CV ketel Leiden

Een belangrijk instrument in uw woning is de CV ketel. Deze dient perfect te werken, zodat de verwarming in uw huis haarfijn geregeld is. Bent u op zoek naar een verwarmingsmonteur in Leiden die u kan bijstaan met de installatie, het onderhoud, alsmede de reparatie van uw centrale verwarming? Via CV Ketel Nu vindt u in no-time vakmensen uit Leiden om u te helpen bij al het werk omtrent de verwarming. Neem contact op door het contactformulier in te vullen of bereik ons in Leiden direct via 088 444 7661. Wij sturen snel een professionele verwarmingsmonteur naar uw adres, om te zorgen voor de installatie, reparatie of onderhoud van uw HR of HRe combiketel! Voor het verhelpen van een storing of het uitvoeren van onderhoud reken wij scherpe prijzen.

CV ketel Leiden

Contactformulier

Voor- en achternaam (*)

Adres (*)

Postcode (*)

Woonplaats(*)

Telefoonnummer (*)

Uw emailadres (*)

Omschrijving opdracht (*)Telefonisch contact cv-monteur Leiden

24/7 spoedservice

Is uw CV ketel plotseling kapot geraakt, of wordt een storing aangegeven in de display? Het is zaak de storing spoedig te verhelpen, zodat gevaarlijke situaties voorkomen worden. Wij bieden u daarom een 24/7 spoedservice, waarmee u 24 uur per dag en 7 dagen per week contact op mag nemen. U bereikt ons direct via 088 444 7661. We zullen ervoor zorgen dat er meteen een verwarmingsmonteur naar uw adres in Leiden zal komen om te zorgen voor de reparatie en onderhoud van de installatie, om een herhaling van de storing te voorkomen.

Allround CV monteur

Wanneer u gebruik maakt van onze service, geniet u van de gemakken van een allround verwarmingsmonteur. De monteur helpt u zowel bij een professionele installatie van uw centrale verwarming als bij het onderhoud en reparatie of het vervangen van de combiketel. Het is bovendien mogelijk om een onderhoudscontract bij een bedrijf uit Leiden af te sluiten. Elke verwarmingsmonteur die zich bij ons netwerk aansluit heeft jarenlange ervaring in het vakgebied, en draait voor de installatie, reparatie of het onderhoud van uw centrale verwarming z’n hand niet om. U kan tevens een onderhoudscontract afsluiten voor periodiek onderhoud, hiermee voorkomt u dat de installatie in storing raakt.

  • Reparatie
  • Onderhoud
  • Installatie
  • Onderhoudscontract

Uw verwarming in goede handen

Hebt u iemand nodig voor de installatie of het vervangen van uw combiketel? Of zoekt u een verwarmingsmonteur uit Leiden voor de reparatie of het onderhoud? Indien besluit te profiteren van onze storing service, is uw centrale verwarming in veilige handen. Onze vakmannen hebben jarenlange ervaring en helpen u graag verder. Vul het contactformulier in en informeer zo naar de kosten en voorwaarden van een onderhoudscontract of bel direct 088 444 7661!

CV-ketel reparatie Leiden

Reparatie

Is uw CV ketel nodig aan reparatie toe? Voorkom dat de installatie nog verder kapot gaat, en neem contact op met een verwarmingsmonteur uit Leiden. Deze helpt u graag bij problemen. Wilt u eerst zelf proberen de storing te verhelpen? Kijk dan of de waterdruk tussen de 1.5 en 2.0 bar staat, en zorg voor het ontluchten van de centrale verwarming. Via deze website bereikt u snel een vakman als u de reparatie niet voor elkaar krijgt.

Veelvoorkomende problemen:

Centrale verwarming installatie

Installatie

Het installeren en vervangen van een CV ketel is zeer nauwkeurig werk. Het liefst laat u deze installatie dan ook uitvoeren door een verwarmingsmonteur met jarenlange ervaring op het gebied van centrale verwarmingen. Het is bijvoorbeeld van belang om te zorgen voor een goed aangesloten condensafvoer, een lekkage vrij leidingnetwerk en een ideale afstelling van het apparaat. Zo bespaart u op de stookkosten. Meer informatie hierover vindt u op de website.

Lees meer over:

Centrale verwarming schoonmaken

CV schoonmaken

Een CV ketel moet af en toe schoongemaakt worden. Een verwarmingsmonteur helpt u graag met het onderhouden van uw verwarming. Met een regelmatig onderhoud (bijvoorbeeld op basis van een onderhoudscontract) voorkomt u een kostbare reparatie. Hoewel we aanraden de schoonmaak over te laten aan professionals, kunt u zelf zorgen voor het schoonhouden van de buitenkant van de combiketel en het bijvullen van de boiler voor de waterdruk.

Lees ook:

Wij staan dag en nacht voor u klaar. U bereikt ons direct via 088 444 7661.

Heeft u last van een storing aan uw cv-ketel? Wij hebben ruime ervaring in het verhelpen ervan. Vakkundig, snel ter plaatse en tegen scherp tarief. Hoe mogen wij u van dienst zijn?

CV ketel kiezen: welk model moet ik kopen?

Wanneer u een nieuwe CV-ketel moet aanschaffen, dan zult u zich goed moeten inlezen. U beseft het waarschijnlijk niet, maar een verwarmingsketel is een grote invloed op uw wooncomfort, het is daarom belangrijk dat u het juiste model kiest.

Allereerst moet u weten dat er twee verschillende soorten ketels verkrijgbaar zijn: solo- en combiketels.

Een soloketel is enkel verantwoordelijk voor het verwarmen van uw woning terwijl een combiketel ook uw tapwater verwarmd. Een soloketel kan enkel geplaatst worden in combinatie met een boiler. Een soloketel is doorgaans voordeliger, maar wanneer u nog geen boiler in huis heeft bent u waarschijnlijk voordeliger uit als u een combiketel aanschaft. Ten tweede is het belangrijk om het juiste vermogen te kiezen. Welk vermogen u nodig heeft is afhankelijk van het bouwjaar van uw huis in Leiden, de inhoud van de woning en het type woning. Een slecht geïsoleerde jaren ’30 woning zal meer vermogen nodig hebben om de woning warm te houden dan een goed geïsoleerde nieuwbouwwoning van hetzelfde formaat. In een appartement is een vermogen tot 23kW vaak voldoende terwijl u voor een hoekwoning al snel tot 30kW nodig heeft. Tot slot raden wij u aan rekening te houden met CW-klasse. Er zijn 6 verschillende classificatie. Hoe hoger de CW-klasse, des te beter de warmwater voorziening in uw huis.

Wat kost een CV ketel?

Het kopen van een CV-ketel is in Leiden helaas niet goedkoop. Toch is het belangrijk om te investeren in een nieuwe gasketel wanneer uw model verouderd is, omdat u het rendement enorm verhoogt. De kosten worden grofweg verdeeld in twee onderdelen: de arbeidskosten en de materiaalkosten. De arbeidskosten bedragen bijna de helft van de totale kosten. Wij raden het af om de verwarmingsketel zelf te installeren, schakel daarvoor altijd een erkend installateur uit Leiden in. Een hoogrendementsketel is de meest voordelige optie. Voor een soloketel ligt de gemiddelde prijs tussen de €1.500,- tot €2.500,-. HR combiketels kosten iets meer, gemiddeld €1.800,- tot €3.000,-.

Type CV ketel: Soloketel* Combiketel* Rendement
HR-ketel €1.500,- tot €2.500,- €1.800,- tot €3.000,- 104%
HRe-ketel n.v.t. €8.000,- tot €13.000,- 140%

(*) – Het gaat hier om gemiddelde prijzen

Prijsopbouw Kosten CV-Ketel: Arbeidskosten:
Aanschaf ketel 60% 40%

HR ketel

HR-ketel Leiden Een hoogrendementsketel (HR) is in werking vergelijkbaar met de standaard verwarmingstoestel. Het enige verschil is dat een standaard CV installatie het koude retourwater tijdens het verwarmingsproces afvoert. In het verwarmingsproces van de hoogrendementsketel wordt ditzelfde water via een warmtewisselaar omgezet in rookgassen. Dit betekent naast een vermindering van afvalstoffen, een verhoogd rendement doordat deze rookgassen ingezet worden tijdens de rest van het proces. Ondanks de verschillen in het verwarmingsproces, zijn de installatie, reparatie en het onderhoud van de hoogrendementsketel vergelijkbaar met die van een standaard ketel. Wel wordt aangeraden minimaal één keer per jaar een verwarmingsmonteur de verwarmingsinstallatie te laten controleren.

Combiketel

Combiketel Door een combiketel wordt niet alleen het verwarmen van uw woning verzorgd, maar ook de warmwater voorziening. Dit betekent dat u bespaart op het investeren in een extra boiler of geiser. Het nadeel van een combiketel is echter dat u bij een storing zowel geen warm water als werkende CV heeft. Combiketels verschillen sterk in kosten en kwaliteit. Bovendien is het afhankelijk van het merk hoeveel kosten u kwijt bent aan onderhoud, installatie en reparatie. Vraag uw verwarmingsmonteur dan ook altijd om advies, voordat u tot een aanschaf over gaat. Bent u zeer milieubewust, informeer dan naar combiketels met een Eco label. Deze (HRe) ketels zijn extra energiezuinig door de A-label pomp, en stellen zichzelf automatisch periodiek in op het verbruik. Onze monteur brengt u graag op de hoogte van de mogelijkheden.

Besparing HR ketel

besparen hr ketel Hoewel een hoogrendementsketel een substantiële investering vormt, kunt u ondanks de hoge aanschaf kosten op de lange termijn veel geld besparen. De prijzen voor een hoogrendementsketel in Leiden komen op ongeveer €1200-1500,-. Dankzij het verbeterde verwarmproces bespaart u echter jaarlijks tot wel €250,- op de stookkosten. Dit betekent dat u binnen zes jaar de koopprijs heeft terugverdiend. Omdat u naast de aanschafkosten ook andere kosten heeft, zoals kosten voor reparatie, installatie, en het onderhoudscontract, kost het in de praktijk acht jaar om volledig gelijk te draaien.

HRe ketel

hre ketel Hoewel de UHR verwarmingsketel bij veel van onze klanten uit Leiden populair is, willen wij u eveneens informeren over de opties van de HRe variant. Een HRe verwarming is een product dat tegelijkertijd warmte en energie opwekt. In dit proces wordt gas zeer efficiënt gebruikt door een combinatie van warmte- en elektriciteitsproductie. Een proces dat men aanduidt met de term micro-warmtekrachtkoppeling. Het huren en kopen van een HRe combiketel kent hoge prijzen. Men heeft dan ook onderzocht dat dit alleen lucratief is als u meer dan 1600m3 gas op jaarbasis verbruikt. Een alternatief voor de HRe is de elektrische warmtepomp.

UHR ketel

Nieuw op de markt van verwarmingstoestellen is de UHR verwarming. De afkorting UHR staat voor Ultra Hoog Rendement. Dit wordt bereikt door de werking van verschillende systemen met elkaar te combineren. Voor de UHR CV-ketel maakt men bijvoorbeeld gebruik van een warmtepomp die werkt op basis van temperatuurverschillen. Voor de UHR combiketel gebruiken wij eveneens een luchtwarmtepomp. Uiteindelijk levert deze nieuwe techniek ongeveer 40% meer rendement op dan bij een HR toestel. U vraagt dan ook op verschillende manieren subsidie aan. Zowel bij de gemeente (voor de UHR-ketel) als de landelijke overheid (voor de warmtepomp) krijgt u een deel van het aanschafbedrag terug.

uhr ketel Leiden

Huren, leasen of kopen?

Het is een optie om een verwarmingsketel te kopen, leasen of huren in Leiden. Aan het huren en kopen zijn verschillende voor- en nadelen aan verbonden, alsmede verschillende prijzen. In onderstaande tabel ziet u een berekening voor de prijzen voor huren, leasen en aanschaf, gebaseerd op de gemiddelde levensduur van een apparaat (12 jaar), en berekend per maand. Hierbij hebben we de volgende uitgaven ingesloten:

  • Rentekosten
  • Onderhoudscontract
  • Installatiekosten
Berekening kosten CV ketel Kopen Leasen Huren
Totaalbedrag levensduur 12 jaar €4.050,- €4.850,- €4.675,-
Gemiddelde kosten per maand € 28,13 € 33,68 € 32,47
U ziet dat het kopen van een verwarmingstoestel relatief het goedkoopst is (het leasen van een apparaat is zelfs 19% duurder). Hierbij bent u echter afhankelijk van de kwaliteit van de ketel, en moet u zelf zorgen voor onderhoud. Bovendien moet u eenmalig een grote uitgave doen. Als u ervoor kiest een verwarmingstoestel te huren, dan voorkomt u deze grote uitgave. U hoeft zich bij het huren bovendien niet zorgen te maken om het onderhoud van de installatie. Tegen een kleine meerprijs, kunt u vaak een CV-ketel leasen. Na een afgesproken aantal jaar is het systeem van u, en bent u niet meer afhankelijk van anderen. Bovendien kan u na gebruik de CV weer doorverkopen.
cv-ketel installatie Leiden

CV ketel plaatsen

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Leiden de vraag waar zij het beste de nieuwe cv-ketel kunnen plaatsen. Dit verschilt echter per merk en model, dus hierop kunnen wij geen definitief antwoord geven. Wel is het zo dat het belangrijk is dat de rookgasafvoer op de juiste wijze wordt aangesloten. Hierdoor voorkomt u mogelijke problemen met koolmonoxide. Een andere voorwaarde die voor de meeste ketels geldt, is dat er aan de zijkanten minimaal 10cm over moet blijven voor eventueel onderhoud, of het uitvoeren van een reparatie. Hierdoor heeft een monteur altijd alle ruimte voor controles en onderhoudswerkzaamheden. Voor een nieuwe cv-installatie is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten.

Regels, keurmerken en voorschriften

Bij de aanschaf van een nieuwe verwarmingsketel let u waarschijnlijk vooral op de totaalprijs. Toch raden wij u aan ook te letten op de keurmerken, zoals Gaskeur. Dit keurmerk wordt door een onafhankelijke organisatie uitgegeven en heeft betrekking op de energiezuinigheid, milieuvriendelijkheid en doelmatigheid van CV-ketels. Gaskeur wordt op vrijwillig toegepast op ketels en is daarmee een aanvulling op het CE-keurmerk. Dit CE-keurmerk geeft aan of de gasketel voldoet aan alle regels binnen de Europese Economische Ruimte.

cv-ketel vervangen Leiden

CV ketel vervangen

Wanneer u veelvuldig gebruik maakt van de cv-ketel, dan is het waarschijnlijk dat deze na 15 jaar ongeveer vervangen dient te worden. De levensduur van een centrale verwarming kan echter beïnvloed worden door diverse factoren. Zo is het mogelijk de levensduur te verlengen met behulp van periodiek onderhoud en het regelmatig schoonmaken van de installatie. Andere factoren die van invloed zijn op de noodzaak voor vervangen zijn de kwaliteit van het merk en de keurmerken waar deze aan voldoet. U weet zeker dat u de verwarmingsketel dient te vervangen, wanneer deze het water niet meer goed verwarmt, zelfs niet wanneer u de ketel heeft bijgevuld, of regelmatig een storing aangeeft. Zeker weten? Laat een inspectie uitvoeren door een verwarmingsmonteur.

Levensduur

Een CV-ketel gaat jarenlang mee, dus u zult niet snel een nieuwe verwarmingsketel aan te schaffen. De gemiddelde levensduur van ketels ligt tussen de 12 en 15 jaar. Met goed onderhoud kunt u deze levensduur verlengen. Ook met goed onderhoud zal het rendement na verloop van tijd echter verkleinen. Onze ervaring leert dat klanten uit Leiden al snel 15% tot 20% minder betalen voor hun stookkosten zodra zij over een nieuwe solo- of combiketel beschikken.

Wij leveren nagenoeg alle merken

Wilt u uw huidige verwarmingstoestel vervangen en twijfelt u tussen een HRe en UHR model? Het is eenvoudig om meer informatie in te winnen bij een leverancier uit de regio. Naast de keuze uit de diverse modellen, dient u tevens te kiezen uit het grote aanbod aan merken. Grofweg hebt u de keus uit huismerken en A-merken. De huismerken leveren een prima maar basic product dat over het algemeen iets korter meegaat dan eenzelfde product van een A-merk. De A-merken staan voor een hoogwaardige kwaliteit, een onderhoudsvrij model en een goede duurzaamheid. Natuurlijk vragen wij ook hogere prijzen voor dergelijke modellen.

Atag

Op zoek naar een hoogkwalitatief product? Overweeg dan de verwarmingen van ATAG. De producten van ATAG komen al jarenlang als beste uit de test bij de consumentenbond en worden door onze klanten uit Leiden zeer gewaardeerd. U kunt de ATAG CV-ketels eenvoudig combineren met een slimme thermostaat die op afstand te bedienen is.

AWB

Bent u iemand die graag op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verwarmen, zoals de nieuwste UHR systemen? Overweeg dan om een verwarmingssysteem van AWB aan te schaffen. Bij AWB bestaat de WoonTafel een manier om kennis te delen via webinars, nieuwsbrieven en persoonlijke blogs.

Bosch

Regelmatig krijgen wij van onze klanten nog de vraag of zij ons aanbod aan Bosch systemen kunnen zien. Hoewel Bosch lange tijd de grootste aanbieder van CV-ketel onderdelen was, verkoopt het tegenwoordig haar producten onder de merknaam Nefit. Wel is het nog mogelijk om diverse geisers van Bosch aan te schaffen.

Ferroli

Bent u de eigenaar van een hotelcomplex of verschillende kantoren? Dan dient u ook hiervoor te bepalen wat de meest voordelige oplossing voor verwarmen is. Eén van de oplossingen die Ferroli aanbiedt is het zogeheten Energy Top Cascadesysteem. In dit geval koppelen zij diverse verwarmingsketels aan elkaar.

Intergas

Wie het prettig vindt om inzicht te hebben in het verbruik van apparaten doet er goed aan een HRe of HReco Cv-ketel van Intergas te bestellen. Intergas heeft namelijk een app ontwikkeld waarmee het mogelijk is de temperatuur in huis te reguleren. Via de app staat u bovendien in contact met een verwarmingsmonteur.

Nefit

Wie het liefst kiest voor een bedrijf met ervaring, doet er goed aan te kijken naar de aanbiedingen van Nefit. Deze fabrikant levert al meer dan 30 jaar verwarmingen door heel Nederland. U hebt de keus uit verscheidene productielijnen, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben, maar altijd aantrekkelijke prijzen kennen. Laat u informeren door ons!

Remeha

Bij Remeha biedt men verwarmingstoestellen in veel soorten en maten aan. Eén van de mogelijke oplossingen is een model uit de Quinta Pro serie. Een CV-ketel uit deze serie is energiezuinig en compact voor een HR ketel. De prijs is wel redelijk hoog, maar door de lange levensduur zult u uiteindelijk geld terugverdienen.

Vaillant

Een laatste merk waar wij uw aandacht op willen vestige is Vaillant. Bij Vaillant bent u op de goede plek als u zoekt naar kwalitatieve en robuuste verwarmingstoestellen. U hebt de keus uit HR, VR, HRe en UHR oplossingen, die allen eigen voor- en nadelen. Het hangt van uw budget, wensen en woonsituatie af wat de beste keus is.

Meer weten over de prijzen en mogelijkheden? Bel 088 444 7661!

Heeft u een spoedklus? Dankzij onze 24-uurs service kunnen wij er snel bij zijn. Scherp tarief!

CV storing verhelpen

Het kan zelfs bij regelmatig onderhoud op basis van een onderhoudscontract voorkomen dat uw CV-ketel toch in storing raakt. Meestal gebeurt dit bij oudere modellen. Onderzoek heeft uitgewezen dat 80 procent van de CV ketels die ouder dan 10 jaar zijn, wel eens kapot gaan. Een verwarmingsmonteur uit Leiden kan de meeste problemen snel verhelpen, tegen lage tarieven. Doordat wij ruime ervaring hebben is het euvel vaak snel gevonden en opgelost. Het kan echter ook voorkomen dat de monteur u adviseert om de combiketel te vervangen. Dit is meestal het geval bij een kostbare reparatie van een oude ketel die kapot is. Het verwarmingstoestel vervangen is dan de beste optie.

CV ketel bijvullen

Het bijvullen van de centrale verwarming is een taak die vrijwel iedereen gemakkelijk zelf kan uitvoeren. Wanneer u de cv-ketel niet periodiek bijvult zal deze het water niet meer goed kunnen verwarmen, wat kan leiden tot een ongewenste storing, of zelfs een noodzakelijke reparatie. Voordat u het water bij kunt vullen dient u de hr installatie uit te schakelen en de stekker uit het stopcontact te halen. Wacht vervolgens een tijdje, en sluit daarna de vulslang op de waterkraan aan. Laat deze eerst vollopen en draai daarna de vulkraan open. Na het bijvullen raden wij aan de radiatoren te controleren op luchtbellen. In de meeste gevallen moet uw radiator het dan weer goed doen.

Problemen met de driewegklep

Een verwarmingsketel is erg complex en bestaat uit vele onderdelen. Een combiketel heeft bijvoorbeeld een driewegklep. Een combiketel verzorgt zowel de warmte in huis als warmwater. Zodra u de warme water kraan aandraait stuurt de driewegklep het hete water in het systeem richting de platenwisselaar, die het water voor u opwarmt. Zodra u de kraan weer uitdraait stuurt de driewegklep het hete water weer naar de radiatoren. Zoals u zich waarschijnlijk voor kunt stellen wordt deze klep intensief gebruikt, waardoor slijtage onvermijdelijk is.

Expansievat kapot

Een expansievat is een cruciaal onderdeel van de CV-ketel. Deze vangt namelijk de grote druk verschillen op, zodat de druk in het systeem niet te hoog oploopt. Het expansievat bestaat uit twee compartimenten, gescheiden door een membraan. De ene helft is gevuld met water, de andere helft met gas. Wanneer het expansievat kapot gaat dan gaat het in de meeste gevallen om het membraan. Hoewel u dit van buitenaf niet snel merkt, functioneert het expansievat niet langer zoals het hoort.

cv-ketel lekkage Leiden

Lekkage CV ketel

Wanneer uw CV gaat lekken dan heeft dit mogelijk verschillende oorzaken. Een veel voorkomende oorzaak van een lekkage is een kapot expansievat. Als deze niet functioneert komt het complete vat vol te staan met water, met lekkages aan de onderkant als gevolg. Naast het expansievat is ook de warmtewisselaar of één van de vele leidingen een mogelijke oorzaak. Deze zetten namelijk uit en krimpen ineen bij de doorstroom van heet en koud water. Daardoor zijn zowel de leidingen als de warmtewisselaar gevoelig voor kleine scheurtjes of barsten.

onderhoudscontract Leiden

Onderhoudscontract

Bij menig verwarmingsmonteur uit Leiden is het een optie om een onderhoudscontract af te sluiten, zo ook bij ons. Wanneer u een onderhoudscontract afsluit dan profiteert u – afhankelijk van het gekozen pakket – van diverse voordelen. De belangrijkste is dat dankzij het regelmatige onderhoud, uw cv-ketel optimaal staat afgesteld, waardoor u zoveel mogelijk bespaart op de energiekosten. Goed voor uw portemonnee en goed voor het milieu. Een ander voordeel is dat u met het onderhoudscontract de fabrieksgarantie behoudt, mocht een reparatie niet afdoende werken om een probleem te verhelpen.

Besparen met een slimme thermostaat

Eén van de nieuwste technieken op het gebied van verwarmen en thermostaat is de slimme thermostaat. Een slimme thermostaat is een apparaat waarmee het mogelijk is meer inzicht te krijgen in uw energieverbruik, en waarmee u tevens aanzienlijk kunt besparen op het energieverbruik. Een slimme thermostaat is in de meeste gevallen op afstand te besturen via een app. Dit betekent bijvoorbeeld dat u overdag de thermostaat laag kunt zetten, en een uur voor thuiskomst de temperatuur hoger kunt zetten. Daarnaast is vrijwel elke slimme thermostaat zelfregulerend. Zet een bepaalde temperatuur vast in de thermostaat en u geniet gegarandeerd van een aangenaam wooncomfort bij u thuis.

CV ketel met zonneboiler

Naast slimme thermostaten bestaan er nog vele andere ontwikkelingen binnen de verwarmingsbranche, die moeten bijdragen aan een beperking van het verbruik van fossiele brandstoffen en een beter milieu. Eén daarvan is de koppeling van een zonneboiler aan de CV-ketel. Dankzij een uniek systeem wordt het mogelijk om de HR-ketel tot wel 65 graden voor te verwarmen, wat aanzienlijk in stookkosten zal besparen. In een aantal gevallen is het bovendien mogelijk om de zonneboiler te koppelen aan uw oude installatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vandaag nog contact met ons op via 088 444 7661. Wij bieden u met plezier meer informatie aan, of leveren praktische ondersteuning.

thermostaat Leiden

Waterdruk CV controleren

Om het rendement van de CV-ketel te optimaliseren, adviseren wij om regelmatig de waterdruk te controleren. De waterdruk wordt bij de meeste ketels aangegeven op het display. Hebt u nog geen digitale verwarmingsketel? Kijk dan op het drukmetertje. Wanneer de waterdruk onder de 1.5 bar staat, dan wordt het tijd om de CV-ketel bij te vullen. Dit is eenvoudig te doen met behulp van een vulslang. Zorg ervoor de u tevens de radiatoren ontlucht hebt. Na het ontluchten is het gebruikelijk dat u de waterdruk moet bijvullen. Kijk hierboven voor een stappenplan voor het bijvullen van uw verwarmingsketel. De temperatuur in huis is snel weer optimaal.

centrale verwarming met zonneboiler Leiden

Energiezuinig stoken

Om het energieverbruik te beperken is het tevens mogelijk om energiezuinig te stoken. Hiervoor hebben onze specialisten een aantal tips op een rijtje gezet. De belangrijkste tip, die op verschillende manieren is uit te voeren is het verlagen van de gemiddelde temperatuur. Zet de kachel als u weggaat op 15 graden, verlaag de temperatuur in de nacht, of zet permanent de centrale verwarming één graad lager. Al deze technieken leveren los van elkaar ongeveer €80,- op jaarbasis op. Een andere bespaartip is om de tussendeuren gesloten te houden. Het sluiten van de deuren levert jaarlijks tot wel €240,- op, terwijl besparen zo niet heel moeilijk is.

Direct contact

Wilt u graag een contract voor periodiek onderhoud met één van onze professionals uit Leiden afsluiten? Hebt u vragen over de verschillen in prijzen tussen een standaard combiketel of de hoogrendement (hr) variant? Hebt u behoefte aan rechtstreeks contact met een erkend vakman? Door te bellen naar 088 444 7661 krijgt u direct een verwarmingsspecialist uit ons bedrijf aan de lijn, die u zal informeren over het vervangen of onderhouden van de combiketel. Krijgt u liever de prijzen voor een onderhoudscontract? Laat dan via het contactformulier uw gegevens achter, en wij sturen u een vrijblijvende offerte toe. Wij helpen u met alle plezier!

Vrijblijvend contact

Werkgebied

Klantervaringen

Mijn cv ketel was kapot, maar gelukkig ben ik goed geholpen. Ik ben zeer tevreden over de service en kwaliteit. Binnen een uurtje werd ik al geholpen door een zeer behulpzame verwarmingsmonteur en kreeg ik goed advies. Ik ben heel erg tevreden.
Bianca Piek , Leiden
Vorige week heb ik toch maar eens een vakman een onderhoud beurt laten doen voor mijn cv ketel. Gelukkig was ik op tijd want hij was heel nodig aan reparatie toe. Ik ben gelijk dezelfde dag geholpen. Ik ben zeer tevreden met de service.
H. Slager , Leiden
Afgelopen weekend schrok ik midden in de nacht wakker. Mijn verwarming hield er zo maar mee op. En hij maakte een heel raar geluid. Gelukkig kon ik de 24/7 spoedservice gebruiken. Ook al was het midden in de nacht, ik werd meteen geholpen. Klantvriendelijkheid en goede kwaliteit.
K. Smit , Drenthe
Enige tijd geleden hebben wij een verwarmingsinstallatie aangeschaft via cv ketel Nu. We hebben hem nu 4 maanden en zijn zeer tevreden. Ook hebben we al een onderhoudsbeurt gekregen dankzij het onderhoudscontract. We zijn zeer tevreden met de kwaliteit die door de verwarmingsmonteur geleverd werd.
Fam. Hoekstra , Zuid-Holland
Via onze kennissen hebben wij de tip gekregen om eens naar onze verwarming te kijken. Dat was maar goed ook. Hij moest namelijk ontluchten, zelf hadden we geen ervaringen met cv ketels. Daarom schakelden wij een vakman in. We kregen zeer goed advies!
Tiny de Jong , Breda
Na enige tijd werden we elke nacht wakker door een brommend geluid van onze ketel. Veel monteurs zijn langs geweest en het hield maar niet op. Gelukkig kwam ik hier terecht en het probleem werd zo verholpen door een vakman. Helemaal tevreden!
Paul Timmermans , Amsterdam
Wij hebben een storing gehad in onze cv ketel. Na veel zoeken kwam ik op deze website terecht. Daar stond een goede uitleg over hoe ik hem weer aan de praat moest krijgen. Gelukkig is het me zelf gelukt door deze handige tip!
P. van Dam , Utrecht
Enige tijd geleden was ik van plan om een nieuwe ketel aan te schaffen. Ik nam contact op met CV Ketel Nu en kreeg het beste advies. Ook werd er met me meegedacht over het budget. Nu heb ik een HR ketel waar ik zeer tevreden mee ben!
Fam. Zandstra , Friesland
Omdat mijn verwarming de laatste tijd een beetje raar deed keek ik toch maar eens op Cv Ketel Nu. Ik vond erg handige tips, en probeerde het probleem zelf te verhelpen. Maar het wou niet baten, dus heb ik maar een vakman ingeschakeld. Binnen een uurtje was het probleem opgelost.
Dhr. Jager , Leiden
Wij hebben gister een cv ketel laten plaatsen via Cv Ketel Nu. We werden zeer goed geholpen en kregen goed advies. We wouden even laten weten dat we zeer tevreden zijn met de service die ons werd geboden.
Fam. Jongsma , Leiden

Missie

CV Ketel Nu is de snelste allround verwarmingsspecialist in Nederland voor de installatie van nieuwe verwarmingsketels. Daarnaast helpen wij u graag wanneer uw verwarming kapot is of een storing heeft. Wij bieden hoogwaardige service tegen scherpe prijzen.

Hoe werkt het?

De dienstverlening die wij u aanbieden is even eenvoudig als doeltreffend. U zoekt een specialist voor de reparatie, het onderhoud of installatie van uw verwarmingsketel, wij beheren een landelijk netwerk van installateurs. In de Leiden en nabije omgeving hebben wij meerdere bedrijven voor u geselecteerd. Indien u belt of een offerte aanvraagt zullen wij deze via ons systeem vrijblijvend en kosteloos doorzetten naar de gelieerde vakmannen. Betreft het een spoedgeval? Vermeld dit dan bij uw aanvraag, de afhandeling zal dan extra snel plaatsvinden.

Landelijke Dekking

CV Ketel Nu is in de loop der jaren uitgegroeid tot een begrip in de verwarming branche. Jaarlijks maken vele huishoudens en bedrijven door heel Nederland gebruik van onze dienstverlening. Door hard te werken en hoogwaardige kwaliteit te leveren zijn wij de laatste jaren behoorlijk gegroeid. Hierdoor zijn wij in staat om landelijke dekking te bieden. De gelieerde monteurs werken in heel Nederland en daardoor is dus ook een vakman altijd in de buurt van Leiden aanwezig voor de installatie, onderhoud, reparatie of een onderhoudscontract.

Vestigingen

Zoals gezegd zijn wij in rap tempo groot geworden in Nederland. Wij werken inmiddels samen met meer dan 400 verschillende specialisten vanuit het gehele land. Kijk hieronder voor een overzicht van de grootste vestigingen bij u in de provincie.