Slimme thermostaat en rookmelder

Nest, voluit Nest Labs, is een bedrijf dat slimme apparaten maakt voor in huis. Begin dit jaar is Nest overgenomen door Google. De fabrikant Nest heeft de slimme thermostaat en rookmelder ontworpen, hierdoor is Nest erg bekend geworden. Deze producten zullen eind september ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Maar hoe werkt zo’n slimme thermostaat en rookmelder nou eigenlijk?

Thermostaat

Door de slimme thermostaat kunt u energie besparen. De thermostaat stelt vast wat voor u de ideale temperatuur is en hierdoor weet Nest wanneer het huis wel en niet verwarmd moet worden. Ook kunt u de thermostaat verbinden met het internet, zo kunt u de thermostaat dus via een app gaan bedienen. Door het gebruiken van deze app worden er gegevens verzameld om de temperatuur goed te houden en zo kunt u dus aan het einde van de maand zien hoeveel energie u verbruikt. Hierdoor kunt u dus op uw energierekening besparen.

Rookmelder

De slimme rookmelder houdt zowel rook als koolstofmonoxide in de gaten. Als er iets aan de hand is laat de rookmelder dit weten door bijvoorbeeld een melding naar u te sturen. Ook hoort u een stem, deze laat duidelijk weten wat er aan de hand is en waar het probleem vandaan komt. Nadat er een melding naar u is gestuurd zet de slimme rookmelder vanzelf bijvoorbeeld de ketel uit. De rookmelder kan ook verbonden worden met het internet, hierdoor kan deze een melding sturen als de batterij bijna leeg is.

Prijzen

De officiële introductieprijs van de slimme thermostaat is nog niet bekend gemaakt maar als de Amerikaanse prijs wordt omgerekend naar euro’s, dan zal de prijs tussen de 200 en 300 euro liggen. Een behoorlijke aanschafprijs, echter dit verdient u snel terug door middel van de energiebesparing. De rookmelder zal wat goedkoper zijn. Als de Amerikaanse prijs wordt omgerekend zal de prijs in Nederland rond de 100 euro liggen.

Convector prijzen