cv-ketel Drenthe

Cv-ketel Drenthe

Zoekt u naar een specialist voor uw centrale verwarming? cv-ketel Nu Drenthe staat voor u klaar met gerenommeerde vakmannen die jarenlange ervaring hebben in hun vak. Ze kunnen u zowel bijstaan bij het onderhoud, de reparatie als de installatie van uw cv-ketel. U kan bij ons tevens een onderhoudscontract afsluiten, waarbij we eens per jaar een verwarmingsmonteur naar uw adres sturen. Hij zal uw centrale verwarming schoonmaken en indien nodig restaureren.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontdek de scherpe prijzen. Gaat het om een spoedklus? Vermeld dit dan in het formulier.

id=”11″ title=”Contact form 1″ /]

Spoedservice

Wij staan 24/7 klaar om u bij te staan met een snelle spoedservice bij een eventuele storing. Heeft u een verwarmingsmonteur nodig bij de installatie, reparatie, het onderhoud of het vervangen van uw cv- ketel in Drenthe? Neem dan contact op via het contactformulier. Vul hier precies in wat u gedaan wilt hebben, zoals bijvoorbeeld het schoonmaken van uw centrale verwarming of een restauratieklus. De specialisten sturen u dan een scherpe offerte op maat. Spoedservice nodig bij een storing? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Installatie van een nieuwe cv-ketel

Het is belangrijk dat de installatie van uw cv-ketel professioneel wordt uitgevoerd. Zo voorkomt u dat u later last heeft van een storing, of dat een onderdeel tijdens de installatie kapot gaat. Een reparatie zal vervolgens minder snel nodig zijn. Onze vakmannen leveren de beste installatie van uw cv-ketel in Drenthe. Elke verwarmingsmonteur die aan ons gelieerd is, is voorzien van jarenlange ervaring in het vak, en helpt u graag bij de installatie.

Onderhoud

Om ervoor te zorgen dat een reparatie aan uw centrale verwarming wordt voorkomen, raden we u aan dat u na installatie gebruik maakt van periodiek onderhoud. Met een onderhoudscontract regelt u dat er eens per jaar degelijk onderhoud verricht zal worden bij u thuis in Drenthe. Met een onderhoudscontract bent u niet alleen verzekerd van jaarlijks goed onderhoud, u behoudt tevens de fabrieksgarantie op het product, en betaalt minder tot geen kosten wanneer een reparatie toch uitgevoerd moet worden.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Zoekt u een ervaren verwarmingsmonteur bij de installatie, reparatie of het onderhoud van uw verwarmingsketel? Bent u op zoek naar iemand die uw centrale verwarming kan schoonmaken? Of bent u benieuwd naar onze scherpe prijzen? Vul dan het offerteformulier in, zodat u een offerte ontvangt van een cv-monteur in Drenthe. Naast onze spoedservice kunt u tevens gebruik maken van een onderhoudscontract, zodat u een kapot systeem, of een storing in de verwarming voorkomt. Wij helpen u in Drenthe!

Navigeer direct naar:

Cv installatie | Cv-ketel reparatie | Cv onderhoud

cv-ketel installatie Drenthe

Cv installatie Drenthe

Heeft u een nieuwe cv-ketel nodig? Of hield uw oude er mee op en moet deze vervangen worden? Neem dan contact met ons op. Wij zorgen voor de installatie van een nieuwe cv-ketel heeft. Nadat u contact met ons opgenomen heeft, zullen wij zo snel mogelijk één van onze specialisten een cv-ketel laten installeren bij u thuis in Drenthe.

Navigeer naar:

cv-ketel reparatie Drenthe

Cv reparatie Drenthe

Vertoont uw cv-ketel gebreken of een storing? Vervanging is dan zelden meteen nodig. Reparatie van uw cv-ketel is in veel gevallen mogelijk. Neem contact met ons op en maak duidelijk wat het probleem is. Er staat dan zo snel mogelijk een ervaren specialist uit Drenthe bij u op de stoep die de cv-ketel repareert en de storing oplost.

Navigeer naar:

cv-ketel onderhoud Drenthe

Cv-ketel onderhoud Drenthe

Het is van belang dat u uw cv-ketel goed laat onderhouden. Op deze manier stijgt de leeftijdsduur van uw cv-ketel en voorkomt u een eventuele reparatie of zelfs het vervangen van de cv-ketel. U kunt bij ons een onderhoudscontract afsluiten, wij regelen vervolgens dat er eens per jaar een ervaren specialist bij u langskomt.

Navigeer naar:

cv-ketel kiezen: welk model moet ik kopen?

Als u een nieuw verwarmingstoestel gaat uitzoeken dan moet u rekening houden met een hoop factoren. U hebt allereerst de keuze tussen een solo- of combiketel.

De voorkeur gaat veelal uit naar een combiketel omdat dit zowel een boiler als cv-ketel in één is. U hebt dus minder ruimte nodig en u bent minder kosten kwijt omdat u maar één apparaat nodig hebt. Zit er geen warmwaterkraan op de plek waar u de combiketel wilt plaatsen? Controleer dan bij een vakman uit Drenthe of u niet beter voor de solo variant kunt gaan. Als de afstand tussen de warmwaterkraan en de combiketel groter dan 10 meter is, dan ontstaat er namelijk veel warmteverlies.

Cv-ketel: welk vermogen?

Houd ook altijd rekening met het benodigde vermogen. Dit wordt weergegeven in kiloWatt (kW). Voor het verwarmen van één m³ is ongeveer 0,08 kW nodig. Als u het aantal m³ van uw huis in Drenthe vermenigvuldigt met 0,08, dan weet u hoeveel vermogen u ongeveer nodig hebt. Houd er rekening mee dat dit een zeer grove indicatie is. Factoren als het woningtype en de mate van isolatie zijn namelijk ook van belang. Voor de zekerheid iets meer vermogen? Dit is geen goed idee omdat hiermee het verwarmingstoestel minder rendabel zal zijn. Kijk daarnaast naar het warmwaterverbruik van het toestel. Deze wordt weergegeven met CW en geeft aan hoeveel warm water er per minuut geleverd kan worden. Bij de hoogste waarde, CW6, is het bijvoorbeeld mogelijk om te douchen terwijl iemand anders in de keuken de afwas doet.

Wat kost een cv-ketel?

Benieuwd naar de gemiddelde kosten van een verwarmingstoestel? Deze bestaan voor zo’n 60% uit het apparaat zelf en voor de resterende 40% uit arbeidskosten. Een installatie neemt in de meeste gevallen 4 uur in beslag en het uurtarief ligt tussen de €50,- en €60,-. Ook het soort toestel beïnvloedt de prijzen. Onderstaande tabel geeft de prijsverschillen tussen de types weer. Uiteraard is ook het warmwaterverbruik van belang. Het is natuurlijk fijn als u kunt douchen terwijl iemand anders de afwas doet. U betaalt hiervoor wel een hogere prijs, want hoe hoger de CW waarde, hoe hoger de prijs.

Prijzen van een nieuwe cv-ketel

Type ketel CW-waarde Gem. prijs incl. installatie* Rendement
HR (solo) CW4 €1.400,- tot €2.500,- 100% – 107%
HR (combiketel) CW4 €1.800,- tot €3.000,- 100% – 107%
HRe CW4 €8.000,- tot €12.000,- 140%
UHR (solo) CW4 €2.200,- tot €3.200,- 140% – 147%
UHR (combiketel) CW4 €2.500,- tot €3.700,- 140% – 147%

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en installatie. Exacte prijs voor een nieuwe cv-ketel bij u weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Combiketel Drenthe

U kunt ook een combiketel kiezen bij uw woning in Drenthe. Deze regelt zowel het warme water uit de kraan als de verwarming in uw woning. Dankzij een combiketel heeft u, in tegenstelling tot een soloketel, geen extra boiler meer nodig. Dit bespaart energie en dus energiekosten. Een combiketel is verkrijgbaar in zowel de Hoogrendement (HR) als Verbeterd Rendement (VR) variant in veel verschillende merken. Doordat er zoveel mogelijkheden zijn, lopen de prijzen van combiketels ook behoorlijk uiteen. Een eenvoudige Hr-combiketel (bij een kleine woning) is verkrijgbaar vanaf €1.800,-. De prijzen van de duurste varianten bedragen rond de €3.000,-. Een groot verschil. Het is dus verstandig dat u vooraf goed onderzoek doet naar de mogelijkheden. Komt u er niet uit? Raadpleeg dan een verwarmingsmonteur uit Drenthe.

Prijs incl. installatie HR combiketel: €1.800,- tot €3.000,-
Gemiddelde rendement HR combiketel: 100% – 107%

HR-ketel Drenthe

Een hoogrendementsketel heeft, de naam zegt het al, een hoger rendement vergeleken met een standaard CV. Doordat een Hr-verwarmingssysteem de restwarmte hergebruikt, die bij een normale CV door de schoorsteen verdwijnt, stookt men een stuk minder. Een hoogrendementsketel haalt dus meer energie uit het gas en de elektriciteit die wordt gebruikt. De term Hr mag uitsluitend gebruikt worden bij toestellen waarbij minimaal 100% van de gebruikte energie is omgezet in warmte. Een goede Hr-ketel kan wel een rendement halen van 107%. De meeste reguliere CV’s hebben een opbrengst van +- 87%. Dit verschil ziet u direct terug op uw energierekening, daarnaast doet u het milieu een groot plezier. Een win-win situatie dus, tel uit uw winst.

Prijs incl. montage solo HR-ketel: €1.400,- tot €2.500,-
Prijs incl. montage combi HR-ketel: €1.800,- tot €3.000,-

Besparing HR-ketel

Een gemiddelde hoogrendementsketel kost ongeveer tussen de €1.800,- en €3.000,-. Hierbij komen nog de kosten bij installatie, onderhoud en eventuele reparatie. De gemiddelde levensduur is ongeveer 12 jaar. Een behoorlijke aanschaf. Echter, door het hoge rendement bespaart u, ten opzichte van een Verbeterd Rendement systeem, ongeveer 20% op het gasverbruik. Dit komt, bij een gemiddeld verbruik van 2000 m3, op een besparing van €248,- per jaar. Op de totale levensduur van de hoogrendementsketel betekent dit een besparing van bijna €3.000,-. Na circa 7 jaar heeft u de investering dus al terugverdiend.

HR-ketel Drenthe

HRe-ketel

De HRe-ketel regelt warmte voor de centrale verwarming en warm (kraan)water. Daarnaast voorziet dit type u van elektriciteit. Hierdoor valt uw energierekening een stuk lager uit. Er is een heteluchtmotor ingebouwd die elektriciteit opwekt. Dat kan u tot wel €400,- op jaarbasis besparen. Wel is de aanschafprijs een stuk hoger dan van een reguliere ketel. Nog een praktisch punt is dat deze HRe variant een stuk zwaarder is. De wand waaraan het apparaat wordt bevestigd moet dus sterk genoeg zijn. Een gipswand is dat bijvoorbeeld niet. Een HRe cv-ketel is met name interessant als uw woning in Drenthe matig is geïsoleerd, of als u jaarlijks veel gas gebruikt.

Prijs incl. montage HRe-ketel: €8.000,- tot €12.000,-
Gemiddeld rendement HRe-ketel: 140%

UHR-ketel

De term UHR betekent ultra hoog rendement. Dit is een nieuw type cv-ketel, met een extra hoog rendement. Tot wel 40% meer dan hoogwaardige Hr-ketels. Dit hoge rendement wordt behaald door de combinatie met een warmtepomp. Deze warmtepomp maakt gebruik van zowel de binnen- als buitenlucht en wekt zo extra warmte op. De cv-ketel hergebruikt tevens verbrandingsgassen die normaal gesproken verloren gaan. Het is met dit type mogelijk dat u twee ruimtes apart verwarmt. Wilt u maximaal rendement behalen? Dan is het verstandig dat u de UHR ketel combineert met vloerverwarming. Dat verhoogt naast het rendement tevens uw wooncomfort in Drenthe. Kijk op energiesubsidiewijzer.nl voor een actueel overzicht van de eventuele beschikbare subsidies.

Prijs UHR-ketel (combi), inclusief installatie: €2.500,- tot €3.700,-
Gemiddelde rendement van UHR-ketel: 140% – 147%

Huren, leasen of kopen?

Al enkele jaren krijgen we de vraag wat nu het beste is als u de huidige ketel wilt vervangen: kopen, leasen of huren. Hier kunnen we geen eenduidig antwoord op geven. Om een goede vergelijking te maken hebben we berekend wat een gemiddelde cv-ketel met een levensduur van 12 jaar kost. Wanneer u dit totaalbedrag deelt door 144 maanden (=12 jaar) ziet u wat een cv-ketel per maand zal kosten in de verschillende situaties. De volgende prijzen zijn hierin meegenomen:

  • Aankoopkosten cv-ketel
  • Installatie kosten
  • Onderhoudscontract
  • Overige rentekosten
  • Gemiddelde levensduur van 12 jaar

Wat is de beste optie?

Wanneer u puur naar de kosten kijkt, is het zelf kopen van een verwarmingsketel de beste optie. Het verschil met een cv-ketel huren is ongeveer 15%. Een CV leasen is 19% duurder dan een centraal verwarmingssysteem kopen. De grootste voordelen van huren is dat u geen grote uitgave in één keer hoeft toe doen. Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken over het onderhoud of een onderhoudscontract. Dit is allemaal de verantwoordelijkheid van de verhuurder. Het grote voordeel van lease is dat u aan het eind van het contract zelf eigenaar wordt van de cv-ketel. Deze kunt u dus bijvoorbeeld meeverkopen met de woning in Drenthe of langer gebruiken (na de leaseperiode). Wanneer u zelf het systeem koopt, bent u direct eigenaar en kunt u zelf kiezen welk onderhoudscontract u neemt. U heeft, behalve het onderhoud, geen extra maandelijkse kosten. Raadpleeg eens een verwarmingsmonteur uit Drenthe. Zo kunt u kijken welke optie in uw geval het beste is.

Berekening kosten cv-ketel Kopen Leasen Huren
Totaalbedrag levensduur 12 jaar €4.050,- €4.850,- €4.675,-
Gemiddelde kosten per maand €28,13 €33,68 €32,47

Overweegt u een nieuwe cv-ketel in Drenthe?

Vul het offerteformulier in voor een scherp geprijsde offerte van een cv-ketel specialist uit Drenthe!

Cv-ketel plaatsen Drenthe

Theoretisch kan een cv-ketel overal in huis worden geplaatst, mits er aandacht wordt besteed aan een veilige afvoer van de rookgas, en met de noodzakelijke ruimte om de verwarmingsketel heen, mocht er nog een reparatie nodig zijn. Onze specialisten adviseren echter dat u de cv-ketel altijd zover mogelijk van het woongedeelte af laat plaatsen. Niet alleen in verband met de veiligheid, maar ook vanwege de herrie die het apparaat soms maakt. Omdat de installatie van een verwarmingsketel nauwkeurig moet worden uitgevoerd, raden wij bovendien aan dat u altijd een erkend verwarmingsmonteur uit ons netwerk inschakelt. Deze helpt u graag met het vervangen van de oude en de installatie van uw cv-ketel.

cv-ketel plaatsen Drenthe

Regels, keurmerken en voorschriften

Bij het uitzoeken van verwarmingsinstallaties wordt er vooral naar de prijs gekeken. Het is echter belangrijk om ook naar andere belangrijke zaken te kijken zoals bepaalde keurmerken. Zo is er het Gaskeur label betrekking heeft tot de milieuvriendelijkheid, doelmatigheid en energiezuinigheid. Daarnaast zijn er nog NEN normen welke zich op installatietechnische deelgebieden richten, bijvoorbeeld op het gebied van brandveiligheid. Er gelden bovendien bepaalde voorschriften en regels. Zo mag vanaf 2019 de installatie en het onderhoud van cv-ketels alleen nog maar door gekwalificeerd personeel van erkende bedrijven worden gedaan. Deze wettelijke verplichting is ingevoerd omdat men koolmonoxide ongelukken wil voorkomen.

Prijs opbouw installatie cv-ketel

Omschrijving Prijs * Percentage van totaal
Cv-ketel (HR) €900,- tot €2.500,- 65% – 70%
Montage €500,- tot €1.000,- 30% – 35%
Totale kosten €1.400,- tot €3.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Exacte prijs voor een nieuwe cv-ketel bij u weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Cv-ketel vervangen

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Drenthe de vraag wanneer zij hun cv-ketel moeten laten vervangen. Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig, omdat het moment van vervangen wordt bepaald door verschillende factoren. Onder andere de mate van onderhoud aan het apparaat en de kwaliteit van het aangeschafte product is van invloed op de levensduur van uw verwarmingsketel en dus het moment van vervangen. Wij gaan uit van een gemiddelde levensduur van 12-15 jaar. Hoewel er varianten zijn die na deze periode nog prima werken, is het waarschijnlijk dat u dan geld verliest door een sterk verminderd rendement of een geregelde storing.

Levensduur

Gemiddeld gezien gaan cv-ketels zo’n 12 tot 15 jaar mee. Regelmatig onderhoud, bijvoorbeeld dankzij een onderhoudscontract, zorgt ervoor dat het apparaat in optimale conditie is waardoor deze levensduur wordt behaald. Is er toch iets kapot gegaan waardoor een reparatie nodig is? In sommige gevallen is het beter om het apparaat te vernieuwen, omdat dit bijvoorbeeld voordeliger is dan een reparatie. Het geld van een reparatie zult u waarschijnlijk niet meer terug verdienen. Vervangt u het kapotte toestel echter door een nieuwe? Dan is het goed mogelijk dat u zo’n 15% tot 20% op de stookkosten bespaart omdat een nieuw toestel veel minder gas verbruikt.

Cv-installateur gezocht voor het installeren van uw cv-ketel?

Vul het offerteformulier in voor een scherp geprijsde offerte van een specialist uit Drenthe!

Merken cv-ketels

De verwarmingsmonteurs van cv-ketel NU gebruiken alleen A-merken cv-ketels. Zo garanderen wij kwaliteit en een lange levensduur. Denk aan merken als Intergas, Remeha, Atag, Vaillant en Nefit. In Nederland zijn in principe elf grote merken verkrijgbaar. Naast de bovenstaande zijn dat nog: AWB, Ferroli, Bosch, Viessmann, Itho Daalderop en Beretta. Wij begrijpen dat de keuze van een cv-ketel moeilijk kan zijn, daarom helpen onze specialisten uit Drenthe u graag. Door advies op maat wordt de keuze een stuk gemakkelijker. Let naast op het merk ook op het type, kiest u een VR-, HR-, HRe- (warmte en elektriciteit opwekken) of UHR- (ultra hoog rendement) ketel?

Wij leveren & installeren nagenoeg alle merken ketels

De meest bekende merken zijn:

Gemiddelde prijzen per merk

Prijsklasse Merken cv-ketels Gemiddelde prijzen*
Laag AWB, Ferroli, Intergas, Remeha €800,- tot €1.100,-
Midden Bosch, Daalderop, Vaillant €1.000,- tot €1.300,-
Hoog Atag, Nefit €1.300,- tot €1.700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor een CW4 ketel (exclusief installatie).

Atag

De Atag HR-ketel is inmiddels meerdere keren verkozen als de ‘beste koop’ door de consumentenbond. Al acht jaar op een rij heeft een ATAG cv-ketel het predicaat gekregen ‘beste cv-ketel uit de test’. Atag heeft een breed aanbod in onder andere hoogrendementsketels. Er is dus altijd een cv-ketel die aansluit bij uw situatie en comfortbehoeften.

AWB

AWB is onderdeel van de Vaillant Group, en bevindt zich sinds 1934 in het vakgebied. De ketels zijn duurzame apparaten met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De Hr-ketel heeft een rendement van minmaal 90%. De apparaten passen het vermogen constant aan de warmtevraag aan en spelen zo in op de wensen van de klant.

Bosch

Bosch varianten zijn compact, stil, gebruiksvriendelijk en erg zuinig. De ketels worden sinds september 2015 niet meer verkocht onder de merknaam Bosch. Het bedrijf verkoopt in Nederland nu cv-ketels onder de merknaam Nefit. Dit is dus een merk van Bosch Thermothechniek. Het bedrijf is al bijna 100 jaar actief in de verwarmingsbranche.

Ferroli

Ferroli levert de serie: Ferroli BlueSense, dit zijn Hr-ketels. Het bedrijf is een Italiaanse multinational op het gebied van verwarming. Voorheen stond het bedrijf vooral bekend om de cv-ketels. Tegenwoordig is het assortiment breder en hebben ze zich o.a. verder gespecialiseerd in zonlichtsystemen, boilers, en warmtedistributie.

Intergas

Intergas levert op dit moment 21 cv-ketels. Het Nederlandse bedrijf ontwikkelt en produceert zelf de producten. De consumentenbond heeft al een aantal keren de Intergas cv-ketels bekroond met het predicaat ‘Beste uit de test’. In 2016 was dit niet het geval. In 2014 stond een model van Intergas op de 3e plaats. Heeft ook een app ontwikkeld voor meer comfort.

Nefit

Nefit levert zowel combiketels (verwarming en warm water) als solo cv-ketels, die alleen warm water leveren. Het bedrijf is al meer dan 30 jaar het best verkochte merk van Hr-ketels uit Nederland. Nefit claimt dat hun kwaliteitsbewakingssysteem erg uitgebreid is. Elke cv-ketel is getest en het testrapport gaat met de cv-ketel mee.

Remeha

Remeha is als ruim 75 jaar actief in de branche. Remeha geeft aan dat elke cv-ketel na fabricage uitvoerig is getest. De Remeha Tzerra Plus CW1 heeft tijdens de test van de consumentenbond in 2016 de 1e plek behaald. In de lijst van 17 producten staan verschillende modellen van Remeha. Een fabrikant waarvan u dus hoge kwaliteit mag verwachten.

Vaillant

Vaillant produceert onder andere warmtepompen, geisers en Hr-ketels. Het bedrijf is 140 jaar geleden opgericht in Duitsland met als speerpunt duurzaamheid. Het internationale bedrijf heeft tegenwoordig 14 vestigingen. In 2016 is de HR-ketel Vaillant Ecotec plus VHR 30-34/5-5 op de 3e plaats geëindigd tijdens de test van de consumentenbond.

cv-ketel storing Drenthe

Cv-storing Drenthe verhelpen

Een storing in de verwarmingsketel komt altijd ongelegen. Het handigste is als u dit zelf zou kunnen oplossen. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we dat de meeste storingen vergelijkbaar zijn en dat deze over het algemeen makkelijk door u zelf te verhelpen zijn. Denk hierbij aan het bijvullen van de ketel of de radiatoren ontluchten. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn hebben we daarom een aantal stappen op een rij gezet die u kunt uitvoeren voordat u een verwarmingsmonteur uit Drenthe belt. Controleer bij een storing altijd of:

  • De ketelthermostaat en de kamerthermostaat hoog genoeg staat
  • De waterdruk tussen de 1,5 en de 2 bar staat
  • De waakvlam niet gedoofd is. Brandt deze niet? Probeer hem dan aan te steken
  • Er een foutmelding in het display staat (bij moderne varianten)
  • Er geen lekkage is in de warmwaterkranen

Bij een storing zien wij vaak dat er lucht in de radiatoren zit of dat de verwarming bijgevuld moet worden. Dit kan u prima zelf oplossen. Daarom leggen we u stap voor stap uit hoe u zelf een storing kunt verhelpen. Storing opgelost? Dat scheelt weer voorrijkosten. Storing nog niet opgelost? Schakel dan een specialist in om de storing te verhelpen. Maak dan een belafspraak met één van onze monteurs uit Drenthe. Bij spoedklussen staan wij zeer snel bij u op de stoep.

cv-ketel bijvullen

Cv-ketel bijvullen

Eén van de vormen van onderhoud aan de verwarming die u zelf kunt uitvoeren is het bijvullen van het water nadat u de radiatoren hebt ontlucht. Tijdens het ontluchten gaat er vaak veel lucht uit de buizen, en neemt u vaak ook een beetje water mee, wat ervoor zorgt dat de waterdruk sterk kan dalen. Voor een goede werking van de verwarming dient de waterdruk tussen de 1.5 en 2.0 bar te staan. Het bijvullen kan eenvoudig met behulp van een vulslang en de vulkraan. Het is hierbij wel belangrijk om eerst de vulslang helemaal te vullen voordat u de vulkraan open zet.

Instructievideo: hoe vult u een cv-ketel bij?

Verwarmingsmonteur nodig?

De cv-monteur is snel bij u ter plaatse in Drenthe. Scherpe prijzen.

expansievat kapot Drenthe

Expansievat kapot

Bij het verwarmen van water ontstaat er druk in de verwarmingsinstallatie. Om deze druk op te vangen is het expansievat bedacht. Het expansievat bestaat uit twee delen, waarvan één is gevuld met warm water en de andere met stikstof. De delen worden door een rubberen membraan gescheiden. Het rubberen membraan kan gaan lekken als deze na enige jaren poreus is geworden. Een expansievat moet daarom ook eens in de 5 tot 7 jaar worden vervangen. Om te controleren of het expansievat kapot is kunt u met een schroevendraaier tegen beide delen tikken. Het deel met stikstof moet hol klinken en het deel met water dof. Klinken beide delen dof? Dan is het membraan kapot.

cv-ketel kapot

Problemen met de driewegklep

Hebt u wel warme radiatoren, maar geen warm tapwater of juist andersom? Het is denkbaar dat u problemen hebt met de driewegklep van uw verwarmingstoestel. De driewegklep zorgt ervoor dat er in de leidingen van de radiatoren warm water zit. Doet er iemand in uw huis de warm waterkraan aan? Dan verandert de driewegklep van positie waarna deze het warme water naar de kraan stuurt. De driewegklep schakelt dus vaak heen en weer. Het is hierdoor goed mogelijk dat er na verloop van tijd slijtage ontstaat. De kans is dan ook groot dat u deze eens moet vernieuwen tijdens de levensduur van het verwarmingstoestel, een reparatie is helaas niet mogelijk.

Lekkage cv-ketel

Moet u de verwarmingsinstallatie vaak bijvullen? Het is denkbaar dat er een lekkage is ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als het expansievat kapot is. Als deze de druk niet meer kan opvangen dan kan een lekkage ontstaan. Daarnaast is het mogelijk dat een lekkage door een kapot overstortventiel. Deze begint te werken als de druk circa 2,8 bar is. De druk daalt door water in de afvoer te lozen. Als het overstortventiel kapot is dan resulteert dit in een lekkage. Een reparatie zal niet helpen, een vakman uit Drenthe moet het overstortventiel vervangen. Om ervoor te zorgen dat de verwarmingsinstallatie optimaal blijft werken is het belangrijk om een eventuele lekkage spoedig te verhelpen.

Onderhoudscontract

Een onderhoudscontract is een zeer eenvoudige oplossing om het onderhoudswerk aan uw verwarming te reguleren. Wanneer u een onderhoudscontract afsluit, dan zal er periodiek een verwarmingsmonteur uit ons netwerk in Drenthe bij u langskomen om de gehele verwarming te controleren op beschadigingen en slijtage, en om indien nodig een reparatie uit te voeren. Onze verwarmingsmonteur zal bovendien de gehele cv-ketel nakijken en opnieuw inregelen voor een optimaal rendement. Dankzij het onderhoudscontract behoudt u de fabrieksgarantie en hebt u bovendien minder last van storingen en andere problemen zoals lekkage door een versleten onderdeel.

Lekkage cv-ketel

Moet u de verwarmingsinstallatie vaak bijvullen? Het is denkbaar dat er een lekkage is ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als het expansievat kapot is. Als deze de druk niet meer kan opvangen dan kan een lekkage ontstaan. Daarnaast is het mogelijk dat een lekkage door een kapot overstortventiel. Deze begint te werken als de druk circa 2,8 bar is. De druk daalt door water in de afvoer te lozen. Als het overstortventiel kapot is dan resulteert dit in een lekkage. Een reparatie zal niet helpen, een vakman uit Drenthe moet het overstortventiel vervangen. Om ervoor te zorgen dat de verwarmingsinstallatie optimaal blijft werken is het belangrijk om een eventuele lekkage spoedig te verhelpen.

Onderhoudscontract

Een onderhoudscontract is een zeer eenvoudige oplossing om het onderhoudswerk aan uw verwarming te reguleren. Wanneer u een onderhoudscontract afsluit, dan zal er periodiek een verwarmingsmonteur uit ons netwerk in Drenthe bij u langskomen om de gehele verwarming te controleren op beschadigingen en slijtage, en om indien nodig een reparatie uit te voeren. Onze verwarmingsmonteur zal bovendien de gehele cv-ketel nakijken en opnieuw inregelen voor een optimaal rendement. Dankzij het onderhoudscontract behoudt u de fabrieksgarantie en hebt u bovendien minder last van storingen en andere problemen zoals lekkage door een versleten onderdeel.

Wat kost cv-ketel onderhoud?