht, ik werd meteen geholpen. Klantvriendelijkheid en goede kwaliteit.
K. Smit, Drenthe
Enige tijd geleden hebben wij een verwarmingsinstallatie aangeschaft via cv ketel Nu. We hebben hem nu 4 maanden en zijn zeer tevreden. Ook hebben we al een onderhoudsbeurt gekregen dankzij het onderhoudscontract. We zijn zeer tevreden met de kwaliteit die door de verwarmingsmonteur geleverd werd.
Fam. Hoekstra, Zuid-Holland
Via onze kennissen hebben wij de tip gekregen om eens naar onze verwarmingsketel te kijken. Dat was maar goed ook. Hij moest namelijk ontluchten, zelf hadden we geen ervaringen met cv-ketels. Daarom schakelden wij een vakman in. We kregen zeer goed advies!
Tiny de Jong, Breda
Na enige tijd werden we elke nacht wakker door een brommend geluid van onze ketel. Veel monteurs zijn langs geweest en het hield maar niet op. Gelukkig kwam ik hier terecht en het probleem werd zo verholpen door een vakman. Helemaal tevreden!
Paul Timmermans, Amsterdam
Wij hebben een storing gehad in onze cv ketel. Na veel zoeken kwam ik op deze website terecht. Daar stond een goede uitleg over hoe ik hem weer aan de praat moest krijgen. Gelukkig is het me zelf gelukt door deze handige tip!
P. van Dam, Utrecht
Enige tijd geleden was ik van plan om een nieuwe ketel aan te schaffen. Ik nam contact op met CV Ketel Nu en kreeg het beste advies. Ook werd er met me meegedacht over het budget. Nu heb ik een HR ketel waar ik zeer tevreden mee ben!
Fam. Zandstra, Friesland
Omdat mijn verwarming de laatste tijd een beetje raar deed keek ik toch maar eens op Cv Ketel Nu. Ik vond erg handige tips, en probeerde het probleem zelf te verhelpen. Maar het wou niet baten, dus heb ik maar een vakman ingeschakeld. Binnen een uurtje was het probleem opgelost!
Dhr. Jager, Amsterdam
Wij hebben gister een cv ketel laten plaatsen via Cv Ketel Nu. We werden zeer goed geholpen en kregen goed advies. We wouden even laten weten dat we zeer tevreden zijn met de service die ons werd geboden.
Fam. Jongsma, Amsterdam

Missie

Wij streven ernaar om onze klanten zo snel en vakkundig mogelijk te ondersteunen bij alle zaken rondom verwarmen. Ons doel is dan ook een 100 procent tevredenheid bij onze service op het gebied van installatie, reparatie en onderhoud.

Hoe werkt het?

Regelmatig krijgen wij vragen hoe onze dienstverlening precies werkt. Dit is zeer eenvoudig: u zoekt een professional die u wil helpen bij het onderhoud, de reparatie of de installatie van een verwarmingstoestel, wij beheren een landelijk netwerk van experts. Woont u in Amsterdam, dan zullen wij een bedrijf uit die buurt met u in verbinding brengen. U kunt bij dit bedrijf een offerte aanvragen of zij sturen bij spoed meteen een cv-installateur naar u toe om de storing te verhelpen. Een cv-installateur helpt u snel, tegen aantrekkelijke prijzen.

Landelijke Dekking

Jaarlijks zorgen onze monteurs ervoor dat honderden huishoudens snel en vakkundig worden geholpen bij een storing van de verwarmingsketel, of het nodige onderhoud. Dankzij onze vakkundigheid en uitstekende service zijn wij nu in staat om in heel Nederland onze diensten aan te bieden. Dit betekent dat er altijd een erkend verwarmingsmonteur bij u in de regio actief is, om spoedig de storing te verhelpen.

Vestigingen

Wij gaven al aan dat in de afgelopen jaren onze diensten zich steeds verder hebben uitgebreid. Wij werken inmiddels dan ook samen met vele professionals van over het hele land. In onderstaande lijst vindt u een overzicht van een aantal grote vestigingen in uw provincie.

Cv installateur in Alkmaar
Cv reparatie in Amstelveen
Cv-ketel onderhoud in Amsterdam
Installatie nieuwe cv-ketel in Beverwijk
Cv-ketel repareren in Bussum
Cv onderhoud in Den-Helder
Cv-ketel installatie in Haarlem
Cv-ketel installateur in Heemskerk
Vervangen cv-ketel in Heerhugowaard
Nieuwe cv in Hilversum
[/fu0sion_builder_column]